- 3 Haziran 2009
- 7.417
- 29.022
- 41
Günlük Planlamalar
B Bugunneselibirgun 'in planlama sorusuna istinaden gün içerisinde kendimden beklentilerimi içeren maddeleri yazılı hale getirerek paylaşmak istiyorum.
Hafta içi günlerinde, kendim ile ilgili şu maddeleri halletmeyi kendimden bekliyorum:
1. Sabah kahvaltısını hazırla ve evde ye.
2. Kahvaltıdan sonra kızına, eşine ve kendine D vitamini içir.
3. Güneş koruyucu sür ve hafif bir makyaj yap.
4. Öğlen işyerindeki yemekte tatlıyı yeme ve yemekten sonra omega-3 içmeyi unutma
5. Yatmadan önce kalsiyum tableti iç ve makyajı temizlemeyi, krem sürmeyi unutma.
6. Günü mutlaka kitap okuyarak bitir.
Kızım ile ilgili kendimden gün içerisindeki beklentilerim:
1. Sabah neşeli bir sesle, öperek koklayarak ve gıdıklayarak evden çıkmadan en az 1 saat önce uyandır ki, oyun oynamaya ve oyalanmaya vakit kalsın, hadi diyerek çocuğu darlama.
2. Sabah yumurta, peynir ve ceviz yemesini sağla
3. Çantasını günlük okul programına göre ayarla
4. Kıyafetini kendi seçsin ve giyinmesini sabırla bekle. Seçimlerine karışma.
5. İşyerinde akşam için oynanacak oyunu ve seyredilecek çizgi filmi ayarla.
6. Okuldan almaya gidince "Okul nasıl geçti" kızım diye sorma. "Sarıl ve seni çok özledim" de.
7. Kızını aldıktan sonra yaklaşık 1,5 saatin anne-kız zamanı olduğunu unutma. Anda kalmaya gayret et.
8. Yatırırken mutlaka kitap oku ve onu çok sevdiğini söylemeyi unutma.
9. Kızdığında konuşma ve uzaklaş. Uyarırken kişiliğine saldırma, durum üzerinden hislerini anlatmaya gayret et.
10. Hergün iyiki varsın iyiki benim kızımsın demeyi unutma.
İş ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Yıllık, aylık, haftalık ve günlük iş planlarım var. Günün başında ve sonunda bu planları mutlaka güncellerim.
2. Günlük planı sabah kontrol et ve günün en önemli işini öğle yemeğine kadar halletmiş ol.
3. Öğleden sonra acil olmayan önemli rutin işler ile uğraş ki bu işler acil hale gelmeden halletmiş ol.
4.Gün içerisinde gelen ilave işleri, ertelemeden gün içerisinde hallet. Birikmesine izin verme.
5. Akşam çıkmadan önce mutlaka masanı topla.
6. İş yüzünden kimsenin kalbini kırma, hiçbir şeyi kişisel alma, yaptığın her iş önce senin içine sinsin. Günün sonunda işverenle de diğer çalışanlarla da kul hakkı kapsamında alacak-verecek kalmasın.
Ev ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Akşam evi ve mutfağı toplamadan yatma ki sabah düzenli bir eve uyan.
2. Evden çıkmadan kahvaltı bulaşıklarını toplayıp makineyi çalıştır.
3. Çamaşır makinesini evden çıkmadan çalıştır ki akşam işten gelince kurutmaya at.
4. Akşam yemeğinden sonra hemen mutfağı topla.
5. Kurutmadan çıkan çamaşırları hemen katla ve yerine yerleştir.
6. Birikmeye izin verme, sürekli takipte ol.
7. Mutfakta israfa izin verme, haftalık yemek planı doğrultusunda hareket et ve hiçbir şeyi ziyan etme.
8. Çöpleri ayırmaya ve geri dönüşüme götürmeye üşenme. Sabah işe gitmeden çöpü çıkar.
9. Yatmadan kıza oyuncaklarını mutlaka toplat.
10. En önemlisi aldığını işin bitince yerine koy.
B Bugunneselibirgun 'in planlama sorusuna istinaden gün içerisinde kendimden beklentilerimi içeren maddeleri yazılı hale getirerek paylaşmak istiyorum.
Hafta içi günlerinde, kendim ile ilgili şu maddeleri halletmeyi kendimden bekliyorum:
1. Sabah kahvaltısını hazırla ve evde ye.
2. Kahvaltıdan sonra kızına, eşine ve kendine D vitamini içir.
3. Güneş koruyucu sür ve hafif bir makyaj yap.
4. Öğlen işyerindeki yemekte tatlıyı yeme ve yemekten sonra omega-3 içmeyi unutma
5. Yatmadan önce kalsiyum tableti iç ve makyajı temizlemeyi, krem sürmeyi unutma.
6. Günü mutlaka kitap okuyarak bitir.
Kızım ile ilgili kendimden gün içerisindeki beklentilerim:
1. Sabah neşeli bir sesle, öperek koklayarak ve gıdıklayarak evden çıkmadan en az 1 saat önce uyandır ki, oyun oynamaya ve oyalanmaya vakit kalsın, hadi diyerek çocuğu darlama.
2. Sabah yumurta, peynir ve ceviz yemesini sağla
3. Çantasını günlük okul programına göre ayarla
4. Kıyafetini kendi seçsin ve giyinmesini sabırla bekle. Seçimlerine karışma.
5. İşyerinde akşam için oynanacak oyunu ve seyredilecek çizgi filmi ayarla.
6. Okuldan almaya gidince "Okul nasıl geçti" kızım diye sorma. "Sarıl ve seni çok özledim" de.
7. Kızını aldıktan sonra yaklaşık 1,5 saatin anne-kız zamanı olduğunu unutma. Anda kalmaya gayret et.
8. Yatırırken mutlaka kitap oku ve onu çok sevdiğini söylemeyi unutma.
9. Kızdığında konuşma ve uzaklaş. Uyarırken kişiliğine saldırma, durum üzerinden hislerini anlatmaya gayret et.
10. Hergün iyiki varsın iyiki benim kızımsın demeyi unutma.
İş ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Yıllık, aylık, haftalık ve günlük iş planlarım var. Günün başında ve sonunda bu planları mutlaka güncellerim.
2. Günlük planı sabah kontrol et ve günün en önemli işini öğle yemeğine kadar halletmiş ol.
3. Öğleden sonra acil olmayan önemli rutin işler ile uğraş ki bu işler acil hale gelmeden halletmiş ol.
4.Gün içerisinde gelen ilave işleri, ertelemeden gün içerisinde hallet. Birikmesine izin verme.
5. Akşam çıkmadan önce mutlaka masanı topla.
6. İş yüzünden kimsenin kalbini kırma, hiçbir şeyi kişisel alma, yaptığın her iş önce senin içine sinsin. Günün sonunda işverenle de diğer çalışanlarla da kul hakkı kapsamında alacak-verecek kalmasın.
Ev ile ilgili kendimden beklentilerim:
1. Akşam evi ve mutfağı toplamadan yatma ki sabah düzenli bir eve uyan.
2. Evden çıkmadan kahvaltı bulaşıklarını toplayıp makineyi çalıştır.
3. Çamaşır makinesini evden çıkmadan çalıştır ki akşam işten gelince kurutmaya at.
4. Akşam yemeğinden sonra hemen mutfağı topla.
5. Kurutmadan çıkan çamaşırları hemen katla ve yerine yerleştir.
6. Birikmeye izin verme, sürekli takipte ol.
7. Mutfakta israfa izin verme, haftalık yemek planı doğrultusunda hareket et ve hiçbir şeyi ziyan etme.
8. Çöpleri ayırmaya ve geri dönüşüme götürmeye üşenme. Sabah işe gitmeden çöpü çıkar.
9. Yatmadan kıza oyuncaklarını mutlaka toplat.
10. En önemlisi aldığını işin bitince yerine koy.