Popüler Konu Verimli Rutin

Selam Hanımlar,
Cumartesi günü arkadaşım geldi eski iş yerimden o kadar özlemişim ki sanki aradan hiç zaman geçmemiş gibi yarın geri dönüyor maalesaf :KK43: ama böyle bir arkadaşa sahip olduğum için çok şanslıyım gönüllerimiz bir

Sabah Rutinlerimi biraz aksattım ama uzun zamandır sabah namazına başlamak istiyordum onun sayesinde namaza başladım elimden geldiğince sabah rutinlerimi yapmaya özen gösterdim bugün sadece sabah namazını kılabildim kalkmakta çok zorlandım gece 1 gibi falan uyumuştum

Merhaba arkadaşlar,
Sabah 06:10'da kalktım,
Dil Temzliği yaptım abdest aldım daha ezan okunmamıştı o sırada akşam için yemek hazırladım kuru fasulye yaptım,
Namaz kıldım sonra suyumu içtim içine gül suyu ve limon suyu ekliyorum,
5 dakika kadar nefes egzersizi yaptım,
Şükür defterimi yazdım
Yüz yogası yaptım.

Merhaba Hanımlar,
Haftasonları rutinlerimi gerçekleştiremiyorum uyanmakta zorluk çekiyorum birde kendimde şunu farkettim sanki hiç bir amacım yok gibi niye yapıyorum bu beni çük üzüyor
evi gece dağınık bıraktığım zamanlarda sabah kalkmakta zorlanıyorum uyanmak istemiyorum ablamın misafirleri olduğu için bu haftasonum çok verimsiz geçti benim için kalkamadım sabhları içimden de gelmedi.
bugün kızımı kreşe yazdırıyorum oğlumuda etüte vereceğim bu şekilde benim için daha iyi olacak gibi çocuklar içinde maddi olarakk zorlanacğım biliyorum ama bunu göze aldım çünkü çocuklar birbirine çok zarar veriyor ablamın kızları oğlumu çok eziyor benim oğlum duygusal bir çocuk birde ablama karşı kendimi çok minnet altında hissediyorum ablam çok merhametli vicdanlı birisi ama oda yıprandı ablamada haksızlık oluyor

Herkese Selam!

Aralık 2 “ den sevgiler…

Yeniyıla çok az kaldı. Planlar hedefler muhasebeler yapıldı mı? Yapılıyor mu? Niyetler edildi mi? Ben henüz yeni başlayacağım bu eylemlere nasipse.

Bugün k validemler geliyor. Birkaç zaman ev sesli olacak, özlemiştim. Sağlıkla huzurla vakit geçirelim.

Sizler nasılsınız , umarım herkes iyidir. Güzel şeyler oluyordur hayatlarınızda..
Şimdi geriye dönük okuma yapma zamanı.

Selamlar Hanımlar,

Oldukça yoğun bir dönemdeyim. Çarşamba günü bir kongre için Isparta'ya gideceğim. Oradan da başka bir çalıştay için İstanbul'a gideceğim. Bir aksilik olmazsa Pazartesi akşam eve dönmüş olacağım. Haftaya işyerinde de bir denetleme var, aynı zamanda kayınpederim hastane işleri için gelecek. İki hafta kadar aktif olmayacağım.

Herkese sevgiler

Herkese Selam!

Aralık 2 “ den sevgiler…

Yeniyıla çok az kaldı. Planlar hedefler muhasebeler yapıldı mı? Yapılıyor mu? Niyetler edildi mi? Ben henüz yeni başlayacağım bu eylemlere nasipse.

Bugün k validemler geliyor. Birkaç zaman ev sesli olacak, özlemiştim. Sağlıkla huzurla vakit geçirelim.

Sizler nasılsınız , umarım herkes iyidir. Güzel şeyler oluyordur hayatlarınızda..
Şimdi geriye dönük okuma yapma zamanı.
En sevdiğim şey yeni yıl hedefleri hazırlamak :))
En kısa zamanda yapacağım

Selamlar Hanımlar,

Oldukça yoğun bir dönemdeyim. Çarşamba günü bir kongre için Isparta'ya gideceğim. Oradan da başka bir çalıştay için İstanbul'a gideceğim. Bir aksilik olmazsa Pazartesi akşam eve dönmüş olacağım. Haftaya işyerinde de bir denetleme var, aynı zamanda kayınpederim hastane işleri için gelecek. İki hafta kadar aktif olmayacağım.

Herkese sevgiler
İşlerinde kolaylıklar diliyorum, ayrıca kayınpederin için de geçmiş olsun. Rutinlerine en kısa zamanda dönmen dileğiyle

Geçen hafta iki gün izin aldım. Öncesindeki günden yapılacaklar listesi yaptım: ders, kitap okuma, egzersiz ,piyano, namaz, zikir, meditasyon, duzen, izlenecek video şeklinde bir şeyler yazdım. Hatta oo bunlarin hepsi bol bol yapılır bir sürü vaktim var diye sevindim. Sabah dincken kahvaltıdan sonra çayımı alıp derse oturdum bir saat çalışmak için. Ama dikkatim çok dağıldı, WhatsAppa baktım, instagrama baktim, shorts izledim derken öğlen olmuş ben hiç ilerleyememisim. Sonra kahvemi alıp tekrar derse oturdum yarım saat çalıştım vs derken saat 3 oldum ben telaş yaptım bir sürü yapilavak şey var diye. Sonraki iki saat çok verimli oldu, dolu dolu geçirdim. Saat 5 olduğunda keşke 5-10dakikam daha olsaydı diye hayiflandim. Sonra çocuklarla ilgilenme yemek vs derken geçti vakit. Ertesi gün yine aynı şey oldu. Saat 3te bir aydinlanma yaşadım yine, sonra ardarda yaptım yetiştiği kadar şeyleri. Bu konuda fikir almak istiyorum öğleye kadar olan süremi nasıl daha verimli geçirebilirim

Geçen hafta iki gün izin aldım. Öncesindeki günden yapılacaklar listesi yaptım: ders, kitap okuma, egzersiz ,piyano, namaz, zikir, meditasyon, duzen, izlenecek video şeklinde bir şeyler yazdım. Hatta oo bunlarin hepsi bol bol yapılır bir sürü vaktim var diye sevindim. Sabah dincken kahvaltıdan sonra çayımı alıp derse oturdum bir saat çalışmak için. Ama dikkatim çok dağıldı, WhatsAppa baktım, instagrama baktim, shorts izledim derken öğlen olmuş ben hiç ilerleyememisim. Sonra kahvemi alıp tekrar derse oturdum yarım saat çalıştım vs derken saat 3 oldum ben telaş yaptım bir sürü yapilavak şey var diye. Sonraki iki saat çok verimli oldu, dolu dolu geçirdim. Saat 5 olduğunda keşke 5-10dakikam daha olsaydı diye hayiflandim. Sonra çocuklarla ilgilenme yemek vs derken geçti vakit. Ertesi gün yine aynı şey oldu. Saat 3te bir aydinlanma yaşadım yine, sonra ardarda yaptım yetiştiği kadar şeyleri. Bu konuda fikir almak istiyorum öğleye kadar olan süremi nasıl daha verimli geçirebilirim
Aslında çağımızın hastalığı internet gerçekten değerli vaktimizi çalıyor. Kendimizi biraz kisitlamaliyiz. Sadece merak ettiğim yüz yogasından verim alabiliyorsunuz musunuz. Ne kadar sürede gözle görülür bir fark oluyor

Selamlar Hanımlar,

Yoğun bir haftadan sonra tekrar buradayım. Bugün misafirlerimiz gidiyor. Yarın da abla gelecek. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren tekrar rutine döneriz diye düşünüyorum.

2025 Yıl Hedefleri

Bu yıl iki ana hedefim var:

1. Yüksek Lisans: 2025 yılı Eylül ayında yüksek lisansa başlamak istiyorum. Ana hedefim Eskişehir Teknik Üniversitesi. Hem Ankara'dan hızlı tren ile günübirlik gidip gelebilirim hem de emeklilikte temelli Eskişehir'e yerleşmek istiyorum. Bu hedef için YDS ve ALES'e hazırlanmam gerekiyor. YDS'ye Mart ayında, ALES'e Nisan ayında girmeyi planlıyorum. Dolayısıyla Ocak ve Şubat ayını YDS çalışarak, Mart ayını ise ALES'e hazırlanarak geçireceğim. Hafta içi sabah 08:30-10:00 arasını bunun için ayırdım.

2. Birikim ve Yatırım: 2025 yılının tamamında gelirimin %10'u ile birikim, % 10'u ile yatırım yapmak istiyorum. Birikimi, acil durum birikimi ve tatil birikimi olarak ayıracağım. Yatırıma ayırdığım kısma ise kesinlikle dokunmayacağım. Ayrıca her ay gelirimin 40'da birini bağış yapacağım. Amacım kendi finansal özgürlüğümü kazanmak. 45 yaş itibariyle 25 yıllık çalışma sürem doluyor. Önümde 4 yıl var ve bu 4 yılı doğru finansal planlama ile geçirebilirsem, kendi zamanımı ve özgürlüğümü satın alabilir, sonrasında kendi işim ile devam edebilirim.

2025 Yılı Konu Başlıkları Değerlendirmesi
  • Sağlıklı Yaşam: Haftada 2 gün direnç egzersizlerine başlamak istiyorum. Ancak YDS ve ALES sonrası başlayabilirim.

• Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Elimden geleni yapıyorum. Bu konuda yapmayı planladığım bir şey yok.

• Düzenli ve Sade Bir Ev: Evim iki çocuklu bir ev olmasına rağmen, kurduğumuz sistem sonucunda oldukça temiz ve düzenli. Bu konuda mevcut düzeni sürdürmek dışında ekstra yapmam gereken bir şey yok.

• İyi Görünmek: Bu konuda oldukça iyi durumdayım. Bu yıl yapmak istediğim herhangi bir şey yok. Mevcut düzenimde devam edeceğim.

• Verimli İş Hayatı: İş yeri ile öğlene kadar evden çalışma konusunu konuştum ve bu şekilde çalışmanın benim açımdan en verimlisi olacağını söyledim. Üniversite derslerimi de sabaha alacağım. Sabahtan öğlene kadar olan süreçte hem kendim hem de işim için çalışacağım.

• Para Yönetimi: Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak borçlara değil, yatırıma ve birikime odaklanacağım. Finansal olarak kendimi geliştirdiğim, yeni şeyle öğrendiğim ve para ile ilgili algımı ve alışkanlıklarımı değiştirdiğim bir yıl olmasını istiyorum.

• Toplumsal Fayda: Her ay gelirimin 1/40'ı ile ihtiyaç sahiplerine destek olacağım. Üniversitede ders vermeye devam edeceğim. Burada bildiklerimi ve öğrendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim. İyilik isteyene karşılık beklemeden yardım edeceğim, zira karşılık beklenerek yapılan iyilik tefeciliktir.

Acısını aşmak isteyen bir adam, kendisine yardım etmesi için Budist tapınağındaki bir Ustaya gider.
Adam, Ustaya sorar: "Usta, eğer günde dört saat meditasyon yaparsam, yüksek bilince ulaşmam ne kadar sürer?" Usta adama bakar ve yanıt verir: "Eğer günde dört saat meditasyon yaparsan, belki on yılda yüksek bilince ulaşabilirsin."
Bundan daha iyi yapabileceğini düşünen adam yine sorar:"Oh, usta peki günde sekiz saat meditasyon yaparsam yüksekbilince ulaşmam ne kadar zaman alır?"Usta adama bakar ve yanıt verir: "Eğer günde sekiz saat meditasyon yaparsan, belki yirmi yılda yüksek bilince ulaşabilirsin."
Adam şaşırır ve sorar: "Ama daha çok meditasyon yaptığımda, neden daha uzun zaman alır? "Usta tebessüm eder "Sen bu dünyaya hazzı ve yaşamı feda etmek için gelmedin. Yaşamak, mutlu olmak ve sevmek için buradasın. Eğer iki saatlik bir meditasyonda yapabileceğinin en iyisini yapabildiğin halde, sekiz saat meditasyon yapmaya kalkarsan yorgun düşersin, amacından saparsın ve yaşamdan haz alamazsın. Yapabildiğinin en iyisini yap. O zaman meditasyonun süresinin değil, yaşamanın, sevmenin ve mutlu olmanın önemli olduğunu anlarsın.

Yüz yogasıni ne zamandan bu yana yapıyorsunuz ve kimi takip ediyorsunuz bana biraz bilgi verir misiniz. Bende başlamak istiyorum

Selamlar Hanımlar,

Sabah kızları evden gönderdikten sonra tüm evi detaylı toplayıp düzenledim. Yaklaşık 2 saat sürdü. Ardından evden çıkıp işe geldim. Bugün yardımcı ablayı çağırmıştım. O da temizliği yapar ve böylece evimiz eski düzenine döner.

Dün eşimle ufak bir bütçe görüşmesi yaptık. Bu hafta sonu üzerinde detaylı çalışacağız. Aylık harcama ve ödemeler eşimin maaşı ile, kızların okulu ve yatırım / birikim kalemleri benim maaşımdan olacak şekilde bir düzene geçmeyi planlıyoruz. Mevcut borçları bitirip bu düzene geçiş yapmamız en erken Temmuz olacak gibi görünüyor. Bu süreçte aylık harcamaları azaltmak niyetindeyiz. Almayı düşündüğümüz aksiyonlar şu şekilde:
  • Haftada 2 gün yardımcı abla geliyor. Bunu haftada bire çekeceğiz.
  • Büyük kızımın keman kursunu iptal edip, yazın ders almasının daha verimli olacağını düşünüyoruz. Zaten 8 saat okulda ve akşam saatlerinde de çalışılacak vakti olmuyor. Keman da vakit ayırmadan ilerlenebilecek gibi görünmüyor.
  • Fatura ve abonelikleri kontrol edip, düzenleme yapacağız.

Aslında çağımızın hastalığı internet gerçekten değerli vaktimizi çalıyor. Kendimizi biraz kisitlamaliyiz. Sadece merak ettiğim yüz yogasından verim alabiliyorsunuz musunuz. Ne kadar sürede gözle görülür bir fark oluyor
Merhaba, yüz yogasına yeni başladım, benim için kriter çok uzun olmaması ki bırakmayayım. youtube uzerinden yogadoyoga zeynepten 5 dakikalık bir bölüm seçip yapıyorum. daha bir haftadır yaptığım için net bir şey diyemeyeceğim, uzun dönem devam edebilirsem sonuçları paylaşırım

Herkese Selam!

Kendime içime döndüğüm bir dönemdeyim. Geçmişin muhasebesini yapıyor, geleceğin inşaası için düşünüyorum. En çok kendimde kendimi inceliyorum. Hayatımda insanlar var ancak sahte ilişkiler, zoraki samimiyetler, içten pazarlık ve ardından konuşmalara karşıyım. Olmak istediğim yerde olmak istediğim insanlarlayım.
Yorgunluklarım var. bıkkınlıklarım da. Kırıldığım , incitildiğim yerler de. Toksik iyimlerliğimle vedalaşmak niyetindeyim. Sağlıkla huzurla daha çok gezmek istiyorum, yeni ülkeler görmek ziyaret etmek-yeni kültürler tanımak istiyorum.

Kendimi bildim bileli 'kendimi inşaa' halindeyim. Köklü değişim isteyen şeyler var bende. Ve sabit kalması gerekenler. Daha şefkatli olmak istiyorum kendime. Gerçi bu konuda epey yol aldım ama bu yol daimi bir yol, devam... Gerçekten hak ediyorum güzellikleri iyilikleri.. (hepimiz gibi-ama insan en çok kendini örseler hep kendini en son plana atar ya) .. Bunu gerçekten davranışa dökmek istiyorum. Düşüncelerimi açıkça ifade etmek gibi. İstemediklerimi yapmayarak, hayallerim için çabalarken kök ailemden ya da sorumluluklarımdan kaçıyor gibi hissetmeden...

İçimde bitmek tükenmek bilmeyen bir anlatma isteği var. dolup taşan ama önüne yine kendimin setler ördüğüm bir nehir.. Toplumsal tabular var bir de.. Aslına bakarsanız, ben birçok alanda 'elalem ne der' zihniyetinden çok uzağım.. ama bazı davranışlara gizlenen tabularım varmış, fark ettim.. Hayat geçiyor... Ne ara 33 oldum? Ne ara kırlar düştü saçlarıma? Ne zaman vazgeçtim koşmaktan? Ne ara oluştu bu kazayakları..? Ne ara bıraktım ümit var olmayı? (vazgeçtmiş olsaydım bugün burada bu satırları yazar mıydım sence?)

Herkese Selam!

Kendime içime döndüğüm bir dönemdeyim. Geçmişin muhasebesini yapıyor, geleceğin inşaası için düşünüyorum. En çok kendimde kendimi inceliyorum. Hayatımda insanlar var ancak sahte ilişkiler, zoraki samimiyetler, içten pazarlık ve ardından konuşmalara karşıyım. Olmak istediğim yerde olmak istediğim insanlarlayım.
Yorgunluklarım var. bıkkınlıklarım da. Kırıldığım , incitildiğim yerler de. Toksik iyimlerliğimle vedalaşmak niyetindeyim. Sağlıkla huzurla daha çok gezmek istiyorum, yeni ülkeler görmek ziyaret etmek-yeni kültürler tanımak istiyorum.

Kendimi bildim bileli 'kendimi inşaa' halindeyim. Köklü değişim isteyen şeyler var bende. Ve sabit kalması gerekenler. Daha şefkatli olmak istiyorum kendime. Gerçi bu konuda epey yol aldım ama bu yol daimi bir yol, devam... Gerçekten hak ediyorum güzellikleri iyilikleri.. (hepimiz gibi-ama insan en çok kendini örseler hep kendini en son plana atar ya) .. Bunu gerçekten davranışa dökmek istiyorum. Düşüncelerimi açıkça ifade etmek gibi. İstemediklerimi yapmayarak, hayallerim için çabalarken kök ailemden ya da sorumluluklarımdan kaçıyor gibi hissetmeden...

İçimde bitmek tükenmek bilmeyen bir anlatma isteği var. dolup taşan ama önüne yine kendimin setler ördüğüm bir nehir.. Toplumsal tabular var bir de.. Aslına bakarsanız, ben birçok alanda 'elalem ne der' zihniyetinden çok uzağım.. ama bazı davranışlara gizlenen tabularım varmış, fark ettim.. Hayat geçiyor... Ne ara 33 oldum? Ne ara kırlar düştü saçlarıma? Ne zaman vazgeçtim koşmaktan? Ne ara oluştu bu kazayakları..? Ne ara bıraktım ümit var olmayı? (vazgeçtmiş olsaydım bugün burada bu satırları yazar mıydım sence?)
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz kendinizi,
Bir kitabı okur gibi okudum, ruhunuzu hissettim satırlarınızda.
Müthiş bir iç görü.

Selamlar herkese,

Umarım herkes bedenen ve ruhen sağlıklı ve huzurludur.

Hayırlısı ile 2024 yılını da bitiriyoruz, benim de elbette yeni gelecek yıla dair beklentilerim, hayallerim, umutlarım mevcut. Hayallerin daha varılabilir-ulaşılabilir şekilde düşünüldüğünde gerçekleşmemesi için bir sebep göremiyorum. Uzun vade hayallerim var ve bunlara ulaşabilmek için kısa vadede neler yapmam gerektiğini biliyorum. Uğraşıyorum, çabalıyorum ve gerçekten bazen çok yoruluyorum. Çok yorulduğum zamanlar sakince "bu anların gelip geçeceğini, sadece hedefe odaklanmayı" düşünüyorum. Beni rahatlatıyor bu.

Geçen hafta kızımla baş başa Amsterdam'a gittik, kız kıza çok keyifli ve bol alışverişli bir gezi oldu. Kızlar her markadan, her popüler üründen haberdarlar. Ve çok talepkârlar erkek çocuklarına göre: ) Geçen sene de oğlumla gitmiştik baş başa. İkisini ayrı ayrı deneyimlemek iyi geldi bana. Erkek çocuğunun karnını doyurmak, kız çocuğunu da kılık kıyafetine doyurmak çok zormuş: )
Nasip olursa okul ara tatilinde hep birlikte ailecek Danimarka biletimiz var. Uzun zaman sonra dördümüzün de uygun zamanı denk geldi. Çocuklar büyüdüğünde ortak tarih ayarlamak sadece yaz aylarına mahsus oluyor.

Önümüzdeki yıl ailemle bol gezmeli, yeni yerler keşfetmeli, yeni bilgiler öğrenmeli, sağlıklı ve huzurlu ve bereketli geçsin istiyorum.
Kendi açımdan; okulun hakkını vermeyi, ortalamayı yüksek tutmayı, yds ve ales sınavlarından yüksek puan almayı ve istediğim hoca ile yüksek lisans hazırlıklarına başlamayı istiyorum.

Kendi tarafımda deneyimlediğim bir durum da, İnsan ilişkileri.
İnsan ilişkilerimi son iki aydır minimuma indirdim. Kendime odaklandım ve kemik kadro dediğim arkadaşlarım dışında pek kimseyle görüşmüyorum. Bu durum bana eksiklikten ziyade oldukça faydalı oldu. Whatsapp gruplarından çıktım, zorunlu bir iki grubum kaldı. Instagramı sadece seyahat zamanları açıyorum, paylaşımlarımın anısı kalsın istiyorum. Böylece oldukça kendime zaman kaldığını farkettim. Telefon elime pek gelmiyor, tüm bildirimleri de kapattığım için ekrana birşey düşmüyor. Akşam vakitleri mesajlara bakıyorum yada elzem durumda ben açıp yazıyorum. Telefon sürem 1 saate düşmüş ve hayatımda hiçbir değişiklik olmadı iki aydır. Bu bana gerçekten iyi hissettirdi. Ve bir tablet aldım, okuldan verilen makaleleri ve kitapları okuyorum, ödevleri yazıyorum, telefon olmayınca sürekli okurken buluyorum kendimi.

Benden şimdilik bu kadar. Sevgiler...

Merhabalar. İnstagramda Psikolog Serap minaz kıratik kanalında şöyle bir şey başlattı;
"Yarın sabah 2024’ü değerlendirme soruları ile başlıyoruz.
İlk 10 günü geçip gitmekte olanı değerlendirerek geçireceğiz.
Sonra da yeni ve gerçekçi hedefler nasıl belirlenir, ertelemeden nasıl ilerlenir o kısımlara bakacağımız yeni sorulara geçiş yapacağız."
Ben de ilk 2 gün sorusunu sizlerle paylaşmak istedim, ilginizi çekerse takip edebilirsiniz,sevdiğim bir psikolog kendisi.
Sorular:
1-2024 yılında yaşadığım zorluklar, zorlandıklarım nelerdi? Onlarla nasıl başa çıkabildim?

2- Geriye baktığımda bu yılla ilgili pişmanlıklarım neler? Geri dönme şansım olsa neleri farklı yapardım?

ve cevaplarla ilgili şunu demiş
Yazmak konusunda zorlananlarınız olduysa soru ile birlikte aklınıza gelen her şeyi geldiği gibi yazmayı deneyebilirsiniz. Başa çıkma yöntemi olarak uygun olmayan yollar deneyimlemiş olabilirsiniz. Hepsi sizin kendi süreciniz ve farkındalığa kavuşurken yazmak hepimiz için uygun olan yollardandır.

Sevgiler.

X