Doğduğun ev kaderindir misali, doğduğun kültür kaderindir :)
Başka ülkeleri bilemeyeceğim tabi ama bizim ülkemizde erkekleri hadi geçtik de kadının kadına yaptığı zulmü anlamış değilim.
Ayrıca ben de kesinlikle ahkam kesen "uzman erkeklere" tahammül edemiyorum. 2 yaş civarı oğlumu nöroloji uzmanına uyku problemi için götürdüğümde bana, çocuk dediğin böyle olur bence sen psikiyatriye gitmelisin dedi. Eşim yanımda olmasaydı masayı kafasına geçirebilirdim
Yeni görev yerimde de 19 diyetisyen çalışıyor. 2 si erkek 17 si bayan. Ve çoğunluğu birbiri ile konuşmuyormuş. Birbirlerinin açığını arayıp şikayet ediyorlarnış. Neden, neden ya ben bunu anlamış değilim.
8 yıllık meslek hayatımda 3 farklı hastanede çalıştım burası 4 olacak, bayan doktorlar tartışıyor, bayan hemşireler kavgalı, bayan temizlik görevlisi sorunlu. Ben anlamış değilim. Neden biz kendimizi bu kadar alçaltıyoruz. Sonra da erkekten bize saygı duymasını, fikirlerimizi önemsemesini bekliyoruz. Ve bu bana samimi gelmiyor.
Gerçekten önce biz annelerin değişmesi ve evlatlarımızı da ona göre büyütmemiz gerekiyor.
Bu ara paylaşılan çok güzel bir söz var.
Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, gelecek nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir.
Şuan gerçekten öyle. Ben çocuklarımız için çok üzülüyorum. Gerek dünyanın fütursuzca ve hoyratça kullanımı gerek kitle iletişim araçları ile dayatılan kişilik oluşumu. Kuzen, akran zorbalığı.
Bende konuyu dağıtmış olabilirim ama son zamanlarda maruz kaldığım şeylerden dolayı hakikaten çok doluyum