• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya hiçbir zaman anne olamazsam?

Çok iyi anlıyorum sizi birebir aynı duyguları paylaşıyoruz rabbim bir an önce sizinde yüzünüzü güldürsün inşallah ben temiz kalpli insanların her ne olursa olsun en sonunda isteğine kavuşacağına inanıyorum 🙏
İnşallah canım tebrik ederim seni de Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 💕 darısı başıma inşallah 💕

Kızlar merhabalar ben bu konuyu gerçekten kendi içimde çok sıkıntıya düştüğüm için açıyorum ve bu konuda beni anlayabileceğinizi düşünüyorum. Sorun genel olarak şöyle; bende ve eşimde hiç bir problem olmamasına rağmen 1 buçuk yıldır çocuk sahibi olamıyoruz. Rahim filmi de dahil bana tüm tetkikler yapıldı bir sorun yok denildi. Eşimde aynı şekilde test verdi aksine onun sonuçları normalden de iyi çıktı. Ama biz ne yaptıysak bir türlü çocuk sahibi olamadık. Benim doktorum bana şöyle bir cümle kullandı; biz ne yaparsak yapalım sen kendi içinde bunun olacağına inanmazsan bu yapılan tedaviler boşuna gider. Evet gerçekten haklı şimdiye kadar benim aklıma getirmediğim tek ihtimal bu. Sanki hiçbir zaman olmayacakmış gibi geliyor kendimi bir sorunumun olmadığına ikna edemiyorum güzel ve kolay bir şekilde olabileceğine inanmıyorum. Lütfen bana bu konuda akıl verin fikirlerinize ihtiyacım var. Kendimi nasıl ikna edebilirim beynimi buna nasıl inandırabilirim? Tabi inanmadığı ve ihtimal vermediği halde anne olan birileri varsa aranızda lütfen yazarsa çok sevinirim en azından bana Umut olur 🙏
İhtimal vermediği halde hamile kalan biri olarak yazıyorum. Bizde de problem olmamasına rağmen olmadı tüp bebeğe başvurduk kesin olur kimlerin oluyor nasıl sorunları olanların oluyor Bizimde ilkte olur demiştim ve olmadı yıkıldım günlerce ağladım yataktan kalkmadım. Artık tamamen umutsuz olmuştum ilki olmadıysa sonraları nasıl olsun diyordum tekrar başladık tüp bebeğe, bütün kontrollere gitmek için ve ruhsuz umutsuz gittim beklentisizdim ve etrafımda bilen herkesi olmayacağına hazırladım çünkü öyle inanıyordum ama oldu. Hala inanmakta zorluk çekiyorum betaları öğrenince bile sevinemedim çünkü hep bi şey olacak ve bu mutluluk bozulacak gibi geldi o derece kendimi kötüye hazırlamıştım ki olunca bile sevinç yaşayamadım yaşayamıyorum korkudan. İnşallah sizde bu mutluluğu yaşarsınız benim gibi olmadan herşeyin fazlası zarar. Ama belki bu kadar beklentisiz olmamın bu süreçte faydası oldu olmayacak diye düşünüp stres yapmadım belki de

Benim bildigim 7 kere gebelik gecirdim 4 ü kimyasal 2 düşük 1 tanede 2 günlük bebegim. Hepsini kaybettim. Her seferinde daha çok yıkıldım her şeyin hayirlisini demeyi evlatlarimla imtihanimda öğrendim. Şimdi 2 aylik bebegim var sabir ne güzel şeymiş. Herkese nasip olsun sizede insallah
Nasıl bir tedavi gördünüz? Sorun neymis bulabildiniz mi aynı seyi yasıyoruz🥹

doktorunuz saçmalamış sizi iyice strese sokmuş.asla alakası yok.iyi düşünürsen iyi olur laflarıda safsata boş laf.ilk iki gebeliğim hüsran.hep pozitif düşündüm busefer iyi olacak dedim.inandım.olmadı.üçüncüde dedimki benim asla bebeğim olmayacak.hamike kalsamda diğerleri gibi düşcek.hiçbişe olmadı sağlıklada doğurdum🤲 ikinci çocugumda tek tüple ilk seferde geldi.(çünkü tek tüple asla hamile kalamam diyordum) tek sorun fazla düşünmek.kafanızdan hamile kalmak için beraber olmayı çıkartın.nasılsa hamile kalamıyorum bisüre düşünmicem deyin.bazı şeyler siz bıraktığınızda gelir...

İhtimal vermediği halde hamile kalan biri olarak yazıyorum. Bizde de problem olmamasına rağmen olmadı tüp bebeğe başvurduk kesin olur kimlerin oluyor nasıl sorunları olanların oluyor Bizimde ilkte olur demiştim ve olmadı yıkıldım günlerce ağladım yataktan kalkmadım. Artık tamamen umutsuz olmuştum ilki olmadıysa sonraları nasıl olsun diyordum tekrar başladık tüp bebeğe, bütün kontrollere gitmek için ve ruhsuz umutsuz gittim beklentisizdim ve etrafımda bilen herkesi olmayacağına hazırladım çünkü öyle inanıyordum ama oldu. Hala inanmakta zorluk çekiyorum betaları öğrenince bile sevinemedim çünkü hep bi şey olacak ve bu mutluluk bozulacak gibi geldi o derece kendimi kötüye hazırlamıştım ki olunca bile sevinç yaşayamadım yaşayamıyorum korkudan. İnşallah sizde bu mutluluğu yaşarsınız benim gibi olmadan herşeyin fazlası zarar. Ama belki bu kadar beklentisiz olmamın bu süreçte faydası oldu olmayacak diye düşünüp stres yapmadım belki de
yüzde yüz katılıyorum.
aynı şeyleri tecrübe etmişiz.
sözde olumlu düşün olumlu olsun derler.düşünce gücü derler.nebileyim inanmak derler.
tam tersi asla bebek için kocamla berabrr olmadığım zaman geldi.nasılsa olmuyor dedim ama düşünmicem dedim.

Kızlar merhabalar ben bu konuyu gerçekten kendi içimde çok sıkıntıya düştüğüm için açıyorum ve bu konuda beni anlayabileceğinizi düşünüyorum. Sorun genel olarak şöyle; bende ve eşimde hiç bir problem olmamasına rağmen 1 buçuk yıldır çocuk sahibi olamıyoruz. Rahim filmi de dahil bana tüm tetkikler yapıldı bir sorun yok denildi. Eşimde aynı şekilde test verdi aksine onun sonuçları normalden de iyi çıktı. Ama biz ne yaptıysak bir türlü çocuk sahibi olamadık. Benim doktorum bana şöyle bir cümle kullandı; biz ne yaparsak yapalım sen kendi içinde bunun olacağına inanmazsan bu yapılan tedaviler boşuna gider. Evet gerçekten haklı şimdiye kadar benim aklıma getirmediğim tek ihtimal bu. Sanki hiçbir zaman olmayacakmış gibi geliyor kendimi bir sorunumun olmadığına ikna edemiyorum güzel ve kolay bir şekilde olabileceğine inanmıyorum. Lütfen bana bu konuda akıl verin fikirlerinize ihtiyacım var. Kendimi nasıl ikna edebilirim beynimi buna nasıl inandırabilirim? Tabi inanmadığı ve ihtimal vermediği halde anne olan birileri varsa aranızda lütfen yazarsa çok sevinirim en azından bana Umut olur 🙏
Ben 3 sene doktor doktor gezdim en meshur en ünlü doktorlara gittim yok birsey sonra kadikoyde yusuf ziya yergök gittim bana bir hap verdi hemen cocugum oldu meger yumurtalik disim semsertmis ondan olmuyormus bu hapta disini yumusatiyormus simdi iki evladim var şukur ikiside hapla😀 okuda hizmetlinin 20 sene olmamis hapi soyledim 2.ay oldu evladi bu hap kanser hastalari iciyor yan etkisi yumurtaligi yumusatiyor hapı adetin 3.günü iciceksiniz o günu 1 kabul edip 5 gun iciceksiniz 12 ve 14 gunlerde anlayin işte sonra bekliceksiniz birde adet oldunuz az oldunuz onu saymayin ertesi gün 1 kabul edin baslayin

yüzde yüz katılıyorum.
aynı şeyleri tecrübe etmişiz.
sözde olumlu düşün olumlu olsun derler.düşünce gücü derler.nebileyim inanmak derler.
tam tersi asla bebek için kocamla berabrr olmadığım zaman geldi.nasılsa olmuyor dedim ama düşünmicem dedim.
Evet bende öyle düşünüyorum olumlu düşünmek belki bi yerde iyi bi şeydir ama fazla polyanna olup beklentiyi çok yükseltince asıl stres o zaman oluyor. Ne zaman ki olursa olur olmazda önümüze bakacağız her şey Allahtan kafasına girip sıfır beklenti olursan daha az stres yapıyosun

Artık hamileyim çok şükür 🙏 🥰 daha çok yeni sağlıkla kucağınıza siz de alırsınız inşallah

doktorunuz saçmalamış sizi iyice strese sokmuş.asla alakası yok.iyi düşünürsen iyi olur laflarıda safsata boş laf.ilk iki gebeliğim hüsran.hep pozitif düşündüm busefer iyi olacak dedim.inandım.olmadı.üçüncüde dedimki benim asla bebeğim olmayacak.hamike kalsamda diğerleri gibi düşcek.hiçbişe olmadı sağlıklada doğurdum🤲 ikinci çocugumda tek tüple ilk seferde geldi.(çünkü tek tüple asla hamile kalamam diyordum) tek sorun fazla düşünmek.kafanızdan hamile kalmak için beraber olmayı çıkartın.nasılsa hamile kalamıyorum bisüre düşünmicem deyin.bazı şeyler siz bıraktığınızda gelir...
Bırakamadım ama nasipmiş oldu 🥰

Ben belirgin bir sorun görülmese de beklenmeden tedaviye başlanmasi gerektigini düşünüyorum. Hicbir sey yapmadan beklemek sadece sorunu ötelemek gibi oluyor. Tedaviye basladiginizda ise elimden geleni yapiyorum ve yapacagim rahatligi oluyor. Bu da stresi azaltiyor. Ben tüp bebege hazirlanirken hamile kaldim. Baska bir arkadasim 3 yil sonra tedavi baslangic asamasinda hamile kaldi asilama falan yapilmadan ilac kullanırken.

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Ben de aşılama oldum, 14.gün dolmasını bekliyorum test yapmak için ama negatif düşünüyorum nedense. Siz de herhangi bir belirti oldu mu hamileliğe dair?
İnan bende çok negatiftim yine olmayacak korkusu vardı hep içimde bende belirti olarak kasığımda batmalar oldu birde göğüs ucu ağrısı oldu adete 3 gün kala onun haricinde belirgin bir belirti yoktu açıkçası regl olacağım günde kahverengi lekelenme oldu sadece

Back