Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Kızlarrrrr günah çıkartıyorum:KK17:
Kuzenim İngiltereden geldi, donut getirmiş. Canım çok tatlı çekiyordu yarımdan az yedim, dayanamadım. Donut un 50 gr. 3 puanmış ama ben nooluuurrr noollmaz diye toplam 5 puan kesiyorum. Bugünkü arttırdıgım puandan ve yarından haber vereyim istedim... :KK42::KK69:Şimdi başka diyette olsam acaip pişmandım, ww öylemi ya:KK62:

3 puansa ben de yiyeyim yahu :18:
hangileri minik olanlar mi yoksa bildigimiz buyuk kremali donut mi
canim da nasil istedi :KK43:

3 puansa ben de yiyeyim yahu :18:
hangileri minik olanlar mi yoksa bildigimiz buyuk kremali donut mi
canim da nasil istedi :KK43:

50 gr. olanlardan canımcım, kremalılar yani. Sana liselerin orijinalini yolladım ya. Senin orada bulabilcegin bir çok yiycek e tatlı çeşidi var orijinal listede. Ye tabi, afiyet olsun.:KK56::101:

Son düzenleme:
Biiyorum aebencim, çok ta haklısın. Ben bol keseden cızırıyorum ama bakalım pzartesi günü en ne halt edecem tartıda.:KK53: :KK52:Aebencim puanından 1 eksilmeni anlıyorum canım, ölçü fazla kaçabilr diye bende yapıyorm ama sen çok kısıyorsun gibime geeliyor. bİLİYON WW.DE AZ BESLENİNCEDE KİLO VERİLMİYOR, VÜCUT KITLIK ALARMINDAN ÇIKMADIGI İÇİN. sEN PUANIN HESAPLARKEN (amaaannn büyük yazılmıs, silemem valla) aktiviyeyi kaç hesapladın? o hesapladıgından fazlasını yapınca artı puan olarak kulanıyorsun canım. Öbür türlü az beslenmiş oluyon, biliyon dimi?:KK54:

biliyom ablam ama yürüyüşleri hesapdan çıkarmıyorum... hafta sonu tozuturum ona kulanayım istedim ..:KK8:

merhaba mo0nticim nasilsin daha önce monti topiginde yazmistim bende bu diyeti yapmak istiyorum rica etsem listeleri banada yollayabilirmisin su an internetim evde yok 2 gune kadar baglanicak birazdan cikmam lazim canim sanA özel msj yolluyorum.simdiden cok tesekkurler cani.ay unutmadan ben almanyadayim almanca olanlaridA göndere bilirmisin canim tekrar tesekkurler

merhaba mo0nticim nasilsin daha önce monti topiginde yazmistim bende bu diyeti yapmak istiyorum rica etsem listeleri banada yollayabilirmisin su an internetim evde yok 2 gune kadar baglanicak birazdan cikmam lazim canim sanA özel msj yolluyorum.simdiden cok tesekkurler cani.ay unutmadan ben almanyadayim almanca olanlaridA göndere bilirmisin canim tekrar tesekkurler

Şekercim iyiyim sen nasılsın:)Listeleri yolladım. Ama Almanca olan listeler yok bende, ingilizceden tercüme yaptım. Sanırım yolladıgım listeler fazlasıyla işini görür..Sevgiler

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.:KK3: Akşam birz fazla kaçırdım yemegi ve ne yapmam gerektiğini araştırıken aşağıdaki yazıy gördüm, sizinle de paylaşmak istedim. Yanlız devamlı yapılması gerekiyormuş, belki sizinde işinize yarar..:26:

Yılbaşı, bayram gibi pek çok özel gün ve gece öncesinde, kilo alma korkusu kabus olur çıkar. “Eyvah kilo alacağım” endişesi bir yandan insanın içini yer bitirir, bir yandan da bol bol yemeye, içmeye devam edilir. Bu tip günlerin sonrasında ideal kilosundan şaşmak istemeyenler veya yediklerinin yağa dönüşmesini önlemek isteyenler için diyetisyenlerin önerdiği “ertesi gün” programı hayat kurtarıyor! Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, zayıflama diyetleri sonrasında kilo koruma programında uyguladıkları formülü, formunu korumak istediği halde arada bir dayanamayıp yemeği abartanlar için anlattı.

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir “ertesi gün formülü” veriyorsunuz…

Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.
Proteini artırmanın etkisi ne?
Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.
Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?
Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.
Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?
Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı

Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?
Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli

Bu günki listem
Sabah
1 bardak y.yaglı süt 1
Öglen
200 gr. tavuk haşlama 2
akşam
200 gr tavuk haşlama 2
gece
1 veya 2 meyve 0
TOPLAM 5 PUAN (12 puan az yemek)
45 dakika yürüyüş
20 dakika dans:KK8:
12 bardak su

cumhiriyet bayramımız kutlu olsun ...En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

günaydın hayırlı hafta so ları kızlıyainicem inmaden merhaba diyim dedim ..:KK3:

Bu günki listem
Sabah
1 bardak y.yaglı süt 1
Öglen
200 gr. tavuk haşlama 2
akşam
200 gr tavuk haşlama 2
gece
1 veya 2 meyve 0
TOPLAM 5 PUAN (12 puan az yemek)
45 dakika yürüyüş
20 dakika dans:KK8:
12 bardak su
selam ablam sanırım bunları henüz yemedin ....ablam tüm samimiyetimle diyorumki bu mönün güzel deyil .:26:
anlıyorum kaçamak yaptın fakkat yukardaki mönünde hata var.. tavugun etin yanına mutlaka sebze yemelisin . sebze karbon sınıfında olsada . bi önceki yazında bahsettigin ertesi gün programına uygun .heldeki sabah ekmegin bile yok . bu mönün dukanın atak deveresi gibi olmuş evet kilo vermede yada tetikleme de işe yarar fakat bünyeni durdurup ertedi günlerde kilonun artması ve duraklamasına sebeb olur ..

yukara yazdıgın ertesi gün programı dukancıların kilo verdikden sonra kilolarını korumak için ,haftada bir yaptıkları atak günü sırf pro ..ama w.w. sistemine asla uygun deyil .:KK16::KK16:

ablam dün kaç puanaldınki telaşa düştün ???????
zatten kaç gündür az puan alıyordun ona say bari ..mönüne sebze ekle derim ablam .

Son düzenleme:
hoşgeldin yanlızım netin hala baglanmadımı ??

selam ablam sanırım bunları henüz yemedin ....ablam tüm samimiyetimle diyorumki bu mönün güzel deyil .:26:
anlıyorum kaçamak yaptın fakkat yukardaki mönünde hata var.. tavugun etin yanına mutlaka sebze yemelisin . sebze karbon sınıfında olsada . bi önceki yazında bahsettigin ertesi gün programına uygun .heldeki sabah ekmegin bile yok . bu mönün dukanın atak deveresi gibi olmuş evet kilo vermede yada tetikleme de işe yarar fakat bünyeni durdurup ertedi günlerde kilonun artması ve duraklamasına sebeb olur ..

yukara yazdıgın ertesi gün programı dukancıların kilo verdikden sonra kilolarını korumak için ,haftada bir yaptıkları atak günü sırf pro ..ama w.w. sistemine asla uygun deyil .:KK16::KK16:

ablam dün kaç puanaldınki telaşa düştün ???????
zatten kaç gündür az puan alıyordun ona say bari ..mönüne sebze ekle derim ablam .

Günaydın aebencim, seninde Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kızlarrrr sizinde...En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Dün akşam resmen tozuttum. Kuzen geldi İngilereden söyledim. Zaten getirdiği donut tan yarım yedim, söylemiştim.:KK14: Onun dışında bu kulandıgım ilaç bazen tatlı ve karbohidrat krizine sokuyor beni (Allahtan sık değil) elim ayagım boşaldı 8 - 9 tane kuru incir, 1 tabak pilav ve parmak uzunlugunda 2 çikolata dilmi yedim, :KK17:anca kendime geldim. Ondan sonrada mide buantısından öldüm tabi. :KK59:Şimdi bütün bunların yağa dönümemesi gerekiyor. Bu hafta sanırım yarım kg. falan verebilecem, onun da bu yediklerime gitmesini istemiyorum. Çok zorlanırsam proteinin miktarını çogaltırım biraz, 1 salatalık kemiririm . Şimdi çıkacam zaten 1 saat falan yürüyecegim. Sonra evde ütü dans falan toparlamaya çalışacagım. Ben kendimi biliyorum aebencim,eger kendimi disiplin altına almazsam dıyet falan kalmaz.:110: Bu hafta zaten aşamları biraz kaçamagım oldu, en çokta meyvede. Bu gün artık böyle geçecek, çaresi yok.:KK69: Sevgiler canım:KK71:

Not: yazını bir daha okudum, haklısın, ertesi gün de dikkat edecem ama yine de karbon yüklemesi olabilir. akşam menüsüne 1 ögün yaşil salata (yagsız) ögün arasına da 1 domates, 1 salatalık ekliyorum. Teşekkürler canım..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar , dün misafirden bugün de elektrik kesintisi yüzünden giremedim siteye.alış veriş için dışarı çıkacağım akşama yazarım. dün abartmadan beslendim bugün daha dikkatli olmaya çalışıyorum:KK3:

Günaydın aebencim, seninde Cumhuriyet bayramın kutlu olsun. Kızlarrrr sizinde...En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Dün akşam resmen tozuttum. Kuzen geldi İngilereden söyledim. Zaten getirdiği donut tan yarım yedim, söylemiştim.:KK14: Onun dışında bu kulandıgım ilaç bazen tatlı ve karbohidrat krizine sokuyor beni (Allahtan sık değil) elim ayagım boşaldı 8 - 9 tane kuru incir, 1 tabak pilav ve parmak uzunlugunda 2 çikolata dilmi yedim, :KK17:anca kendime geldim. Ondan sonrada mide buantısından öldüm tabi. :KK59:Şimdi bütün bunların yağa dönümemesi gerekiyor. Bu hafta sanırım yarım kg. falan verebilecem, onun da bu yediklerime gitmesini istemiyorum. Çok zorlanırsam proteinin miktarını çogaltırım biraz, 1 salatalık kemiririm . Şimdi çıkacam zaten 1 saat falan yürüyecegim. Sonra evde ütü dans falan toparlamaya çalışacagım. Ben kendimi biliyorum aebencim,eger kendimi disiplin altına almazsam dıyet falan kalmaz.:110: Bu hafta zaten aşamları biraz kaçamagım oldu, en çokta meyvede. Bu gün artık böyle geçecek, çaresi yok.:KK69: Sevgiler canım:KK71:

Not: yazını bir daha okudum, haklısın, ertesi gün de dikkat edecem ama yine de karbon yüklemesi olabilir. akşam menüsüne 1 ögün yaşil salata (yagsız) ögün arasına da 1 domates, 1 salatalık ekliyorum. Teşekkürler canım..

monticiğim ,yukarıdaki yazı için teşekkürler, yediklerin inşallah yağa dönüşmeden vücuttan atılır. disiplin demişken bu ara bende de disiplin bozulmaları var. bu hafta bende de kilo verm çok fazla olmayacak bugün artık düzenli olarak menümü paylaşacağım.:26:

KİLO VERMENİN 20 PÜF NOKTASI
1- Günlük tutun; her gün tükettiğiniz yiyecekleri ve içecekleri miktarları ile yazın.Böylelikle neler tükettiğinizi farkeder ve kaçamakları önleyebilirsiniz.

2- Kahvaltıyı ihmal etmeyin; günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamayın.

3- Su için; günde 2-2,5 lt su içmeniz hem metabolizmanızın hızlanmasına hem de bağırsak hareketlerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

4- Öğün atlamayın; günde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin.

5- Glisemik indeksi düşük gıdalar tercih edin; beyaz pirinç, beyaz ekmek, patates, makarna, reçel gibi yüksek glisemik indeksli besinlerden uzak durun.

6- Beslenmenizdeki posa miktarını artırın; beslenmenizde meyve ve sebze gibi ligli gıdalara yer verin.

7- Yağlı besinlerden uzak durun; kızartma, kavurma gibi yöntemlerle pişirilmiş yemekler yerine ızgara ya da fırında pişmiş besinleri tercih edin.

8- Tuz tüketimizi azaltın; Başta tuz olmak üzere turşu gibi yiyecekler ödem oluşturabileceğinden tüketim miktarına dikkat edin.

9- Kafeinli içeceklerden uzak durun; Süt, meyve suyu, soda gibi içecekler günlük sıvı tüketiminize yardımcı olurlar.

10- Geç saatte yemek yemeyin; akşam yemeğini olabildiğince erken bir saatte, son ara öğününüzü ise yatmadan 2-3 saat önce yemeye özen gösterin.

11-Çayınıza şeker atarken bir kez daha düşünün; 1 küp şeker yaklaşık 20 kaloridir.Şekerin fazlası vücudunuzda yağa dönüşeceğinden çay ya da kahvelere şeker atılmamaya özen gösterin.

12- Hamur tatlılarından uzak durun; şerbetli tatlıların yerine sütlü tatlıları tercih edin.

13- Yemeklerinizde baharat kullanın; yemeklerde çeşitli baharatların kullanımı metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

14- Yemeklerinizi yavaş yemeye özen gösterin; beyne doyum sinyali 12-18. dakikalar arasında ulaşacağından yemeklerinizi küçük lokmalar halinde ve çok çiğneyerek tüketin.

15- Fiziksel aktivitenizi artırın; gün içerisinde ki aktivitelerinizi artırmaya çalışın. Örneğin arabanızı en uzağa park edin ya da otobüsten bir durak önce inin ve gideceğiniz yere kadar yürüyün, asansör yerine merdiven kullanın.

16- Hergün tartılmayın; haftanın aynı günü ve aynı saatte tartılmaya özen gösterin.

17- Günlük yeterli miktarda kalsiyum alın; süt, yoğurt, ayran gibi kalsiyum otanı yüksek besinlerin metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır.

18- Kurubaklagil tüketin; lif oranı yüksektir, tok tutar. Haftada 1 gün tüketmeye özen gösterin.

19- Mutfak alışverişine tok karnına çıkın; aç karnına alışveriş yapmanız listenizde olmayan birçok şeyi almanıza neden olabilir.

20- Yürüyüş yapın; eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa haftada 3 gün 30 dk yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin.

X