Vicdanım hiç rahat değil

sternoklavikular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
1.034
-301
27
Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma

Iliskinizde bir yerde roller degismis. Siz anne yerine gecip birseyleri üstlenmissiniz. Annenizi tanimiyorum, durumuyla ilgili bir yorum yapamam. Ama "gider ayak" öyle laflar etmeniz gercekten kirici olmus. Insanlar zaten cocuklari evlense ayrilacaklar diye üzülüyor, sizde artik gelmeyeceginizi söylemissiniz. Isyaninizda hakli olabilirsiniz, ama annenizin üzülüp aglamasina da sasirmadim. Onun yerinde bende olsam aglardim heralde

Son günlerde annelerle bağırarak kavga etmek yeni moda oldu burada. gelen giden anasına bağrıyor.

Konu sahibi bütün evinize girmezler kına için. Bir oturma odası, bir banyo, bir mutfak. Bunları temizlemekte 2 günü almaz. Önce yerler süpürülür, sonra silinir, banyoya tuvalete çamaşır suyu döküp fırçalanır, camları da silseniz, perdeleri de makineyle yıkayıp assanız. Birde öyle eşyanın tozu alınır. Ev, çöp ev değilse çok sıkıntı olmaz. Eve keşke bir yardımcı alsaydınız. Yemekleride dışardan almaya çalışın.

İkinize de ayrı ayrı üzüldüm.Keske son günlerinde biraz daha sabırlı olsaydın.Git bence yanına uyu haklısın ama annen böyle bir kadın

Yani ben anlamıyorum nasıl olsa evden gidiyorum rahatlığı ile mi bu kadar sert konuştunuz kadına? Gerçekten kırıcı olmuş bence gönlünü alın. Kendisini de böyle kabul edin. Sağlığını riske atacak kadar pis değilse de belki yardımcı olmak adına iki haftada bir evine temizlikçi çağırırsınız.

Git saril annene. Öp. Yanina yat. Herkes bulunur anne- baba bulunmaz. Hepimiz hata yapiyoruz. Affedilir merak etme.

Çok üzüldüm, yani haklı olabilirsiniz ama keşke annenizi kırmasaydınız. Temizliğe kadın çağıma durumunuz yok mu? Düğün arefesinde çağırılabilirdi bence.

Şimdi birazdan buraya "ama o anne, bir anne nasıl kızının özel gününe özenmez, annenin yaptığı ayıp" gibi annelerinin insan olduğunu unutan, sanki annelerini, anneannelerinin karnından 50- 60 yaşında hep dinç ve sağlıklı kalacak şekilde, asla yorulmayacak 10 parmağı 10 marifet çıktığını sananlar yazacaktır.

Haklisiniz ama sert olmus. Gerci annenizin de bugunu dusunup hazirlik yapmadi, temizlikci tutmasi falan lazimdi. Yani her seyi sizin uzerinize yikmis belli ki, bilemedim

Evet tam bu sekilde yazdim ben. Kizinin 3 gun sonra kinasi varsa, kendi eli ayagi tutmuyorsa bile temizlik icin birilerinden yardim isteyebilir. Bunun adi yaslilik degil, umursamazlik, cocuguna deger vermemek

Evet tam bu sekilde yazdim ben. Kizinin 3 gun sonra kinasi varsa, kendi eli ayagi tutmuyorsa bile temizlik icin birilerinden yardim isteyebilir. Bunun adi yaslilik degil, umursamazlik, cocuguna deger vermemek

Çocuğuna değer vermemek, iyi anne olmak böyle kınasında evi temiz tutmakla mı ölçülüyor? Bu çok bencilce bir bakış açısı.

Bu toplumda anneleri öyle bir etiketliyoruzki, sanki doğuştan tüm sorumlulukları sırtlanmaları gerek, kaç yaşına gelirlerse gelsinler asla yorulmaması gerek, hayat boyu çocuklarının arkalarını toplamaları gerek, çocukları hakkında en ayrıntılı şeyleri düşünmeleri gerek.

Yetişkin bir kadın evleniyor değil mi? Annesinin huyunu biliyor, annesinin iş yapmasını beklemek yerine çözüm odaklı davranabilir.

50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev

Ama bn annemi hiç bir zaman temiz elinde süpürge bez gezerken görmedim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…