Vicdanım hiç rahat değil

3 gün kala temizlik işleriyle uğraşman can sıkıcı ama yinede kirmasaydin keşke.bi temizlikçi tutup halletseydin hem sen hem annen rahat ederdi sabaha al gönlünü.

Yani ben anlamıyorum nasıl olsa evden gidiyorum rahatlığı ile mi bu kadar sert konuştunuz kadına? Gerçekten kırıcı olmuş bence gönlünü alın. Kendisini de böyle kabul edin. Sağlığını riske atacak kadar pis değilse de belki yardımcı olmak adına iki haftada bir evine temizlikçi çağırırsınız.
Temizlik yapmıyor bn yaparken de söyleniyor şimdi oraya kim bakacak orayı niye temizliyorsun herkes o kadar temiz mi yapmadığı gibi böyle gıcık yorumlarıda var

canım sen gelinlik kız olmuşsun annen yenimi pis oldu böyleymiş. sende öyle olucan ilerde . cam ağacından kozalak düşer.kalb kırmak iyi olmamış farkındasın. senin yuvanın sadeti onların hayır duasıyla olur . ilenmez inşallah annecin. mutluluklar diliyorum.

canım sen gelinlik kız olmuşsun annen yenimi pis oldu böyleymiş. sende öyle olucan ilerde . cam ağacından kozalak düşer.kalb kırmak iyi olmamış farkındasın. senin yuvanın sadeti onların hayır duasıyla olur . ilenmez inşallah annecin. mutluluklar diliyorum.
Teşekkür ederim benm mutlu olmamı istiyorsa izlenmez bu durumlardan ne kadar muzdarip olduğumu bile bile birazdq olsa temiz olabilirdi toz falan alsa bile razıydım

Çocuğuna değer vermemek, iyi anne olmak böyle kınasında evi temiz tutmakla mı ölçülüyor? Bu çok bencilce bir bakış açısı.

Bu toplumda anneleri öyle bir etiketliyoruzki, sanki doğuştan tüm sorumlulukları sırtlanmaları gerek, kaç yaşına gelirlerse gelsinler asla yorulmaması gerek, hayat boyu çocuklarının arkalarını toplamaları gerek, çocukları hakkında en ayrıntılı şeyleri düşünmeleri gerek.

Yetişkin bir kadın evleniyor değil mi? Annesinin huyunu biliyor, annesinin iş yapmasını beklemek yerine çözüm odaklı davranabilir.
Bu zorlama feminizm kokan, asiri duyar icerikli mesaj beni hic tatmin etmedi ne yazik ki, o yuzden big bang’ten itibaren anlatiyorum simdi:

Turk toplumunda misafirperverlik onemlidir. Misafir ve onu agirlama sekli cok onemlidir. Temizlikler yapilir, misafir havlusu bile ayridir bizde, bu cepte.

Dugun dernek, kiz isteme, kina da onemlidir tabi ki.

Hele ki evlat sevgimiz tartisilmaz, hatta baska milletlerce garipsenecek seviyede evlat duskunlugumuz vardir bizim

Bunlarin tamamini birlestirince, evlenmek uzere olan evladi icin bir anne en cok ne yapmali? Onun utanmamasi, mutlu olmasi icin elinden geleni yapmali. Peki konudaki annemiz ne yapmis? Umursamamis, bu umursamayisi yuzune vurulunca yine umursamayip aglayarak iceri gidip yatmis.

Anneye bu tip gorevler yuklemeyelim demek icin amerikada yasayip dugun salonunda ya da kilisede dunurlerle tanismak gerekir, ki bizde o mumkun degil iste

Ama bn annemi hiç bir zaman temiz elinde süpürge bez gezerken görmedim ki

Konu sahibi çocukluğun, temizlik bakımın yapılmadıysa, annen küçüklüğünde seni böyle gerçekten pislik içinde yaşattıysa haklısın. Böyle kirli yastık kılıflarıyla aylarını geçirdiysen vs.

Ama kadın sadece ev işine yatkın biri değilse, evini düzenli temizlemiyorsa bu onun anneliği ile alakalı değil. Bu onu kötü ya da seni düşünmeyen anne yapmaz. Her insanın ev işine yatkınlığı, ev işi yapışı farklıdır. Annelik ev işi yapmakla, temizlik yapmakla, yemek yapmakla bir tutulamaz.

Bırak etsin eve gelen giden olacak daha temiz olmasını istiyorum deseydin.gercekten durumuna üzüldüm anneni kırman dışında tabi. çok haklısın çünkü bu gibi durumlarda annenin organize olması gerekiyordu
Son dakika temizliğe kadın bulmak da sorun. Ama konu sahibi annesini tanıyorsa önceden ayarlayabilirdi.
Temizlik de göreceli ben ev kirli derim eşim temiz. Eşime göre gözle görülür bir kir yoksa sorun değil. Annesi de böyle düşünüyor olabilir.

Bu zorlama feminizm kokan, asiri duyar icerikli mesaj beni hic tatmin etmedi ne yazik ki, o yuzden big bang’ten itibaren anlatiyorum simdi:

Turk toplumunda misafirperverlik onemlidir. Misafir ve onu agirlama sekli cok onemlidir. Temizlikler yapilir, misafir havlusu bile ayridir bizde, bu cepte.

Dugun dernek, kiz isteme, kina da onemlidir tabi ki.

Hele ki evlat sevgimiz tartisilmaz, hatta baska milletlerce garipsenecek seviyede evlat duskunlugumuz vardir bizim

Bunlarin tamamini birlestirince, evlenmek uzere olan evladi icin bir anne en cok ne yapmali? Onun utanmamasi, mutlu olmasi icin elinden geleni yapmali. Peki konudaki annemiz ne yapmis? Umursamamis, bu umursamayisi yuzune vurulunca yine umursamayip aglayarak iceri gidip yatmis.

Anneye bu tip gorevler yuklemeyelim demek icin amerikada yasayip dugun salonunda ya da kilisede dunurlerle tanismak gerekir, ki bizde o mumkun degil iste

Kendi ailenizde olan alışkanlıkları gelenek, örf diye insanlara kabul ettiremez ve dayatamazsınız. Bu yazdıklarının hepsi basit genellemeler. Benim yazdığımın feminizm vs alakası yok, insanlıkla alakası var.

Gerçekten her yörede misafir eşyası olduğunu mu sanıyorsun? Ya da ayrıca yemekler hazırlandığını? Bu ülkede hala bir kap yemekle misafir ağırlanıyor sadece önüne kaşık koyularak misafir ağırlanıyor, öyle çatal bıcak yok. Herkes gelin evi programlarındaki gibi misafir ağırlamıyor.

Evlat sevgisi ve düşkünlüğünü görüyoruz haberlerde, sabah-öğle kadın programlarında. Anne babaların anca çeyreği düzgün ana babalık yapıyor. Düğün, dernek kına vs hepsi de yük, hepsi de kavga gürültülü geçiyor. Yok takısı yok misafiri vs. Herkes birbirine giriyor evlilik sürecinde.

Anne olmanın değeri çocuğuna yemek yapması, ev işi yapmasıyla ölçülmez. Hele sevgisi değer vermesi. Ben el kadar çocuk için mi temizlik yapmasın yazdım? Yetişkin, işi gücü olan, kendisine yeni bir ev, yeni bir aile kuracak bir insanın ne kadar peşinden koşabilir?

Kendi ailenizde olan alışkanlıkları gelenek, örf diye insanlara kabul ettiremez ve dayatamazsınız. Bu yazdıklarının hepsi basit genellemeler. Benim yazdığımın feminizm vs alakası yok, insanlıkla alakası var.

Gerçekten her yörede misafir eşyası olduğunu mu sanıyorsun? Ya da ayrıca yemekler hazırlandığını? Bu ülkede hala bir kap yemekle misafir ağırlanıyor sadece önüne kaşık koyularak misafir ağırlanıyor, öyle çatal bıcak yok. Herkes gelin evi programlarındaki gibi misafir ağırlamıyor.

Evlat sevgisi ve düşkünlüğünü görüyoruz haberlerde, sabah-öğle kadın programlarında. Anne babaların anca çeyreği düzgün ana babalık yapıyor. Düğün, dernek kına vs hepsi de yük, hepsi de kavga gürültülü geçiyor. Yok takısı yok misafiri vs. Herkes birbirine giriyor evlilik sürecinde.

Anne olmanın değeri çocuğuna yemek yapması, ev işi yapmasıyla ölçülmez. Hele sevgisi değer vermesi. Ben el kadar çocuk için mi temizlik yapmasın yazdım? Yetişkin, işi gücü olan, kendisine yeni bir ev, yeni bir aile kuracak bir insanın ne kadar peşinden koşabilir?
Benim ailemde ya da kendi evimde annelerin temizlik yaptigini hic gormedim, kendim de yapmam, domestic ruhlu ya da buna mecbur birakilan kadinlar degiliz cok sukur.

Tereyag bicagina kadar sofra kursun demiyorum ama misafir gelecekse ona gore hazirlik yapilir diyorum.

Neyi anlamiyorsunuz cok merak ediyorum, inatla demek istediklerimi saptiriyorsunuz ama tekrar soyleyeyim. “Annesi sacini supurge etsin, evi gemizlesin yemek yapsin vs demiyorum. Kina aile evinde olacaksa annesinin gorevi KENDİ EVİNİ misafire hazi hale getirmekti.”

Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma
kendini üzme, Asıl annen kendine gelsin.
Gece gece geldm buraya konu acıyorum çünkü şuan hiç huzurlu değilim az önce annemle tartıştık yıllık izindeyim 3 gün snra kına gecem olacak ama bn halen ev temizliğiyle uğraşıyorum çünkü benm annem pis titiz bir kadın değil evi hiç bir zaman şerli toplu olmadi ne zaman izin alıp gelsem 2 günüm temizlik yapmakla geçti rahat rahat gelip bir köşeye geçip kahvemi icemedim her seferinde temizlik yaptım yemek yptm bn gelince yemek yapmayı da bırakıyor yani bn geleceğim diye önceden bana yemek hazırlaması falanda yok gerçi istememde çünkü titiz bir kadın degil bn öyle olduğum için sevmiyorum ve az önce her zaman ki gbii ben yine temizlik başındayken söylendim artık yeter sen neden temiz değilsin dedim bn kına mı yapacagim temizlik mi dedim bıktım artık evlendikten sonra bu eve gelmeyeceğim dedim bayağı ağır şeyler söyledim annem ağladı gitti uyudu sonradan pişman oldum ama ben bu stres içinde birde bunlarla uğraşmak istemiyorum haksız mıyım güzellik le söylüyorm anlamıyor bağırınca ağlayıp gidiyor yetti canıma
Kendini asla suçlama. Anne olması senin üzerinde istediği baskıyı kurup seni kullanması anlamına gelmiyor. Seninde evlat olarak beklediğin ve hak ettiğin bir çok şeyi sana verememiş. Kınana düğününe ve yeni hayatına odaklan. O seni üzdüğü için pişman değilse sen hiç olma.

50 yasında yaşlı biriiside değil ama oldum olası böyle hasta üşenir yapamaz ama iş gezmeye dedikoduya gelince baş köşede yoruldum artık şu saat oldu halen istediğim gibi olmadı ev
Dilerim huzurlu, mutlu bir evliliğiniz olur, seçtiğiniz kişi doğru kişidir. Aksi halde çocuklarınızla boşanıp sizin deyiminizle " hasta, üşengeç, aklı fikri gezip tozmada, dedikoducu vede en önemlisi pis" annenize muhtaç kalırsınız...

Benim ailemde ya da kendi evimde annelerin temizlik yaptigini hic gormedim, kendim de yapmam, domestic ruhlu ya da buna mecbur birakilan kadinlar degiliz cok sukur.

Tereyag bicagina kadar sofra kursun demiyorum ama misafir gelecekse ona gore hazirlik yapilir diyorum.

Neyi anlamiyorsunuz cok merak ediyorum, inatla demek istediklerimi saptiriyorsunuz ama tekrar soyleyeyim. “Annesi sacini supurge etsin, evi gemizlesin yemek yapsin vs demiyorum. Kina aile evinde olacaksa annesinin gorevi KENDİ EVİNİ misafire hazi hale getirmekti.”

Yazılanları saptıran ben değilim. Gelip yok feminizm yok amerika vs yazan, misafir havlusuna giren sensin.

Herkesin her insanın, her ailenin evinin düzeni farklıdır. İnsanları kendi düzenimize, temizlik ve misafir anlayışımıza göre yargılamayız. Ömründe hiç kendi kendi evin ve ailenin evi dışında başka evde misafir olarak ağırlanmadın mı? Görmemiş olabilirsin ama gerçekten bu kendi düzenine misafir ağırlama mantığının anayasadaki geçerli bir madde olduğunu sanamazsın.

Bir anne, yetişkin işi gücü olan, artık kendi kuracağı ailesinin sorumluluğunu alacak durumda olan bir insan için bir görevmiş gibi zorunlulukmuş gibi senin beklediğin şekilde misafir ağırlama hazırlığı yapmak zorunda değil. Böyle bir görev yok. Böyle bir sorumluluk yok.

Bu konuyu açan kişi oturup annesiyle şunu konuşacak "anne eve misafir gelecek, ben misafirleri evin şuanki halinden daha temiz halde ağırlamak istiyorum, eve yardımcı gelecek" bu kadar. Öyle "sen annesin sen evi temizlemedin misafirler için sen misafirler için yemek yapmadın" diye suçlayacak bir şey yok. Anneliği, annenin çocuğuna olan sevgisini ev işiyle indirgeyemeyiz. Kadın ev işine yatkın değildir, ev düzeni bilmiyordur vs. Bir sürü neden var ev işi yapmıyor oluşu için.

Ha, senin annelik anlayışın, senin misafir ağırlama anlayışın farklıdır. Olabilir. Ama kendi doğrunu başkasına dayatamazsın bu yanlış. Abuk sabuk amerika vs ne alaka.

Anneniz dün böyle olmamış ki hep böyleymiş. Siz nasıl beğeniyorsanız öyle temizleyin. Sizi eleştiriyor mu zaten gidicem birkaç gün sonra yine pis evinde oturursun de tat kulaklığını temizle bağırıp çağırarak kalp kırmaya ne gerek var?

Bakın ben buraya gelip de anne hakkı vs vs demiycem. Çünkü bu yaşlı hakkı, kardeş hakkı derken altta kalanın canı çıkıyor.
Ben uzun süreli ilişkilerde ki anneniz hiçbir zaman temiz değilmiş karşımızdaki kişi bize ne veriyorsa onu verme ve taktiği buna göre belirleme taraftarıyım. Hep pismiş, siz onun evini değil kendi kına mekanınız temizliyorsunuz, annenizi bu kadar tanırken bir temizlikçi tutup, dışarıdan yemek söyleyebilirdiniz kına hazirliginda. Bir kişide olmayan özellikleri o kişiye dayatmak çok yorucu. Haaa anneniz size geleneksel bir annenin yaptığı şeyleri yapmamış ( siz istiyorsunuz ki herşey dört dörtlük olsun, anneniz siz gelmeden sizi düşünüp yemeği ve hazırlasın) , siz de geleneksel bir kızın anneye yaptığı şeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Söz yapılırken ev nasıl temizlendi, kim temizledi? Madem annenizin huyunu biliyorsunuz önceden organize olacaktınız. Bazı anneler 5 dk oturmadan tıkır tıkır her işi hallediyor ama bazıları da böyle ağırkanlı oluyor. Temizlik, ikram kaç kişi gelecek sandalye oturma düzeni vs planlı bir şekilde yapıveriyorlar. Anneniz hiç böyle biri olmamış.

Sizde genel bir memnuniyetsizlik şikayet hali var. Nişanlınızdan, ailesinden ve şimdi de kendi annenizden şikayetçisiniz. Takılan altınlar az mı konunuzu okurken eski mesajlarınıza da bakmıştım.

Nişanlım güzel şeyler söylemiyor, sürprizler yapmıyor hediye vs almıyor.
Nişanlımın ailesi sözde çok az takı taktı, set bile almamışlar yazdınız. 3 bilezik+kolye takmışlar.
Annem çok pis hiç temizlik yapmıyor, her geldiğimde evi temizliyorum, kına gecem olacak 2 gündür ev temizliyorum.

Sen pissin ondan temizlikçi çağırıyorum yerine "ikimiz de boşuna yorulmayalım, o kadar kişi gelecek yemesi içmesi ağırlaması en azından temizlik çıksın aradan" deseydiniz kırmazdınız kadını. Devamlı mızırdanarak mutlu olamazsınız. Az beklenti çok mutluluk. Her şeyi şikayet edeceğinize başınızın çaresine bakın.

Aslında "ne hediyesi, güzel lafı, seninle evleniyorum evime alıyorum yetmez mi" diyen adamla evleneyim mi diye konu açmanız gerekirdi bence.

Anneniz depresyonda olabilir. Siz de haklısınız tabiki ama yine de kalp kırmadan çözmeye çalışın lütfen🤍

Benim annem benim topladigim yerleri bile arkamdan dagitir 🤣
Anneler yapmak zorunda degil falan demeyecegim. Cocugum icin elimden geleni yaparim ama herkes ayni psikoloji ve bakis acisina sahip degil. Yerinizde olsam anneme "surayi temizler misin, toplar misin" diye rica edip gorev verirdim. Krizi baska bi krizle çözemezsiniz bunun yerine o krizin icinden menfaat saglamaya calisin

Hiçte haksız değilsin pişman olma normal bir anne yoldan gelen kızına sevdiği yemekleri yapar özenli davranır kınası olacak kızına destek olur köstek değil. Ağlayıp gidip uyumak işine gelmiştir merak etmeyin yoksa kalkar yardım eder iş yapardı. Annenize çok sinirlendim çünkü sürekli bizi de yolda bırakan bir anne var seni çok iyi anlıyorum

X