Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Kızlar avatar resmimi degiştirdim, şaşırmayın:)
Ayrıca günlk puanlarınızı mutlaka tüketin, aksi halde metobolizma çalışmıyormuş. Benim 18 di, 16 ya indirdim. Daha aşagısı yasak, bilgilerinize....Puanlamaları dikkatli yapın ltf....

sabah: tost yağsız 6,5 puan.
öğlen birşeyyemeye fırsatım olmadı.
akşam: iki kaşık(yaklaşık bir çay bardağı) pilav: 2.5 puan
yağsız tavuk göğsü baharat ve çok az miktarda soya sosuyla hazırladım. : 2 puan
göbek salata -soğan, limon ve elma sirkesiyle- 0
kullandığım yağlar: 1 çay kaşığı tereyağ: 1puan
iki tatlı kaşığı sızma zeytinyağ: 4 puan.
bir bardak diyet kola (hastasıyım) 0
3 bardak su içtim şimdiye dek suyu arttırmam lazım.
şimdiye dek toplam:16
2 puanlık kuruyemişle günü kapatırım :KK3:

Sen listeyi aldın, çok güzel canım...
ww 2. gün menüm
SABAH : 1 dilim ekmek, 1 kk beyaz peynir, 4 adet zeytin , domates, salatalık, yeşil çay (5 puan )
ARA : yarım şeftali, 1 adet mandalina , 1 bardak yarım yağlı süt ( 3 puan )
ÖĞLE : 7-8 adet lahana sarma (5 puan )
ARA : 1 adet mandalina ( 0 puan )
AKŞAM : 4 kaşık y. fasulye, 50 g fırında yağsız tavuk (göğüs),1 dilim ekmek, 4 kaşık yoğurt(10 puan )
TOPLAM :23 PUAN
ARA : yeşil çay
HESAPLAMALARIMI TAM OTURTAMADIM.PUANIMDA FAZLA :KK17:

Puanın yeni listeye göre 19 ( ama sarmalardan emin değiliz. vaz geç artık yemekten, tam malzemeyi hesaplayarak yiyene kadar)...:)

selam montigcim,selam kizlar:KK3:

montigcim gece alman sitelerinde dolasirken tesadüf senin verdigin listenin orjinalini bende buldum listede burdaki degisik ürünlerinde degerleri var bu cok hosuma gitti ve bir sürü yiceklerin daha puanlarini yazdim ayrica türkiyede olan ve listede olmayan bir kac yiyecegin puanini ve özellikle uyari yapan bilgi var onuda sizinle paylasmak istedim

nutella,10 gr:1
cokoprens, 1 adet:2.5
hurma,4 adet:1
ramazan pidesi,50 gr:2
wasa, 1 adet:0.5
etimek,1 adet:0.5
lastik gibi olan genelde ayi seklinde olan sekerlemenin türkcesi aklima gelmedi:KK17: 10 gr:1

genel bilgi olarakda sunlar yaziyordu

günde mutlaka 2 puanlik yag tüketin yoksa zayiflayamazsiniz
günde mutlaka 2 defa kalsiyum almalisiniz(2 bardak süt yada yogurt)
günde 5 kez sebze ve meyve tüketebilirsiniz
günde 2 lt su

HEPINIZE KOLAY GELSIN:79:

selam montigcim,selam kizlar:KK3:

montigcim gece alman sitelerinde dolasirken tesadüf senin verdigin listenin orjinalini bende buldum listede burdaki degisik ürünlerinde degerleri var bu cok hosuma gitti ve bir sürü yiceklerin daha puanlarini yazdim ayrica türkiyede olan ve listede olmayan bir kac yiyecegin puanini ve özellikle uyari yapan bilgi var onuda sizinle paylasmak istedim

nutella,10 gr:1
cokoprens, 1 adet:2.5
hurma,4 adet:1
ramazan pidesi,50 gr:2
wasa, 1 adet:0.5
etimek,1 adet:0.5
lastik gibi olan genelde ayi seklinde olan sekerlemenin türkcesi aklima gelmedi:KK17: 10 gr:1

genel bilgi olarakda sunlar yaziyordu

günde mutlaka 2 puanlik yag tüketin yoksa zayiflayamazsiniz
günde mutlaka 2 defa kalsiyum almalisiniz(2 bardak süt yada yogurt)
günde 5 kez sebze ve meyve tüketebilirsiniz
günde 2 lt su

HEPINIZE KOLAY GELSIN:79:

Canım çok teşekkür ederim bilgiler için:) Benzeri yazıyı bende yazmıştım ama puanlaması yoktu. Çok sağol. 10 gr. 1 puan olan lokum mu acep? İsmini yazarmısın belki Almanca bilip, tercüme eden olur...Sevgiler

Son düzenleme:
Canımmmm sagolasın. Bende sana yazmak için bekliyordum, topiği haber verecektim, nerden anladın bu topiği canlandırdığımı? Monti grubundan yazmadım milletin kafas karışmasın diye....

dün montiye yazdım ablam ama okumadın sanırım ..
işıgın hep yeşil ama yazmıyorsun .bende mesajlarına baktım ordan buldum ablacım .
tekrar kolaygelsin inşallah bu yöntem işe yarar .
seni mutlu görmek benide mutlu eder montig ablam .:KK16:

laceyim sevgiler canım .seni görmek güzel .:)..

Son düzenleme:
işıgın hep yeşil ama yazmıyorsun .bende mesajlarına baktım ordan buldum ablacım .

Sizin topiği, hele ocd ve seni izlemeden yapamıyorum:) Zaten orada iken öğrendiğim bilgilerinde bana burada çok faydası oldu. Mantık monti ile aynı sayılır. Sadece yiyecek yelpazei daha geniş, puanlamalar daha kısıtlı. Çogu meyve sebze de burada 0 puan (ölçülü tabiki) ve diyet modunda olmamak en güzeli. İstersen vakit buldukça incele mantıgını ww. nin 23. sayfadan 30 a kadar okusan yeterli, montide yadımcı olabilir diyorum ben. Zaten monti mantıgından yola çıkılıp, daha geliştirilmiş ve montiden daha yeni bir sistem. İşine yarayabilir, belki fikirlerinden bile faydalanırız:) Öptüm canım
Hııı istersen listetleri de (son hali) buraya eklemeyecegim, mail ederim sana. Sevgiler canım, hayırlı cumalar....

Kızlar Selam ARAŞTIRMALARIM DEVAM EDİYOR. BU DİYETİ UYGULAYAN VE TOPLANTIYA KATILAN BİR ARKADAŞIN AZDIKLARINI AKTARIYORUM...ÇOK ÖNEMLİ....!!!!!!!

puani sifir olan seylerden dilediginiz kadar yiyebilirsiniz, zaten bu diyeti yapan kisilere önerdikleri sey "günün bir ögününü 0 puanli yiyeceklerle karninizi tika basa doyurun" diyorlar, mesala bazen cok aciktigim günlerde hemen yarim paket makarna hasliyorum, üzerine kirmizibiber, karabiber, tuz döküyorum yiyorum, doyana kadar makarna 4 puan, yada patates hasliyorum, sonra patatesleri ezip 1 kasik salca ilave ediyorum tuz, karabiber , kirmizibiber döküyorum , patatesde doyana kadar 4 puan..

Birde bisey daha ekleyim, bu diyette kalsiyum cok önemli, günde 2 dilim peynir, yada 1 bardak süt icmek sart. eger suyunuzu hazir aliyorsaniz üzerinde calcium degerinin 1 litrede 150 ml olmasina dikkat edin, tabi farketmez olmasada olur... ayrica günde 2 tatli kasigi yag alinmasi gerekiyor.. yagi siviyag seklinde yemeklerinize koyabilirsiniz, yada tost yiyorsaniz sabahlari margarin sürebilirsiniz, yada 1 ceviz, 4 findik, 4 badem yiyip günlük yag ihtiyacinizi ordan alabilirsiniz, ben bunu pek uygulamiyorum ama arada tostuma sürüyorum yag , yada ceviz filan yiyorum.. biraz karisik anlattim, söyle özetleyim, bizim elimize haftalik neler yedigimizi yazabilecegimiz bir kücük defter veriyorlar, pazartesiden pazara kadar oraya neler yediklerimizi yaziyoruz, bulusmaya gittigimizde kadin kontrol ediyor, sunu ye sunu yeme filan diyor... iste o defterin her günün altinda kutucuklar var.
gün bittiginde o kutucuklarin hepsi isaretlenmis olmali... Calcium'un 2 kutucugu var, meyve ve sebzenin 5 kutucugu var, bunuda 2 meyve 3 sebze seklinde yemenizi öneriyorlar, spor yaptiginda kazandigin puani yazabilecegin kutucuk var, birde 10 tane su icin kutucuk var, yani 10 bardak su icmemiz gerekiyor ...

aynı arkadaştan bir alıntı daha'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kizlar bu diyeti tam uygularsaniz ilk hafta cok güzel kilo verebiliyorsunuz 2,5 kilo filan atanlar bile oluyor, ben gecen ay bu diyetle 4,300 gr verdim , bu ay 2 kilo filan gitti ama bu ay cok bozdugum günler oldu , benim ve oglumun dogum günlerimiz vardi bol bol pasta yedim ve dogru dürüst spor yapamadim.. son 1 haftadir iyiyim... bu diyetin tek amaci verilen kilolar birdaha gelmiyor, toplantilara gidiyorum demistim ben biliyorsunuz orda bazi hatunlar var 2 yildir ayni kilodalar koruyorlar..

bu diyeti korumaya gectigimizdede kullanabiliriz.. onuda söyle yapacagiz Allah'in izniyle : mesala 55 kiloda korumaya gectik diyelim, 55 kiloda iken puanimiz 18 puandi diyelimki, korumaya gectigimizde diyet yaparkenki puanimizdan 2 puan eksik yicez, mesala 18 ise 16 puan yicez günde , bu diyetin bir özelligide bu.. yani korumada bile kullanabiliyoruz.

18 den sonra 0 olan seylerden istedigin kadar yiyebilirsin, eger süt icin 2 puanin varsa 1 bardak icebilirsin tabi yatmadan önce, ama puanin yoksa icme canim.. mesala ben cok aciktigimda geceleri hemen kabak,domates,sogan,havuc,biber evde ne varsa 0 puanli , kücük kücük dograyip baharatlayip pisiriyorum mis gibi yemek yapiyorum hic korkmadanda yiyorum onu.. cünkü biliyorumki 0 puan kilo yapmayacak bana icim rahat :)

doyana kadar yiyebileceklerimizi yaziyorum simdi:

doyana kadar yiyelim bunlar 3 puan:
* konserve ton balik (kendi suyu icinde olanlardan) 1 kutusu 150 gr 3 puan yada doyana kadar 3 puan..
* her cesit balik (izgara yada firinda) doyana kadar 3 puan..
* tavuk gögsü yagsiz , hindi eti yagsiz(izgara yada firinda) 120 gr 2 puan yada doyana kadar 3 puan..
* yagsiz kuzu fileto, bonfile (izgara yada firinda) 100 gr 2,5 puan yada doyana kadar 3 puan...
* yagsiz sigir eti (izgara yada firinda) 120 gr 2 puan yada doyana kadar 3 puan..
* yagsiz dana eti (izgara yada firinda) 100 gr 2,5 puan yada doyana kadar 3 puan..
* mercimek 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* kuru fasulye 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* bezelye 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* nohut 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* meksika fasulyesi 1 yemek kasigi 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* konserve misir 2 yemek kasigi 0,5 puan yada doyana kadar 3 puan..
* soya fasulyesi 1 yemek kasigi 1,5 puan yada doyana kadar 3 puan..

simdide doyana kadar yiyelim 4 puan olan yiyecekleri yaziyorum :

* haslanmis patates 1 tanesi 1 puan ya da doyana kadar 4 puan..
* haslanmis makarna 40 gr 2 puan ya da doyana kadar 4 puan ..
* pirinc 1 yemek kasigi 1, 100 gr 4,5 puan yada doyana kadar 4 puan..
* yulaf ezmesi 1 yemek kasigi 0,5 yada doyana kadar 4 puan..
* sekersiz ve katkisiz müsli 1 yemek kasigi 0,5 puan yada doyana kadar 4 puan..
* siyah ekmek 1 dilim 1,5 puan yada doyana kadar 4 puan ...

merhaba monticiğim buraya yazdığın her bilgiyi tek tek okuyup bilgisayarıma kopyalıyorum. mail adresim eline ulaştımı acaba ,
senden mail bekliyorum listeleri.bugün okulda 1 bardak süt ve 1 elmamı yedim şimdi kendimi tok hissediyorum. yürüyüşümü yapıp ,mutluluk hormonu alayım biraz

merhaba aebenciğim , kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum

makarnayi 3 tabak yemissin, bende 2 dolu dolu tabak yiyorum makarna günlerimde yani oda 3 tabak eder kesin, dogru yapmissin yani, ama gün icinde bir daha makarna yerseniz yine 4 puan hesaplayacaksiniz, kepekli makarna yerseniz o doyana kadar 3 puan, tosuncum sende dolmalar yemissin dolmalarin disi yani yaprak ve biber dolmasinin disi 0 puan ama icindeki pirinci kasikla hesaplayacaksin her kasik 1 puan, icindeki yagida hesaplamayi unutma, dolmanin icindeki domates,biber,sogan filan 0 puan zaten biliyorsunuz kizlar, birde kepek ekmegi , ben kepekli tost ekmegi tüketiyorum, bir büyük tost ekmegi var 1 tanesi 38 gr o 2 puan kepekli kepeksiz farketmiyor, birde kücük tost ekmekleri var onlarda 25 gr , iste onlar 1 puan canim, kepekli kepeksiz yine farketmiyor.. ben kepekli yiyorum daha cok tok tuttugu icin

0 puanli yiyecekleri yazayim hemen :

*cola light
*cola zero
*sirke
*baharatlar
*maya
*salata soslari ( yagsiz olanlari)
*hardal
*soya sosu
*limonata (sekersiz)
*tatlandirici (kahve caya konulanlar)

1 tatli kasigi 0 puan olanlar :
*bal
*kakao
*ketcap
*marmelat
*recel
*seker
*un
*pekmez

Yeni Trend Weıght Watchers International Diyeti

Kilo vermek deyince Weight Watchers diyetinden bahsetmemek olmaz. Çünkü popüler diyetler yerine bu sağlıklı düşük enerjili diyet sistemi ile kilo vermek çok daha uygun olmaktadır. Çünkü bu sistemin çok önemli bir özelliği var. Çeşitlilik, denge ve aşırıya kaçmama bunun sonucunda da yaşam biçimi yeni beslenme düzeni elde etmektir.

İlk önce Weight Watchers'ları tanıyalım. Adından da anlaşılacağı gibi ağırlık gözlemcileri anlamına gelen bu sosyal kuruluş zayıflama sorunu ile ilgili olarak faaliyet gösteren bir dernektir. Bu dernek, 1961 yılında kendisi de şişman olan ev kadını Jean Niedick tarafından New York'ta kurulmuştur. Bugün Amerika'nın her şehrinde ve 23 yabancı ülkede şubesi bulunmaktadır. Bu derneğe 10 yaş üstü ve 5 kilo ağırlık fazlası olanlar üye kabul edilmektedir. Amacı sadece üyelere diyet planı uygulatmak değil aynı zamanda bir yaşam biçimi benimsetmektir.

Son günlerde aşırı kilo vermenin getirdiği sağlık sorunları ve daha acısı ölümlerin bildirilmesi doğru seçim yapmanın önemini gündeme getirdi. İşte bu sistemle sağlığı koruyucu diyet programı ile birinci haftada 1.5-2 kg daha sonraki haftalarda 0.5-1 kg verilmesi amaçlanmaktadır. Her üye programa başladığında ulaşmak istediği ağırlığı ve bu ağırlığa ulaşacağı süreyi belirledikten sonra uygulamaya başlamaktadır. Dernek 3 değişik diyet geliştirmiştir. Üyeler bu diyetlerden kendileri için uygun olanı seçerler. Günde 3 öğün yemeleri ve 6-8 bardak su içmeleri önerilir. Üyeler her hafta en az 45 dakikalık toplantılara katılmakla yükümlüdürler. Bu toplantılarda üyelere çeşitli basılı notlar dağıtılır ve yemek tarifeleri verilir. Toplantılarda başkan yönetiminde sorunlar ve son gelişmeler tartışılır. Toplantıya üyelerden biri başkanlık eder. Üyenin başkanlık yapabilmesi için en az 5 kilo vermiş olması, bu kiloyu 6 hafta korumuş olması ve 8 haftalık eğitim workshoplarına katılmış olması gerekmektedir. Amaçladığı ağırlığa ulaşan üyeler bu ağırlığı 6 hafta koruduklarını belgelerlerse ömür boyu ücretsiz üyelik sıfatı kazanmaktadırlar. Ancak her ay tartılmak zorundadırlar. İşte bu muhteşem sistemde neler nasıl yenilmeli?

1. Bu sistemde mutlaka düşük kalorili beslenmenin önemi vurgulanmaktadır. Çünkü düşük kalorili beslenme yaşlanma sürecini yavaşlatmakta uzun vadede yemek yemede midenin adaptasyonunu sağlayarak az miktarlarda doyum sağlanmasına olanak sağlanmaktadır.
2. Mutlaka günde 6-8 su bardağı sadece sıvı kaynağı olarak su tüketmeyi önermektedir. Çünkü su vücudun normal metabolizmasını sağlayarak yağların daha kolay enerji olarak kullanılmasını hızlandırmaktadır.
3. Günde 5 fincan sadece açık ve limonlu veya yeşil çay içmeye izin vermektedir. Çünkü limonlu ve yeşil çay rahatlatıcı etkisiyle beraber diyete uyumu kolaylaştırmaktadır. Daha önemli öneri yemek sonrası kesinlikle çay içmeyi istemeyen bu sistemde yemek öncesi en az 1 saat önce çay içimine izin vermektedir.
4. Yemek pişirme teknikleri oldukça önemlidir. Bu zayıflama sisteminde her birey daha az kalori içeren yemek, tatlı veya pasta tarifi geliştirmek zorundadır. Ayrıca bu tarifleri birbirine önererek kilo verimine destek vermektedir.
5. Gazlı, kolalı, şekerli içecekler kesinlikle tüketilmemektedir. Çünkü vücuda boş kalori sağlayıp yağlanmayı önleyerek barsak sisteminin de zorlanmasını önlemektedir.
6. Sistemde öğün sayısı 3 öğün olup, öğünler arası en az 4-5 saat ara verilmelidir. Bu durum normal metabolizmanın devamlılığı için oldukça önemlidir.
7. Weight Watchers'lar kesinlikle bilimselliği kanıtlanmamış, kesin sonuçlar alınmamış diyet destekleyicisi kullanmamaktadır. Çünkü yıllardır kullanılan bu ürünlerin vücut sağlığı için olumsuz etkilerinin daha fazla olduğuna inanmaktadırlar. Hatta bazılarının vücutta doğal olarak üretildiği ve dışarıdan alınmasının mantıklı olmadığını düşünmektedirler. L-carnitin gibi.
8. Mümkün olduğunca kalori değeri yüksek besinleri beslenmelerinden çıkarmaktadırlar. Bunlar; patates cipsi, kremalı soslar, makarnalar ve katı yağlar.
9. Porsiyonları mutlaka küçük tabaklarda yemek yemek en önemli özellikleri olup, iyice çiğneme, yenecek kadar yemek koyma kurallar arasında bulunmaktadır.
10. Dışarıda, restaurantta mümkün olduğunca sipariş verdikleri yiyeceklerin yarısını yemektedirler.
11. Besinler ya haşlanarak ya da fırınlanarak hazırlanmaktadır.
12. Mutlaka her gün kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden sonra 30 dakika tempolu yürüyüş yapmaktadırlar.
13. Diyetlerinin %21'i proteinlerden, %55'i karbonhidratlardan ve %24'ü yağlardan gelmektedir.

merhaba monticiğim buraya yazdığın her bilgiyi tek tek okuyup bilgisayarıma kopyalıyorum. mail adresim eline ulaştımı acaba ,
senden mail bekliyorum listeleri.bugün okulda 1 bardak süt ve 1 elmamı yedim şimdi kendimi tok hissediyorum. yürüyüşümü yapıp ,mutluluk hormonu alayım biraz

Laceycim selam, seni online örünce araştırmama ara verdim:) Hayatım, bana mail adresin gelmiyor..Topiğe (sayfaya yaz mailini @ iareti koymadan, hemen yollayayım listeleri canım. Bekliyorum:) Bende habire araştırıyorum ki emekler boşa gitmesin. Ve buldugum her bilgiyi buraya kopalıyorum ki; benim gibi zorlanmasınlar, bir teşekkür etsinler))))) hakediiyorm ama dimi:)))))

X