Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

monticiğim sana özel mesaj attım inşallah bu sefer olmuştur. ulaştı mı acaba ? :KK3:

Şekercim yolladım ama çok güç oldu senin şansına u da..Gmail göçmüş, hotmaili açtım uzun süredir kllanmıyordum, bir dolu doğrulama sorusuyla cebelleş oldum. Sanırım geldi sana, alınca okeyle burdan da olurmu canm:) Ve lütfen bu işi gerçekten yapmayanlarla paylaşmayın listeleri. Belki biz topic açarız ok?

YİYECEKLER MİKTAR DEĞİŞİM
poğaça 1 adet : 1-2 dilim ekmek+ 1 tk yağ
İmambayıldı : 1 adet 1 pors. sebze + 1 tk yağ
Karnıyarık :1 adet 1 pors. sebze + 2 tk yağ + 2 köfte kadar et
Etli kabak dolma :1 adet 1 pors. sebze + 1 tk yağ + 2 köfte kadar et+ 1 dl. ekm.
Etli biber dolma 2 adet :1 pors. sebze + 1 tk yağ + 2 köfte kadar et+ 1 dl. ekm.
Etli yaprak sarma 4 adet : 1 pors. sebze + 2 tk yağ + 2 köfte kadar et+ 1 dl. ekm.
Etli lahana sarma 4 adet :1 pors. sebze + 1 tk yağ + 2 köfte kadar et+ 1 dl. ekm.
Zeytinyağlı biber dolma 2 adet: 1 pors. sebze + 2 tk yağ + 1 dl. ekm.
Zeytinyağlı lahana sarma 4 adet : 1 pors. sebze + 2 tk yağ + 1 dl. ekm.
Zeytinyağlı yaprak sarma 4 adet : 1 pors. sebze + 2 tk yağ + 2 dl. ekm.
Kaşarlı tost (yağsız) 1 adet : 2 dl.ekm+ 2 dl. peynir
Börek 1 avuç içi kadar :2 dl.ekm+ 2 dl. peynir ya da 2 köfte + 1 tk. yağ
Gözleme (yağsız) 1 adet : 4 dl.ekm+ 2 dl. peynir ya da 2 köfte
Hamburger 1 adet :2 dl. ekm + 2 köfte kadar et + 1 tk. yağ
Lahmacun 2 adet 3 dl.ekm.+ 2 köfte kadar et + 1 tk. yağ
Kıymalı pide 1 adet :4 dl.ekm.+ 2 köfte kadar et + 2 tk. yağ
Mantı 1 porsiyon :4 dl.ekm.+ 2 köfte kadar et + 2 tk. yağ + 1 pors. yoğurt
Patates salata 2 yeme kaşığı :1 dl. ekm.+ 1 tk. yağ
Mercimek köftesi 2 adet : 1 dl. ekm.+ 1 tk. yağ
İçli köfte 1 adet .1 dl. ekm.+ 1 tk. yağ + 1 köfte kadar et
Kısır 2 yemek kaşığı :1 dl. ekm.+ 1 tk. yağ
Muhallebi / Sütlaç 1 kase : 1 pors.süt + 1 dl.ekm. + 1 pors. meyve
Çikolata 20 gr. : 2 pors. meyve + 1 tk.yağ
Yaş pasta :1 dilim 2 dl.ekm.+ 2 pors. meyve + 2 tk. yağ
Kek 1 dilim :2 dl.ekm.+ 1 pors. meyve + 1 tk. yağ
Dondurma 3 top :1 pors.süt + 1 dl.ekm. + 1 pors. meyve

tk = tatlı kaşığı
dl. ekm = dilim ekmek
pors.= porsiyon

Monticiğimm aldımmm listeyi çok teşekkür ederimm . bu arada 40 dk koşu bandında yürüdüm,şimdi öğle yemeğimi halledeyim.

Monticiğimm aldımmm listeyi çok teşekkür ederimm . bu arada 40 dk koşu bandında yürüdüm,şimdi öğle yemeğimi halledeyim.

Rica edrim canım..Hıı sakın sınırsız olan kb.ları abartma canım. Haftada 1 kez uygulanması yeter. Tabi yagsız ve pro.suz olmak kaydıyla. Sade salata (yagsız) ile..

merhaba hepinize

kızlar bende bu diyeti uygulamıştım düğünden önce 3 kilo verdim sayesinde

ama sanırım benim uyguladığım farklıydı mesela benimkinde ciips 5 tane 1 puan yazıyordu ben yemiyordum

zaten gastrit problemim var o yüzden diyet yapıyorum

listeyi bende görmek isterim mümkünse eğer devam edicem bende çünkü

merhaba hepinize

kızlar bende bu diyeti uygulamıştım düğünden önce 3 kilo verdim sayesinde

ama sanırım benim uyguladığım farklıydı mesela benimkinde ciips 5 tane 1 puan yazıyordu ben yemiyordum

zaten gastrit problemim var o yüzden diyet yapıyorum

listeyi bende görmek isterim mümkünse eğer devam edicem bende çünkü

Seve seve palaşırım tabi, Bir - iki sey sormak isterim size. WW nin kurslarına katıldınız mı mesela? Birde puanı 4 olup ta sınırsızca yenen patates makarna olayı benim çok aklıma yatmadı. Sizdeki sistem de böylemiydi? Siz listelere nereden ulaşmıştınız? yardımcı olursanız sevinirim.

yok hiç kurslara katılmadım keşke katılma imkanım olsa ne iyi olurdu

ben sadece araştırmalarımla bulmuştum biraz ilgiliyimdir doğru beslenmeyle o yüzden

benimde aklıma yatmadı ben en çok sıfır puanları takip ediyordum mesela 6 dan sonra çok işe yarıyor çünkü

bahsettiğim bi türk sitesiydi

yok hiç kurslara katılmadım keşke katılma imkanım olsa ne iyi olurdu

ben sadece araştırmalarımla bulmuştum biraz ilgiliyimdir doğru beslenmeyle o yüzden

benimde aklıma yatmadı ben en çok sıfır puanları takip ediyordum mesela 6 dan sonra çok işe yarıyor çünkü

bahsettiğim bi türk sitesiydi

Ok teşekkür ederim, hoşgeldiniz aramıza..Mail adresini ya özelden yollayın veya buraya @ koymadan yazın yollayayım listeleri...

teşekkür ederim arkadaşım mailini aldımm ve şimdi uzun uzun inceliycem listeyi

tabiki paylaşırım

düzenli hergün pilates yaptım mesela en büyük hobimdir :))

akşam 7 den sonra yemek yemedim yediysemde bahsettiğim gibi 0 puan olanlardan yedimm hıı kaçamaklarım zaman zaman oldu

ama o dönem düğün telaşı koşuşturmaktan kolay verdim diye düşünüyorum

pizza,patates kızartması asla yemedim

cola,gazoz içmedim

ve hergün puanımı belirledim ona göre yedim zaten alışınca çok zevkli hale geliyor :)

teşekkür ederim arkadaşım mailini aldımm ve şimdi uzun uzun inceliycem listeyi

tabiki paylaşırım

düzenli hergün pilates yaptım mesela en büyük hobimdir :))

akşam 7 den sonra yemek yemedim yediysemde bahsettiğim gibi 0 puan olanlardan yedimm hıı kaçamaklarım zaman zaman oldu

ama o dönem düğün telaşı koşuşturmaktan kolay verdim diye düşünüyorum

pizza,patates kızartması asla yemedim

cola,gazoz içmedim

ve hergün puanımı belirledim ona göre yedim zaten alışınca çok zevkli hale geliyor :)

Çok haklısınız dikkat edilince verilemez diye birşey mümkün değil. Benim başlarken en büyük amacı dogru listelere ulaşabilmekti. Günlerce sürdü çevirisi falan ama değdi) Yanlız hala beni tatmin etmeyen noktalar var şimdide onları araştııyorum:)En ufak bie ayrıntıı kaçırmak, klo vermeyi engelliyor çünkü. Gerçi anladıgım kadarı ile siz sadece saglıkl beslenmek içim yapıyorsunuz ww. yi.. Sizlerde (tüm arkadaşlar) bu konu ile ilgili aklınıza gelenlei paylaşırsanız h topic canlanır, hem daha dogru yapmış oluruz diyeti. Bu arada sanırım yeni evlendiniz, tebrikler..Allah mesut etsin:)

selam kızlar ,
ben bu sabah biraz abarttım ama çok aç uyanmıştım. 3 dilim tost ekmeğinin üstüne 1 yumurta, bi kibrit kutusu light peynir,bi dilim kaşar peynir, maydanoz ve dereotu karışımını sürüp fırına verdim. yarım çay kaşığıda tereyağ koydum :10 puan.
akşam yemeğim kabuska :0 puan
2 tatlı kaşığı sızma yağ ile pişirdim. ama ben ancak 4/1 ini yiyebilirim o yağın.
geri kalan puanımıda kuruyemişle doldururum. Allahtan tatlıya düşkünlüğüm yok bu günlerde.
birde her gün düzenli olarak mesut yarın anlattığı 21 dakikalık koşu şeysini yapıyorum.ben 30 dakikaya yakın yapıyorum. acayip terletiyor. pazar günü tartılıcam bakalım ne olucak:)) tartıya çıkmamak için büyük gayret sarfediyorum ama haftalık tartılmaya kararlıyım.

selam kızlar ,
ben bu sabah biraz abarttım ama çok aç uyanmıştım. 3 dilim tost ekmeğinin üstüne 1 yumurta, bi kibrit kutusu light peynir,bi dilim kaşar peynir, maydanoz ve dereotu karışımını sürüp fırına verdim. yarım çay kaşığıda tereyağ koydum :10 puan.
akşam yemeğim kabuska :0 puan
2 tatlı kaşığı sızma yağ ile pişirdim. ama ben ancak 4/1 ini yiyebilirim o yağın.
geri kalan puanımıda kuruyemişle doldururum. Allahtan tatlıya düşkünlüğüm yok bu günlerde.
birde her gün düzenli olarak mesut yarın anlattığı 21 dakikalık koşu şeysini yapıyorum.ben 30 dakikaya yakın yapıyorum. acayip terletiyor. pazar günü tartılıcam bakalım ne olucak:)) tartıya çıkmamak için büyük gayret sarfediyorum ama haftalık tartılmaya kararlıyım.

Selam canım, afiyet olsun. Menünü daha dengeli tutmaya çalışmalısın, yoksa sıkar bu diyet seni. Sabah 1 tost, domates salatalık hatta meyve hem çok puanını almaz, hem de diğer ögünlerde sevdiğin şeylere de kalır puanların..Tabi yine seçim senin:)

SABAH : 1 dilim tb ekmeği,1 haşlanmış yumurta, 1 kk keçi peyniri, 2 adet zeytin,domates salatalık ,yeşil çay (6 puan )
ARA: 1 bardak yarım yağlı süt, 1 elma (2 puan )
ÖĞLE : 6 kaşık z. yağlı yeşil fasulye, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt(5 puan )
AKŞAM : 4 kaşık z. yağlı kabak(üzerine 2 kaşık s. yoğurt) , 1 dilim ekmek , 50g yağsız tavuk göğsü, yağsız salata ( 7 puan )
ARA : sade kahve
TOPLAM :20 PUAN
SPOR : 40+40 DK yürüyüş

SABAH : 1 dilim tb ekmeği,1 haşlanmış yumurta, 1 kk keçi peyniri, 2 adet zeytin,domates salatalık ,yeşil çay (6 puan )
ARA: 1 bardak yarım yağlı süt, 1 elma (2 puan )
ÖĞLE : 6 kaşık z. yağlı yeşil fasulye, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt(5 puan )
AKŞAM : 4 kaşık z. yağlı kabak(üzerine 2 kaşık s. yoğurt) , 1 dilim ekmek , 50g yağsız tavuk göğsü, yağsız salata ( 7 puan )
ARA : sade kahve
TOPLAM :20 PUAN
SPOR : 40+40 DK yürüyüş

Çok iyi bir liste olmuş canım, bravo:)Meyveyi de ihmal etme:)

Selam canım, afiyet olsun. Menünü daha dengeli tutmaya çalışmalısın, yoksa sıkar bu diyet seni. Sabah 1 tost, domates salatalık hatta meyve hem çok puanını almaz, hem de diğer ögünlerde sevdiğin şeylere de kalır puanların..Tabi yine seçim senin:)
başta bende dengesiz olduğunu düşünmüştüm ama musakkamı zorla yedim öyle toktum ki. hala çok tokum. ben sabahları diğer öğünlere oranla daha fazla yemeyi sağlıklı buluyorum. atıyorum akşam makarna yiyeceğime sabah 3 dilim light ekmek yerim gibi..
bide benim bu sistemi seçme amacım diyet gibi görmemem. canım ne isterse puanım dahilinde yiyebilmem özgür hissettiriyor.
ve hayat boyu bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum. ayda 2 kilo vereyim ama yeterki vereyim :)

başta bende dengesiz olduğunu düşünmüştüm ama musakkamı zorla yedim öyle toktum ki. hala çok tokum. ben sabahları diğer öğünlere oranla daha fazla yemeyi sağlıklı buluyorum. atıyorum akşam makarna yiyeceğime sabah 3 dilim light ekmek yerim gibi..
bide benim bu sistemi seçme amacım diyet gibi görmemem. canım ne isterse puanım dahilinde yiyebilmem özgür hissettiriyor.
ve hayat boyu bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum. ayda 2 kilo vereyim ama yeterki vereyim :)

Bu şekilde düşünüyorsan hiç sorun yok tabi. Ben diyetin mantıgını, bulabildigim tüm açıklamaları ile paylaştım. Zaten onları okursan ne yapacagını da bilirsin tabi:) Benim tek korkum, özellikle Türkiyede bu yeme sistemini yanlış anlayıp kilo alanlar ve diyeti bırakanlar gibi olmak..Sevgiler canım

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam
Bu diyet sistemini en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşmamın nedeni,mantıgı iyice okuyup, anlamamız içindir.Ben araştırma yaparken, bu diyeti uygulayıp kilo aldıgını yazanları,, buraya demoralize olmamanız için aktarmadım. Bunun yerine yararlı ve gerekli gördüğüm her bilgiyi aktardım. Sadece elinizde doğru puanları hesaplayarak; diyette uygulanması gereken kuralları göz ardı edersek KİLO ALMA olasılığının yüksek oldugu defalarca vurgulanıyor. Bu hatırlatmayı size son kez, emeklerinizin boşa gitmemesi için yapıyorum, bilginize....
Takıldıgınız bir yer olursa, topige yazın. Bilgim dahilinde ise seve seve yardımcı olurum. Ama lütfen sorularınız defalarca paylaştıgım bilgilerden olmasın..23.sayfadan başlayıp bu sayfaya kadar okursanız, anlarsınız zaten.
Benden bu kadar arkadaşlar, hepinize kolay gelsin..

Arkadaşlar selam
Bu diyet sistemini en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşmamın nedeni,mantıgı iyice okuyup, anlamamız içindir.Ben araştırma yaparken, bu diyeti uygulayıp kilo aldıgını yazanları,, buraya demoralize olmamanız için aktarmadım. Bunun yerine yararlı ve gerekli gördüğüm her bilgiyi aktardım. Sadece elinizde doğru puanları hesaplayarak; diyette uygulanması gereken kuralları göz ardı edersek KİLO ALMA olasılığının yüksek oldugu defalarca vurgulanıyor. Bu hatırlatmayı size son kez, emeklerinizin boşa gitmemesi için yapıyorum, bilginize....
Takıldıgınız bir yer olursa, topige yazın. Bilgim dahilinde ise seve seve yardımcı olurum. Ama lütfen sorularınız defalarca paylaştıgım bilgilerden olmasın..23.sayfadan başlayıp bu sayfaya kadar okursanız, anlarsınız zaten.
Benden bu kadar arkadaşlar, hepinize kolay gelsin..

sayfadan ayrılıyormusun monticiğim, günlük listelerimizi paylaşalım birbirimize yorum yapalım ,haftalık kilo bildirimleri yaparız diye düşünmüştüm :KK43: sayende çok güzel bilgiler edindim teşekkür ederim:KK16:

X