Popüler Konu Verimli Rutin

Selam canlar, normalde pazartesi sezeryan olacaktım, sabaha karşı nişan gelmesiyle hastaneye geldik, şimdi ameliyatı bekliyoruz, çok heyecanlıyım, bekledikçe stres olmaya başladım. Umarım her şey yolunda gider, dualarınızı bekliyorum. Oğluşu sabah bakıcıya bıraktık 7 gibi, ayrılırken ağladım tutamadım kendimi, beni ağlarken görünce o da sessiz sessiz ağladı😢 İlk doğumumda da doğuma götürülürken ağlamıştım, ama bu sefer arkada oğluş olduğu için çok etkilendim. Sonra konuştuk normale dönmüştü ama ben dönemedim 😊 ahh annelik ahh

Selam canlar, normalde pazartesi sezeryan olacaktım, sabaha karşı nişan gelmesiyle hastaneye geldik, şimdi ameliyatı bekliyoruz, çok heyecanlıyım, bekledikçe stres olmaya başladım. Umarım her şey yolunda gider, dualarınızı bekliyorum. Oğluşu sabah bakıcıya bıraktık 7 gibi, ayrılırken ağladım tutamadım kendimi, beni ağlarken görünce o da sessiz sessiz ağladı😢 İlk doğumumda da doğuma götürülürken ağlamıştım, ama bu sefer arkada oğluş olduğu için çok etkilendim. Sonra konuştuk normale dönmüştü ama ben dönemedim 😊 ahh annelik ahh
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Zamanla rayına oturacak her şey merak etme ❤️

Konuyu okuyup çok faydalaniyorum. Benim sorunum eşim süs eşyası çok seviyor. Ben tozunu alması düzeltmesi ve ona bütçe ayırması zor geldiği için istemiyorum. Ama uzlaşmak adına almasını destekliyorum. Şimdi yazlık ev aldık ona eşya alıyoruz. Bana gereksiz gelenleride almak istiyor.Uzlaşmak için karışmıyorum ama tozunu alırken bakımını yaparken içim sıkılıyor biraz öfkeleniyorum. Çocuklarda akvaryum istedi. Çocuk odası ve banyo balık malzemeleri ile doldu. Ömrüm boyunca hep az eşya ile yaşayan bir insan olarak bunlar beni strese sokuyor. Aile bireyleri ile sürtüşmemek icin hep taviz veriyorum.

Konuyu okuyup çok faydalaniyorum. Benim sorunum eşim süs eşyası çok seviyor. Ben tozunu alması düzeltmesi ve ona bütçe ayırması zor geldiği için istemiyorum. Ama uzlaşmak adına almasını destekliyorum. Şimdi yazlık ev aldık ona eşya alıyoruz. Bana gereksiz gelenleride almak istiyor.Uzlaşmak için karışmıyorum ama tozunu alırken bakımını yaparken içim sıkılıyor biraz öfkeleniyorum. Çocuklarda akvaryum istedi. Çocuk odası ve banyo balık malzemeleri ile doldu. Ömrüm boyunca hep az eşya ile yaşayan bir insan olarak bunlar beni strese sokuyor. Aile bireyleri ile sürtüşmemek icin hep taviz veriyorum.
Merhaba,

Bence dekoratif objelerin tozunu alma işini eşinize, balıkların yemi ve akvaryumun temizlenmesi işlerinin sorumluluğunu da çocuklarınıza devretmelisiniz.

Canım yeni bebeğiniz hayırlı olsun. Geride başka çocuk olunca insan daha da duygusallaşıyor, ya bana birşey olursa diye. Ne olacak bu çocuklar. Allah korusun, herkesin annesine babasına evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin.

Nasılsınız? Bebiş nasıl?

en güzelini yapıyorsun, 2 yaş civarı çocuk ne tatlıdır o şimdi:) Bizim toplumda kadına herşey çokça dikte ediliyor; kadın önce anne, işte annelik böyle olur, çalışsan da evin bütün yükü sende çünkü erkek senin kadar beceremez (!), eş olarak görevlerin bunlar ideal eş tanımları falan. Herkes kafayı bunla bozmuş, hele uzman erkeklerin falan bu konu da atıp tutmalarına hiç gelemiyorum :) Ha kadınlar yapmıyor mu aslında en çok da kadın kadına bu şekilde kuralları dikte ediyor. Hepimiz eş, anne hatta kadın olmadan önce bireyiz. Hepimizin hayatta anlam yüklediği, ihtiyaç duyduğu farklı şeyler var. Nasıl bir insan olduğumuzu bile bütün bu yönelimlerimiz belirliyorken anneliliğimiz nasıl standarda bağlı olabilir. Anne olduk diye birden bize sabır, sevgi, saygı, olgunluk güncellemesi gelmiyor. Zamanla oluyor herşey, anneliğe alıştıkça çocuğunu tanıdıkça.
Konuyu çok başka yere getirmiş olabilirim şuan, konuşasım varmış :) Hepinize annelik/kadınlık/insanlık yolculuğunuzda başarılar dileyerek toparlayayım o zaman :)
Doğduğun ev kaderindir misali, doğduğun kültür kaderindir :)

Başka ülkeleri bilemeyeceğim tabi ama bizim ülkemizde erkekleri hadi geçtik de kadının kadına yaptığı zulmü anlamış değilim.
Ayrıca ben de kesinlikle ahkam kesen "uzman erkeklere" tahammül edemiyorum. 2 yaş civarı oğlumu nöroloji uzmanına uyku problemi için götürdüğümde bana, çocuk dediğin böyle olur bence sen psikiyatriye gitmelisin dedi. Eşim yanımda olmasaydı masayı kafasına geçirebilirdim🙈
Yeni görev yerimde de 19 diyetisyen çalışıyor. 2 si erkek 17 si bayan. Ve çoğunluğu birbiri ile konuşmuyormuş. Birbirlerinin açığını arayıp şikayet ediyorlarnış. Neden, neden ya ben bunu anlamış değilim.
8 yıllık meslek hayatımda 3 farklı hastanede çalıştım burası 4 olacak, bayan doktorlar tartışıyor, bayan hemşireler kavgalı, bayan temizlik görevlisi sorunlu. Ben anlamış değilim. Neden biz kendimizi bu kadar alçaltıyoruz. Sonra da erkekten bize saygı duymasını, fikirlerimizi önemsemesini bekliyoruz. Ve bu bana samimi gelmiyor.

Gerçekten önce biz annelerin değişmesi ve evlatlarımızı da ona göre büyütmemiz gerekiyor.

Bu ara paylaşılan çok güzel bir söz var.
Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, gelecek nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir.

Şuan gerçekten öyle. Ben çocuklarımız için çok üzülüyorum. Gerek dünyanın fütursuzca ve hoyratça kullanımı gerek kitle iletişim araçları ile dayatılan kişilik oluşumu. Kuzen, akran zorbalığı.

Bende konuyu dağıtmış olabilirim ama son zamanlarda maruz kaldığım şeylerden dolayı hakikaten çok doluyum 🙈🙈

Merhaba,

Bence dekoratif objelerin tozunu alma işini eşinize, balıkların yemi ve akvaryumun temizlenmesi işlerinin sorumluluğunu da çocuklarınıza devretmelisiniz.
Eşim hafta içi bilgisayarla çalışıyor hafta sonuda resim siparişlerini yapıyor. Onun keyfini beklemeden ben yapıyorum artık. Evi model ev gibi seviyo eşim. Bence buna gerek yok. Ama robot süpürgeye karşı olduğu ıçin her akşam yemeğinden sonra süpürüyor. Balıklara hiç karismiyorum ama banyoda balık malzemesi görmek sinir bozucu. Büyük bir eve çıkmak bence çözüm ama bu ekonomide çok zor.

Doğduğun ev kaderindir misali, doğduğun kültür kaderindir :)

Başka ülkeleri bilemeyeceğim tabi ama bizim ülkemizde erkekleri hadi geçtik de kadının kadına yaptığı zulmü anlamış değilim.
Ayrıca ben de kesinlikle ahkam kesen "uzman erkeklere" tahammül edemiyorum. 2 yaş civarı oğlumu nöroloji uzmanına uyku problemi için götürdüğümde bana, çocuk dediğin böyle olur bence sen psikiyatriye gitmelisin dedi. Eşim yanımda olmasaydı masayı kafasına geçirebilirdim🙈
Yeni görev yerimde de 19 diyetisyen çalışıyor. 2 si erkek 17 si bayan. Ve çoğunluğu birbiri ile konuşmuyormuş. Birbirlerinin açığını arayıp şikayet ediyorlarnış. Neden, neden ya ben bunu anlamış değilim.
8 yıllık meslek hayatımda 3 farklı hastanede çalıştım burası 4 olacak, bayan doktorlar tartışıyor, bayan hemşireler kavgalı, bayan temizlik görevlisi sorunlu. Ben anlamış değilim. Neden biz kendimizi bu kadar alçaltıyoruz. Sonra da erkekten bize saygı duymasını, fikirlerimizi önemsemesini bekliyoruz. Ve bu bana samimi gelmiyor.

Gerçekten önce biz annelerin değişmesi ve evlatlarımızı da ona göre büyütmemiz gerekiyor.

Bu ara paylaşılan çok güzel bir söz var.
Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, gelecek nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir.

Şuan gerçekten öyle. Ben çocuklarımız için çok üzülüyorum. Gerek dünyanın fütursuzca ve hoyratça kullanımı gerek kitle iletişim araçları ile dayatılan kişilik oluşumu. Kuzen, akran zorbalığı.

Bende konuyu dağıtmış olabilirim ama son zamanlarda maruz kaldığım şeylerden dolayı hakikaten çok doluyum 🙈🙈
Bende bir anne ve eğitimci olarak özellikle erkek cocuk yetiştirmeyi beceremedigimizi düşünüyorum. Erkek çocuklara hiç sorumluluk vermeyip kız çocukları biraz fazla eziyoruz . Buda onları herkesi düşman görüp hep birbirinin kuyusunu kazmayı normal görmesine vesile oluyor. Kız öğrencilerde birinin başarısı malesef diğerlerini çok üzüyor. Büyüyünce kocaman insanlarda bunu devam ettiriyor.

Merhabalar hepinize,

En son üniversite sınavına girmek istiyorum diyerek gitmiştim burdan: ) Girdim çok şükür ve döndüm. Çok özlemişim burayı. Enerjinizi, olumlamalarınızı, tavsiyelerinizi...
:-)
Sınava gerçekten 6 ay çalıştım, çok çabaladım, emek verdim, çok iyi geçmedi ama umarım emeklerimin karşılığını alabilirim.

Geriye doğru okuyabildiğim kadar okuyacağım.

Umarım herkes iyidir, sağlığı keyfi yerindedir.

Merhabalar hepinize,

En son üniversite sınavına girmek istiyorum diyerek gitmiştim burdan: ) Girdim çok şükür ve döndüm. Çok özlemişim burayı. Enerjinizi, olumlamalarınızı, tavsiyelerinizi...
:-)
Sınava gerçekten 6 ay çalıştım, çok çabaladım, emek verdim, çok iyi geçmedi ama umarım emeklerimin karşılığını alabilirim.

Geriye doğru okuyabildiğim kadar okuyacağım.

Umarım herkes iyidir, sağlığı keyfi yerindedir.
Dün aklımdan geçtin, sınava girdin mi diye. Umarım istediğin bölümü kazanırsın❤️

Dün aklımdan geçtin, sınava girdin mi diye. Umarım istediğin bölümü kazanırsın❤️

:KK200:
Akla düşme ne güzel, girdim, çok çok zorlandım, o kadar çok emek verdim ki, gerçekten çok istiyordum ama pek umudum yok. Yine de belli olmaz, sonuçlar açıklanana kadar umutla bekliyorum.

O kadar çok yoğunlaşmışım ki, sınav bitince boşluğa düştüm: )

Evini yeniliyormuşsun, umarım gönlüne göre olur herşey.

Hanımlar merhaba, uzun zamandır yazmıyordum ama okuyordum 😄
Bir sorunla geldim. Oğlum 8 yasinda. Okul kapanınca evimizin yakınlarında bir yaz okulu buldum. Öğleden sonraları için oraya gitmesini istedim. Verilen okul ödevleri, müzik, robotik kodlama vs. Eğlenceli bir yer. Benim oğlum gitmemek için direndi. Çünkü apartmanda 3 arkadasi var. Ya onlarla oynuyor akşama kadar bahçede ya da bilgisayarda oyun oynuyor. Ben de istiyorum ki kaliteli vakit geçirsin.
En son ikna ettik. Tamam gidip bakacağım, istemezsem yollamayacaksiniz dedi. Biz de tamam dedik.
Sonuc: çok sevdim, çok eğlendim ama gitmek istemiyorum.
Neden diyoruz. Belli bir sebebi yok. Evde bilgisayar başında vakit geçirmek daha cazip geliyor.

Ne dersiniz hanımlar? Ne yapayım ikna edeyim?

:KK200:
Akla düşme ne güzel, girdim, çok çok zorlandım, o kadar çok emek verdim ki, gerçekten çok istiyordum ama pek umudum yok. Yine de belli olmaz, sonuçlar açıklanana kadar umutla bekliyorum.

O kadar çok yoğunlaşmışım ki, sınav bitince boşluğa düştüm: )

Evini yeniliyormuşsun, umarım gönlüne göre olur herşey.
Teşekkür ederim ❤️
Bayramdan sonraki hafta girecekler eve. Ağustos’un ilk haftası da mobilyalar gelecek. Evin son hali nasıl olacak merak ediyorum ben de:)

Bir sorunla geldim. Oğlum 8 yasinda. Okul kapanınca evimizin yakınlarında bir yaz okulu buldum. Öğleden sonraları için oraya gitmesini istedim. Verilen okul ödevleri, müzik, robotik kodlama vs. Eğlenceli bir yer. Benim oğlum gitmemek için direndi. Çünkü apartmanda 3 arkadasi var. Ya onlarla oynuyor akşama kadar bahçede ya da bilgisayarda oyun oynuyor. Ben de istiyorum ki kaliteli vakit geçirsin.
En son ikna ettik. Tamam gidip bakacağım, istemezsem yollamayacaksiniz dedi. Biz de tamam dedik.
Neden diyoruz. Belli bir sebebi yok. Evde bilgisayar başında vakit geçirmek daha cazip geliyor.

Benimki de başta gitmek istemedi. Tabletinde süre ve saat aralığı kısıtlaması var. Gitmezsen süreyi yarıya indirir, saat aralığını da akşama çekerim gün içinde oynayamazsın. Evde tablet olmadan vakit geçirebilirsen gitmeyebilirsin dedim. Direkt başlamayı kabul etti:)

herkese meraba ….

ailece 12 gün tatil yaptık : 3 yılın sonunda. İstanbul çok güzeldi, tarihi dokusu, martıları , mimarisi, şehir yapısı, vapuru ve daha nicesi..
cumartesi eve döndük.
Ankarada iken tüm çamaşırlarımızı yıkayıp katladığım için eve geldiğimde direk yerlerine koydum. ( gezi sonrası çamaşır yıka kurut katla epey yorucu oluyor malum )
evimizi de temizleyip gittiğimizden herşey düzenli ve temiz.
cuma- cumartesi oğlum eşim ve ben bakteriyel bi rahatsızlık geçirdik, neyseki çabuk toparlandık .şükür.
babam dün sabah sten t takılarak operasyon geçirdi, riskliydi. hamd olsun iyi. bugün eve çıktı. bi süre dinlenecek ve kendine dikkat edecek. yormayacak, sıcakta kalmayacak.
................

Bütçe:
Tatilimize yaklaşık harcamamız 4bin tl tuttu; içerğinde doktor kontrolü ve tahlillerim, yaptığım kıyafet alışverişi, konaklama, yeme içme dahildi. Bence az giderli bi tatildi.

Kira diğer ay artacak ve 1800 tl olacak - aidatta havuzdan dolayı yaklaşık 200 tl olacak.

Bu hafta iki arkadaşımın çocuğunun doğum günü var. Birine 100 tl ye kitap aldım. Diğerine yaklaşık 100 tl civarında oyuncak alacağım.

Cilt bakım ürünlerim en az 5-6 ay yeterli. İhtiyaç yok.

Kuaför masrafım artık yok neredeyse. Saçımı kendim kesiyor, ağdamı, manikür pedikürümü kendim yapıyorum.

Gelelim en önemli konuya. OKUL ____
oğlum temmuzda 5 yaşını dolduracak,seneye zorunlu ilkokul çağı başlıyor. Bu eylülde nasipse anaokuluna göndermemiz gerekiyor. Özel mi devlet mi ikileminden Özel i tercih ediyorum tabiki. ama okullar fahiş fiyat geçen sene 25bin olan okul bu yıl ^35-40 ı buluyor maalesef. ödemem mümkün değil. Daha uygun ama kaliteli bir okul arayacağım.

malumunuz eşim ist da çalışıyor ve yol ev masrafları dışında elimizde pek para kalmıyor birikim yapamıyoruz. Örneğin ben , 3400 tl maaş alıyorum (kısmi süreli çalışmamdan dolayı)
benim maaşım kendi kredi kartı harcamama gidiyor ve 1 gr altın alabiliyorum. (önce birikim yapıyorum sonrasında harcama_ aksi halde mümkün değil ilerleyebilmek)

Ek gelirimiz, bal satışımız dan bu ay 500 tl kazanç elde ettik. Doğruca oğlumun hesabına aktarıyorum ki ilerde zorlanırsak ayrıca bi birikim olsun. ( harçlıklarını, bayramlıklarını, vazgeçtiğim giderleri de öyle yapıyorum)

işte böye dostlar..

karar verdiği süre çok kısa.
belli bi süre biçmeniz çok daha işe yarar olabilir. bir de kısıtlma. ceza gibi düşünmeyin tabi ama yaptırım davranışların sınırlarını belirliyor.
evde nasıl vakit geçirebileceğinin listesini yapıp okulla kıyaslayabilrsiniz.

2021 YILI TEMMUZ AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam:
Nazlı Yüksel ile yaptığımız online seanslarda, anladım ki, hızlı yemek yediğim için doyduğumu hissetmiyorum ve çok yiyorum. Ayrıca masaya çok aç oturursam da fazla yemek yiyorum. Hem porsiyonlarımın büyük olması hem de hareketsizlik kilo almama neden oluyor.

Bu ay kendimi çok acıktırmadan sofraya oturmaya ve yeme davranışımı düzenlemeye ayırmaya karar verdim. Temmuz ayının ikinci haftası Eskişehir’e gidiyoruz. Elimden kaynaklı yemek pişiremediğim için kayınvalidem ne pişirişe onu yiyorum. Bu nedenle, bu süreçte her lokmada çatalı bırakmaya, yavaş yemeye ve doyduğumu hissettiğim an yemek yemeyi bırakmaya çalışacağım.

Sabah kahvaltısını 07:30-08:00 arası yapıyorum. Öğle yemeği 13:00 gibi yiyorum. 16:30 gibi bir ara öğün yaparsam, akşam yemeğini daha kontrollü tükettiğimi fark ettim. Sütlü kahve, kuruyemiş ve meyve benim için güzel bir ara öğün oluyor. Akşam yemeğini de 18:30 gibi yiyoruz.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Ela pazartesi başladığı sanat atölyesinden çok keyif aldı. Benim için en güzel tarafı, bu hafta tablete ayıracak vaktinin olmamasıydı. İpek de kreşe gidiyor. Eskişehir süreci bizi zorlayacak ama belki orada da katılabilecekleri bir şeyler bulurum.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Evim tam anlamıyla kaos halinde. Mimardan sonra bir düzene gireceğini umut ediyorum.

İyi Görünmek: Havalar çok ısınınca yağ bazlı nemlendiricilerin sivilceye neden olduğunu gözlemliyorum. Bu nedenle elimdeki Simyaevi ürünleri hazır bitmişken Bioderma Sensibio’nun yüz temizleme suyu, göz kremi ve light yüz kremini aldım. Üzerinde de güneş kremi sürüyorum.

Verimli İs Hayatı: Salı-Perşembe işe geliyorum. Diğer günler fizik tedaviye gidiyorum. Ağustos başı tam zamanlı başlarım muhtemelen.

Para Yönetimi: Eşimle bütçeleri ve kredi kartlarını birleştirdik. Aylık tüm harcamaları kredi kartından yapıyoruz. 2 gr altın birikimi devam ediyor. Onun dışında eşya yenileme süreci epey masraflı oldu. Ayı eksiye düşmeden çevirmek şu aşamada benim için yeterli.

merhabalar bayanlar, çok sık yazamasamda yazılanları düzenli olarak takip ediyorum. paylaşımlarınızdan faydalanıyorum burası benim için gerçek bir kişisel gelişim sayfası. şimdide sizlerin önerilerinize ihtiyacım var. çok şükür evimizi aldık ankastre set kurutma makinesi çamaşır makinesi ve buzdolabını yenilemem gerekiyor. ankastre ve kurutma makinesine ilk kez sahip olacağım :) diğer beyaz eşyalarım ilk aldığım eşyalar 15 yıllık ve tıkırdamaya başladılar. marka ve model önerilerinizi bekliyorum:)

Merhaba,

Ben bosh un kurutma ve çamaşır makinasından çok memnunum. Ama bulaşık makınasından memnun kalmadım.

Bir daha alırsam miele almak isterim.

Beyaz eşya biraz da şans işi derler, bol şans:KK200:

X