Aslında öğün sayısı kişiye göre değişen birşey. Eğer herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bir kişiyse iz, iki öğün yerinde olacaktır.
Benim düzenim şu şekilde ;
- Sabah 10 gibi kahvaltı. Kahvaltım fikstir. Dışına nadir çıkarım. 2 adet yumurta, 20 ye yakın yeşil zeytin, peynir
, mevsim sebzeleri ( domates, salatalık, turp vs) kendi evimdeyken avokadom da vardı sık sık ama şuan annemdeyim bazen düzen kaçıyor. Ekmek tüketmiyorum. Çok nadir, canım çekerse bal kaymak, tahin pekmez vs yerken tüketiyorum yarım veya 1 dilim kadar.
- Akşam yemeği saat 4 veya 5 gibi. Genel olarak sebze ağırlıklı yemekler. Et veya tavuk bulunabiliyor. Balık kültürümüz pek yok. Mersindeyken 15 günde bir veya haftada bir tükeriyorduk. Şuan çok nadir ama evimize taşınınca mutlaka artıracağım.
Yemeğin türüne göre salata, cacık vs oluyor.
İki öğün arasında yiyecek hiçbir şey yok. Çok nadir meyve. Biz genelde meyveyi akşam yemeği ile birlikte tüketiyoruz.
Akşam yemeğinden sonra çay faslımız oluyor. Ya sadece çay içiyorum ya da çayın yanında ceviz badem kuru kayısı falan.
Bu benim, oğlumun ise şu şekilde.
Sabah 6 gibi uyandığı için 10 kahvaltı geç oluyor. 1 adet muz ve ceviz yiyor 7 gibi. Saat 10 da peynir, zeytin, mevsim yeşillikleri ve haftada 1 gün yumurta olacak şekilde bir kahvaltısı var. Oğlum aşırı yemek seçer, çok zor yer. Farklılıklara kapalıdır. Ayda 1 2 pişi yaparım. Ekmek çok nadir yer. Bizim evde sadece eşim ekmek yer. Oğlumu da kendime benzettim :) pek ekmek yemez.
1 gibi meyve ara öğünü oluyor. 4 gibi bizimle yemek yiyor.
Bir de 7 gibi akşam yemeği yiyor.
Tabi bahsettiğim gibi ben şuan annemde kalıyorum ve yemek düzenim illa ki bozuluyor. Saat olarak değil ama içerik olarak kaçıyor biraz.
Ben süt tüketmiyorum, paketli gıdalar ( cips, bisküvi vs) evimize girmez. Pandemi sürecinde malesef oğlumun arkadaş çevresi kaynaklı kaçamaklarımız arttı. Yağ olarak zeytinyağı tüketiyoruz ve bazen kahvaltıda sade yağ.
Zeytinsiz asla yapamam. Zeytini kendim yapıyorum :) Mersin den ayrılmak beni en çok zeytin anlamında zorlayacak :))
Ekmek tüketmiyorum. Pilav makarna çok nadirdir.
Ha ama yemeyi çok çok seven bir insanım. Olur da bir davet açık büfe vs olursa malesef dayanamıyorum