- 27 Mayıs 2023
- 866
- 2.427
-
- Konu Sahibi sternoklavikular
Bİzim kadınlarımız öyledir maalesef yabancılara bakıyorum 50/60 yaşında genç kız gibi hem dinç hem bakımlı hem de sağlıklılar tek yaşıyor ama bizimkiler o yaşta 90 lık gibiler her hastalıkta çıkar, kapağı kıza mi geline mi atsam bana kim bakicak modundalar birde bakimsiz çoğu sinir oluyorum, akşama kadar dedikodu yemek içme gün pesindeler sabrım kalmadi benim.50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev
Bu zorlama feminizm kokan, asiri duyar icerikli mesaj beni hic tatmin etmedi ne yazik ki, o yuzden big bang’ten itibaren anlatiyorum simdi:
Turk toplumunda misafirperverlik onemlidir. Misafir ve onu agirlama sekli cok onemlidir. Temizlikler yapilir, misafir havlusu bile ayridir bizde, bu cepte.
Dugun dernek, kiz isteme, kina da onemlidir tabi ki.
Hele ki evlat sevgimiz tartisilmaz, hatta baska milletlerce garipsenecek seviyede evlat duskunlugumuz vardir bizim
Bunlarin tamamini birlestirince, evlenmek uzere olan evladi icin bir anne en cok ne yapmali? Onun utanmamasi, mutlu olmasi icin elinden geleni yapmali. Peki konudaki annemiz ne yapmis? Umursamamis, bu umursamayisi yuzune vurulunca yine umursamayip aglayarak iceri gidip yatmis.
Anneye bu tip gorevler yuklemeyelim demek icin amerikada yasayip dugun salonunda ya da kilisede dunurlerle tanismak gerekir, ki bizde o mumkun degil iste
Temizlikçi kadın tutun. Zaten kına gecesinde yeterince kirlenecek duvar cam dolap silsin. Annene pissin demek de bana ağır geliyor. Bilemedim senin de stresinden dolayı patlamissin. Sabah gönlünü al bir de temizlikçi kadın tut herşeye para gidiyor 500-600 de gitsin.Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma
Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma
Annesinin maddi yada psikolojik bir sorunu yoksa 3 gün sonra evden gidecek evladına bir şeyler yapması gerekmez miydi?Şimdi birazdan buraya "ama o anne, bir anne nasıl kızının özel gününe özenmez, annenin yaptığı ayıp" gibi annelerinin insan olduğunu unutan, sanki annelerini, anneannelerinin karnından 50- 60 yaşında hep dinç ve sağlıklı kalacak şekilde, asla yorulmayacak 10 parmağı 10 marifet çıktığını sananlar yazacaktır.
Tamam pis olabilir de bu yeni bir şey değilmiş ki hep böyleymiş kadın. Eee siz de bunu biliyorsunuz sonuçta. Gelmeden bi temizlikçi kadın ayarlasaydınız bu hallere düşüp sinirlerinizi bozup bir de annenize sataşıp gerginlik çıkarmasaydınız. Ne gerek var yani.Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma
Kime ne? Kızı bile olsanız size ne? O öyle mutlu belki evinde.. siz kendi evinizi istediğiniz gibi çekip çevirirsiniz50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev
Genelde bunu söyleyenler kuzu kuzu eve geliyorlar. Sinirle söylemişsin belli ki annenizin gönlünü alın yine de..evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim ded
Annesinin maddi yada psikolojik bir sorunu yoksa 3 gün sonra evden gidecek evladına bir şeyler yapması gerekmez miydi?
Sen evladina ne kadar önem verirsen herkes de öyle değer verir.
Bir yardımcı tutabilirdi yada ailesinden birilerinden destek alabilirdi. Bu ilk defa olmamış hep böyleymiş belli ki annesi kızının rolüne bürünmüş çocuk çocuk hareketler ne kadar sağlıklı?
Demogoji yaparak duyar kasmak da bu oluyor herhalde.. Benim hangi cümlemde anne temizlik yapsın var?Gerçekten hayatınızda çevrenizdeki tüm anneleri ev işiyle mi bağdaştırıyorsunuz? Hiç mi hayatınızda çevrenizde ev işi yapmayan, beceremeyen, bilmeyen anneler olmadı? Her insanın misafir ağırlama anlayışı farklıdır, kimisi günler önceden hazırlık yapar kimisi yapmaz, her evin düzeni, alışkanlığı farklıdır.
Annelik kızı için özenerek temizlik ve yemek yapması onun anneliği ile alakalı değildir. Kızını, bu misafirlerin yanında eziklemiş mi? Küçümsemiş mi? Kötü sözler mi söylemiş?
BEnim bir arkadaşım var, annesi ev işinden yemek yapmaktan asla anlamaz, ev düzeni bilmez. Ailesinden de görmemiş. Düzenli temizlik nedir bilmez. Bu yüzden evlerine arkadaşım kimseyi çağırmaz misafir olarak. Ama kızına çok değer verir maddi manevi hep destek olur. Bir kere kötü söz ettiğini duymadım kızına.
Konuyu açan kişi yetişkin biri, anasının huyunu biliyor. Yardımcı alabilirmiş eve almamış. Anasının düşünmediğini kendisi akıl edebilir.