ölçülerimde pek fark yok ablam hatta yag analiz baskülüm var yag yüzden artmış bile diyebilirim . bugünki detoksa ümit bagladım belki biraz inerde banada moral olur diye ..
ayranı yapayımda ablam bişiler düşünücem .. ne isyersen ye, puanlada olsa benim bünyede işe yaramıyor ablam .özelikde gl endekse hemen tepki veriyor .
yoksa ugraş didin . neyse saglık olsun bakalım
tabi ablam çogu su fakat yagdanda kaybetigimi zamanında not almışım . en azından tetikliyor bişileri ..
ama ablam senin bünyeye çok uydu w.w. sakın bırakma aynen devam .
He he senden önceyim yine., detoks linlini okuyordum.Tamam o zaman, bulgurlusunu deneyerek senin yaptıgını yapacam ama mecimek ve bulguru şişirmedim ne kadar koyayım aeben? Bir baragın yarısından fazla koysam olurmu acaba. Birde sen sanırım 2 saatte 1 degil ögle ikindi ve akşam yiyon sanırım. Salatalık kaç tane yiyecem. Ayy ne çok sordum yaw, özür
Aebencim sanırım bünyen kilo vermeyi durdudu senin. Bir müddet ara verece herhal. Veya işe yaradıgınainanıyorsan montiye dönecen yine..
Tamam canım. Bende şimdilik bu gün yapacam ve dayanma kapasitemi ölçecem. Duruma göre yarın da yapsam bile ww ye devam edecem. (Önümüzde bayram tüm aile bir arayageliyoruz. Ben diyeti en azından ilk gün ozmadan nasıl götrebileceğimi bilemiyorum. Dayanamam kiii... ):18: Bu arada detoksun ertesi günü yine pro agırlıklı beslenmek gerekecek sanırım. Bana a etten bööö geldi. Yogurdu da fazla sevmem.:120: Bakalım nasıl yapacam, hele bi başlayayım da. Bünyeni sen tanıyorsun aebencim, asıl kolayına gelecekse öyle yap. Ama her türlü besn vücudumuz içi gerekli biliyorsun, yasaklardan çok fazla uzak kalarak ta küstürürsün bünyeni diyorum ama sen bilirsin tabi.
Ay ne biliim be aebencim, mercimek çabuk pişiyor diye ıslamadım akşamdan. Hatta düdüklüye bile koymadım kaynıyor tencerede şimdi. Birtek nohut haşlanmış derin dondurucuda idi. Mercimek ve bulguru yarım bardaktan biraz fazla kodum. Bulgur çok oldu yani. Yapacak bişi yok artık, az yiyecegim. Zaten yürürüm bu gün yine, telafi eder inşallah..:26:ablam merçimegi akşamdan ıslasaydın keşke .belirtmiştim . neyse şimdi bi taşım kaynat öyle kor düdüklüye bari.
1 su br. nohut..1 su br yeşil mercimek . yr bardakda bulgur koy ablam .. fazla gelirse kalır yarın yersin .
ben genelde öylen başlarım 12 .13. gibi ablam. açıkmama bakar . sonra her 2 saatte 1 kase. akşam 6.7. gibide bırakırım .. orda 21.22 diyor ama ben o saate yemek bırakmam .
slatalık genelde her kaseyle yr. salatalık yiyorum ablam çorbanın içine rende yapmam ben ıggg oluyorum .
ah ablam monti yapabilsem keşke ama şu an yapacak sabrım yok ..helebi bayram geçsin bakalım .
bayrama kadarda devam w.w. bi 2 hafta dolsun bakalım dedigin gibi tepki veriyor olabilir . fakat ben zatten epeydir yasaklı diyet yapmıyorum ablam şekeri cısları yiyordum .1.aşama monti yapmayalı çok oldu ..
zor tabi bünye için 3.4. senedir diyet içinde hiç yapmadıgım zaman bile artı çıktıgımda diyet mutlaka oluyor bikaç günde olsa .. yanı bünyem iyce gardını almış durumda taş gibi mubarek .ama onunda bir kırılma noktası verdir mutlaka . ben bunları bilerek başladım kilo vermeye .halada bünyemi biliyorum sadece sabırla devam benimki .
hoşgeldin belfü. canım bugün alışma günün olsun .Kızlar merhaba :)
Güzel paylaşımlar ve bilgilendirmeler için herkese çok teşekkürler.Çok faydalı bir bölüm olmuş.
Bugünden itibaren bende varım sizlerle:)) 65,50 kiloyum 1,71 boyum.6-7 kilo vermem gerek
Kahvaltıdan sonra okuduğum için sayfaları, sabah biraz hamurlu olduGünlük puanım
Sabah : 1 poğaca _ 2 dilim ekmeğe eşit ve 2 Puan.
1 çay bardağı çay 1 küp şekerli = 0,25 puan
1 fincan türk kahvesi 2 küp şekerli = 0,50 puan
Şimdilik bu kadar
Kızlar merhaba :)
Güzel paylaşımlar ve bilgilendirmeler için herkese çok teşekkürler.Çok faydalı bir bölüm olmuş.
Bugünden itibaren bende varım sizlerle:)) 65,50 kiloyum 1,71 boyum.6-7 kilo vermem gerek
Kahvaltıdan sonra okuduğum için sayfaları, sabah biraz hamurlu olduGünlük puanım
Sabah : 1 poğaca _ 2 dilim ekmeğe eşit ve 2 Puan.
1 çay bardağı çay 1 küp şekerli = 0,25 puan
1 fincan türk kahvesi 2 küp şekerli = 0,50 puan
Şimdilik bu kadar
hoşgeldin belfü. canım bugün alışma günün olsun .
ekmegin 1 dl puanı 2 canım eger kızartırsan 1 oluyor .. yani pogaçan 4 puan canım . ama günün kalanında puanlarını ayrlayabilirsin ..
fakat bu beslenme dengeli sadece puan hesaplamakla olmuyor . sebze .pro .karbon dengedee olmalı . montig ablam yardımcı olacaktır sana .
Merhaba hoşgeldin canım
Aebeninde söylediği gibi puanlar ve günlük beslenme oranları çok önemli. Mail adresini özelden verirsn sana yeni listeler gönderebilirim. Şeker puanları da farklı, mesela o şekilde hesap edilmiyor.
toz seker 2 cay kasigi.................0.5 puan
1 yemek kasigi............................ 1 puan
1 cay bardagi ..............................6 puan
gibi yapacaksın hesabı canım. Onun dışında takıldıgın ne varsa sorabilirsin. Sevgiler..
Çok teşekkürler aeben
Kendime doğru yazmışım puanı , buraya yanlış geçmişim :)
Tüm yardımlarınızı bekliyorum , gitsin kilolar hepimizin...
Canım mail adresimi geçtim sana
Öğlen yoğurtlu ıspanak yemeyi planlıyorum, puanı nedir acaba
Çok teşekkürler aeben
Kendime doğru yazmışım puanı , buraya yanlış geçmişim :)
Tüm yardımlarınızı bekliyorum , gitsin kilolar hepimizin...
Canım mail adresimi geçtim sana
Öğlen yoğurtlu ıspanak yemeyi planlıyorum, puanı nedir acaba
Belfücüm bunu hesaplamak zor çünkü içinene kadar pirinç ve yag kondugunu bilmiyorum ki.Ben genelde bu tür şeyleri malzemeyi hesaplayıp pişiriyorum. Sana da tavsiyem bu yönde olacak. Ama motivasyonun açısından kabaca hesaplayayım. 2 yemek kaşıgı pirinçle olsa 1 tabakta 2 puan eder 1 yemek kaşıgı yag 3 puan, şeker koymadsınsa içine kabataslak 5 puan yapar diyelim. Zaten aebeninde yazdıgı gibi bu gün alışma günün olur. Listeleri de yolladım zaten yarın daha rahat başlasın. NOT: Yoğurdun puanın da yağlılık derecesine bakarak hesaplarsın...
Kıs ben dayanamadım çok acıkmışım 1,5 kepçeden 2 kase içtim, nolucak şimdi.(ben çorba gibi sulu yaptım)
Canım online gördüm seni, bişi sorcam..Bu 1 er bardak koydugumuz malzemeler bu gün bitecek mi yarına da saklayacaz mı? Bu gün bir haller oldu bana doyuyom bir türlü. 3 kepçe içtim çokmu? ama sulu benim çorba..:26:
ilahi ablam bişi olmaz..
bende tez acıkdım niyeyese 11 de 1 kase... 14 dede 2 kase içtim afiyet olsun .
zaten sulu olcak ablam .. zati çorba .bol suda iç ablam .
yok ablam bir günlük ... ablam dünde yazmıştım belki hatırlarsın bende öyleyin çok yerim çorbadan doymam bi türlü..
.ama akşama dogru bi doygunluk gelir merak etme . salatalık yiyorsun dimi?
2 lt su koymuştum bende baklagiller hş nırken . yani sulu adı üstünde çorba ablam