Popüler Konu Verimli Rutin

Minnoş anne oyun grubu ben de düşünüyorum bakalım, kitabı aldım okunacak listemde tabi yine senin tavsiyenle, teşekkürler canım

elecda senden bi konuda bilgi almak istiyorum sık sık ipek hanımın çiftliğinden bahsediyorsun sipriş nasıl nerden veriliyor ürünlere nerden bakabiliyoruz yardımcı olurmusun.

Üzücü olmuş gerçekten. Devlet okullarının geldiği nokta beni de çok üzüyor ve eğitim sisteminin mevcut durumunun kasıtlı olarak bu hale getirildiğini düşünüyorum.

Minnoş anne oyun grubu ben de düşünüyorum bakalım, kitabı aldım okunacak listemde tabi yine senin tavsiyenle, teşekkürler canım
Canım Mini Sanat Atölyesi var Beysukent'te. Kreşe hazırlık için ve oyun grubu olarak düzenli Cumartesi günleri oraya götürdüm Ela'yı ve çok faydalı bir yer olduğunu düşünüyorum. 2,5 yaş gibi düşünebilirsin.

elecda senden bi konuda bilgi almak istiyorum sık sık ipek hanımın çiftliğinden bahsediyorsun sipriş nasıl nerden veriliyor ürünlere nerden bakabiliyoruz yardımcı olurmusun.
Öncelikle üyelik talebi için ipekhanim@ipekhanim.com adresine mail atmanız gerekiyor. Sonrasında haftalık olarak ürün içeriğinin yer aldığı bir excel listesi gönderiyorlar. Liste genelde Cumartesi gece gelmiş oluyor. Pazar günü sipariş talebi gönderince salı günü kargo gelmiş oluyor.

Bu arada elecda hayat tecrübelerini deneyimlerini fikirlerini o değerli bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim. senin gibi insanların sayılarının çoğalmasını diliyorum. iyiki varsın.

Gercekten evde bos bos oturmak korkunç.. Evlendikten sonra sehir degişikligi yapmak zorunda oldugum icin işimi bıraktım ve üç yıldır bu duruma alısamadım.En kısa zamanda bir is bulup birde bebeğim olursa daha huzurlu olabilirim insallah

Çalışan bir insanın eve adapte olması çok zor hakikaten. Sizin durumunuzda bir de şehir değişikliği nedeniyle sosyal çevrenin de değimesi durumu olmuş. Umarım istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.

Çalışan kadın hele de çocuktan ötürü işi bırakıp evde kaldıysa o daha zor bana göre. Çünkü bence asıl sorun evde olmaktan ziyade evde olduğun halde hiçbir şey üretemiyor hissine kapılmak. Ne bileyim yalnız olsan bir kursa gidebilirsin, evini temizler temizliğin tadını çıkarırsın, misafirliğe gider veya kabul edersin vs vs. Ama çalışan bir kadın çocukla evde olunca tamamen ev hapsinde gibi oluyor ve ne yaparsa yapsın evde bir ilerleme kaydedemiyor. Çocuk adına demiyorum tabii ki, ev adına diyorum :)

Elecda ben de bunu sormaya gelmiştim
Mesela sen haftalık mı alıyorsun?
Bana taze sebze meyve lazım
Belki bir de zeytin

Zeytinyağı ve salçamız memleketimizden kendi ailelerimizin evinden geliyor.
Ama özellikle domates falan almak istiyorum.
Neler alıyorsun?

Doğum izni döneminde 4 ay evdeydim ve üniversite dahil hep çalıştığım için hayatımda ilk defa bu kadar uzun bir dönemi evde geçirdim.

Daha önce evde vakit geçirmemiş olmak, lohusalık, bebeğe alışmak falan derken epey zorlanmıştım.

O dönem fark ettim ki benim iş dışında bir hayatım yok yani bir hobim yok, çalışmayan bir sosyal çevrem yok. Evde vakit geçirmeye ve ev işlerine alışkın değilim.

İşe döndüğümde epey mutluydum ama bebeğimi bırakıp işe dönmekten mutlu olduğum için kendimi suçladım bir süre. Sonrasında anneliğimi sorgulamayı bıraktım, eski düzenimi özlemiş olmak kötü anne olduğum anlamına gelmiyordu.

Sonra parkta komşularla tanışmaya, gidip gelmeye başladım. Çoğu ev hanımı ve evde olmaktan da mutlular. Sebebinin, apartmanda bir sürü kendi yaşıtları ev hanımı olması ve genellikle günü beraber geçiriyor olmaları olduğunu düşünüyorum. Belki hamilelik döneminde onlarla tanışmış oldaydım bu kadar sıkıcı bir ev dönemi geçirmeyecektim.

Ben haftalık sipariş veriyorum. Genelde pişirmek için 2 farklı mevsim sebzesi söylüyorum. 1 çeşit mevsim meyvesi söylüyorum. Yoğurt mayalamak için süt, salata malzemesi ve kahvaltılık peynir, zeytin, bazlama gibi şeylerin siparişini veriyorum.

Haftalık yemek planına uygun alışveriş yapmaya çalışıyorum. Bir de ev sıcak olduğu için kuru soğan, patates falan çok çabuk filizleniyor. O yüzden 1 kg soğan, 1 kg patates söylüyorum, bir sonraki siparişe kadar tüketmiş oluyoruz.

Sebze-meyve ve süt ürünleri ilaç ve koruyucu kullanılmadığı için çok hızlı bozuluyor. Azar azar alıp hızlı tüketmekte fayda var.

Ben de az az alabilirim her hafta
Sitedeki mail adresine mail attım ama henüz bir dönüş olmadı. Umarım cevap gelir.
Soğan patates çok iyi olur ya
Bir de ekmek ya da bazlama falan
Bir de canım nasıl yeşil kırma zeytin istiyor

Süt bozulmadan gelebiliyor mu?
Ben de yoğurt mayalıyorum süt alacak yer bulamıyordum süt bozulmadan geliyorsa süper olur ya

Acaba telefon mu etmeliydim elecda ?

Sütü 1,5 lt'lik süt şişelerinde dondurup gönderiyorlar. Yanlarına da buzlu su şişeleri koyuyorlar. Geldiğinde süt daha çözünmemiş oluyor, gelir gelmez şişeyi kesip kaynatıyorum ve mayalıyorum. Şimdiye kadar sıkıntı olmadı.

Maile dönmeleri birkaç gün sürebilir, haftalık epey yoğun bir e-posta trafikleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…