Popüler Konu Verimli Rutin

günaydınlar burayı perşembe günü keşfettim ve cuma ya kadar bütün sayfaları ve yorumları okudum bende çalışan ve çocuklu bir anneyim yazdıklarınız benimde yüreğime ve hayatıma çok güzel dokunuşlar yaptı ne güzel size hiç bilmediğiniz bir yerlerde bilmediğiniz hayatlara dokunabilmişiniz.biliyorum yoğunsunuz biliyorum hamilesiniz ama lütfen buraya sık sık yazın beni çok motive eediyor okudukça hatta tekrar baştan okusam mı bile diyorum.sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza.

Merhaba, hoşgeldiniz
Konunun sizin için faydalı olmasına çok sevindim. Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.
Haklısınız, burayı ihmal ettim biraz. Elimden geleni yapacağım.

Selamlar,

Bugün izinliydim. Ayrıntılı ultrason için randevum vardı. Beni takip eden doktor, hem ikinci bir gözün görmesi hem de kalp ultrasonu da dahil ayrıntılı ultrason cihazı olan doktorlarlardan birkaç isim verip, 21. hafta içinde gitmemi istemişti. Özel muayenenesi olan, riskli gebelik uzmanı bir profesöre gittik. Muayene 750 lira Özel sağlık sigortası %80'ini ödedi. Olmasaydı bizi sarsardı.

Aldığım en doğru kararlardan biri şirkete girdiğim gibi özel sağlık sigortasına girmek ve gebelik teminatını dahil ettirmek oldu. İki hamileliğimde de bütün muayene ve tahlillerin %80'ini sigorta ödedi. Doğumu da aynı şekilde. Benim yıllık sigorta primimin önemli bir kısmını şirket ödüyor, kalan kısmı maaşımdan 12 taksitle düşüyorlar. Kızımı ve eşimi de dahil ettirdik. Onların primlerini de maaştan taksitle düşüyorlar.

Kızımız çok şükür sağlıklıymış. İnşallah bundan sonraki süreçte ve doğumda da bir sıkıntı yaşamaz ve sağlıkla kucağımıza alırız.

Bugün doktor tek tek organları, kemikleri kontrol ederken, dedim ki içimden hayattan sağlıklı olmak ve sağlıklı bir aileye sahip olmak dışında bir beklentide olmak ne kadar anlamsız. Sağlıklı bir beden, sağlıklı bir eş ve evlatlar en büyük şükür sebebi... Gerisi bir şekilde halledilir.

Başına gelmeyen anlamıyor malesef. Benim anne ve babamın hastalıkları nedeniyle yaklaşık 3 senem hastanelerde geçti. Biri onkoloji diğeri yoğun bakım üstelik. Bu süreçten ben, asıl derdin ne olduğunu öğrenerek çıktım. Ama günlük rutine geri dönünce tekrar günlük dertlerin arasında kaybolmaya meyilli oluyor insan. Zaman zaman kendimize hatırlatmak gerekiyor sanırım.

Hep Aynı Elbise
Düğün sezonu birkaç ay içinde açılacak. Ne giysem telaşı çoğumuzu yeniden esir alacak. Hayatlarını birlikte geçirmeye karar veren iki insanın bunu bizlerle paylaşmayı ve kutlamayı seçtiği nice daveti, bize son derece rahatsız gelen giysilerin içinde, yeterince şık mıyım endişesiyle geçireceğiz. Üstelik her düğün için farklı bir elbise giymemiz gerektiğine koşullanmış vaziyette birçok isabetsiz son dakika kararı verecek, belki de bir daha asla giymeyeceğimiz giysilere para dökeceğiz.

Peki gerçekten bu stresi yaşamak zorunda mıyız? Hem kesimi ve rengi tam istediğimiz gibi, hem de kendimize yakıştırıp içinde rahat ettiğimiz bir elbisemiz olsa, ve her düğüne, davete onu giyip gitsek ne olur? Dünyanın dönmeyi bırakmayacağı kesin.

Hollywood yıldızlarının bile aynı elbiseyi birkaç etkinliğe birden giymeyi göze alabildiği bir devirde, bizim de kendi içimizdeki birkaç tabuyla vedalaşmamızın zamanıdır. Severek satın aldığımız, kaliteli ve muhtemelen pahalı bir giysiyi, en şık halimizi sergilemek istediğimiz her durumda yeterince mantıklı bir seçenek olarak görebilmeliyiz. Tiffany Haddish’in de belirttiği gibi, temizliğini ihmal etmediğimiz sürece istediğimiz elbiseyi, istediğimiz yerde, istediğimiz sayıda ve canımız her istediğinde giymekte özgürüz.

Aynı elbiseyi tekrar tekrar giydiğimizi fark eden bazı insanların bizim hakkımızda neler söyleyebileceğini şöyle bir düşünelim: Tembel, demode, parasız, özensiz, sıkıcı? Ama bazıları için de yaratıcı, pratik, değerbilir, şık ve kendine güvenli. Ne giyeceğim kriziyle kendinize dünyayı dar ettiğiniz bir sonraki seferde, hayattaki hiçbir seçiminizin herkesi birden memnun edemeyeceğini hatırlamaya ve canınızın istediği gibi giyinmeye ne dersiniz?

Yukarıdaki yazıya internette takip ettiğim bloglardan birinde karşılaştım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Düz kısa siyah elbisem var yıllardır kurtarıcım
kalem etek aldım gecen yıl
ama düz uzun bir elbisem yok bulamadım istediğim gibi
ben sorun etmiyorum.

Düz kısa siyah elbisem var yıllardır kurtarıcım
kalem etek aldım gecen yıl
ama düz uzun bir elbisem yok bulamadım istediğim gibi
ben sorun etmiyorum.
Benim kış için siyah bir tulumum, 2 tane siyah dizüstü elbisem, 1 tane lacivert dizüstü elbisem var. Yazlık da biri fuşya diğeri de beyaz üstüne renkli iki tane elbisem var. Döndürüp döndürüp kullanıyorum:)

Selamlar,
Bugün dünya için küçük kendim için büyük bir adım attım:))

Şirketin bir WhatsApp grubu var. Bir süredir geyiğin dibine vurulmuş vaziyette. Ayrıca dini ve siyasi bir sürü paylaşım var. Tam olarak Facebook'tan kaçma sebebim yani:
Grubu sessize almıştım, ama akşam bir bakıyorum 70 tane okunmamış mesaj

En son kızım, telefonuma yüklediğim çizgifilmi seyrderken abuk sabuk bir video geldi ve kızım tıkladı. Nasıl elinden aldığımı bilemedim.

Bu sabah işyerine gelip, durumu anlattım ve gruptan çıktım Biraz bozuldular ama yapacak birşey yok. Önemli olan benim ve kızımın psikolojisi nihayetinde.

Epey süredir rahatsız olduğum ancak ayıp olur, yanlış anlaşılır diye yapmaktan çekindiğim şeyi yaptım. Huzurluyum, gururluyum:))

Nisan Ayı Bütçesi
Geçen ay 1500 lira ile geçinmeyi denedim ve başaramadım
Bu nedenle bu ay 2200 lira ile yola çıkıyorum. Bu rakam rutin ödemeler haricindeki alışverişler için ayırdığım tutar. Yani faturalar, kredi ödemeleri vs. hariç. Genel kapsam mutfak, ev ihtiyaçları, dışarıda yemek veya aktivite, kızımın ve benim ihtiyaçlarım.

Maaşım dün yattı. Dün sabit ödemeleri yapıp, bir miktar dolar aldım. Geçen ay harcama yöneticisi diye bir program indirmiştim. Dün itibariyle gelir kısmına 2200 lira yazdım ve çiftlik ödemesi ile ilk veriyi programa girdim. Bu programın avantajı kalan bakiyeyi sürekli görebilmek bence. Bi dur şu kadar paran kaldı uyarısı gibi

Bu ay kızımın biten omega-3 şurubu alınacak. En son 35 lira civarıydı. Benim yüzüm için kullandığım nemlendirici ve güneş kremi aynı anda bittiCildim hassas ve alerjik ve bir kısımda rosea olduğu için doktorun yazdıkları dışında birşeyler denediğimde ki geçen ay denedim, sonuç kötü oluyor. Cildim reaksiyon veriyor. Bu nedenle internetten sipariş verdim. İki krem 130 lira tuttu.

Kızıma spor ayakkabı almam gerekiyor. Işıklı, simli ve pembe olması gerekiyormuş Benim seçtiğimi giydiği dönem eskide kaldı.

Spor ayakkabının kaliteli olmasını önemsiyorum. En uzun süreli kullandığı ayakkabı bu oluyor çünkü. Koşarken, hoplarken, zıplarken ayak sağlığını tehdit etmeyen bir ayakkabı seçmem gerekiyor. Sketchers hem kızımın hem benim beklentilerimi karşılıyor ancak pahalı gerçekten. Konuya ilişkin biraz araştırma yapmam gerekiyor.

Kızına aldığın ürünleri okumak bana da güzel fikir veriyor. Sandalet ve spor ayakkabı benim de almam gerekecek. Takipteyim canım.

bence çok mantıklı
mesela siyah askılı bir elbisenin her daim gideri vardır diye düşünüyorum.
böylece ayakkabı ya da farklı aksesuarlar ile döndürüp döndürüp giyilebilir.
herkes kimin düğününde ne giydik diye takip etmiyordur sanki. çünkü ben hiç etmiyorum :)

Ben de kimsenin ne giydiğini hatırlamıyorum. Toplum olarak bu konuda niye bu kadar kanalize edildik anlamıyorum. Benim hiç abiyem olmadı bu hayatta. Nişan elbisemde sade dizüstü bir elbiseydi. Şu anki mevcut elbiselerim için pudra siyah ve lacivert olmak üzere 3 adet stiletto ve çanta takımım var. Renkli 2 adet elbiseme pudrayı, lacivert kışlık elbiseye lacivert takımı, kalan 3 siyah parçaya da siyah takımı kullanıyorum.
Takı olarak da kendi nikahımda aldığımız inci küpe ve yüzük takım var. Bütün kombinlere uyuyor.
Benim konuya ilişkin yatırırım budur. Yeni elbiseyi kızımın düğününe alırım artık

İstekler ve İhtiyaçlar

Aylık bütçe planlaması yaparken ihtiyaç ve istek dengesini kurmaya özen gösteriyorum. Her ay en az bir isteğimi yerine getirip kendimi mutlu etme çabasındayım.

İstek listesine her gün yeni kalemlerin dahil olduğunu düşünecek olursak, bu durumda acil ihtiyaçlar ve acil olmayan ihtiyaçların listelenmesi ve aylara göre dengeli dağılım yapılması gerekiyor. Kendim için yapayım:

Acil İhtiyaçlar
1. Nemlendirici krem
2. Güneş kremi
3. Omega-3 şurup
4. Vizon rengi pantolon çorabı ( En az 7 adet)
5. Kızıma beyaz külotlu çorap ( En az 5 adet)
6. Kızım için spor ayakkabı
7. Fırın eldiveni
8. Çöp ayırma kutusu ( geridönüşüm için)
9. Bıçak bileyleyici
10. Mutfak için el havlusu

Acil Olmayan İhtiyaçlar
1. Salon için lambader
2. Yatak odası için 2 adet abajur
3. Mutfak için duvar saati
4. Balkon mobilyası
5. Ev tipi kasa
6. Kızımın odasına çöp kovası

İstekler
1. Balkon için yatay saksılar ve çiçek
2. Yatak odası için dekoratif kırlent
3. Çay bardağı takımı
4. Kahve fincanı takımı
5. Yeni çatal-bıçak seti
6. Saten nevresim takımı

Bu ay acil ihtiyaç listesindekileri hallettikten sonra, istekler kısmından yatak odası kırlentleri ve yeni çay bardağı takımını halletmek niyetindeyim. Bu durumda eski çay bardakları aynı gün evden gidecek demektir. Acil olmayan İhtiyaçlar listesinden bu ay birşey alamıyorum zira hepsi büyük meblağlı eşyalar. Evde yaptığım son kontrolde gitmesine karar verdiğim eşya listesi de şu şekilde:

Bu ay elden çıkarılacaklar
1. Hediye gelen çift kişilik nevresim takımı
2. Hediye gelen büyük dekoratif kase
3. Hediye gelen fincan takımı
4. Eski çay bardakları
5. Kullanılmayan gümüş takılar
6. 1 adet tek kişilik nevresim takımı
7. 1 adet iki kişilik nevresim takımı
8. Kızımın kullanmadığı taç ve tokalar

Her bir eşya için ona uygun kişiyi bulmak da ayrı bir iş olmakla birlikte beni mutlu da ediyor. Mesela eniştemin yazdığı ve bana hediye ettiği musiki üzerine bir kitabı, bu konuda doktora yapan bir tanıdığa ulaştırdım. Dün arayıp kitabın kendisine ne kadar faydalı olduğundan bahsetti ve çok teşekkür etti. Benim hiçbir zaman açıp okumayacağım bir kitabın asıl okuyucusuna ulaşmasını sağlamak da benim için faydalı oldu:)

Liste yapmak gerçekten çok iyi fikir.Ben size hangi marka güneş kremi kullandığınızı sormak istiyorum. Benim de tenim çok hassas karar veremedim.
Bir de verilecek listeniz de olan eşyalar dikkatimi çekti. Ev de hiç kullanmayacağınız eşya bırakmıyorsunuz sanırım. Mutlaka elden mi çıkarırsınız? Ben bunu yapamıyorum Laz’ım olur diye hep kenarda koyduğum eşyalar vardır.
Mesela nevresim takımı, fincan takımı bana da hediye geldi. Ben ihtiyaç oldukça birilerine hediye amaçlı götürüyorum.

Güneş kremi olarak bioderma photoderm AR 50 faktör kullanıyorum. Bb krem özelliği de var. Yüzüme başka birşey sürmemeye gayret ediyorum. Doktor yazmıştı bana.

Ben ihtiyaç dışı eşyayı evden direkt gönderiyorum. Mesela kendi kullandığımız 2 adet çift kişilik nevresim var, bir tane de misafir için var. Bunlardan birinin başına birşey gelmediği ya da yeni bir takımı acaip beğenip evdekini değiştirmek istemediğim sürece yenisini almayı düşünmüyorum. Gelen bu tarz hediyeleri de direkt elden çıkarıyorum. Gelen nevresim pamuk ve lila rengi mesela. Ben düz beyaz pamuk-saten karışımı nevresim kullanmayı tercih ediyorum.

Hediye konusunda da gideceğim yere göre ve onların ihtiyacı öncelikli alışveriş yapmaya çalışıyorum. Bu nedenle hediyeleri kendim seçmek istiyorum.

Elecda merhaba,gunes kremini hangi siteden aliyorsun ? Daha once internet uzerinden hic urun almadim,bu sebepten hangi siteye guvenebilecegimi bilmiyorum.

selam...
alıntıladığınız yazıyı çok beğendim..tam benlikmiş.çok fazla üst baş almaya vakit ayırmam...gerektiğinde alırım.düğün vs günler için...bu tür zamanlar için de her zaman yeni bir kıyafet almam.neden se her zaman giyecek bir şey bulurum...sanırım severek beğenerek aldığım kıyafetler olmalı.beğendiysem bitiyor benim gözümde...yerine göre ben de dolandırır tekrar giyerim..düğün dernek bitmez.sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…