Popüler Konu Verimli Rutin

Elecda kızına çok güldüm çok tatlı :))
Sorma ya. Hepi topu bir aydır oyuncak topluyor, hanımın isyanına bak Hoş ablasız geçen bir ay bana da bir yıl gibi geldi orası ayrı

Diğer konuda gördüm, yazamadım. Yurtdışına yerleşiyormuşsunuz. Hayırlı olsun. Evlatlarınla çok mutlu bir haytın olsun orda inşallah

Sağolasın canım umarım herşey yolunda gider zor kararlar bunlar deneyip göreceğiz bebişler birkaç dil öğrenecek müfredat için endişe etmeyeceğim ona heyecanlanıyorum.

merhaba çocuğunuz küçük diye hatırlıyorum, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteyi araştırmış olmalısın. bu tanıyı genellikle okula başladıktan sonra koyuyorlar. Ayrıca tıp fakültesinde çocuk ve ergen psikiyatrisine götürmenizde fayda olacaktır. pedagogun işi tanı koymak değildir. umarım tanısında yanılıyordur.
pedagog derken acaba eğitimi nedir? türkiye'de pedagoji bölümü kapanalı 30 yıldan fazla oldu. bu kulaklar kimya öğretmeninin bile pedagogum dediğini duydu.
hiperaktivitesi olan çocuklar okullarda arkadaşlarına çok zarar verirler, bu konuda oyun ortamlarına dikkat etmeleri iyi olur. tabi yaşı gereği zaten itme-düşürme davranışı zaten fazlaca oluyor.

Biz yatağı da ikea'dan almıştık canım.
dün epey baktım cevap yazan olmuş mu diye, olmayınca dün kart kesildi yataştan aldık
diğer çocuğum için ikeaya bakayım, bulunduğum şehirde yok ama izmir ve ankaraya gittiğimizde bakarım.

Tabi epey araştırdım. En erken tani 4 yaşta konuluyor fakat bu işte kendini geliştiren isimler daha erken tanı da koyabiliyor. Benim oglum daha 19 aylik. Mesela bu işte başı cekenlerden Cocuk ve ergen psikiyatristi prof . Eyüp sabri ercan kendisi de dehb ve o da bebeklerde dehb olma durumunu da inceliyor.

Bize tanıyı koyan kişi de odtü psikoloji mezunu yaklaşık 20 yıllık psikolog ve kızı da dehb li. Ben her psikiyatira da güvenemiyorum o kadar hassas bir alan ki.

Bizde okul cağında o sıkıntıları yaşamamak için şimdiden önlem almak istiyoruz. Şuan ilaç tedavisi seviyesinde değiliz. Kreş ve terapilerle kontrol altına alınabilir durumdayız :)

Endişenizi anlıyorum aynı şeyleri düşünüyorum fakat görüştüğümüz kişiye de güvenim tam.

Işte aksi durumlar olunca Allah yardım ediyor . Bulantılarının bitmiş olması iyi denk gelmiş.

Küçük eller küçük iş büyük eller büyük iş yapıyor, yapacak birşey yok :)

Şuan seninki krizi fırsata çevirme olmuş, kızın konusunda :)

Bencede temizlik için iki haftada çağır. Kendini çok yorma zaten işe gidip gelirken çok yoruluyorsun.
Ben eşime de diyorum, ev hanımlığı çok önemli ve emek isteyen birşey. Benden cidden ev hanımı olmaz, beni çalışmak paklar :))))

Bahsettiğin uygulamanın android versiyonunu indirdim sen söyleyince. Şimdi inceleyeceğim onu da, sağol canım.

Sağolasın canım umarım herşey yolunda gider zor kararlar bunlar deneyip göreceğiz bebişler birkaç dil öğrenecek müfredat için endişe etmeyeceğim ona heyecanlanıyorum.
Büyük değişiklik gerçekten. Ama eğitim için bir sürü para vermek zorunda olmamak, müfredat ve öğretmen ile ilgili endişelenmemek güzel olacaktır kesinlikle. Ne zaman gidiyorsunuz peki?

Hayırlı olsun canım. Ben kızın karyola, alez, yatak, yastık ve nevresimini komple ikea'dan almıştım. Kendi ürünlerinin boyutları uyumlu oluyor. Bir daha yorganın boyutuna uygun nevresim falan aramama gerek kalmamıştı.

Benim ev hanımı bir arkadaşım "Ev korkunç bir yer" demişti. Epey gülmüştüm o zaman. Doğum izni döneminde epey hak vermiştim kendisine:)) Geçen eşime dedim aynı şeyi. Ben hergün evde olsam kesin deliririm. Allah sağlık versin çalışayım uzun zaman dedim.

Büyük değişiklik gerçekten. Ama eğitim için bir sürü para vermek zorunda olmamak, müfredat ve öğretmen ile ilgili endişelenmemek güzel olacaktır kesinlikle. Ne zaman gidiyorsunuz peki?
Bir ay içinde gitmeyi planlıyoruz. Eşim bu hafta önden gidip ev bakacak. İnternetten baktık beğendiklerimiz var. Bir tanesini özellikle beğendim bakalım kısmet.

canım bu yatak karyola hangi isimle geçiyor.
ben de oğluma yatak ve karyola düşünüyorum ama bizimki iki kişilik yatakta bile dön dön sığmıyor hiç bi yere..
ne yapacağım şaşırdım..
bi yandan katlanabilir yer yatağı yaptırayım orda yatsın diyorum ama kaldır ser çarşaf ser baya külfetli ama odası da oyun odası olarak da kallsın istiyorum kararsıızm..
bi fikir alayım arkadaşlar

Sizi hayranlıkla takip ediyorum..Harika paylaşımlarınız var ve bu paylaşımlarınızla bizlere yol gösterdiğiniz için çok teşekkürler..

Yatağın resmini ekliyorum. Ytğın bir tarafı duvara dayalı, diğer tarafı için de görseldeki bariyerden aldım. 2 yaşından beri bu yatakta yatıyor.
2-3 yaş arasında bu yatak bizim odada, yatağımıza bitişikti. 3 yaşında kendi odasına taşıdım canım.

Eklentiler

• IMG_2864.PNG
    92,6 KB · Görüntüleme: 217
Ben bebegimin odasini 7aylikken ayirdim.ne o ne de biz rahat ediyorduk 3 yasina kadar nasil devam ettiniz :)

Ben bebegimin odasini 7aylikken ayirdim.ne o ne de biz rahat ediyorduk 3 yasina kadar nasil devam ettiniz :)
Eski evimizin planında yatak odası antrede çocuk odası ise uzun bir koridorun sonundaydı
Çocuğun sesini duymak, gece yanına gidip gelmek mümkün değildi. O yüzden kendi evimize taşınana kadar beklememiz gerekti. Yoksa 2 yaşında ayırmayı isterdim. Zor oldu gerçekten.

Günaydın Hanımlar,

Dün bakıcı ablamızın bir arkadaşı temizliğe geldi. Sabah evi bıraktım. Akşam iş çıkışı geldiğimde ev parlıyordu Sabah istediğin birşey var mı dedi. Yok bildiğin gibi yap dedim. Dolap içlerine kadar temizlemiş sağolsun. 2 haftada bir gelecek şekilde anlaştık. Hamileliğin son aylarında haftada bire çekebilirim.

Bugün işten izin aldım. Dün bir proje teslimim vardı. 2 aydır uğraşıyorum. Bugün kendime izin vermek istedim. Öğleden sonra bebek için rutin aylık randevuya gideceğiz. O zamana kadar da biraz kitap okuyup, yarın için ıslak kek yapacağım. Yarın kızımın okuldan 4 arkadaşı ve anneleri gelecek.

Ses sorununu bebek telsiziyle hallettim ben ama gece uyku arasinda uzun bir yol katetmek zor olur gercekten.bebisiniz de saglikla gelsin insallah :)

Kızlar bende ev okul dersler ve sorumluluklar arasında çıkmazdayım.
Zamanı iyi kontrol edemiyorum.
Ama etmek istiyorum
Hafta içi her gün okulum var.
Saatleri değişiyor yogubluluklari da.

Boş kısımlara hem ders çalışmayı hem ev hemde ibadet gibi sorumluluklarımı ekleyip aksatmamak istiyorum.

Saatlik plan mi yapmak daha iyi olur.
Yoksa gün gün ne yapılacaksa saat belirtmeden mi yazmak emin değilim
Vakit kısıtlı.
Kendime de vakit ayırmak istiyorum.

Ben gün içerisinde yapılacaklar listesi yapıyorum. Her yaptığım işin üzerini renkli fosforlu kalemle çiziyorum. Çünkü saatli planlara uyamıyorum illaki birşey çıkıyor. Günü sabah, öğle ve akşam şeklinde veya namaz saatlerine göre planlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…