• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı duyuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Shila_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

_Shila_

Ziyaretçi
Kızlar bi derdim var paylaşmak istiyorum dün kapıcımızla tartıştım
Benden su istedi bende geçen haftada bizden almıştınız diğer dairelere sordunuz mu dedim yana sordum yoktu diğerine sormadım dedi bende bi de oraya sorun sonra ben veriyim dedim bi kova su versen ne olur dedi bende sürekli bizden alınıyo ama dedim kovayı sert bi şekilde aldım kapıyı kapattım zili çaldı kovayı ver dedi bende benimle düzgün konuş edebini bil dedim ben seninle düzgün konuşuyorum dedim konuşmazsam nolur dedi yöneticiye şikayet ettirme dedim kovayı geri verdim kapıyı kapattım baktım arkamdan manyak dedi sinirlendim kapıyı açtım sen kime manyak diyosun terbiyesiz dedim edebli ol biraz dedim senden mi öğrenicem edebi dedi bak sabrımı taşırma dedim taşarsa nolur dedi ben kapıyı kapattım yine tartışmamak için sonra yine arkamdan konuşuyo cıyak cıyak sinirlendim hızlı bi şekilde kapıyı açtım bak arkamdan konuşuyosun biraz edebli ol bitti tamam dedim yine devam etti bağırmaya sinirlendim bende aldım anahtarı yöneticiye indim arkamdan yönetici seni diil beni tutar dedi bende niye seni tutuyormuş dedim kapıyı yüzüme kapattın terbiyesiz dedi sinirlendim iyice asıl sen terbiyesizsin manyak demeye hakkın yok bana dedim yönetici yoktu yerinde geri çıktım sonra kadına şikayet ediyim de gör dedim neyse sonra annem geldi kadın aşağıyı süpürüyodu annemde sinirlendi indik aşağıya annem kızdı ne biçim konuşuyorsun diye kadın yine anneme bağırdı bana bağırdı iyice sinirlendik tabi yanlız kadın çingene bi ses tonu var hiç susmuyo kadına dedim bi susmayı öğren bi teker teker konuş dedim bizim konuşmamıza bile fırsat vermedi sürekli bağırdı el kol hareketleriyle annemde sinirlendi bundan sonra benim çöpümü alma dedi bende kadına kızdım senin kocan adam gibi biri ama sen değmezmişsin dedim çıktık yukarı akşam çöp almaya gelmiş bizim çöpü almamış annemde görmüş bunu kadına bağırmış çöpü alacaksın diye kadın yine almamış sonra yöneticiye bizi şikayet etmiş su vermedi kapıyı yüzüme kapattı diye halbuki ben su verecektim kovayı aldım elinden diğer dairelere sordun mu dedim sadece..yöneticiyle konuştuğunu görünce annem şeker hastası şekeri düşmüş apartmanda hemen komşular yukarı çıkarmışlar ben gördüm sonra sinirden delirecektim hem işini adam gibi yapmıyo hemde bizi şikayet ediyo yöneticiye dedim kapıyı yüzüne kapattım diye şikayet ediyomuş dedim ama o bana manyak dedi emir verdi hakaret etti dedim yönetici de haklısınız bizim için siz önemlisiniz çıkarırız biter dedi kadın bugün işten çıkmış kendi çıktı sanırım tam bilmiyorum komşuya anahtar vermiş
şimdi ben çok mu hatalıyım yada kim hatalı bana öyle terbiyesizlik yapması suçlu güçlü gidip bide yöneticiye bizi çekiştirmesi gerekmiyordu ben ekmeğiyle oynamamak için tekrar gitmeyecektim yöneticiye ama haddini aştı ben gitmeden kendi kendini bozdu vicdan azabı duydum kimsenin ekmeğiyle oynamak istememiştim hatalı bile olsa sizce ahını alırsam tutar mı

Son düzenleyen: Moderatör:
keske verseymişsin suyu be canım bir kova su sanki..

olan olmus artık..belkı kendı cıkmıstır..insallah ah etmez ..

Mesajinizda ne bir nokta ne bir virgül var nasil okudum bana sorun kafamçokkarıştı

bir kova su icin degdi mi bu yaptiginiz...

cok üzüldüm hemde cok.. kapici diye kapiyi öyle yüzüne carpmaya gerek yoktu bence..

Biri her zaman alttan almali, kapiyi kapatiyorsunuz ama ayni anda da konustugunu duyunca tekrar acip bagriyorsunuz...

insallah ah etmez, tek dilegim bu sizin icin.

bir kova suyu verseydin sende,abartmışsın yani,sonuçta senin kapının önünü yıkıyacaktı,önce sen başlatmışsın...

aynı sorunu bizde apartmanda yaşıyorduk.kapıcı geliyor hep bizden su alıyor.sanki apartmanda başka kimse yok..nedense kadın geleceği vakit kimse olmuyor apartmanda...senin kapını temizliyorsa senden de alacak tabii ki..sıra ile almalı idi..sıra hangi dairede ise ona gidip alacak..bir gün 1. daireden bir gün 2. aireden vs...2 . daire yoksa 3. daireden alır ama sonraki gün 2. daireden alır...bende bazen sinirlenir su vermezdim...bence sen haklısın..kadın olayı çok büyütmüş,çirkefliğe dökmüş...hem işini layıkı ile yapmıyor hemde haklı gibi seni çekiştiriyor..açıkcası nesine güvenerekte yönetici beni tutar demiş sana onuda çözemedim..sonuçta iş yapmak isteyen çok değil mi?

Altı üstü bir kova su bu canım benim..
Bak olay nerelere ggelmiş,çok üzücü ve inan çok üzüldüm..
Kim haklı haksız söyleyemiyeceğim ama inan içim acıdı okurken:a015:

Bir kova su için değmezdi bencede, başka şeye olan siniri çıkartmak ister gibi olmuş. Kadın evine su istememiş ki.. Ayrıca karşınızdaki kapıcı değil de komşunuz falan olsaydı yine aynı tepkileri mi verirdiniz :umursamaz:

Tabikide herkes uslubunu bilecek...orda cok haklisiniz!!:kahve:

Lakin sizinde davranisiniz bana göre kusursuz degildi...elinden kovayi sert bir sekilde alip....aman vereyimde git defol der gibi yaparsaniz, karsinizdaki insaninda gururunu rencide etmis olursunuz! Hali ile oda sinirlenir ve tepki verir...:delphin:

Ayrica Kadinin cingene olmasinida eklemeniz bakis acinizi cok daha farkli yerlere cekiyor....kim olursa olsun..sizin davranisiniza karsilik olarka böyle davranirdi!:kahve:

Hem kadin arkanizdan konusup dursun gitsin defolsun, ne diye sürekli kapiyi acip arkamdan konusma vs. vs. gibi laflar ettignizide anlamadim...ha birde annenizide yaniniza alarak!

Vicdan azabi duymanizda bu yüzdendir bence....cünkü sizde yanlis davrandiniz

bır kova suyun yaptıgına bak..........
bastan verseydiniz ne canınız sıkılıcak nede vicdanınız rahatsız etcektı.....
her ikinizin davranışlarıda hoş olmamış.........
kendinizi rahatsız hissediyorsanız........
büyüklük bende kalsın den haklı olsanız bile.......
yöneticiyle konuşun...işe alsın...........
ve o kişiden özürdileyin ........

arkadaşlar mesele burada sadece bir kova su mu?
o apartmanda başkalarıda yaşıyorsa onlarda suverecek..yani herkes görevini bilecek,görev paylaşımı olmalı..aynı durumu bizde yaşamıştık.sinir bozucu
birde kadının kızın arkasında -ki kız kötü bişi dememiş- manyak,salak gibi laflar etmesi zaten ilk olarak ortalığı germiş..neden bu şekilde konuşuyor?
birde yönetici beni tutar ,benim arkamda olur diyip ,bundan cesaret alarak kötü sözlerine devam etmesine ne demeli?
aslında buradaki sorun apartmandaki insanların göevlerini aksatması ,kadının kötü bişi söylenmemesine rağmen kötü söz sarfetmesi birde utanmadan olayı yanlış anlatarak yöneticiye de şikayette bulunması..

kapıcıda olsa ona öyle davranma hakkını size kim verdi...?

valla bir kova su için değer miydi diyesim geldi kadına diyeceğini demişsin kapıyı kapatmışsın tekrar tekrar açıp laf yetiştirmeseydin keşkekafamçokkarıştı bırak konuşsun karşılık vermeyip daha sonra yöneticiye uygun bir dille bu olayı anlatabilirdin hep sizden su istendiğini size manyak dediğini falan kızma ama olayı büyütmüşsün :bbo::bbo::bbo:

Bazen anlık tepkilerin sonuçları ummadığımız yerlere varabiliyor.
Sizinde maalesef öyle olmuş.
Artık olan olmuş ama kişileri sınıflandırmanız hoşuma gitmedi açıkcası
Kimin ne olduğu yada neci olduğundan çok insan oluşu kısmı ilgilendirir beni
Karşınızdaki insan belki ağır kelime kullanmış olabilir fakat bir kova suyla fitili siz yakmışsınız.
Olmasaymış iyimiş olmuş
Hayat defterinize bir tecrübe daha kazıdınız bu olayla
Daha dikkatli olursunuz bundan sonra.

sabahları geç kalkıyorum ssat on gibi kapı çaldı uyandım baktım ki binayı yıkıyan kadın kızdım ona uyuyordum bu satte kapıyı niye çaldın git sonra gel dedim o uyku sersemliği halimle..sonra kapıyı kapatınca kendime gelebildim yaptığımın çok yanlış olduğunu gördüm,iki üç saat sonra yine gelince ondan özür diledim,yaptığımdan utandım,beni affetmesini istedim...
sendende bunu beklerim git ve özür dile...

aynı sorunu bizde apartmanda yaşıyorduk.kapıcı geliyor hep bizden su alıyor.sanki apartmanda başka kimse yok..nedense kadın geleceği vakit kimse olmuyor apartmanda...senin kapını temizliyorsa senden de alacak tabii ki..sıra ile almalı idi..sıra hangi dairede ise ona gidip alacak..bir gün 1. daireden bir gün 2. aireden vs...2 . daire yoksa 3. daireden alır ama sonraki gün 2. daireden alır...bende bazen sinirlenir su vermezdim...bence sen haklısın..kadın olayı çok büyütmüş,çirkefliğe dökmüş...hem işini layıkı ile yapmıyor hemde haklı gibi seni çekiştiriyor..açıkcası nesine güvenerekte yönetici beni tutar demiş sana onuda çözemedim..sonuçta iş yapmak isteyen çok değil mi?

Atladığınız birşey var, o kişiye para verip yardımcı olmuyosunuz, çalışarak kazanıyor parasını. Yöneticiyi de patronu gibi görüyor heralde, burdaki yanlışlık su isteme işinin sırayla yapılmıyor olması, burda da hata yöneticidedir, bunları ayarlaması lazım. Bir kişiden su isteyip alamıyosa alabildiği kişiye gidiyordur heralde.
Ayrıca su hep bizden alınıyor demişsiniz ama bu kadını ilk defa gördüğünüzü de eklemişsiniz. Bana hala gergin bir anınıza denk gelmiş gibi geliyor.

sinirli bir anındaydı sanırım ama bir kova su bunlara değmezdi
çok üzüldüm gerçekten...

ikinizinde sinirli olduğu bir zamana gelmiş
seninde haklı olduğun konular var,onunda
diğerleri yoksa veya su vermiyorlarsa sana gelmiş
keşke demenin bi anlamı yok şu saatten sonra
sadece yönticiyle konuşup,geri gelmesini sağlayabilirsiniza.s.

Yanlız atladığınız bı nokta var üzerinde durmayı unutmusum
kadına ben guzelce soyledim diğer dairelere sordunuz mu diye bana karsı tarafa sormadım dedi bende oraya da bi sorun o zaman dedim guzelce..ve bana ters bi sekilde sana mı sorcam sormuyorum dedi siz ne derdiniz kapıcınız bunu soyluyo bende sınırlendım kovayı aldım
her zaman bizden su isteniyo benim kapımın onu ama sonucta orda kac tane daire var ben sucu basimiyim kızlar surekli benim suyumla onların kapısının onu de yıkanıyor
olay su da diil bana guzel bi dille soyleseydi boyle olmazdı
bi su versene dedi..kapıyı kapattım uzatmayalım dedim ve kapıcımız arkamdan manyak dedi
cok sınırlıydı suyu ısterken bıle belllı sınırlı bı yapıya sahıp ılk defa goruyorum bu kadını..bana manyak dedin dedim ozur dilemen lazım ben sana desem ozur dilerdim dedim ne ozur dilicem senden dedi ben hala guzel bi dille konusuyorum bana sen diil siz demen lazım ben sana siz diyorum dedim sen kimsin dedi bana kapıcınız bunu dese ne derdiniz??
adablı olsa derdi ki
ben diğer tarafa sordunuz mu diye evde yoklarmıs sordum demesi lazımdı ayrıca bi tarafın susması gerekiyorsa ben terbiyemi koruyup konuyu kapatıyorum onun susması lazımdı manyak demeye hakkı yok hanginizin kapıcısı size sen kimsin diyor ve size denilse siz susarmıydınız

Ben dogru okudum...ilk mesajinda kadin sana bir kova su versen ne olur diyince sen elinden sinirle kovayi alip kapiyi suratina kapattin...ondan sonra kadin tepki verdi...

Sanami sorucam kimden su alicagimi falanda yazmiyor orda...:delphin:

Back
X