Günaydın
Bugün sabah tartıldım. 85.2 olmuşum.. İnanılmaz..Belki ödem atmışımdır..
Dünkü puanım 32
15 dakika fitness..
Akşam patlamış mısır yedim..
Puanlarımı yazıyorum.
Ben de artık burada mümkün olduğunca günlük şeklinde yazmaya karar verdim..
sabah 1 demir tableti
1.5 dilim ekmek (tam buğday ekmeği) 1.5
Beyaz peynir 2 dilim 3
2 domates 0
6 siyah, 5 yeşil zeytin 1.5
1. y.k marmelat 1.0
1 elma 1 puan
1 havuç 0
1 tabak patatesli et yemeği 6 puan
1 dilim ekmek 1
akşam
1 mercimek çorbası 3
1 bardak yoğurtlu bulgur 3.5
1 tabak kerevizli et yemeği 5 puan
1 elma 1
1 kalsiyum tableti
akşam
Patlamış mısır 3 bardak 5 puan
yarım dilim kavun 0 puan
Bu şekilde işte..
Günaydın kızlarr, mutlu haftalar.Kilo bildirimi yapıyorum. 71 kilodan .70.600 e düşmüşüm. Yani bayram öncesi kiloma düştüm sayılır.
tebrikler...
alıntı
(Günaydın canım. Kilo vermen çok güzel, yanlız kafama takıldı puanlarını görünce. Sendeki puanlar oldukça düşük geldi bana. Peynir, ekmek, bbulgur, mercimek ççorbası, etli patates, patlamış mısır puanları bizde daha yüksek. )
Peynir şöyle yağsız olduğu için ufak dilim ayrıca.. dilimi 1.5 verdim göz kararı
ekmek tam buğdayekmeği 1 puan düşük değil bu
bulgur 1 bardak haşl. 2.5 puan
mercimek çorbası 3 puan, öyle az yağlı ev yapımı olduğundan
etli patates dersen 1 porsiyon patatesin içine 1 tane patates düşse 1, 3 kaşık et düşse 2, yağ düşse de 2 puan olur.. Sonucta ev yapımı öyle bol keseden yağ koymuyoruz.
Patlamış mısırı şu adresten aldım. Ayrıca gene ayçiçek yağı kullanılmış, gene ev yapımı, ben onu hesapladım ayrıca, 5 puanı da fazla fazla verdim, üstelik.. :)
Adresi veriyorum.. Ben genelde bu adresteki puanlara göre yapıyorum. Ayrıca bu konunun en başındaki puanlardan faydalınıyorum.
Generic Food's Weight Watchers Points
Ayrıca şu adresi kullanıyorum. Mesela hazır yiyeceklerde yağ oranı ve kalorisine göre..
Weight Watchers Points Calculator
Dışarıdan bir dondurma veya kek alınca bunu kullanıyorum.
Farkettiysen meyvelere bile puan veriyorum ben, puanlarımı düşükbulmana şaşırdım. Ama şu dikkatimi çekti ayrıca senin bana gönderdiğin listede 1 sosis 9 puan demişsin. Bu çok fazla...Sen benim verdiğim adreslere bakarsan fazla olduğunu göreceksin... Ben de hesaplasam gene de fazla çıkıyor..
İşte öyle arkadaşım.. Görüşmek üzere...
Adreslerini verdiğin siteleri biliyorum canım. Bizde burada yayınlanan ilk listeyle, ww.nin kendi sitesindeki puanların karışımını yapıyoruz. Listeler için çok ugraştık ayrıca. Senin listen bize göre farklı oldugu için sormuştum. Ben tam bugday ekmegini iyice kızarttıktan sonra 1 puan yazıyorum mesela. Sosis konususunda ve bir çok konuda da hesap yapnca puanlar çok farklı çıkıyor zaten. Sonçta önemli olan zayıflayabilmek zaten.Biz daha önce bu listeleri kullanıp zayıflayan arkadaşların yolunu izlemeye karar verik, çünkü kafamız çok karıştı. Sadece dikkatimi çektiği için sormuştum.Sevgiler..
günaydın arkadaşlar , montim kutlarım nihayet çabalarının sonucunu aldın.jeneko senide kutlarım. dilerim sağlıklı bir şekilde kilolarımızı veririz ve kurtuluruz artık puan konusunda malesef ww ile ilgili çok fazla sonuç var. montim sağolsun çok araştırıp sonunda listeleri hazırladı. janekocuğum sen emzirdiğin için daha avantajlısın kalorileri kolayca yakabilirsin
bu hafta ben aynı kilo devam ediyorum(67.5 kg ) dünkü lapanında etkisi olmadı ,galiba bir daha denemeyeceğim:26::26:
Selam laceycim
Lapa konusunda katılıyorum sana. Ayda 1 kez yapınca ödem boşaltıyordur belki ama başka faydası yok. Bende yapmam sanırım bir daha.:26: Evet bayramın kalıntılarını 100 gr hariç atmış durumdayım bende. Elimdeki puanlardan şaşmadan götürecem bu hafta diyetimi, çünkü bununla sonuç almıştım daha önce. Bu gün İstanbuldan ev tuttum kendime, çok sevinçliyim.Kuzen askerden gelyor ve kardeşimin borçları hafifledi şükür. Gerçi bizimkiler hiç istemiyorlar onları bırakmamı ama ben zorlanıyorum. Hele kuzen de gelince oda kalmayacak bana. Kardeşim biraz tepkili ama ikna oldu sonunda. Çok işlek bir caddede çok bakımlı olmayan ama şirin kombili bir evim var artık çok şükür. Sizlerlede paylaşayım istedim sevincimi. Ay başında taşınacagım.İnşallah Allah yardm eder de rast gider işlerim , dua edin kızlar....
hayırlı olsun montig, şansın bol olsun...
Selam laceycim
Lapa konusunda katılıyorum sana. Ayda 1 kez yapınca ödem boşaltıyordur belki ama başka faydası yok. Bende yapmam sanırım bir daha.:26: Evet bayramın kalıntılarını 100 gr hariç atmış durumdayım bende. Elimdeki puanlardan şaşmadan götürecem bu hafta diyetimi, çünkü bununla sonuç almıştım daha önce. Bu gün İstanbuldan ev tuttum kendime, çok sevinçliyim.Kuzen askerden gelyor ve kardeşimin borçları hafifledi şükür. Gerçi bizimkiler hiç istemiyorlar onları bırakmamı ama ben zorlanıyorum. Hele kuzen de gelince oda kalmayacak bana. Kardeşim biraz tepkili ama ikna oldu sonunda. Çok işlek bir caddede çok bakımlı olmayan ama şirin kombili bir evim var artık çok şükür. Sizlerlede paylaşayım istedim sevincimi. Ay başında taşınacagım.İnşallah Allah yardm eder de rast gider işlerim , dua edin kızlar....
Selam laceycim
Hayirli olsun canim gule gule otur :) ve ayrica bayram kilolarini bu kadar hizli verdigin icin de tebrik ederim
montim hayırlı olsun ,dilerim herşey gönlünce olur. puanlar konusunda haklısın. bende artık sabah kahvaltısı dışında karbon almadan başladım. şimdilik güzel gidiyor. hiç acıkmadım . bu hafta spora daha fazla ağırlık vermeyi isityorum .
Çok teşekkürler laceyim, inşallah.Karbon derken? karbon yasak değil ki, ekmek,pirinç,bulgur,makarna yok. Bazı meyve ve sebzeler yasak. Bitkiselleri es geçme, ayrıca sütte, yogurtta da karbon var biliyorsun. Et hariç hayatımız karbon , almamazlık etme..:26:Hıııı laceycim montignacın kitabı var, linkini hatırlayabilirsem maille yollarım sana. Ben son kitabını da satın aldım ama o ilki çok daha güzel canım. Bulamazsam bir ara faceye girer oradanda buurum sanırım, istermisin?
Hayirli olsun canim gule gule otur :) ve ayrica bayram kilolarini bu kadar hizli verdigin icin de tebrik ederim
montim karbon derken bende ekmek ,pirinç türünü kastettim. bugün kendimi çok tok hissediyorum montimgerçekten kan şekeri düzeyi dengelendi galiba. montignac ın ilk kitabını almıştım canım" yedikçe zayıfla " isimli. kitabı okudum . ama o zaman motivasyonum kaybolduğu için tam yapamadım ama inşallah bugün den sonra devam edeceğim
bu arada menümü de yazayım
SABAH uyanınca 2 bardak su ve 1 adet mandalina (0)
KAHVALTI 2 dilim tb ekmeği arasına 30 g peynir ve bol maydanoz (6)
ÖĞLE 1 adet haşlanmış yumurtalı bol salata (2 )
ARA 1 adet trabzon hurması (?)
AKŞAM 90 G fırında mantar dolgulu tavuk göğsü (2)
100g yoğurt (2)
bol yağsız salata (0)
TOPLAM : 12 puan :52:
SU : 2 litre
SPOR : 40 dk yürüyüş
montim trabzon hurmasının puanını bulamadım meyve grubunda ama acaba 0 puanlı mıdır? hem çok faydalı hemde çok seviyorum inşallah fazla değildir. :26:
Laceycim, bendeki listelerin tümünü araştırdım ama hurma yok. Ama ben bir yerlerden hatırlıyorum o küçük hurmaların 3 tanesinin 2 puan oldugunu. Senin bahsettiğin hurma o domates kadar büyük olanlarsa en fazla 1 puandır daha fazla değil. Muz bile 1 zaten ufak boyu...
merhaba truly nasılsın , bu hafta kilo verimin nasıl oldu