Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

montim menün gayet güzel ,fakat gece meyve değilde onun yerine protein tüketsen örneğin, 3kaşık yoğurt veya 1 bardak süt gibi. puan olarak fazla fakat pro olduğu için yağ yakımına yardımcı olur diye düşünüyorum

Haklısın aslında gerçi akşam menüsüne yogurt koymuştum ama onu geceye alır, 50 gr. daha eklerim.:KK56: 1 tatlandırıcı ekleyerek yerim. Sagolasın fikir verdin.:KK9: Bu gün epey düşük motivayonum, yarından dolayı.:KK50:

dışarı çıkarken son anda gördüm monticiğim mesajını hemen veriyorum 1 küçük çay bardağı pirinç (ölçümüz bu )3 öğün haşlayıp yiyorum. tuz ve yağ yasak. sabah içine salatalık,domates doğradım yeşil çay ile yedim. öğle ve akşam 3 kaşık yoğurt ve nane koydum. sabah ve öğlenki araya 1 meyve koyabilirsin . akşama meyveyi eklemeyelim. şimdi çıkıyorum görüşürüz:KK16:

Ok. canım teşekkürler:KK16:

Önümüz bayram bu tarif belki işinize yarar, tatlıyı fazla kaçırmamak için.:KK16:

Kuru üzümlü, limon rendeli küçük Wafflel tarifi..

12 kişilik 24 adet (1 adedi 0.83 puan, yani 1 puandan az)

Malzemeler:
125 gr. Un 11,5 puan
Bir çimdik tuz, Bir çimdik karbonat 0 p
1 yemek kaşığı şeker 1 p
1 küçük limonun rendelenmiş dış kabuğu 0 p
1 yumurta, çırpılmış 2 p
100 ml. az yağlı süt 1 p
50 gr. Kuru üzüm 1,5
1 yemek kaşığı yağ 3 p
Toplam 20 puan
Yapılışı: Bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu harmanlayın. Şekeri ve rendelenmiş limon kabuklarını katın. Yumurtayı kaba kırın ve sütün yarısı ile yoğun bir sıvı hamur oluşana dek çırpın. Geri kalan sütü ve kuru üzümleri de ekleyin.
Büyük, kalın tabanlı ve yapışmayan bir tavayı ısıtın. 1yemek kaşıgı ile yağlayın.
Küçük yuvarlaklar şeklinde bu karışımdan küçük bir kepçe veya kaşıkla tavaya dökün. Orta ateşte üstünde kabarana dek pişirin. Dikkatlice, bir spatula ile tersini çevirin ve 1-2 dakika daha altın rengini alıncaya dek tersini pişirin. Waffleları bir kagıt peçete üzerinde tutun.
Hemen servis yapın. :KK56::KK68:

Günaydın aebencim, seninde Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kızlarrrr sizinde...En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Dün akşam resmen tozuttum. Kuzen geldi İngilereden söyledim. Zaten getirdiği donut tan yarım yedim, söylemiştim.:KK14: Onun dışında bu kulandıgım ilaç bazen tatlı ve karbohidrat krizine sokuyor beni (Allahtan sık değil) elim ayagım boşaldı 8 - 9 tane kuru incir, 1 tabak pilav ve parmak uzunlugunda 2 çikolata dilmi yedim, :KK17:anca kendime geldim. Ondan sonrada mide buantısından öldüm tabi. :KK59:Şimdi bütün bunların yağa dönümemesi gerekiyor. Bu hafta sanırım yarım kg. falan verebilecem, onun da bu yediklerime gitmesini istemiyorum. Çok zorlanırsam proteinin miktarını çogaltırım biraz, 1 salatalık kemiririm . Şimdi çıkacam zaten 1 saat falan yürüyecegim. Sonra evde ütü dans falan toparlamaya çalışacagım. Ben kendimi biliyorum aebencim,eger kendimi disiplin altına almazsam dıyet falan kalmaz.:110: Bu hafta zaten aşamları biraz kaçamagım oldu, en çokta meyvede. Bu gün artık böyle geçecek, çaresi yok.:KK69: Sevgiler canım:KK71:

Not: yazını bir daha okudum, haklısın, ertesi gün de dikkat edecem ama yine de karbon yüklemesi olabilir. akşam menüsüne 1 ögün yaşil salata (yagsız) ögün arasına da 1 domates, 1 salatalık ekliyorum. Teşekkürler canım..
:KK16:
nerdeyse unutuyordum CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUNEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
aebenciğim nasıl gidiyor :KK3:
saggol lacey ...
iyitim canım .azda olsa baskül eksildi yarın tartı günü bakalım .
yarın bende ayran aşı yapıcam ama w.w.puana dikkat ederek.. kaç aydır yapmıyorum benim pavori şok diyetimde odur .karnımıda doyuruyor .:KK9:
sonrasında 62 li rakamları umuyorum .:KK31:
KİLO VERMENİN 20 PÜF NOKTASI
1- Günlük tutun; her gün tükettiğiniz yiyecekleri ve içecekleri miktarları ile yazın.Böylelikle neler tükettiğinizi farkeder ve kaçamakları önleyebilirsiniz.

2- Kahvaltıyı ihmal etmeyin; günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamayın.

3- Su için; günde 2-2,5 lt su içmeniz hem metabolizmanızın hızlanmasına hem de bağırsak hareketlerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

4- Öğün atlamayın; günde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin.

5- Glisemik indeksi düşük gıdalar tercih edin; beyaz pirinç, beyaz ekmek, patates, makarna, reçel gibi yüksek glisemik indeksli besinlerden uzak durun.

6- Beslenmenizdeki posa miktarını artırın; beslenmenizde meyve ve sebze gibi ligli gıdalara yer verin.

7- Yağlı besinlerden uzak durun; kızartma, kavurma gibi yöntemlerle pişirilmiş yemekler yerine ızgara ya da fırında pişmiş besinleri tercih edin.

8- Tuz tüketimizi azaltın; Başta tuz olmak üzere turşu gibi yiyecekler ödem oluşturabileceğinden tüketim miktarına dikkat edin.

9- Kafeinli içeceklerden uzak durun; Süt, meyve suyu, soda gibi içecekler günlük sıvı tüketiminize yardımcı olurlar.

10- Geç saatte yemek yemeyin; akşam yemeğini olabildiğince erken bir saatte, son ara öğününüzü ise yatmadan 2-3 saat önce yemeye özen gösterin.

11-Çayınıza şeker atarken bir kez daha düşünün; 1 küp şeker yaklaşık 20 kaloridir.Şekerin fazlası vücudunuzda yağa dönüşeceğinden çay ya da kahvelere şeker atılmamaya özen gösterin.

12- Hamur tatlılarından uzak durun; şerbetli tatlıların yerine sütlü tatlıları tercih edin.

13- Yemeklerinizde baharat kullanın; yemeklerde çeşitli baharatların kullanımı metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

14- Yemeklerinizi yavaş yemeye özen gösterin; beyne doyum sinyali 12-18. dakikalar arasında ulaşacağından yemeklerinizi küçük lokmalar halinde ve çok çiğneyerek tüketin.

15- Fiziksel aktivitenizi artırın; gün içerisinde ki aktivitelerinizi artırmaya çalışın. Örneğin arabanızı en uzağa park edin ya da otobüsten bir durak önce inin ve gideceğiniz yere kadar yürüyün, asansör yerine merdiven kullanın.

16- Hergün tartılmayın; haftanın aynı günü ve aynı saatte tartılmaya özen gösterin.

17- Günlük yeterli miktarda kalsiyum alın; süt, yoğurt, ayran gibi kalsiyum otanı yüksek besinlerin metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır.

18- Kurubaklagil tüketin; lif oranı yüksektir, tok tutar. Haftada 1 gün tüketmeye özen gösterin.

19- Mutfak alışverişine tok karnına çıkın; aç karnına alışveriş yapmanız listenizde olmayan birçok şeyi almanıza neden olabilir.

20- Yürüyüş yapın; eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa haftada 3 gün 30 dk yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin.
saggol laceyim . bu 20 öneriden kırmızıladıgın 2 sine uyamaıyourm . gerisi artık hayt yarzım diyebilirim .:KK31:

BUGÜNKÜ MENÜM
SABAH :
1 dilim k. ekmek (1)
4 adet y. zeytin (1)
30g peynir ( 1.5 )
yeşil çay
ÖĞLE :
100g haşlama tavuk göğsü(2)
1 ç. bardağı yoğurt (2)
1 dilim k. ekmek (1)
salata (yağsız )(0)
ARA :
1 adet nar (1.5 )
AKŞAM
100g haşlama tavuk göğsü(2)
1 ç. bardağı yoğurt (2)
salata (yağsız )(0)
ARA :yeşil çay
TOPLAM : 14 PUAN
SU : 2 LİTRE
SPOR : LESLİE 5 MİL

Bu günkü listem
Sabah
beyaz peynirli yagsız tost 4,5
1 çay kaşıgı bal 0
1 bardak y. yaglı süt 2
1 küçük salatalık 0
Ara
4 tane çilek 0
Ögle
Patlıcanlı tavuk 2
Domates salatalık 0
Akşam
Tavuk haşlama 3
100 gr yaglı yogurt 1,5
Yeşil salata yagsız 0
Gece
Tolam 14,5 (2,5 puanı düne saydım)
Yememem lazım ama çok zorlanırsam 1 elma veya 1 salatalık yerim:KK17:
Yarım saat tempolu yürüyüş
Belki 15-20 dk. dans ederim
süper mönü ablam afiyet olsun .

Haklısın aslında gerçi akşam menüsüne yogurt koymuştum ama onu geceye alır, 50 gr. daha eklerim.:KK56: 1 tatlandırıcı ekleyerek yerim. Sagolasın fikir verdin.:KK9: Bu gün epey düşük motivayonum, yarından dolayı.:KK50:
ablam talandırıcılar 0 da olsa bence kullanma derim ..

işimi halledip döndüm hoşgeldin aebenciğim:KK16: monticiğim hiç sevmediğim gündür pazar,pazartesiden bile stresli geçer benim için hele birde lapa yapıyorsam daha bir keyifsiz olurum:KK1: çünkü ben yiyerek mutlu olanlardanım:44:

saggol lacey ...
iyitim canım .azda olsa baskül eksildi yarın tartı günü bakalım .
yarın bende ayran aşı yapıcam ama w.w.puana dikkat ederek.. kaç aydır yapmıyorum benim pavori şok diyetimde odur .karnımıda doyuruyor .:KK9:
sonrasında 62 li rakamları umuyorum .:KK31:

ablam talandırıcılar 0 da olsa bence kullanma derim ..

Kullanmadan yapamıyorum aeencim. :KK14:Çayı kahveyi mutlaka onunla içecem, yoksa bu olmaz olası ilacı tatlı olarak kandıramıyorum.:18: Mutlaka gözüm tatlıda oluyor.Yogurdu da sade olarak hiç sevmem.:120:eek: yüzden koyacam tatlandırıcıyı.
Şu ayran aşını anlatsana şekercim ne işe yarıyo, iyi bişiyse 1 gün bende yapayım ww ye ters düşmickse:44:

işimi halledip döndüm hoşgeldin aebenciğim:KK16: monticiğim hiç sevmediğim gündür pazar,pazartesiden bile stresli geçer benim için hele birde lapa yapıyorsam daha bir keyifsiz olurum:KK1: çünkü ben yiyerek mutlu olanlardanım:44:

Hııı aynen bende öyle laceycim:KK3:

cumanın mönüsü ..

1 çy kş bal .(0)
2 dl kız ekmek (2)
peynrir (3)
yeşilik .(0)
dom salatalık .(0)
yumurta beyazı (0.5)

hamsi ız. (3)
salata .yagı(3)
1 dl sucuk .(1.5)??

yr.albeni.(2.5)
1 lokum .(1)
1 elma.(0)

yeşil fasulye .(0)
yagı .(1)
yr.br yogurt .(1)
az kavun(0)
1 dl ekmek .(2)

1 mandalina .(0)

toplam 20. 5. puan
1 puan kadar fazla olmuş .. dünde 1 puan eksikdi tamamlamış oldum .

1 br karışık çay
2.5 lt .su
yarım saat yürüyüş ...

cumartasi mönüm ...

2 dl kız ekmek .('2)
keçi peyniri ...(2)
1 ym kş marmelad (şekerli(0.5)
yeşilik .sos.(0)

1 simit 8dışardaydım ) (6):KK56:

tavuk döner . . (3)
1 kase hoşaf.(şekersiz)(1)
1 avuç üzüm (1)
yeşilik (0)

1br hş nohut.(3)
2 ceviz 1 hurma (1.5)

toplam 20 puan .
.en az .2 saat yürümüşümdür .ablam 3 puan eksiltmememi gerekdi.????????????????????????

2.3. saat kızılayda tur.:KK37:
2 kupa karışık çay ..
2 lt su

ablam can alıcı bir soru :KK9:. 50 gr kadar sucuk tavada yagsız cevrilip yagıda iyce alınıp yenirse kaç puan eder tahmini.:44:
puanlarda 1 dl denmiş ama gr olrak yok . salamla aynı puan olabilirmi??

Selam aebencimmmmm,nabersin. :KK16:Ay hiç vakit geçmiyor bu gün patlayacam..:18::97:
hayırdım ablam niyeki benpazarları çok severim özelikle kahvaltılarını ailecek hep bereber yaptıgımız tek kahvaltı .. sabahları bebeler hep ayrı saatde çıkıyor .:26:
çoçukların dolaplarını döktüm ablam ,çıldırıyorum o dolapları karışık görünce dilimde tüyler bitiyor ama bi türlü düzenli kullanmıyorlar dolaplarını ..:84::KK57:

laceyim ben pek sevemedim lapayı ... montidede prinç yasaktıya aklımda hep çıs kalmış oyüzden hem doyarım hemde baklagil daha saglıklı .

Kullanmadan yapamıyorum aeencim. :KK14:Çayı kahveyi mutlaka onunla içecem, yoksa bu olmaz olası ilacı tatlı olarak kandıramıyorum.:18: Mutlaka gözüm tatlıda oluyor.Yogurdu da sade olarak hiç sevmem.:120:eek: yüzden koyacam tatlandırıcıyı.
Şu ayran aşını anlatsana şekercim ne işe yarıyo, iyi bişiyse 1 gün bende yapayım ww ye ters düşmickse:44:
ablam yogurduna meyve kırıntıları atıp tatlandırsan birazsa tarçın çok hoş oluyor .hatta ben marmelad koyordum çok nefis oluyordu .. epetdir yapmıyorum bak hatırlattın ..ablam şekerin degeri çok yüksek deyil w.w da ama çok çay içiyorsan tabi orası ayrı ..

ablam ben hep kilo aldıgımda yaparım . bazanda baskülde eksilme görmek adına . lecayinim lapası gibi yag ve tuz yok oyüzden su kaybı oluyor fakkat yagdanda gittigine şahid oldum bazı zamanlar ...
w.w. uyarladım 1 er br. hş nohut ,yeşil mercimek ve aşurelik bagday (ay ne severişm aşureyi):KK56:
düdüklüde pişiriyorsun su ekleyip . yarım kilo kadarda yagsız yogurt ... bunları karıştırıp ekmekli normal bi kahvaltının ardından . her iki satde 1 kase yiyorsun . baharat katabilirsin ama tuz yok . ben sabah kahvaltısından sonra öyleye kadar açıkmıyorum o yüzden 12 de başlarım yemeye her 2 satde bir kase. adı çorba ama ben mantı kıvamında daha çok seviyorum . dedigim gibi epeydir denememiştim .
ha ablam ben yogurdu yerken katıyorum genelde ...

Son düzenleme:
)Açken spor yapmak yağ yakımını hızlandır mı?Fiziksel aktiviteniz ile birlikte, metabolizmanız da hızlanır ve kalori yakımınızda artar. Ancak tabiki bu durumu fiziksel aktivite düzeyi, süresi ve sıklığı da etkiler. Ancak özellikle sabah aç karnına yapılan aktivitelerde yağ yakımı olsa da kas yıkımı daha fazla olmaktadır. Bu nedenle en uygunu protein ve karbonhidratın (örn; peynir+ ekmek) birlikte tüketildiği bir öğünden en az 1 saat sonra yapılmasıdır. Aktivite sonrasında ise su tüketiminize dikkat edilmeli ve karbonhidratlı bir besin( örn; meyve ) tüketmeye çalışılmalıdır.

cumanın mönüsü ..

1 çy kş bal .(0)
2 dl kız ekmek (2)
peynrir (3)
yeşilik .(0)
dom salatalık .(0)
yumurta beyazı (0.5)

hamsi ız. (3)
salata .yagı(3)
1 dl sucuk .(1.5)??

yr.albeni.(2.5)
1 lokum .(1)
1 elma.(0)

yeşil fasulye .(0)
yagı .(1)
yr.br yogurt .(1)
az kavun(0)
1 dl ekmek .(2)

1 mandalina .(0)

toplam 20. 5. puan
1 puan kadar fazla olmuş .. dünde 1 puan eksikdi tamamlamış oldum .

1 br karışık çay
2.5 lt .su
yarım saat yürüyüş ...

..

cumartasi mönüm ...

2 dl kız ekmek .('2)
keçi peyniri ...(2)
1 ym kş marmelad (şekerli(0.5)
yeşilik .sos.(0)

1 simit 8dışardaydım ) (6):KK56:

tavuk döner . . (3)
1 kase hoşaf.(şekersiz)(1)
1 avuç üzüm (1)
yeşilik (0)

1br hş nohut.(3)
2 ceviz 1 hurma (1.5)

toplam 20 puan .
.en az .2 saat yürümüşümdür .ablam 3 puan eksiltmememi gerekdi.????????????????????????

2.3. saat kızılayda tur.:KK37:
2 kupa karışık çay ..
2 lt su

:KK34:
ablam can alıcı bir soru :KK9:. 50 gr kadar sucuk tavada yagsız cevrilip yagıda iyce alınıp yenirse kaç puan eder tahmini.:44:
puanlarda 1 dl denmiş ama gr olrak yok . salamla aynı puan olabilirmi??

100 gr sucugun besin degeri 12 ila 13 olarak değişiyor (birinde hiç kb yok) yani 50 gr sucuk 6-6,5 yapıyor. Yag oranı yüksek bir yiyecek o yuzden yagını iyice alırsan kaç olur bilemedim be abencim.Yanlız sen yagını alacam diyice pınar ın delight sucuguna baktım 100 gr. 9 puan yapıyor. Sen ikisinin arası 5 -5,5 yap deim 50 gr.:KK34::KK31:

hayırdım ablam niyeki benpazarları çok severim özelikle kahvaltılarını ailecek hep bereber yaptıgımız tek kahvaltı .. sabahları bebeler hep ayrı saatde çıkıyor .:26:
çoçukların dolaplarını döktüm ablam ,çıldırıyorum o dolapları karışık görünce dilimde tüyler bitiyor ama bi türlü düzenli kullanmıyorlar dolaplarını ..:84::KK57:

ablam yogurduna meyve kırıntıları atıp tatlandırsan birazsa tarçın çok hoş oluyor .hatta ben marmelad koyordum çok nefis oluyordu .. epetdir yapmıyorum bak hatırlattın ..ablam şekerin degeri çok yüksek deyil w.w da ama çok çay içiyorsan tabi orası ayrı ..

ablam ben hep kilo aldıgımda yaparım . bazanda baskülde eksilme görmek adına . lecayinim lapası gibi yag ve tuz yok oyüzden su kaybı oluyor fakkat yagdanda gittigine şahid oldum bazı zamanlar ...
w.w. uyarladım 1 er br. hş nohut ,yeşil mercimek ve aşurelik bagday (ay ne severişm aşureyi):KK56:
düdüklüde pişiriyorsun su ekleyip . yarım kilo kadarda yagsız yogurt ... bunları karıştırıp ekmekli normal bi kahvaltının ardından . her iki satde 1 kase yiyorsun . baharat katabilirsin ama tuz yok . ben sabah kahvaltısından sonra öyleye kadar açıkmıyorum o yüzden 12 de başlarım yemeye her 2 satde bir kase. adı çorba ama ben mantı kıvamında daha çok seviyorum . dedigim gibi epeydir denememiştim .
ha ablam ben yogurdu yerken katıyorum genelde ...

Temizlik olayı bizde de 1 haftadır var. Her yer kalktı oturdu anlayacagın. Sabah hep birlikte kahvaltı da yapıldı. Bu gün gelinle ben evdeyiz, o kendine ait işleri yapıyor.Nedendir bilmem patlayacam sanki. Sabah yürüyüşte yaptım ama kesmedi. Hep dışarıyı istiyo canım ama tek basına nereye gideyim ki:KK31:
Dur bakiiim şu yarınki tartıya göre ben de yapiim bari o aşı.Severm öyle şeyleri...
Yogurdu kb yi az aliyim diye yiyorum ya zaten kıs.:KK34: Ne meyvesi diyorum ama dolaba gidip gelip çilek yiyorum durmadan.4 çilek ldu bile Tozutum iyice:KK53:

Son düzenleme:
)Açken spor yapmak yağ yakımını hızlandır mı?Fiziksel aktiviteniz ile birlikte, metabolizmanız da hızlanır ve kalori yakımınızda artar. Ancak tabiki bu durumu fiziksel aktivite düzeyi, süresi ve sıklığı da etkiler. Ancak özellikle sabah aç karnına yapılan aktivitelerde yağ yakımı olsa da kas yıkımı daha fazla olmaktadır. Bu nedenle en uygunu protein ve karbonhidratın (örn; peynir+ ekmek) birlikte tüketildiği bir öğünden en az 1 saat sonra yapılmasıdır. Aktivite sonrasında ise su tüketiminize dikkat edilmeli ve karbonhidratlı bir besin( örn; meyve ) tüketmeye çalışılmalıdır.

Hımmmm oldukça önemli bir bilgi, sagol laceycim:KK16:

misss gibi temizlikler yapılmış bile:KK16: montim gelin yazmışsın , sen kayınvalide misin , gelininle beraber mi oturyorsunuz:KK53:
çok soru sordum galiba :KK1:
aebenciğim sucuk işini öğrendiğimiz iyi oldu ,bazen kahvaltıda canım çekiyor, bende bugünkü menümü yazayım
SABAH:
3 kaşık pirinçli lapa (1 ç. bardağı ) (3)
1 domates,1 salatalık,yeşil çay (0)
ARA : 1elma (0)
ÖĞLE :
3 kaşık pirinçli lapa (3)
3 kaşık yoğurt (1.5)
ARA :1 adet mandalina (0)
1 dilim tb ekmek, 2 adet y. zeytin (2.5)(kaçamak ):KK20:
AKŞAM : öğlen menüsünün aynısı (4.5)
TOPLAM :14.5 PUAN:KK8:
SU : 1.5 LİTRE
SPOR : bantta 50 dk yürüyüş

:KK34:

100 gr sucugun besin degeri 12 ila 13 olarak değişiyor (birinde hiç kb yok) yani 50 gr sucuk 6-6,5 yapıyor. Yag oranı yüksek bir yiyecek o yuzden yagını iyice alırsan kaç olur bilemedim be abencim.Yanlız sen yagını alacam diyice pınar ın delight sucuguna baktım 100 gr. 9 puan yapıyor. Sen ikisinin arası 5 -5,5 yap deim 50 gr.:KK34::KK31:
Temizlik olayı bizde de 1 haftadır var. Her yer kalktı oturdu anlayacagın. Sabah hep birlikte kahvaltı da yapıldı. Bu gün gelinle ben evdeyiz, o kendine ait işleri yapıyor.Nedendir bilmem patlayacam sanki. Sabah yürüyüşte yaptım ama kesmedi. Hep dışarıyı istiyo canım ama tek basına nereye gideyim ki:KK31:
Dur bakiiim şu yarınki tartıya göre ben de yapiim bari o aşı.Severm öyle şeyleri...
Yogurdu kb yi az aliyim diye yiyorum ya zaten kıs.:KK34: Ne meyvesi diyorum ama dolaba gidip gelip çilek yiyorum durmadan.4 çilek ldu bile Tozutum iyice:KK53:
çilekden hiç zarar gelmez ablam afiyet olsun ...
misss gibi temizlikler yapılmış bile:KK16: montim gelin yazmışsın , sen kayınvalide misin , gelininle beraber mi oturyorsunuz:KK53:
çok soru sordum galiba :KK1:
bende dışları çıktım market ,merket dolaştım ablam bizim buralar biraz yokuş(dikmen ) iyi geliyor yürüyüş :KK55:
aebenciğim sucuk işini öğrendiğimiz iyi oldu ,bazen kahvaltıda canım çekiyor, bende bugünkü menümü yazayım
SABAH:
3 kaşık pirinçli lapa (1 ç. bardağı ) (3)
1 domates,1 salatalık,yeşil çay (0)
ARA : 1elma (0)
ÖĞLE :
3 kaşık pirinçli lapa (3)
3 kaşık yoğurt (1.5)
ARA :1 adet mandalina (0)
1 dilim tb ekmek, 2 adet y. zeytin (2.5)(kaçamak ):KK20:
AKŞAM : öğlen menüsünün aynısı (4.5)
TOPLAM :14.5 PUAN:KK8:
SU : 1.5 LİTRE
SPOR : bantta 50 dk yürüyüş
afiyet olsun ...
laceyim püskütüm vardı bilirsin . diyet guruplarının kurucusu ..
o hep şöyle yapardı ;hafta boyunca dikkatli yer her perşembe(cuma tartı günüydü ) günüde lapa yapardı . düzenli olarak haftada 500gr verirdi böylece kurtuldu kilolarından .
aceba diyorum bizde haftda bir tartı öncesi tetikleci bişi yapsak nasıl olurki?:44:

bugünkü mönüm ...

1 mandalina .

keçi peynir .(2)
sucuk .(5.5)
domates .(0)
salatalık .(0)
1 ym kş.marmelad (şekerli )(0.5)

1 tb.makarna .(2)
yeşil fasulye .(0)
,salatalık .(0)

3 çig köfte etsiz (3) ablam 3 puan çig köfte için çok geldi sanki .ama riske girmeyim dedim .:44:
domates.(0)
kıvırcık .(0)
1 avuç üzüm .(1)
keçi peyniri .(2)
2 dl ekmek .1'i kızarmış.(3)

19 puan efem ..:KK16:

1 saate yakın yürüdüm .
1 kupa karışık çay ..
şimdide pilates yapıcam (inşallah )
2.5 lt su

bu arada yarın ayran aşı yapıyorum yogurdumu aldım baklagillerimde ıslandı hazır. yarın pişiririm ..

X