Vicdanım hiç rahat değil

50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev
Bİzim kadınlarımız öyledir maalesef yabancılara bakıyorum 50/60 yaşında genç kız gibi hem dinç hem bakımlı hem de sağlıklılar tek yaşıyor ama bizimkiler o yaşta 90 lık gibiler her hastalıkta çıkar, kapağı kıza mi geline mi atsam bana kim bakicak modundalar birde bakimsiz çoğu sinir oluyorum, akşama kadar dedikodu yemek içme gün pesindeler sabrım kalmadi benim.
Benim annemde o yaslarda bir faydası olmaz hep hastadır halı yoktur ama dedikodu olunca boş iş olunca eline su dökülmez seni anlıyorum

Annene şükretmelisin.
Annem çok temiz ama gerçekten çok çok temiz hem kendi bakımına hem evine.Ama evinde ihtiyacı olduğunda bir iş yaptığımda teşekkürü çok görür. Asla beğenmez ve mutlaka bir kulp takar.İnsanlara benden bir kere bile övgü ile bahsettiğini duymadım.
Senelerce mükemmelliyetçi bir şey beğenmeyen yapımın çocukluktan ve annemden kaynaklı olduğunu bulmam yıllarımı aldı.
Keşke pis pasaklı olsaydı da ben temizleseydim. Allah sağlık versin yine de kendi bildiğini yapsın tartışmamaya özen gösteriyorum bir araya geldiğimiz zamanlarda. Titizi pisinden daha zor yani.

Ben sizi çokta haksız görmüyorum Sonuçta annenizden bir ipin ucundan tutmasını isteminiz ve beklemenizi anlıyorum. Ama kabullenmek gerekiyor belliki anneniz hep böyleymiş. Benim bi arkadaşım vardı kız üniversite bitince evine döndüğünde sürekli yemek ve ev işi yapardı arkadaşım yapmayınca annesi hiç yapmazmış o da sizin gibi nişanında herşeyle ilgilendi. Hatta Kpss çalışmaya bile vakit bulamıyordu banada hep annesi acımasız ve merhametsiz gelirdi. Ama arkadaşım annesini o şekilde kabullenmiş hiçte şikayet etmezdi sağlıklı olsunda derdi.

sizde haklısınız o da
siz temiz düzenli olsun istiyorsunuz ona göre gerek yok
huy meselesi

görünecek yerleri halledin yeter.. istediğim gibi olmadı demeyi bırakıp da
orası annenizin evi.. sizin de eviniz tabi de evin hanımı o
kendi evinizde istediğiniz gibi yaparsınız
annenizin gönlünü alın

Temizlikçi kadın tutun. Zaten kına gecesinde yeterince kirlenecek duvar cam dolap silsin. Annene pissin demek de bana ağır geliyor. Bilemedim senin de stresinden dolayı patlamissin. Sabah gönlünü al bir de temizlikçi kadın tut herşeye para gidiyor 500-600 de gitsin.

temizlik konusunda annemle çok tartışırdım bağırırdım temizlediğim bir yeri kirlettiğinde.evlendikten sonra ilk kahvaltı hazırladığım gün dolap kapağına domates suyu akıtmışım oturdum ağladım "annem yapsa köpek gibi azarlardın üzerdin kadını" diye söylendim kendime malesef yaşlı insanlar eskisi gibi titiz olamıyor ya yoruluyorlar yada gözlerinden kaçıyor bazı detaylar.ama sizde haklısınız önemli bir gün geliyor bir sürü insan davetli,pis eve alıpda utanmak istemez kimse bir temizlikçi tutun ve kına gününe kadar temizliği koruyun evde olmayacaksanızda annenizi tatlı dille uyarın herzamankinden daha dikkatli,özenli olmasını söyleyin

Ya bu tartışma üzerine gidip ağlayıp uyuması ilginç geldi bana. Kızım evlenecek olsa velev ki temizlik yapmamışım ev pis kızım da söyleniyor temizlik yapıyor diyelim. Ben de bi işin ucundan tutarım gidip yatıp uyumak daha da körüklemek olmuyor mu hanımlar. En kötü bi toz alsa veya ortalığı toparlasa bile yeter . veya ben yapamıyorum kızım yaşlandım temizlikçi tutalım dese yine neyse. Yatıp uyumak umursamamaya giriyor bence anneler baş tacı ama kına öncesi de pis ev olur mu bilemedim . bir temizlikçi çağırabilirsiniz kavga olacaksa..

Aa benim annem. Sözümde benle tartıştı. Hiçbir şeyine elimi sürmem dedi. Yapacağı pilav, yemek. Zaten hiçbir şeye dokunmuyor. Onu bile ben yaptım. Allah sorsun. Ben sessizce gelin çıktım o evden ... Sonra derdim oldu diyemedim. Böyle boğum boğum yumrular doldu boğazım Allah sorsun

Ben size hak verdim.Siz laf söyleyince ağlayıp sonra da gidip uyumadı da çok ilginç.Gamsız bir yapısı var,kendini üzmüyor. Ben kızımın en mutlu ve telaşeli olduğu gün onu hiç bu tip işlerle yormaz,üzmezdim.Şimdi o yorgunlukla kunda sonra da düğünde performansı düşer diye.Evlenmeden önceki günlerde kızını bu şekilde yorarsa gelinlikle bile yüzü yorgun olacağını düşünürdüm.Bence çok düşüncesiz ve bencil bir anne.Vicdanınız sızlamasın,kendinizi yormayın.Mutluluklar.

Annneniz 1 günde değişmeyeceğine göre onu öyle kabul edin her şeye para harcamışsınızdır Bir temizlikçi gelsin 1 günde hakkeder parasını vs düsünmeyin. Benim annem de çok titiz biri değil. Bazen olduğu kadarıyla kabul etmek gerekir. Evet yapsa iyi tabi ama bir insan 50 yaşına kadar böyle yasdiyda değişmesi çok zor.

Evde kaç kişi yaşıyorsunuz
Eğer siz ve annenizden başkası da varsa neden temizlik hesabı anneye soruluyor
KK da kocası ev işi yapmayan kadınlara boşa bunu, bundan koca olmaz diyen herkes şimdi bu konuda neden anneyi yeriyor anlamadım
Altı üstü temizliktir, en olmadı bir kadın çağırılıp yaptırılır ama şu koyu renkle işaretlediğim cümleniz var ya çok büyük laftır, annenizin gönlünü alın, onun gözünün yaşıyla gitmeyin. Yaptığı şey size özel bir tavır değil, hep böyleymiş evlenmek üzere olan bir yetişkin olarak buna hazırlıklı olmalıydınız. Her insan çok titiz olamıyor kendince sebepleri vardır mutlak onu olduğu gibi kabul edip önleminizi alın ve kalbini kırmayın derim

Annesinin maddi yada psikolojik bir sorunu yoksa 3 gün sonra evden gidecek evladına bir şeyler yapması gerekmez miydi?

Sen evladina ne kadar önem verirsen herkes de öyle değer verir.

Bir yardımcı tutabilirdi yada ailesinden birilerinden destek alabilirdi. Bu ilk defa olmamış hep böyleymiş belli ki annesi kızının rolüne bürünmüş çocuk çocuk hareketler ne kadar sağlıklı?

Tamam pis olabilir de bu yeni bir şey değilmiş ki hep böyleymiş kadın. Eee siz de bunu biliyorsunuz sonuçta. Gelmeden bi temizlikçi kadın ayarlasaydınız bu hallere düşüp sinirlerinizi bozup bir de annenize sataşıp gerginlik çıkarmasaydınız. Ne gerek var yani.

50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev
Kime ne? Kızı bile olsanız size ne? O öyle mutlu belki evinde.. siz kendi evinizi istediğiniz gibi çekip çevirirsiniz

Gerçekten hayatınızda çevrenizdeki tüm anneleri ev işiyle mi bağdaştırıyorsunuz? Hiç mi hayatınızda çevrenizde ev işi yapmayan, beceremeyen, bilmeyen anneler olmadı? Her insanın misafir ağırlama anlayışı farklıdır, kimisi günler önceden hazırlık yapar kimisi yapmaz, her evin düzeni, alışkanlığı farklıdır.

Annelik kızı için özenerek temizlik ve yemek yapması onun anneliği ile alakalı değildir. Kızını, bu misafirlerin yanında eziklemiş mi? Küçümsemiş mi? Kötü sözler mi söylemiş?

BEnim bir arkadaşım var, annesi ev işinden yemek yapmaktan asla anlamaz, ev düzeni bilmez. Ailesinden de görmemiş. Düzenli temizlik nedir bilmez. Bu yüzden evlerine arkadaşım kimseyi çağırmaz misafir olarak. Ama kızına çok değer verir maddi manevi hep destek olur. Bir kere kötü söz ettiğini duymadım kızına.

Konuyu açan kişi yetişkin biri, anasının huyunu biliyor. Yardımcı alabilirmiş eve almamış. Anasının düşünmediğini kendisi akıl edebilir.

Ben sizi anlıyorum. Her kız düğün öncesi sadece ayrıntılarla ilgilenmek ister. Burda eleştiren bir çok kişi bu tip insanlarla karşılaşmamıştır eminim. Annenizin ya elinde gelmiyordur, ya da umursamıyordur. Birincisinde temizlikçi tutulur onu da herkes yapamaz. Temizlikçi tutmak 300 500 ile çözülecek mesele değil.kimi kadın da evim temiz deyip kadın almaz, herşey benim istediğim gibi olucak der. Kızının yapmasına izin vermez, yaptığına kulp bulur ya da yaparken bozar. Toplumda temizlik konusu malesef ki kadından veya evin kızından sorulur düğün cemiyet gibi hallerde de bu kişiler varsa bunlar kınanır. Kitaplardaki feminist argümanlar burda geçerli değil. O yüzden sizi anlıyorum. Makyajını, gelinliğini düşünmesi gereken bir kızın 2 gün öncesinde evine düzen vermeye çalışması çok stresli. Yine de siz olduğu kadar yapmaya çalışın, annenizden özür dileyin sonra istediğiniz kadar muhatap olursunuz.

Demogoji yaparak duyar kasmak da bu oluyor herhalde.. Benim hangi cümlemde anne temizlik yapsın var?

Kızı, pijama partisi için ergen arkadaşlarını çağırmayacak evde kına yapılacak. Bir yardımcı tutabilirdi.. Ona bile müdehale ediyormuş.

Konu sahibi dediğiniz gibi annesinin ilgisini, değerini gerçekten hissediyor olasaydı bu konuyu açıp temizliğe takılmazdı aynı arkadaşınız gibi..

Evlilik stresinden sanırım biraz alıngansınız ama değmez kalp kırmaya..
Nihayetinde sizde belirli yaşa gelmişsiniz ve temizliğinizi kendiniz yapabiliyorsunuz istediğiniz temizlikte değilse kendiniz temizleyin olsun bitsin.
Kendi evinize, kendi düzeninize geçince istediğiniz şekilde temiz olursunuz ama sırf bunun için üzmeyin, üzülmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…