Popüler Konu Verimli Rutin

Günlük Planlamalar
B Bugunneselibirgun 'in planlama sorusuna istinaden gün içerisinde kendimden beklentilerimi içeren maddeleri yazılı hale getirerek paylaşmak istiyorum.

Hafta içi günlerinde, kendim ile ilgili şu maddeleri halletmeyi kendimden bekliyorum:
1. Sabah kahvaltısını hazırla ve evde ye.
2. Kahvaltıdan sonra kızına, eşine ve kendine D vitamini içir.
3. Güneş koruyucu sür ve hafif bir makyaj yap.
4. Öğlen işyerindeki yemekte tatlıyı yeme ve yemekten sonra omega-3 içmeyi unutma
5. Yatmadan önce kalsiyum tableti iç ve makyajı temizlemeyi, krem sürmeyi unutma.
6. Günü mutlaka kitap okuyarak bitir.

Kızım ile ilgili kendimden gün içerisindeki beklentilerim:
1. Sabah neşeli bir sesle, öperek koklayarak ve gıdıklayarak evden çıkmadan en az 1 saat önce uyandır ki, oyun oynamaya ve oyalanmaya vakit kalsın, hadi diyerek çocuğu darlama.
2. Sabah yumurta, peynir ve ceviz yemesini sağla
3. Çantasını günlük okul programına göre ayarla
4. Kıyafetini kendi seçsin ve giyinmesini sabırla bekle. Seçimlerine karışma.
5. İşyerinde akşam için oynanacak oyunu ve seyredilecek çizgi filmi ayarla.
6. Okuldan almaya gidince "Okul nasıl geçti" kızım diye sorma. "Sarıl ve seni çok özledim" de.
7. Kızını aldıktan sonra yaklaşık 1,5 saatin anne-kız zamanı olduğunu unutma. Anda kalmaya gayret et.
8. Yatırırken mutlaka kitap oku ve onu çok sevdiğini söylemeyi unutma.
9. Kızdığında konuşma ve uzaklaş. Uyarırken kişiliğine saldırma, durum üzerinden hislerini anlatmaya gayret et.
10. Hergün iyiki varsın iyiki benim kızımsın demeyi unutma.

İş ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Yıllık, aylık, haftalık ve günlük iş planlarım var. Günün başında ve sonunda bu planları mutlaka güncellerim.
2. Günlük planı sabah kontrol et ve günün en önemli işini öğle yemeğine kadar halletmiş ol.
3. Öğleden sonra acil olmayan önemli rutin işler ile uğraş ki bu işler acil hale gelmeden halletmiş ol.
4.Gün içerisinde gelen ilave işleri, ertelemeden gün içerisinde hallet. Birikmesine izin verme.
5. Akşam çıkmadan önce mutlaka masanı topla.
6. İş yüzünden kimsenin kalbini kırma, hiçbir şeyi kişisel alma, yaptığın her iş önce senin içine sinsin. Günün sonunda işverenle de diğer çalışanlarla da kul hakkı kapsamında alacak-verecek kalmasın.

Ev ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Akşam evi ve mutfağı toplamadan yatma ki sabah düzenli bir eve uyan.
2. Evden çıkmadan kahvaltı bulaşıklarını toplayıp makineyi çalıştır.
3. Çamaşır makinesini evden çıkmadan çalıştır ki akşam işten gelince kurutmaya at.
4. Akşam yemeğinden sonra hemen mutfağı topla.
5. Kurutmadan çıkan çamaşırları hemen katla ve yerine yerleştir.
6. Birikmeye izin verme, sürekli takipte ol.
7. Mutfakta israfa izin verme, haftalık yemek planı doğrultusunda hareket et ve hiçbir şeyi ziyan etme.
8. Çöpleri ayırmaya ve geri dönüşüme götürmeye üşenme. Sabah işe gitmeden çöpü çıkar.
9. Yatmadan kıza oyuncaklarını mutlaka toplat.
10. En önemlisi aldığını işin bitince yerine koy.

Sağol önerilerini dikkattle okudum
Namaz vakitlerine göre planlasam bilr derste olmuş oluyorum bakalım inşallah uygularım bende

Aöf havacılık bölümü icin herhangi bir sınava girdinizmi? Bu bölümden mezun olunca ne gibi bir iş kurmayi planlıyorsunuz?

öğrencilik yıllarımda ders notlarım gayet iyiyken davranış notlarının olduğu bölümde 'planlı olarak iş yapabilmesi ' kısmına İYİ vermişti ortaokul öğretmenim.karne alınınca davranış notu bölümünde ne gibi detaylar olduğuna hiç bakmayız. diğer maddeleri hatırlamıyorum ama planlı olarak iş yapabilmesi maddesiii ve karşısında yazan o kocaman İYİ hala gözümün önünde.

O günü hiç unutamıyorum ve en utandığım karnem olmuştu. Şimdi bir oğlum var ve kendi eksikliklerimi onun sayesinde onarıyorum. Oğluma iyi ebeveyn olmak için okuduğum kitaplarla kendi çocukluğumu yeniden büyütüyorum.

Bu topik de bana plan yapmayı öğretiyor. Bana iyi geliyor kendime dönüp bakmamı sağlıyor. Teşekkür ederim emeğine sağlık

Emeğine sağlık
hemen hemen aynı seyleri planlıyoruz :)
tabi ben yetişemiyorum bazılarına.

Bence de çocuk insanı onarıyor ve gelişime zorluyor. Eksiklerimizi gösteren bir ayna görevi görüyor. Ayrıca dediğin gibi ben de pedagoji kitaplarında kendi içimdeki çocukla ve onun yaraları ile tanıştım. Kendi davranışlarımı anlamlandırmama ve kendime karşı daha anlayışlı olmama vesile oldu. Kızımdan sonra ne kadar çok eksiğim, törpülenmesi gereken yanlarım olduğunu gördüm. Elimden geldiğince kendimi düzeltmeye gayret ediyorum ama hala istediğim seviyede değilim. Bence gayret eden ebeveyn olmak çok değerli.

Kitap Tavsiyesi
Ekte resmini yüklediğim İş Bankasının Kaşifler serisini bu Cumartesi aldık. Oldukça keyifli ve öğretici olduklarını düşünüyorum. Ancak 4-4,5 yaş ve üzeri için uygun olduğunu düşünüyorum. Kızım tam merak döneminde olduğu için, tam ihtiyaca yönelik oldu.

Eklentiler

• IMG_2743.PNG
    297,3 KB · Görüntüleme: 170
elecda gunluk planlamalar listesi cok faydali olmus. Hepsi beynimin icinde. Beynim o kadar yorgun ki. Bende kagida doksem, beynimi biraz ferahlatsam. Butun uzmanlar yazmanin faydalarini anlatiyor. Okuyunca hemen yapayim diyorum ama uygulamam cok yetersiz. Zavalli beynim. Acidim simdi ona . Ne kadar cok yuklenmisim. Ilk firsatta tek tek herseyi kagida dokecegim.

Herşeyi akılda tutmaya çalışmak çok yorucu gerçekten. Aklına geleni o anda telefonun notlar bölümüne yazabilirsin. Benim aklımdan kırk tane şey geçiyor hemen oraya not alıyorum.

elecda canım sana şeyi sormak istiyorum, sen Ela ya ne zamandan beri günlük aktivite planlıyorsun, bunun için sosyal medya hesaplarından da faydalanıyordun sanırım, çünkü her güne aktivite bulmak zor olsa gerek, bir de çizgi film ne zaman izlemeye başladı, bildiğim kadarıyla 3 yaş sonrası uygun deniliyor. Oğluş 13,5 aylık Bikaç gün aktivite ayarladım pek ilgilenmedi mesela bi gün duyusal gelişim için sönük balon içine farklı büyüklükte, şekilllerde şeyler koydum ( nohut,pirinç vs.) dişledi ve balonu çeke çeke kopardı

Canım yanlış hatırlamıyorsam 2,5 yaş civarı başlamıştım. 2,5-3 arası da dikkat süresi kısa olduğu için çok verimli gitmedi. 3'den bu yana düzenli aktivite halindeyiz. Bir de ben 2,5 yaşında Cumartesi günleri 2 saat anneli oyun grubuna götürdüm. Öğretmenin yaptıklarını evde tekrarladım mesela o dönem.
Aktiviteler için oyuncu annenin oyun takvimi çok işime yaradı benim. Bir de Tim Seldın'nın "Harika Çocuk Nasıl Yetiştirlir?" kitabından epey faydalandım. Hiçbir şey ayarlayamadıysam açtım müziği dans ettik beraber

ahh elecda ahhh oyle derin bir yarama parmak bastın ki. benim iki kızım var biri 10 diğeri 5 yaşında bende ankarada ikamet ediyorum büyük kızım iyi bir kolej de okuyordu 1. sınıftan 4. sınıfa kadar. çokta başarılı bir öğrenciydi. biz eşimle 4. sınıfın yaz tatilinde bir karar aldık hayatımız boyunca pişman olacağımız bir karar. kızımız zaten başarılıydı sorumluluk sahibiydi girdiği sınavlarda derece yapan bir çocuktu. nasıl olsa başarı çocuğun kendisindendir gibi bir hataya kapıldık ve kızımı bu sene devlet okuluna aldık. ama gördük ki özel okul ile devlet okulu arasında dağlar kadar fark var. ilk gün kızım okuldan geldi anne çok kötü küfürler ediyorlar birbirlerine dedi ama nasıl şaşkındı. daha sonraları baktık ki kızım kendisi küfür etmiyor ama çevresindekilerin küfürlü konuşması da onu çok rahatsız etmiyor. yemek çok büyük problem oldu. özel okulda diyetisyen eşliğinde hazırlanan yemekler yerini ekmek arası dönerler aldı. eğitim berbat durumda. matematik öğretmeni derste telefonla oynuyor anne ders yapmıyoruz dedi. fen öğretmeni derse hep geç geliyor dedi. tuvaletler rezalet kızım her gün eve sıkışık geliyor anne okulda giremiyorum diyor. çok pis diyor. kızımdan her gün özür diliyorum annem beni affet yanlış kararımızın kurbanı oldun. defalarca okul müdürüyle rehberlik öğretmeni ile görüştüm ama sonuç alamadım. il milli eğitim müdürlüğüne gittim ilköğretim den sorumlu şube müdürleri ile görüştüm ama onlarda çok ilgisiz davrandılar. anladım ki düzen böyle işliyor. kızımı yarıyıl tatilinde eski kolejine almak için girişimlerde bulunduk ama okulun kontenjanları dolmuştu. bizde o okuldan çok memnun kaldığımız için başka bir okul düşünmedik. 6. sınıf için koleje ön kaydını yaptırdık seneye yine koleje devam edecek. ama içimi parçalayan bir durum var. bizler maddi anlamda çocuklarımızı kolejde okutmaya gücümüz yetiyor. peki ya geride kalanlar. ben okul müdürüne bunu söyledim ben çocuğumu seneye alıcam burdan ama diğer çocuklara yazık değilmi. bende devlet okulunda okudum ama gördümki ozamanla bugün arasında çok büyük fark var. devlet okulları rezil durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…