Ya bosanacağım ya da kaynanamla sac basa kavga edecegiz!

Allah sana yardım etsin vallahiiii patladım okurken!

Nedir bu ya?sana birsey soylim canim hiç turkiyeye yerlesmicektin aynı evde kalmicaktin zaten kadın ilk aylarda göstermiş kendini
Evin varmış nediye gidip çektin onun derdini?eğer aynı seyleri yasamak istemiyorsan cok feci bir sekilde koy ağırlığını nereye geliyo anlamıyorum?canim kusuruma bakma biraz açık olcak ama senin kocAndada is yok ana oğul bitirecek gençliğini olmuyosa birak gitsin el kizisinya sen!!cekme Güzelim bitiyosada bitsin ömür boyu mutsuz olucan bir kere üzülürsün

Bense şuna takıldım.Yurt dışına çıkmış 2500 lira bilet parası ödemiş.Bu hangi ülke acaba.Brezilya 'ya bile gidiş dönüş 2000 lira

Merhaba kizlar,
Oncelikle yorumlariniz icin tesekkur ederim
Hepsini okudum.
Bazilarinizi baydim herhalde bende farkettim baya bi uzun olmus kusura bakmayin biraz dolmusum sanirim :/
Konuyu actigimda burda aksam ustuydu (dunyanin obur ucunda avustralyada yasiyorum) 9saat fark da var anca girebildim. Gorumcemde burda yasiyor mevsime gore bilet fiyatlari degisiyor.

Turkiyedeki ev konusuna gelince dugun icin yurt disindan memleketten akrabalar gelmisti mecbur orda kaldilar ve ben kaynanamin evine gittim ayni zamanda esim kabul etmedi benim evde kalmayi guya kendini toparlayinca kiraya cikacaktik.

Hayir ailemin hic biseyden haberi yoktu. annem babamdan ve abimden cok cekti acikcasi benim icinde uzulmesini istemedim. Gecen hafta evi terkedip annemlere gittigimde anneme herseyi bastan sona kadar anlattim. Bana cok kizdi simdiye kadar niye anlatmadim
Diye cokda uzuldu baya agladi. Babama bisey anlatmadim anneme sormus noldu niye geldi fln diye annem genel bi sekilde evlilikleri yurumuyor mutsuz bosanmak istiyor burda kalacak dedi. Annem eger evliligin icin elinden gelen herseyin yaptigina inaniyorsan ve yurumuyorsa birak gitsin diyor.

Dul kari lafina takilan arkadasa sunu soylemek istiyorum... Ben 4senedir bu "dul kari" lafini kaynanamin agzindan duyuyorum acitasyon yapmak istediginden bu kelimeyi kullanir. Kaynanamin Kendine yakistirdigi bi laf bu sen niye kiziyorsunki?

Calisma konusuna gelince hayir 6aydir calismiyorum istifa ettim, ben bu evlilik icin kendi cebimden 40bin dollar harcadim... Calismayida dusnmuyorum esim 2bucuk sene issizdi her masrafini ben karsiladim - yuzunede soyluyorum bayadir ben sana baktim sira sende koca parasi yemek tatlimiymis gorelim diyorum :)

Acik konusacam hepinizde yuh diyeceksiniz ama bosanma taraftari degilim... Esimle ailesi haric sorunumuz yok kabul ana kuzusu sutoglan biliyorum!

bosanmıycam demıssın o zaman bız ne desek bos bu kadını cekmeye devam edeceksın gıbı duruyor ?

Kadini cekmiyorum daha toplam iki bucuk senedir gorusmuyorum onunla ve sanirim bu durum
Onu rahatsiz ediyor huzursuz oluyor galiba bana zarar veremedigi icinki buraya gelmek istiyor. Asla boyle bisey olmicak haa gelir gorumcemde kalir o baska ama asla benim evime ayak basamaz... Esim eger annem buraya gelemezse bosaniriz diyor bende ok dedim bosanirim genede o kadin benim eve gelemez!

Beni daha fazla zorlarsa eger konsolou aricam henuz visasi yok yiyecek gotune tekmeyi ve oyle bi anda yapacamki neye ugradigini sasiracak - bu dusuncemi soylemedim ona soylemicemde sadece insallah beni bunu yapmaya zorlamaz

Sabrediyorum iste dun aksamda cok konustuk tartistik bu konuyu bana dedigi laf su.. "annem uzakta tek basina yasiyor vicdanim sizliyor sanada hak veriyorum sana cektirdi ama nolur affet gelsin son bi sans ver kalacagi 6ay o benim annem onu attamam" diyor (sirf bana degil ona da yapilanlari hatirlattim ve sanirim dang etti veya taktik degistiriyor bakti baska kavgayla olmuyor bilemiyorum) bende yok dedim sesin dedigin gibi olacak ya bosanacagiz ya gelmicek dedim. Bisey demedi.

Senin dul karı tabirini kullandığın yer ile kayınvalideninki farklı ama. Sen "dul karı alır gibi hiçbirşey yapmadılar bana" diyorsun. Yani dul bir kadın evlenmek istese senin gözünde hiçbirşeyi haketmemiş oluyor. Sanırım yazan arkadaş -ve tabi ben ve benim gibi kimseler de- bu bakış açısına takıldı.
Konuna gelirsek de boşanmam diyorsan zaten diyecek birşey yok.

sonuna kadar okuyamadım
cok terbıyesızce yazmıssınız bu bır ,
kayınvalıdeniz ! normal değil , ama sizce siz saygılı oldunuzmu içiniz rahatmı ?
Herseyı gecıyorum eşınızle aranız karı koca degıl kedı kopek gıbı olmus ben oyle anladım
ayrılın gitsin bundan sonra hiçbişey düzelmez zaten ne eşinizin bakış acısı nede sizin davranıslarınız keza 60 yaşındakide değişmez

İlk iki paragraftan sonra okumadım.

Niyetim yermek değil, sizi üzmek hiç değil ; fakat belirtmek istedim ki bir daha başka bir yerde yazmayın, dile getirmeyin.

'' Dul karı !! larında tekrar evlenince hakları gitmiyor.

Dul değil; boşanmış ya da yeniden evlenen kişiler ya da herneyse ama dul değil..
Birde kadınlar karı değildir.

....

kayınvaliden sorunlu, kim olsa çileden çıkarır. ama sen de hiç idare etmemişsin. eğer boşanılmayacaksa, o eşinin ailesi eninde sonunda yüzyüze gleinecek... isterse katil olsun eninde sonunda yüz yüze gelinir... bu böyledir. ne sen aileni atarsın ne eşin... isterse onu 5 kuruşsuz sokağa atsın annesi, 3 sene 5 sene 10 sene ... ama illaki yeniden görüşülür. şuna güvenme "biz görüşmeyiz olur" . yok arkadşaım öyle bir dünya. "görüşmüyorum huzurluyuz" diyene bakma 2-3sene görüşmemiştir. ölene kadar görüşmeme diye bir şey yok..

aile ise eninde sonunda yüz yüze gelinecek. bir daha bakacağın yüze ona göre konuşmalısın. tamam karşındaki saygısızdır, küfürbazdır ama sen kendin için ona öyle cevap vermemelisin.

eşin de sorunlu. erkek mesulüyeti yok. kayınvaliden seni para kapısı gibi görüyor... oğlunu satmaya mı kalkıyor o nasıl laf "oğluma daha zenginini alırım." benim anamdan babamdan bana kalan benim kayınvalideme hak değildir. boşanmada dahi kadının ana baba mirası ortak mal sayılmaz. sende de kabahat... ailenden aldığın parayı niye söylüuorsun. diyeceksin kocana, bana para vermiyorsun nasıl geçineyim. ailene de diyeceksin. siz o parayı benim yerime bankada biriktirin. ihtiyacım olunca alırım. adam da kaynanan da alışmış senden geçinmeye...

eşinle boşanmayacaksan, annesi için bu tarz kavgalar etmeyin. sen onun annesiyle öyle ya da böyle illaki görüşeceksin bunu bir kabul et. eşine de kavga ile söylediğin asla kafasına girmez. bir gelin olarak asla kayınvalidene saygısızlık edemezsin. ne kadar da canını yaksa, kendini ezdirmemek ayrı bir şey çata çat cevap vermek ayrı... o istediğini der sen "tamam tamam" dersin, gene bildiğini okursun. borç istediğinde verme... eşin gelirse de kavga falan etmeden "ben senin ailene bakmak zorunda değilim, sen bana bakmazken" dersin arkanı dönersin. yani ezdirme kendini, bildiğini yap ama bu kadar yüz göz olmak sana zarar.

açıkçası ben de kullandığınız bazı laflara takıldım.. sürekli karı gerizekalı gibi laflar etmişsiniz.. inanaın sizden daha mağdur olan yüzlerce arkadaş buraya sıkıntılarını yazdı bu kadar ağır ifadeler duymamıştım.. yani dediğiniz gibi sessiz sakin biri değilsiniz gibime geldi.. yani kayınvalidenizle atışmayı siz de tetikliyorsunuz bana göre..

eşimle hiç sorunumuz yok tek sorun kayınvalidem diyorsunuz ama sizin bebeğinizin düşmesine ya da sizin sinir hastası olmanıza neden olan bi durum bu.. bunları görmezden gelmemelisiniz.. ya eşinizle net bi şekilde konuşun sizi karşılaştırıp görüşmesiniz ya da hayatınıza farklı bi yön verin.........

Tamamen katılıyorum Sürekli karı demeniz falan itici bir uslüp. Haklı iken haksız konuma düşürüyor. Okurken o laflardan sonra sizin de tartışmalara davetiye çıkaran biri olduğunuz kanaatine vardım ister istemez.

Bir de sorması ayıp 40 bin dolar düğün parası nasıl verdiniz cebinizden. Madem bu kadar varlığınız var ne diye aynı evde yaşadınız? Evim var diyorsunuz kaynana derdi çekiyorsunuz. Anlamadım gitti

Asla boşanmam diyorsun buna ok

O zaman k.validenle orta yolu bulmak zorundasın. Eşini annesinden ayiramazsin. Farkinda misin bilmiyorum ama evliliğinde saygının s si yok. Ağzını ve kulaklarını kapatacaksın o zaman. Şikayeti de keseceksin. O zaman en azından esinle aranızda belki birşeyler düzelir.

Ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin arkadasım.

Bugune Kadar Forumu Takıp Edıyorum Ama Hıc Cevap Yazmadımmm Senın Konuna Cvp Yazmak Istedım Tamam Cok Cekmısınnn Kayınvalıdenden Ama Sende Az DEgılsınnn Hıc Bı Lafın Altında Kalmamısın Ve Agzın O Kadar Bozukkı Ben Bıle OKurken Rahatsız Oldum Normal Hayattada Bu Sekıldemı Konusuosunn Bı Bayanın Agzına Bole Sozlerı Hıc Yakıstıramıyorummm Cok Yazık

Bir de 40 bin dolarlık ne düğünü yaptınız, çok merak ettim.

yorumlarınız çok hoş,yazdıklarınıza tamamen katılıyorum...

arkadaşım belli ki ailenin çok parası var,sana herşeyi vermiş ama malesef terbiye vermemiş.o nasıl bir üslüp,o ne biçim bir bakış açısı..boşanın bence arkadaşım,boşanında o insanlarda rahatlasın.yada ailen o çok parasıyla seni tedavi ettirsin.

''ben bir dul(karı) olarak sizi esefle kınıyorum yazık çok yazık

Kimse kusura bakmasın da konu sahibi, kaynanası ve kocası bulmuşlar birbirlerini. Üsluba bak, sözlere bak, tepkilere bak... Teraziye koysan saygısızlıkta gram farkı oynar, daha fazla değil!

Kusura bakmayın ama konu sahibi arkadaş pek şımarıkkk
genelleme yapmak istemiyorum ama aklıma gelmiyor değil
bu yutdışından türkiyeye gelen ler mi böyle oluyor
yine bir derdim var konu açan bi gelin eşinin ailesi kayınvalidesine kızıp yemek takımını kırıp dökmüştü.şımarıklık bunlarınkisi
para para para hep maddiyatı yazıyorlar dertlerinde habire kıyaslama dikkatimi çekti.

Not:sadece benim fikrim bu tartışma olsun diye yazmıdım.

Son düzenleme:

Valla lafım meclisten dışarı, KK'daki arkadaşlarımı hariç tutarak söylüyorum ama ben de yurtdışından gelen insanlarda "para konuşmayı çok sevme" huyunu çok fazla gözlemledim kendi etrafımda. Bu anlamda katılıyorum size çok. E çok da normal, sonuçta yurtdışına çıkış saiki ilk gidenler için orada para kazanıp burada rahat yaşamak. O nedenle orada kazanılan para da burada harcanan para da çok kıymetli. E tabi gidip de kesin dönüş yapan pek kalmadı artık, 2. değil 3. kuşak orada ama ana felsefe kuşaktan kuşağa aktarıldı böyle böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…