Sorma ya. Hepi topu bir aydır oyuncak topluyor, hanımın isyanına bakElecda kızına çok güldüm çok tatlı :))
Sağolasın canım umarım herşey yolunda gider zor kararlar bunlar deneyip göreceğizSorma ya. Hepi topu bir aydır oyuncak topluyor, hanımın isyanına bakHoş ablasız geçen bir ay bana da bir yıl gibi geldi orası ayrı
Diğer konuda gördüm, yazamadım. Yurtdışına yerleşiyormuşsunuz. Hayırlı olsun. Evlatlarınla çok mutlu bir haytın olsun orda inşallah
Günaydın, mutlu pazarlar:)
elecda canım epey süredir takip edemiyordum. Şimdi bakınca senin cephede bayağı bir gelişme ve değişiklik olmuş. Ikinci prenses geliyormus, tebrikler, hayırlı olsun.
Bakıcın için gerçekten üzüldüm. Fakat eğer maddi olarak kendini ayarlayabilirsen, bu bakıcın sadece bebek bakımı ile ilgilenir. Ek olarak yardımcı bir bayan da alırsın. Bence sadece bebek ile ilgilenince problem olmaz. Çevremde örnekleri var.
Bu şok durumun üstesinden de gelmişsin, düzenini oturtmaya başlamışsın. Çok sevindim.
Bizim cephede de epey bir değişiklik var. Oğluma dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı kondu. Aslında henüz küçük bu tanı için fakat pedagogumuz çok tecrübeli ve işin ehli olduğu için ona tamamen güveniyorum.
Bu sebeple Asaf kreşe başladı, şuan annemin yanında başladık. 15 gün sonra mersin e döneceğiz ve orada devam edecek.
Mersin de kreş arayışı ve oyun terapisti bulma serüveni başlıyor bizim için.
Asaf kreşe başlıyor madem, ben de işe erken döneyim dedim. Pedagog izin vermedi. Zamanını bekle vaktin varken dedi. Bu süreçte de Asaf in otokontrolunu sağlama çalışmaları yapacağız çünkü şuan beni parmağında oynatıyor velet:)))
Benim çok nezaketli ve kibar olduğumu ve bunu değiştirmem gerektiğini söyledi :))) asaf a karşı elbette :)
Yani düzenimiz çok çok farklı bir hâl alacak . Aslında daha iyi olacak ama maddi olarak bizi zorlayacak gibi görünüyor . Hali hazırda 4 bin liralık konut kredi ödememiz var. Kreşe yarim gün gidecek ama yol+kreş masrafı bize minimum 1500 liraya mal olacak. Sonuç olarak benim işe geri döneceğim ekim ayına kadar maddi seferberlik ilan ettim :)
elecda seni ve diğer arkadaşları çok özlemişim. Surda takip edemedigim 30-40 sayfadan yine o kadar faydalı bilgiler aldım ki, teşekkürler :)))
dün epey baktım cevap yazan olmuş mu diye, olmayınca dün kart kesildi yataştan aldıkBiz yatağı da ikea'dan almıştık canım.
merhaba çocuğunuz küçük diye hatırlıyorum, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteyi araştırmış olmalısın. bu tanıyı genellikle okula başladıktan sonra koyuyorlar. Ayrıca tıp fakültesinde çocuk ve ergen psikiyatrisine götürmenizde fayda olacaktır. pedagogun işi tanı koymak değildir. umarım tanısında yanılıyordur.
pedagog derken acaba eğitimi nedir? türkiye'de pedagoji bölümü kapanalı 30 yıldan fazla oldu. bu kulaklar kimya öğretmeninin bile pedagogum dediğini duydu.
hiperaktivitesi olan çocuklar okullarda arkadaşlarına çok zarar verirler, bu konuda oyun ortamlarına dikkat etmeleri iyi olur. tabi yaşı gereği zaten itme-düşürme davranışı zaten fazlaca oluyor.
dün epey baktım cevap yazan olmuş mu diye, olmayınca dün kart kesildi yataştan aldık
diğer çocuğum için ikeaya bakayım, bulunduğum şehirde yok ama izmir ve ankaraya gittiğimizde bakarım.
Bulantılarım geçti çok şükür canım. Allahtan benim bulantılarımın kesildiği hafta ablamız hastalandı. Öncesinde olsaydı çok daha zor olurdu bizim için. Ablanın gidişi haytımda ciddi bir değişime sebep oldu. Bizim sıpa için iyi oldu ama. Sürekli arkası toplanıyordu ve ben rahatsızdım bu durumdan. Kendi dağıttığını toplamayı öğrenmesi gerek. Geç bile kaldık bence ama bu dönem bizim için bir fırsat oldu.
İlk hafta epey direndi, toplamayacağım bu benim işim değil diye. İkinci hafta ama benim ellerim çok küçük, yoruluyorlar şeklinde duygu sömürüsü denemeleri ile geçti.Üçüncü haftadan itibaren söylene söylene topluyor.
Ev işi hakikaten çok zor yahu. Sürekli olarak aynı şeyler ile uğraşmak da son derece bunaltıcı. Bu hafta ablamızın bir arkadaşı gelecek camlar vs. detaylı temizlik için. Ayda bir alırım diyordum ama iki haftada bir daha mantıklı olacak gibi duruyor.
Harcamaları takip için Applestore'dan Harcama Çüzelgesi diye bir program indirdim. Oraya aylık geliri 1500 lira olarak girdim. Her harcamadan sonra kalan bakiyeyi de gösteriyor. Bazen nakit, bazen banka kartı ile harcama yaptığım için kalan miktarı takip konusunda zorlanıyordum. Benim için faydalı oldu. Bir bak istersen sen de.
Büyük değişiklik gerçekten. Ama eğitim için bir sürü para vermek zorunda olmamak, müfredat ve öğretmen ile ilgili endişelenmemek güzel olacaktır kesinlikle. Ne zaman gidiyorsunuz peki?Sağolasın canım umarım herşey yolunda gider zor kararlar bunlar deneyip göreceğizbebişler birkaç dil öğrenecek müfredat için endişe etmeyeceğim ona heyecanlanıyorum.
Hayırlı olsun canım. Ben kızın karyola, alez, yatak, yastık ve nevresimini komple ikea'dan almıştım. Kendi ürünlerinin boyutları uyumlu oluyor. Bir daha yorganın boyutuna uygun nevresim falan aramama gerek kalmamıştı.merhaba çocuğunuz küçük diye hatırlıyorum, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteyi araştırmış olmalısın. bu tanıyı genellikle okula başladıktan sonra koyuyorlar. Ayrıca tıp fakültesinde çocuk ve ergen psikiyatrisine götürmenizde fayda olacaktır. pedagogun işi tanı koymak değildir. umarım tanısında yanılıyordur.
pedagog derken acaba eğitimi nedir? türkiye'de pedagoji bölümü kapanalı 30 yıldan fazla oldu. bu kulaklar kimya öğretmeninin bile pedagogum dediğini duydu.
hiperaktivitesi olan çocuklar okullarda arkadaşlarına çok zarar verirler, bu konuda oyun ortamlarına dikkat etmeleri iyi olur. tabi yaşı gereği zaten itme-düşürme davranışı zaten fazlaca oluyor.
dün epey baktım cevap yazan olmuş mu diye, olmayınca dün kart kesildi yataştan aldık
diğer çocuğum için ikeaya bakayım, bulunduğum şehirde yok ama izmir ve ankaraya gittiğimizde bakarım.
Benim ev hanımı bir arkadaşım "Ev korkunç bir yer" demişti. Epey gülmüştüm o zaman. Doğum izni döneminde epey hak vermiştim kendisine:)) Geçen eşime dedim aynı şeyi. Ben hergün evde olsam kesin deliririm. Allah sağlık versin çalışayım uzun zaman dedim.Işte aksi durumlar olunca Allah yardım ediyor . Bulantılarının bitmiş olması iyi denk gelmiş.
Küçük eller küçük iş büyük eller büyük iş yapıyor, yapacak birşey yok :)
Şuan seninki krizi fırsata çevirme olmuş, kızın konusunda :)
Bencede temizlik için iki haftada çağır. Kendini çok yorma zaten işe gidip gelirken çok yoruluyorsun.
Ben eşime de diyorum, ev hanımlığı çok önemli ve emek isteyen birşey. Benden cidden ev hanımı olmaz, beni çalışmak paklar :))))
Bahsettiğin uygulamanın android versiyonunu indirdim sen söyleyince. Şimdi inceleyeceğim onu da, sağol canım.
Bir ay içinde gitmeyi planlıyoruz. Eşim bu hafta önden gidip ev bakacak. İnternetten baktık beğendiklerimiz var. Bir tanesini özellikle beğendim bakalım kısmet.Büyük değişiklik gerçekten. Ama eğitim için bir sürü para vermek zorunda olmamak, müfredat ve öğretmen ile ilgili endişelenmemek güzel olacaktır kesinlikle. Ne zaman gidiyorsunuz peki?
İnşallah istediğin ev olur canım.Bir ay içinde gitmeyi planlıyoruz. Eşim bu hafta önden gidip ev bakacak. İnternetten baktık beğendiklerimiz var. Bir tanesini özellikle beğendim bakalım kısmet.
canım bu yatak karyola hangi isimle geçiyor.Hayırlı olsun canım. Ben kızın karyola, alez, yatak, yastık ve nevresimini komple ikea'dan almıştım. Kendi ürünlerinin boyutları uyumlu oluyor. Bir daha yorganın boyutuna uygun nevresim falan aramama gerek kalmamıştı.
Sizi hayranlıkla takip ediyorum..Harika paylaşımlarınız var ve bu paylaşımlarınızla bizlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkürler..Çocuğuma iyi bir anne olmaya çalışırken, kadınlığımı, insanlığımı unutmamak için kendimi beslemeye, kendime bakmaya, hayata sıkı sıkı tutunup, kürekleri çekmeye devam ediyorum. Hayattaki ana hedefim “Daha az tüketmek. Daha mutlu yaşamak.” olarak özetlenebilir. Bu hedefi gerçekleştirmek için günlük rutinimde, aşağıda belirttiğim konu başlıklarında kendimi geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye ve bu öğrendiklerimi uygulamaya gayret ediyorum.
Burada paylaşacaklarım, bu hedeflere ulaşma yolculuğumun, 34 yılda öğrendiğim ve deneyimlediğim şeylerin bir dökümü. Ayrıca bir şeylerin konsantrasyonumu bozmasına izin vermeden “bugün”ü üretken, amaçlarım doğrultusunda ve keyifli geçirmek için gün içerisinde yaptıklarım.
- Sağlıklı Yaşam
- Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Düzenli ve Sade Bir Ev
- İyi Görünmek
- Verimli İş Hayatı
- Para Yönetimi
- Toplumsal Fayda
Sadece gündelik hayatlarımızın değil, dünyanın da gidişatı gösteriyor ki sorgulamadan kabul ettiğimiz doğrular, belki de sandığımız kadar doğru değil. Doğrunun ve yanlışın ötesinde başka türlü bir şey isteyenler için temiz bir sayfa açabilmek umuduyla...
Yatağın resmini ekliyorum. Ytğın bir tarafı duvara dayalı, diğer tarafı için de görseldeki bariyerden aldım. 2 yaşından beri bu yatakta yatıyor.canım bu yatak karyola hangi isimle geçiyor.
ben de oğluma yatak ve karyola düşünüyorum ama bizimki iki kişilik yatakta bile dön dön sığmıyor hiç bi yere..
ne yapacağım şaşırdım..
bi yandan katlanabilir yer yatağı yaptırayım orda yatsın diyorum ama kaldır ser çarşaf ser baya külfetli ama odası da oyun odası olarak da kallsın istiyorum kararsıızm..
bi fikir alayım arkadaşlar
Çok teşekkürlerSizi hayranlıkla takip ediyorum..Harika paylaşımlarınız var ve bu paylaşımlarınızla bizlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkürler..
Ben bebegimin odasini 7aylikken ayirdim.ne o ne de biz rahat ediyorduk 3 yasina kadar nasil devam ettiniz :)Yatağın resmini ekliyorum. Ytğın bir tarafı duvara dayalı, diğer tarafı için de görseldeki bariyerden aldım. 2 yaşından beri bu yatakta yatıyor.
2-3 yaş arasında bu yatak bizim odada, yatağımıza bitişikti. 3 yaşında kendi odasına taşıdım canım.
Eski evimizin planında yatak odası antrede çocuk odası ise uzun bir koridorun sonundaydıBen bebegimin odasini 7aylikken ayirdim.ne o ne de biz rahat ediyorduk 3 yasina kadar nasil devam ettiniz :)
Ses sorununu bebek telsiziyle hallettim ben ama gece uyku arasinda uzun bir yol katetmek zor olur gercekten.bebisiniz de saglikla gelsin insallah :)Eski evimizin planında yatak odası antrede çocuk odası ise uzun bir koridorun sonundaydı
Çocuğun sesini duymak, gece yanına gidip gelmek mümkün değildi. O yüzden kendi evimize taşınana kadar beklememiz gerekti. Yoksa 2 yaşında ayırmayı isterdim. Zor oldu gerçekten.
Ben gün içerisinde yapılacaklar listesi yapıyorum. Her yaptığım işin üzerini renkli fosforlu kalemle çiziyorum. Çünkü saatli planlara uyamıyorum illaki birşey çıkıyor. Günü sabah, öğle ve akşam şeklinde veya namaz saatlerine göre planlayabilirsin.Kızlar bende ev okul dersler ve sorumluluklar arasında çıkmazdayım.
Zamanı iyi kontrol edemiyorum.
Ama etmek istiyorum
Hafta içi her gün okulum var.
Saatleri değişiyor yogubluluklari da.
Boş kısımlara hem ders çalışmayı hem ev hemde ibadet gibi sorumluluklarımı ekleyip aksatmamak istiyorum.
Saatlik plan mi yapmak daha iyi olur.
Yoksa gün gün ne yapılacaksa saat belirtmeden mi yazmak emin değilim
Vakit kısıtlı.
Kendime de vakit ayırmak istiyorum.