monticiğim sana özel mesaj attım inşallah bu sefer olmuştur. ulaştı mı acaba ?
Monticiğimm aldımmm listeyi çok teşekkür ederimm . bu arada 40 dk koşu bandında yürüdüm,şimdi öğle yemeğimi halledeyim.
merhaba hepinize
kızlar bende bu diyeti uygulamıştım düğünden önce 3 kilo verdim sayesinde
ama sanırım benim uyguladığım farklıydı mesela benimkinde ciips 5 tane 1 puan yazıyordu ben yemiyordum
zaten gastrit problemim var o yüzden diyet yapıyorum
listeyi bende görmek isterim mümkünse eğer devam edicem bende çünkü
yok hiç kurslara katılmadım keşke katılma imkanım olsa ne iyi olurdu
ben sadece araştırmalarımla bulmuştum biraz ilgiliyimdir doğru beslenmeyle o yüzden
benimde aklıma yatmadı ben en çok sıfır puanları takip ediyordum mesela 6 dan sonra çok işe yarıyor çünkü
bahsettiğim bi türk sitesiydi
mail adresimi yolladımm özelden :)
teşekkür ederim arkadaşım mailini aldımm ve şimdi uzun uzun inceliycem listeyi
tabiki paylaşırım
düzenli hergün pilates yaptım mesela en büyük hobimdir :))
akşam 7 den sonra yemek yemedim yediysemde bahsettiğim gibi 0 puan olanlardan yedimm hıı kaçamaklarım zaman zaman oldu
ama o dönem düğün telaşı koşuşturmaktan kolay verdim diye düşünüyorum
pizza,patates kızartması asla yemedim
cola,gazoz içmedim
ve hergün puanımı belirledim ona göre yedim zaten alışınca çok zevkli hale geliyor :)
selam kızlar ,
ben bu sabah biraz abarttım ama çok aç uyanmıştım. 3 dilim tost ekmeğinin üstüne 1 yumurta, bi kibrit kutusu light peynir,bi dilim kaşar peynir, maydanoz ve dereotu karışımını sürüp fırına verdim. yarım çay kaşığıda tereyağ koydum :10 puan.
akşam yemeğim kabuska :0 puan
2 tatlı kaşığı sızma yağ ile pişirdim. ama ben ancak 4/1 ini yiyebilirim o yağın.
geri kalan puanımıda kuruyemişle doldururum. Allahtan tatlıya düşkünlüğüm yok bu günlerde.
birde her gün düzenli olarak mesut yarın anlattığı 21 dakikalık koşu şeysini yapıyorum.ben 30 dakikaya yakın yapıyorum. acayip terletiyor. pazar günü tartılıcam bakalım ne olucak:)) tartıya çıkmamak için büyük gayret sarfediyorum ama haftalık tartılmaya kararlıyım.
SABAH : 1 dilim tb ekmeği,1 haşlanmış yumurta, 1 kk keçi peyniri, 2 adet zeytin,domates salatalık ,yeşil çay (6 puan )
ARA: 1 bardak yarım yağlı süt, 1 elma (2 puan )
ÖĞLE : 6 kaşık z. yağlı yeşil fasulye, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt(5 puan )
AKŞAM : 4 kaşık z. yağlı kabak(üzerine 2 kaşık s. yoğurt) , 1 dilim ekmek , 50g yağsız tavuk göğsü, yağsız salata ( 7 puan )
ARA : sade kahve
TOPLAM :20 PUAN
SPOR : 40+40 DK yürüyüş
başta bende dengesiz olduğunu düşünmüştüm ama musakkamı zorla yedim öyle toktum ki. hala çok tokum. ben sabahları diğer öğünlere oranla daha fazla yemeyi sağlıklı buluyorum. atıyorum akşam makarna yiyeceğime sabah 3 dilim light ekmek yerim gibi..Selam canım, afiyet olsun. Menünü daha dengeli tutmaya çalışmalısın, yoksa sıkar bu diyet seni. Sabah 1 tost, domates salatalık hatta meyve hem çok puanını almaz, hem de diğer ögünlerde sevdiğin şeylere de kalır puanların..Tabi yine seçim senin:)
başta bende dengesiz olduğunu düşünmüştüm ama musakkamı zorla yedim öyle toktum ki. hala çok tokum. ben sabahları diğer öğünlere oranla daha fazla yemeyi sağlıklı buluyorum. atıyorum akşam makarna yiyeceğime sabah 3 dilim light ekmek yerim gibi..
bide benim bu sistemi seçme amacım diyet gibi görmemem. canım ne isterse puanım dahilinde yiyebilmem özgür hissettiriyor.
ve hayat boyu bu şekilde beslenmeyi düşünüyorum. ayda 2 kilo vereyim ama yeterki vereyim :)
Arkadaşlar selam
Bu diyet sistemini en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşmamın nedeni,mantıgı iyice okuyup, anlamamız içindir.Ben araştırma yaparken, bu diyeti uygulayıp kilo aldıgını yazanları,, buraya demoralize olmamanız için aktarmadım. Bunun yerine yararlı ve gerekli gördüğüm her bilgiyi aktardım. Sadece elinizde doğru puanları hesaplayarak; diyette uygulanması gereken kuralları göz ardı edersek KİLO ALMA olasılığının yüksek oldugu defalarca vurgulanıyor. Bu hatırlatmayı size son kez, emeklerinizin boşa gitmemesi için yapıyorum, bilginize....
Takıldıgınız bir yer olursa, topige yazın. Bilgim dahilinde ise seve seve yardımcı olurum. Ama lütfen sorularınız defalarca paylaştıgım bilgilerden olmasın..23.sayfadan başlayıp bu sayfaya kadar okursanız, anlarsınız zaten.
Benden bu kadar arkadaşlar, hepinize kolay gelsin..