Evet malesef sorun o canim.. Ben ww yaparken bile turkiyedeyken zorlanmistim. Kalori saymak daha da zor olur eminim. Ben bu program olmasa yapamazdim mesela, cunku simdi bu benim icin tembel isi hizli hizli herseyi girebiliyorum yarim dakikami almiyor bir ogunu girmek. Etiformun yaptigi program biraz saglam birsey olsa o zaman sizin icin de cok kolay olabilirdi ama montigin dedigi gibi cok eksik varmis.
Siteye bakmana sevindim sen de anlamissindir nasil kendimi boyle motive ediyorum :) o resimleri gordukce diyorum ben de yapabilirim onlar yaptiysa. Yavas da olsa bir sekilde olacak. Ilk kez kendimi su kadar ayda su kiloya ulasmaliyim mantigi ile kasmiyorum. Cidden bu benim icin bir ilk
dedim ki ayda 1-2 kilo bile versem durmak yok yavas yavas halledicem ama 1 sene icinde verebilirsem harika olur. Tabi sirf kendim icin degil esim ve de ilerisi icin planladigimiz bebis icin de bunu istiyorum
Ben 28 yasindayim en guzel yillarimi kilolu gecirdim (cok kilolu degildim ama yine de hep biraz tombistim liseden sonra hep, sporu birakmistim uni yillarinda sagliksiz beslendim ailemden uzak vs) o yuzden icimde ukde kaldi incecik olmak. Onumuzdeki sene de artik bebis istiyorum onun icin de saglikli bir kiloda olmaliyim. Sisman annelerin bebeklerinde diyabet riski daha cok olurmus vs vs. bunlari okudukca uzuluyorum o yuzden kararliyim incecik olmaya. Benim kayinvalidem gecen yaz bize geldiginde oldukca kiloluydu su an cop gibi. O da WW tarzi bir gruba katildi gorumcemle beraber. Kendisi 10 kusur kilo verdi, gorumcem de 25 kilo civari verdi. Gorumcem ben buraya geldigimde benden sismandi birkac ayda incecik oldu simdi 49 kilo, ikisi de tig gibi incecikler. Ailede bir ben varim simdi sisman boyle.. Kayinvalidem bile simdi taytlari giyiyor minik orgu elbiselerin altina son moda buradaki, ben de cok istiyorum oyle giyinmek ama bende kotu duruyor cok uzuluyorum ben genc olmama ragmen bana yakismiyor hicbirsey... 55 yasinda kadin yanimda incecik ve cok genc duruyor ben sanki ablasi gibi. Annem de uzuluyor kilo aldim diye. 90lara ciktigimi bilmiyor gerci soylemedim, soylesem yuregine inecek muhtemelen. Hic boyle olmamistim hayatimda cunku. Baliketliydim ama simdi bildiginiz obez kategorisindeyim cok uzuluyorum ama zararin neresinden donersem kar dedim ve de ipleri tekrar elime aldim gec de olsa.
WW ile birlestirmek mumkun bu sitede yapanlar var. WW puanlarina gore besleniyorlar yine de sitede bunlari tek tek girip besin degerlerine gore daha dengeli tercihler yapmaya calisiyorlar kalan puanlariyla. Yani iki sistemi de kullanmis oluyorlar. Basari oykulerinde vardi birkac bayan WW ile zayifladigini soyleyen. Biraz karistirirsaniz gorebilirsiniz hatta oldukca guzel zayiflamislardi.
Ben sanirim kalori hesabina devam edecegim birkac kisiyle konusuyorum o siteden, 30 kusur kilo verenlerle hep iletisim halindeyim herkese soruyorum nasil yaptiniz, ne kadar surdu, duraklama donemleri oldu mu, ne kadar spor yaptiniz vs. Cevaplara gore ben de kendi yolumu cizmeye calisiyorum cunku herkesin bunyesi bir olmuyor. Bazilari 40% karbonhidrat ile zayiflamis bazilari 60%. Biraz da deneyerek gormek gerekiyor vucudun neye ne kadar ihtiyaci oldugunu. Ben henuz benimkini bulamadim ama 50% civarinda tutuyorum. Vejeteryan olunca zor oluyor karbonhidrati dusuk tutmak.
Neyse umarim hepimiz bir an once ideal kilomuza ulasiriz bunu hayatta herseyden cok istiyorum