Yok canim merak etme 1200 yapmicam. Evet o bayan 1200 yemis sadece, 10 ayda o hale gelmis ve de su an koruyor. Yine de ben aynisini yapmayacagim zira bunye farkliliklari da olabilir bana 1200 az geldi denedim gordum. Su an 1600-1800 civari yememe ragmen kilo veriyorum. Cunku cumartesi 2000kusur kalori yiyip adeta vucuduma sok gecirttim simdi gayet guzel calisiyor
acikcasi son 1 ayda yedigimden cok daha fazla yemeye baslayinca kilo alirim sanmistim ama bu sabah tartildim eksik bile ciktim cok mutluyum. 1200 resmen olum orucuymus. Kitlik moduna girmis yani haberim yokmus. Evet liste 1200lere tekabul ediyor WW biliyorum sana dedim ya wwye gectim ama yeme duzenimi degistirmedim ona ragmen tam tuttu puan diye. Patates yiyorum yasak birsey yok bende ama eskisi kadar cok yemiyorum dedim canim. Bunu bana sen demistin zaten hatirlasana :)
Spor salonuna gelince, burada herkes is cikislari gidiyor. Ben de zaten her gece 70 dakika kardio yapiyordum o sisteme alistim. Her gun salona gitsem bile cok yormaz diye dusunuyorum. Ki her gun gitmeyiz heralde esim benden tembel
sporla da 370-400 civari yakiyorum. Spor birakinca sarkma olmuyor bu arada canim oyle olsa annem sarkardi. Annemde yag neredeyse yoktu ama oldukca kasliydi ritmik jimnastikci annem, ama sporu biraktiginda kilo aldi (yasi da ilerlemisti sonucta) ve de tabi ki dogal olarak yumusadi yuvarlaklasti hatlari ama sarkma yok. Kas kutlesi azaliyor ama o eriyen kaslar yaga donusup o bir sehir efsanesi. Bunu profesyonel sporculara da sorup teyit edebilirsin.
Ben o kadar da sagliksiz beslendigimi dusunmuyorum su an kisacasi canim bak hem kalori hem spor hem bahsettigim soklama muhabbeti zaten daha once konustugumuz seylerdi, sen pek hosnut degildin gittigim yoldan ama bak sen de su an ayni seyleri soyluyorsun ve de yapiyorsun.
Ayrica tuzu da kesmedim. Benim kullandigim programda sadece kalori sayimi yapilmiyor, protein, karbonhidrat (seker olan kismi ayrica da hesaplaniyor), yag (3 cesit ayri hesaplaniyor), sodyum, demir, potasyum hepsinin gunluk limitleri verilmis onlara uygun yemeni sagliyor. Bu programi binlerce kisi kullaniyor ve de hepsi kilo verebilmis. Sana linklemistim ona eger forum kismina bakarsan aslinda sen de bu tereddutlerinin ne kadar gereksiz oldugunu anlayacaksin. Ben de 6bucuk kilo verdim ilk ayimda, ve de yasak olan hicbirsey yok listemde. Ne tuz ne patates ne makarna pilav. Ne de tatli. Herseyden yedim ve de kilo verdim. Haftada 6 gun sporumu da yaptim, sonra sporda yaktigim kalorileri de yedim. Basta yemiyordum ama artik yiyorum. Simdi 40-50 kilo veren ve de 7-8 senedir bunu koruyandan tut da, profesyonel sporcularina, ve de diyetisyenlerine kadar hepsi bu MFP sitesinde. Herkes herkesin gunluk diyet listesini kontrol edip yorum yapabiliyor. Herkes saglikli kilo verme telasinda oradakiler. Kimse sok diyet yapmaya yoneltilmiyor. Kilosu cok olup da 1200 yiyenleri de oldukca elestiriyorlar o yuzden ben de arttirdim.
Hem kalori hem ne yedigim hem sporum seni hep tereddutte birakiyor hep endiseleniyorsun ablacigim ama inan ben sizden daha cok yiyorum herseyden yiyorum ve de kilo veriyorum. Hem de 100% denenmis yollardan. MFPde WW yapan da var bu arada ama her yedigini hala gunlugune giriyor boylece WWnin olcemedigi diger degerlerini de olcmus oluyor. Ben sok diyet yapmiyorum, kafama gore birsey hic yapmiyorum, ve tekrarliyorum hic yasak yok diyetimde. Patatesi normal yiyordum sen kendin demistin limitle, en azindan sadece oglen ye diye. Yoksa benim hicbir yiyecekle bir kisitlamam yoktu sadece trans yagdan ve cok sekerden kaciniyordum. Bir de gec saatte yemekten.
ingilizcen var lutfen myfitnesspal.com sitesine gir ve de forumlara bir goz at zamanin oldugunda. Lutfen ablacigim.. Cunku ne yapsam benim diyetimi begenmiyorsun bir turlu ama ben de seni saglikli olduguma nasil ikna edebilirim onu bilemiyorum
Sonucta siz de haftaici 1200 civari yiyorsunuz, haftasonu daha cok yiyorsunuz. Sonra bazen 1000den bile az yiyorsunuz cunku baska gun daha cok yemis (veya yemeyi planliyor) oluyorsunuz. Ben de gunde 7-8 puan yaptiginiz zaman hic saglikli bulmuyorum. Cunku gunluk saglikli limitin altina inilmemesi gerektigini dusunuyorum ne olursa olsun. Ve WWyi bu acidan super saglikli bulamiyorum.
Mesela siz bakliyat yeseniz bir ogunde neredeyse gunluk limitin tamamini tuketiyorsunuz. Sonra ne yiyeceksiniz? Bakliyatin 100 grami sizi bir ogun doyurur, sonra butun gun ac mi kalacaksiniz. Gunluk almaniz gereken diger degerlere ne olacak? Iste bunlar da benim tereddutlerim. CUnku sizin liste mesela bana soyle gibi geliyor gunluk kaloriler 1200-1200-2000-600-1500-800... yani cunku surekli bir gunu baska gunle dengeleme telasi. Arada kilo aldiginiz da oluyor. Ama ben hic kilo almadim ablacigim ama yavas yavas veriyorum. Neredeyse duracakti cunku sporla yaktigim kalorileri yemiyordum ve de vucudumun ihtiyacini tam karsilayamiyordum ama su an o hatayi yapmiyorum ve de saglikla veriyorum herseyden yiyerek. Yavas ama kalici. Meslea herhangi bir gunun liste gorunumunu vereyim size. Gunluk tum degerlerin yazdigi cizelgenin pcden yazdirilabilir versiyonunu goremiyorum o yuzden buraya kopyalayamiyorum ama bir gunun ozetini size gostereyim.
Mesela karbonhidrat normalden cok ama yagi az tuketmisim. Yagsiz da olmaz biliyorsunuz. Ama saglikli bir yag olmali yani zeytin yagi veya ceviz findik gibi, yag katilmamis, dogal olarak yagli gidalardan. Bakiyorum ne kadar kalori hakkim var, ona gore kendimi ayarliyorum. Tabi telefon versiyonunda yagin cesitlerine kadar tek tek gosteriyor burada ise ozet halinde.
Bir soyle bin isit oldu, cok uzun yazmisim kusura bakmayin kizlar ama gercekten ben de uzuluyorum neden sagliksiz bir diyet uyguladigimi dusunuyorsunuz diye.. Montig ablam oyle dusunuyor yani
Simdi ben kalori hesabini hic yapmasam bile gunluk yaptigim seyleri soyleyeyim. Sabah weetabix tam tahilli cereal ve yagsiz soya sutu. Aralarda ya meyve, ya yesil cay. Ogunlerde ya corba, ya sebze yemegi, ya da et yerine soya urunlerini koydugum bir baska yemek. Makarna pilav hergun olmasa da var (mutfak terazisi ile tartiyorum 200 gram civari yiyorum ;x). Tatli her gun olmasa da var. Ya 80 kalorilik WW tatlilarindan yiyorum ya da kendim firinda suruplu elma falan yapiyorum. Veya montigcigim bilir WW keklerinden bir iki tane :)). Ama gunun sonunda gunluk limitlerimi cok asmamaya, veya cok altinda kalmamaya dikkat ediyorum. Spor yaptigim gunler sporda yaktigim kalorilerin bir kismini yiyorum. Protein
agirlikli, ama saf protein degil protein+karbonhidrat karisimi olarak yiyorum. Her yerde okudugum, saglikli olan da bu.
Yani ben ne yaptigimi biliyorum onumuzdeki yaz incecik oldugumda ben de once-sonra resimlerim ile beraber diyet macerami bir topikte paylasirim :)
Ablacigim sen de lutfen benim icin endiselenme artik
cidden uzuluyorum boyle dediginde.. sanki herseyden kismisim da olum orucuna girmisim gibi izlenim oluyor halbuki listem dolup tasiyor taze meyve sebze protein ve de bol lif iceren besinler ile. Su an gunluk kalori tuketimim de artti. Omrum boyunca daha dengeli beslendigim bir donem olmamisti heralde. O yuzden lutfen bana biraz guvenin. Cunku benimki kalori saymaktan daha komplike bir sistem. WWnin de yapmaya calistigi aslinda bu. O yuzden benim WW listem ile normal kalori listem arasinda fark yoktu. Tek fark haftasonu siz 35 puan kullaniyordunuz ekstra, ben kullanmiyordum. Simdi ben onu dengeledim olay bundan ibaret. Rahat olun lutfen ablacigim ama hala ikna olmadiysaniz da lutfen uye oldugum sitenin forumlarina goz atin dedigim gibi, kendiniz gorun basari hikayelerini.
Parmaklarim yoruldu yazarken