Popüler Konu Verimli Rutin

Canım yanlış hatırlamıyorsam 2,5 yaş civarı başlamıştım. 2,5-3 arası da dikkat süresi kısa olduğu için çok verimli gitmedi. 3'den bu yana düzenli aktivite halindeyiz. Bir de ben 2,5 yaşında Cumartesi günleri 2 saat anneli oyun grubuna götürdüm. Öğretmenin yaptıklarını evde tekrarladım mesela o dönem.
Aktiviteler için oyuncu annenin oyun takvimi çok işime yaradı benim. Bir de Tim Seldın'nın "Harika Çocuk Nasıl Yetiştirlir?" kitabından epey faydalandım. Hiçbir şey ayarlayamadıysam açtım müziği dans ettik beraber :KK48:
Minnoş anne :KK200: oyun grubu ben de düşünüyorum bakalım, kitabı aldım okunacak listemde tabi yine senin tavsiyenle, teşekkürler canım

ahh elecda elecda ahhh oyle derin bir yarama parmak bastın ki. benim iki kızım var biri 10 diğeri 5 yaşında bende ankarada ikamet ediyorum büyük kızım iyi bir kolej de okuyordu 1. sınıftan 4. sınıfa kadar. çokta başarılı bir öğrenciydi. biz eşimle 4. sınıfın yaz tatilinde bir karar aldık hayatımız boyunca pişman olacağımız bir karar. kızımız zaten başarılıydı sorumluluk sahibiydi girdiği sınavlarda derece yapan bir çocuktu. nasıl olsa başarı çocuğun kendisindendir gibi bir hataya kapıldık ve kızımı bu sene devlet okuluna aldık. ama gördük ki özel okul ile devlet okulu arasında dağlar kadar fark var. ilk gün kızım okuldan geldi anne çok kötü küfürler ediyorlar birbirlerine dedi ama nasıl şaşkındı. daha sonraları baktık ki kızım kendisi küfür etmiyor ama çevresindekilerin küfürlü konuşması da onu çok rahatsız etmiyor. yemek çok büyük problem oldu. özel okulda diyetisyen eşliğinde hazırlanan yemekler yerini ekmek arası dönerler aldı. eğitim berbat durumda. matematik öğretmeni derste telefonla oynuyor anne ders yapmıyoruz dedi. fen öğretmeni derse hep geç geliyor dedi. tuvaletler rezalet kızım her gün eve sıkışık geliyor anne okulda giremiyorum diyor. çok pis diyor. kızımdan her gün özür diliyorum annem beni affet yanlış kararımızın kurbanı oldun. defalarca okul müdürüyle rehberlik öğretmeni ile görüştüm ama sonuç alamadım. il milli eğitim müdürlüğüne gittim ilköğretim den sorumlu şube müdürleri ile görüştüm ama onlarda çok ilgisiz davrandılar. anladım ki düzen böyle işliyor. kızımı yarıyıl tatilinde eski kolejine almak için girişimlerde bulunduk ama okulun kontenjanları dolmuştu. bizde o okuldan çok memnun kaldığımız için başka bir okul düşünmedik. 6. sınıf için koleje ön kaydını yaptırdık seneye yine koleje devam edecek. ama içimi parçalayan bir durum var. bizler maddi anlamda çocuklarımızı kolejde okutmaya gücümüz yetiyor. peki ya geride kalanlar. ben okul müdürüne bunu söyledim ben çocuğumu seneye alıcam burdan ama diğer çocuklara yazık değilmi. bende devlet okulunda okudum ama gördümki ozamanla bugün arasında çok büyük fark var. devlet okulları rezil durumda.
Üzücü olmuş gerçekten. Devlet okullarının geldiği nokta beni de çok üzüyor ve eğitim sisteminin mevcut durumunun kasıtlı olarak bu hale getirildiğini düşünüyorum.

Minnoş anne :KK200: oyun grubu ben de düşünüyorum bakalım, kitabı aldım okunacak listemde tabi yine senin tavsiyenle, teşekkürler canım
Canım Mini Sanat Atölyesi var Beysukent'te. Kreşe hazırlık için ve oyun grubu olarak düzenli Cumartesi günleri oraya götürdüm Ela'yı ve çok faydalı bir yer olduğunu düşünüyorum. 2,5 yaş gibi düşünebilirsin.

elecda elecda senden bi konuda bilgi almak istiyorum sık sık ipek hanımın çiftliğinden bahsediyorsun sipriş nasıl nerden veriliyor ürünlere nerden bakabiliyoruz yardımcı olurmusun.
Öncelikle üyelik talebi için ipekhanim@ipekhanim.com adresine mail atmanız gerekiyor. Sonrasında haftalık olarak ürün içeriğinin yer aldığı bir excel listesi gönderiyorlar. Liste genelde Cumartesi gece gelmiş oluyor. Pazar günü sipariş talebi gönderince salı günü kargo gelmiş oluyor.

Öncelikle üyelik talebi için ipekhanim@ipekhanim.com adresine mail atmanız gerekiyor. Sonrasında haftalık olarak ürün içeriğinin yer aldığı bir excel listesi gönderiyorlar. Liste genelde Cumartesi gece gelmiş oluyor. Pazar günü sipariş talebi gönderince salı günü kargo gelmiş oluyor.
Bu arada elecda elecda hayat tecrübelerini deneyimlerini fikirlerini o değerli bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim. senin gibi insanların sayılarının çoğalmasını diliyorum. iyiki varsın.

Benim ev hanımı bir arkadaşım "Ev korkunç bir yer" demişti. Epey gülmüştüm o zaman. Doğum izni döneminde epey hak vermiştim kendisine:)) Geçen eşime dedim aynı şeyi. Ben hergün evde olsam kesin deliririm. Allah sağlık versin çalışayım uzun zaman dedim.
Gercekten evde bos bos oturmak korkunç.. Evlendikten sonra sehir degişikligi yapmak zorunda oldugum icin işimi bıraktım ve üç yıldır bu duruma alısamadım.En kısa zamanda bir is bulup birde bebeğim olursa daha huzurlu olabilirim insallah

Gercekten evde bos bos oturmak korkunç.. Evlendikten sonra sehir degişikligi yapmak zorunda oldugum icin işimi bıraktım ve üç yıldır bu duruma alısamadım.En kısa zamanda bir is bulup birde bebeğim olursa daha huzurlu olabilirim insallah
Çalışan bir insanın eve adapte olması çok zor hakikaten. Sizin durumunuzda bir de şehir değişikliği nedeniyle sosyal çevrenin de değimesi durumu olmuş. Umarım istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.

Çalışan kadın hele de çocuktan ötürü işi bırakıp evde kaldıysa o daha zor bana göre. Çünkü bence asıl sorun evde olmaktan ziyade evde olduğun halde hiçbir şey üretemiyor hissine kapılmak. Ne bileyim yalnız olsan bir kursa gidebilirsin, evini temizler temizliğin tadını çıkarırsın, misafirliğe gider veya kabul edersin vs vs. Ama çalışan bir kadın çocukla evde olunca tamamen ev hapsinde gibi oluyor ve ne yaparsa yapsın evde bir ilerleme kaydedemiyor. Çocuk adına demiyorum tabii ki, ev adına diyorum :)

elecda elecda senden bi konuda bilgi almak istiyorum sık sık ipek hanımın çiftliğinden bahsediyorsun sipriş nasıl nerden veriliyor ürünlere nerden bakabiliyoruz yardımcı olurmusun.

Elecda ben de bunu sormaya gelmiştim
Mesela sen haftalık mı alıyorsun?
Bana taze sebze meyve lazım
Belki bir de zeytin

Zeytinyağı ve salçamız memleketimizden kendi ailelerimizin evinden geliyor.
Ama özellikle domates falan almak istiyorum.
Neler alıyorsun?

Çalışan kadın hele de çocuktan ötürü işi bırakıp evde kaldıysa o daha zor bana göre. Çünkü bence asıl sorun evde olmaktan ziyade evde olduğun halde hiçbir şey üretemiyor hissine kapılmak. Ne bileyim yalnız olsan bir kursa gidebilirsin, evini temizler temizliğin tadını çıkarırsın, misafirliğe gider veya kabul edersin vs vs. Ama çalışan bir kadın çocukla evde olunca tamamen ev hapsinde gibi oluyor ve ne yaparsa yapsın evde bir ilerleme kaydedemiyor. Çocuk adına demiyorum tabii ki, ev adına diyorum :)
Doğum izni döneminde 4 ay evdeydim ve üniversite dahil hep çalıştığım için hayatımda ilk defa bu kadar uzun bir dönemi evde geçirdim.

Daha önce evde vakit geçirmemiş olmak, lohusalık, bebeğe alışmak falan derken epey zorlanmıştım.

O dönem fark ettim ki benim iş dışında bir hayatım yok yani bir hobim yok, çalışmayan bir sosyal çevrem yok. Evde vakit geçirmeye ve ev işlerine alışkın değilim.

İşe döndüğümde epey mutluydum ama bebeğimi bırakıp işe dönmekten mutlu olduğum için kendimi suçladım bir süre. Sonrasında anneliğimi sorgulamayı bıraktım, eski düzenimi özlemiş olmak kötü anne olduğum anlamına gelmiyordu.

Sonra parkta komşularla tanışmaya, gidip gelmeye başladım. Çoğu ev hanımı ve evde olmaktan da mutlular. Sebebinin, apartmanda bir sürü kendi yaşıtları ev hanımı olması ve genellikle günü beraber geçiriyor olmaları olduğunu düşünüyorum. Belki hamilelik döneminde onlarla tanışmış oldaydım bu kadar sıkıcı bir ev dönemi geçirmeyecektim.

Elecda ben de bunu sormaya gelmiştim
Mesela sen haftalık mı alıyorsun?
Bana taze sebze meyve lazım
Belki bir de zeytin

Zeytinyağı ve salçamız memleketimizden kendi ailelerimizin evinden geliyor.
Ama özellikle domates falan almak istiyorum.
Neler alıyorsun?
Ben haftalık sipariş veriyorum. Genelde pişirmek için 2 farklı mevsim sebzesi söylüyorum. 1 çeşit mevsim meyvesi söylüyorum. Yoğurt mayalamak için süt, salata malzemesi ve kahvaltılık peynir, zeytin, bazlama gibi şeylerin siparişini veriyorum.

Haftalık yemek planına uygun alışveriş yapmaya çalışıyorum. Bir de ev sıcak olduğu için kuru soğan, patates falan çok çabuk filizleniyor. O yüzden 1 kg soğan, 1 kg patates söylüyorum, bir sonraki siparişe kadar tüketmiş oluyoruz.

Sebze-meyve ve süt ürünleri ilaç ve koruyucu kullanılmadığı için çok hızlı bozuluyor. Azar azar alıp hızlı tüketmekte fayda var.

Ben haftalık sipariş veriyorum. Genelde pişirmek için 2 farklı mevsim sebzesi söylüyorum. 1 çeşit mevsim meyvesi söylüyorum. Yoğurt mayalamak için süt, salata malzemesi ve kahvaltılık peynir, zeytin, bazlama gibi şeylerin siparişini veriyorum.

Haftalık yemek planına uygun alışveriş yapmaya çalışıyorum. Bir de ev sıcak olduğu için kuru soğan, patates falan çok çabuk filizleniyor. O yüzden 1 kg soğan, 1 kg patates söylüyorum, bir sonraki siparişe kadar tüketmiş oluyoruz.

Sebze-meyve ve süt ürünleri ilaç ve koruyucu kullanılmadığı için çok hızlı bozuluyor. Azar azar alıp hızlı tüketmekte fayda var.

Ben de az az alabilirim her hafta
Sitedeki mail adresine mail attım ama henüz bir dönüş olmadı. Umarım cevap gelir.
Soğan patates çok iyi olur ya
Bir de ekmek ya da bazlama falan
Bir de canım nasıl yeşil kırma zeytin istiyor :KK43:

Süt bozulmadan gelebiliyor mu?
Ben de yoğurt mayalıyorum süt alacak yer bulamıyordum süt bozulmadan geliyorsa süper olur ya

Acaba telefon mu etmeliydim elecda elecda ?

Ben de az az alabilirim her hafta
Sitedeki mail adresine mail attım ama henüz bir dönüş olmadı. Umarım cevap gelir.
Soğan patates çok iyi olur ya
Bir de ekmek ya da bazlama falan
Bir de canım nasıl yeşil kırma zeytin istiyor :KK43:

Süt bozulmadan gelebiliyor mu?
Ben de yoğurt mayalıyorum süt alacak yer bulamıyordum süt bozulmadan geliyorsa süper olur ya

Acaba telefon mu etmeliydim elecda elecda ?
Sütü 1,5 lt'lik süt şişelerinde dondurup gönderiyorlar. Yanlarına da buzlu su şişeleri koyuyorlar. Geldiğinde süt daha çözünmemiş oluyor, gelir gelmez şişeyi kesip kaynatıyorum ve mayalıyorum. Şimdiye kadar sıkıntı olmadı.

Maile dönmeleri birkaç gün sürebilir, haftalık epey yoğun bir e-posta trafikleri var.

X