• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vitiligo derdi...

Oznurkaya

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
257
226
23
27
Merhaba arkadaşlar. Allah dermansız dert vermesin derler ya o noktadayım. Söz konusu eşim aslında. Vitiligosu var maalesef çok çok ileri değil ama ellerinde küçük noktalar şeklinde ve yüzünün belli yerlerinde var. Aslında 4 5 senedir var ama bu sene elinde de başladı. Doktor devamlı aynı iki kremi veriyor ama faydasini görmüyoruz. Zaten zor sonuç alınan bir hastalık maalesef.
Havuç yemek, yulaf samanı kullanmak, d vitamini, selenyum kullanmak dışında önerileriniz var mıdır? Artık ilaçlardan umudumu kesmeye başladım. Son olarak sarı kantaron yağı ve sarımsak aklıma geldi başka da gelmiyor. Bildiğiniz başka yöntemler var mı

Merhaba arkadaşlar. Allah dermansız dert vermesin derler ya o noktadayım. Söz konusu eşim aslında. Vitiligosu var maalesef çok çok ileri değil ama ellerinde küçük noktalar şeklinde ve yüzünün belli yerlerinde var. Aslında 4 5 senedir var ama bu sene elinde de başladı. Doktor devamlı aynı iki kremi veriyor ama faydasini görmüyoruz. Zaten zor sonuç alınan bir hastalık maalesef.
Havuç yemek, yulaf samanı kullanmak, d vitamini, selenyum kullanmak dışında önerileriniz var mıdır? Artık ilaçlardan umudumu kesmeye başladım. Son olarak sarı kantaron yağı ve sarımsak aklıma geldi başka da gelmiyor. Bildiğiniz başka yöntemler var mı
Hee bir de lavanta cayi içiyor. Henüz yulaf samani ve lavanta çayında 15 gün oldu umudum var biraz açıkçası bu ikisinde :(

Özelden yazın size tavsiyem olacak..

Bende de var. Bunun en büyük çözümü stresi kontrol edebilmek , sorunları kafada büyütmemek. Ne kadar üstüne düşerse o kadar zor oluyor çözümü. Bende de var. Beslenme , güneş ve stres kontrolü. Bu üçü anahtarı bence. En azından çoğalmasını önlüyor. Yüzde yüz çözümü olduğunu sanmıyorum. Benim elimde giden yerler oldu ama stres sıkıntı yapınca geri geldi, gitti geldi...

Ellerimde yıllardır var. Bayağı çoğaldı ellerim. Ayağımın küçük bir yerinde ve dirseklerimde noktalar şeklinde. Stres çok çok büyük etkiliyor. Vücut biryerden patlak veriyor işte. Başka bişey olmasında (kanser vs), vitiligo solda sıfır kalır. Stres, sıkıntı, içe atma vs vs bunlar hep bedenimizi çürüten şeyler. Vitiligolarıma alıştım, dert etmiyorum. Hiç de tedavi için doktora gitmedim.

Back