Popüler Konu Verimli Rutin


Geçmiş olsun. Daha iyisin insallah.

Temmuz ayı planlarına ben de başladım. Kendimi yoğun sınav çalışmaları sonrası boşlukta hissediyorum, hala kendime gelemedim: ))
 
İyi olmana ve yeni planlamalar yapabilmene sevindim elecda
 
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Zamanla rayına oturacak her şey merak etme
İnşallah canım
Teşekkür ederim canım, amin inşallah.
İyiyiz çok şükür, gaz problemimiz var o da olacak. Ama daha sakin ve rahatım, ilk çocukta olan telaşım, stresim yok, gerçi bunları söylemek için henüz erken sanırım oğluş sürekli öpmek istiyor kardeşini engellememeye çalışıyorum ama şapur şupur öpmesi biraz sorun bizden haberler şimdilik bu kadar
 
Canım çok sevindim ikinizin de iyi olmanıza
O sakinlik ve rahatlık devam ediyor bence ikinci çocuğun en güzel tarafı bu. Süreç aynı zorlukta olsa da daha az kaygı ile yönettiğin için daha keyifli oluyor.
 
Merhaba.Ben meme ca tedavisi gören bir hastayim.Kekikli sirke tarifi ve evde kullanabileceğimiz organik deterjan tarifi verebilirseniz çok memnun olurum.Yaziniza yüzde yüz katiliyorum.Allah tüm hastalara şifa versin.
 
Merhaba herkese, bu konuyu arada takip etsem de ilk kez yazıyorum merhaba demek istedim ve teşekkür etmek... verdiğiniz ilham için. elecda bir diyetisyenden bahsetmişsiniz görünce çok dikkatimi çekti, takibe aldım ancak sormak istedim siz memnun musunuz süreçten?
 
elecda nın kreş ve okulla ilgili yazısını bulup paylaşıyorum yeniden

okul döneminde olan hepimiz istifade edebilelim

yazının devamını da ekleyeceğim..

elecda ayrıca eklemek istediğin bişeyler varsa müsait olduğunda yazar mısın?
 
6. Yemekler
Menü nasıl, nelerden oluşuyor? Günde kaç öğün veriyorlar? Okulda doğum günü kutlanıyor mu? Paketli ve hazır gıdalar veriliyor mu? Yemekler nerede pişiyor? Kullandıkları markalar neler?

7. Eğitim Metodu
Çoklu Zeka, Montessori, Reggio emilia, Waldrof gibi farklı eğitim metotları mevcut. Bunları kombine ederek ya da birini seçerek eğitim yapılıyor.
8. Ulaşım
Seçeceğiniz kreşin işinize veya evinize yakın olması çok önemli. Servis imlanı var mı? Servisin C plakası var mı? Servis aracında öğretmen ve her çocuk için emniyet kemeri mevcut mu? Seçim yaparken bunları dikkate almanız faydanıza olacaktır.

9. Çalışma Saatleri
Okul kaçta açılıp kaçta kapanıyor? Nöbetçi öğretmen var mı? Resmi tatillerde okul açık mı? Yaz okulu imkanı var mı?

10. Yıl Sonu Gösterileri ve Geziler
Ben kreş çocuklarının yıl sonu gösterisine çıkarılmasına, bu gösterilere hazırlık kapsamında her gün aynı hareketleri tekrarlamaya zorlanmasına karşıyım. Bu nedenle yıl sonu gösterisi yapmayan bir okul seçtim.
Gezi meselesi de Ankara için önemli. Şehir merkezindeki müze vs. gibi yerlere bu patlamam olaylarından sonra çocuğumun götürülmesini istemiyorum. Bu nedenle gezileri okul civarındaki postane, itfaiye gibi yerlerle sınırlı okul tercih ettim.
 
Arkadaşlar aslında okulla ilgili diğer mesajlrı bilgisayarda alıntıladım ama iş yerinden acil çıkmam gerekti yapamadım
Telefondan bakmak da nerdeyse imkansız
Ama okulla ilgili yorumlar 80li sayfalardaydı hatırladığım kadarıyla
 
Son düzenleme:
Merhaba.Ben meme ca tedavisi gören bir hastayim.Kekikli sirke tarifi ve evde kullanabileceğimiz organik deterjan tarifi verebilirseniz çok memnun olurum.Yaziniza yüzde yüz katiliyorum.Allah tüm hastalara şifa versin.
Merhaba,
Size de çok geçmiş olsun. Allah en kısa zamanda şifa versin inşallah
Deterjan tariflerini ekliyorum. İki çocuktan sonra yapmaya devam edemedim ben. Frosch kullanıyorum şu an.
 

Eklentiler

  • 6E6AB0F8-3B4E-44BD-ABCA-2361C592E686.jpeg
    169,8 KB · Görüntüleme: 75
1 aylık bir program yapıyor kendisi. Haftalık zoom üzerinden 4 görüşme gerçekleştirdik. Diyet listesi vermekten ziyade yeme davranışı ile ilgili sıkıntılar üstüne konuştuk. Bana faydası oldu.
 




 
Yazdıklarımı okudum tekrar ve kendime çok katılıyorum şu an
 
Selamlar hanımlar,

İki gündür okuduğum ve çok beğendiğim Nefs Diyeti kitabını paylaşmak istiyorum.

Öncelikle kilo alıp vermekten bıktığım, yeme davranışımdaki sıkıntıları çözmek ve sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme programı oluşturabilmek için araştırma yapıyorum.

Bu kitap bu arayış esnasında yani tam da ihtiyacım olan bir zamanda karşıma çıktı. İçerisinde 14 günlük bir arınma programı var. Ev tadilatı bitip, hayatımız eski rutinine geri dönünce uygulamayı planlıyorum.
 

Eklentiler

  • 16994FEC-C1A5-496C-9AD4-76486518A997.jpeg
    135,7 KB · Görüntüleme: 68
Ay harika bir kitaba benziyor programa baslarken söylesen yapacak arkdslarla beraber yapsak olur mu? Ben de 1 hafta oldu tasindim bayrama kadar oldgu kadar yerlscm sonra yazlığa gdcm. 4 gözle beklerim yaparsan
 
Selamlar,

Ben de dahil olayım: )

Bugünden itibaren süt ürünlerini bıraktım, 1 ay denemek istiyorum, hem egzama hem karnımdaki şişkinlik hem de sivilcelerim için nasıl bir değişiklik olacak merak ediyorum.
Peynirsiz bir kahvaltı düşünemiyorum: ((


Bir de hayatıma yoga yı sokmak istiyorum, tavsiyenize açığım.
 
Merhaba hanımlar nasılsınız?

Bu ara pek giremiyorum, ara ara bakıp çıkıyorum sizlere. 3 aydır annemde kalıyoruz hem annem hem biz çok daraldık. Bayramdan sonra nihayet evimize yerleşeceğiz.

Diyet konuşulmuş. Bir diyetisyen olarak sizlere bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

Öncelikle beslenmenizden çıkarmak istediğiniz besin grubunun, sizin için faydası ve zararı konusunda incelemelerde bulunun. Ve ikna olduğunuz noktada çıkarın. Örneğin peynir ; ben bunu neden hayatımdan çıkarıyorum?
1- Kronik rahatsızlığımdan dolayı
2- Geçirgen bağırsak sendromundan dolayı
3- İneklere verilen hormonlardan dolayı
Gibi daha çoğaltılabilecek maddeler. Ve gerçekten bu benim için gerekliyse çıkarmalıyım.
Peynir için ek yorumum, eğer kronik bir rahatsızlık yoksa inek yerine keçi veya koyun peyniri haftanın bir kaç günü tercih edilebilir.

Ve şuan için vazgeçemeyeceğiniz ve çıkarılması elzem olan gıda maddelerini de hayatınızdan yavaş yavaş çıkarın ve çıkarırken yerini sağlıklı besinlerle doldurun ki tekrar o gıdaya dönmeyesiniz.
Mesela cips. Cipsi çıkarıp yerine mercimek kıtırı koyduğunuzda belki cipsi bir daha aramayacaksınız.

Beslenmenizde olamaması gereken gıdaları asla evinize almayın. Siz yemeyip çocuklarınıza yedirmeyin.

Konuşulanlara kulak asmayın. Yiyen de ölmüş yemeyen de diyenlere gülüp geçin.

Kararlı olun ve bir süre sonra hayatınızda nelerin değiştiğini gözlemleyin.

Cildinizi fotoğraflayın.

Günlük tutun. Anatomik ve fizyolojik günlük. Mesela bugün şu besini çıkardığım 10.gün ve vücudumda şu şu değişiklikleri hissediyorum.

Gramajlara takılmayın, asla kalori hesabı yapmayın.

Ve kendize yapacağınız en büyük güzellik, karbonhidratları beslenmenizden olabildiğince çıkarmak.

Koronadan daha tehlikeli olan, şuan çocuklarda bile görülen kronik hastalıklardır.

Lütfen beslenmenize dikkat edin.

Ben, eşim ve Oğluma olabildiğince sağlıklı beslenmeyi yerleştirmeye çalışıyorum. 8 yıllık evliyiz hala tam oturmuş değil. Bir anda olacak birşey değil. Kendinize zaman tanıyın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…