Popüler Konu Verimli Rutin

Günlük beslenme rutininizi müsait olduğunuzda yazar mısınız. Ben iki öğün beslenme taraftarıyım. Ama çocuklar 8 ila 10 ogün yemek yiyorlar bu beni çok yoruyor .

Faceyoga nihan hanımı bende takip ediyorum çok profosyonel buluyorum..bütçem olsa eğitimlerine katılmayı çok isterdim. Figen hoca yi daha önce takip ettim ama sürekli urun tanıtımı yapıp işbirliği yapıyor diye takibi biraktim

Günlük beslenme rutininizi müsait olduğunuzda yazar mısınız. Ben iki öğün beslenme taraftarıyım. Ama çocuklar 8 ila 10 ogün yemek yiyorlar bu beni çok yoruyor .
Aslında öğün sayısı kişiye göre değişen birşey. Eğer herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bir kişiyse iz, iki öğün yerinde olacaktır.

Benim düzenim şu şekilde ;
- Sabah 10 gibi kahvaltı. Kahvaltım fikstir. Dışına nadir çıkarım. 2 adet yumurta, 20 ye yakın yeşil zeytin, peynir
, mevsim sebzeleri ( domates, salatalık, turp vs) kendi evimdeyken avokadom da vardı sık sık ama şuan annemdeyim bazen düzen kaçıyor. Ekmek tüketmiyorum. Çok nadir, canım çekerse bal kaymak, tahin pekmez vs yerken tüketiyorum yarım veya 1 dilim kadar.
- Akşam yemeği saat 4 veya 5 gibi. Genel olarak sebze ağırlıklı yemekler. Et veya tavuk bulunabiliyor. Balık kültürümüz pek yok. Mersindeyken 15 günde bir veya haftada bir tükeriyorduk. Şuan çok nadir ama evimize taşınınca mutlaka artıracağım.
Yemeğin türüne göre salata, cacık vs oluyor.

İki öğün arasında yiyecek hiçbir şey yok. Çok nadir meyve. Biz genelde meyveyi akşam yemeği ile birlikte tüketiyoruz.

Akşam yemeğinden sonra çay faslımız oluyor. Ya sadece çay içiyorum ya da çayın yanında ceviz badem kuru kayısı falan.

Bu benim, oğlumun ise şu şekilde.
Sabah 6 gibi uyandığı için 10 kahvaltı geç oluyor. 1 adet muz ve ceviz yiyor 7 gibi. Saat 10 da peynir, zeytin, mevsim yeşillikleri ve haftada 1 gün yumurta olacak şekilde bir kahvaltısı var. Oğlum aşırı yemek seçer, çok zor yer. Farklılıklara kapalıdır. Ayda 1 2 pişi yaparım. Ekmek çok nadir yer. Bizim evde sadece eşim ekmek yer. Oğlumu da kendime benzettim :) pek ekmek yemez.
1 gibi meyve ara öğünü oluyor. 4 gibi bizimle yemek yiyor.
Bir de 7 gibi akşam yemeği yiyor.

Tabi bahsettiğim gibi ben şuan annemde kalıyorum ve yemek düzenim illa ki bozuluyor. Saat olarak değil ama içerik olarak kaçıyor biraz.

Ben süt tüketmiyorum, paketli gıdalar ( cips, bisküvi vs) evimize girmez. Pandemi sürecinde malesef oğlumun arkadaş çevresi kaynaklı kaçamaklarımız arttı. Yağ olarak zeytinyağı tüketiyoruz ve bazen kahvaltıda sade yağ.
Zeytinsiz asla yapamam. Zeytini kendim yapıyorum :) Mersin den ayrılmak beni en çok zeytin anlamında zorlayacak :))
Ekmek tüketmiyorum. Pilav makarna çok nadirdir.

Ha ama yemeyi çok çok seven bir insanım. Olur da bir davet açık büfe vs olursa malesef dayanamıyorum

Benim de en zayıf noktam önüme konursa sevdgm için yerim ama kendim gidip almam yapmam. Akşam yemeğinden sonra yemek aramam acikmam.
Aralıklı oruç ve Karatay birleşimi ile 65 günde 10 kg verdim. Şimdi duruldum ev arama taşınma derken. Işin özüne bakma için elecda paylaşımı ile farkindlgmizi arttrz inşallah. Sizden de diyetysn olarak fikir alırız hem

Aaa zeytini kargolarız canım mersinden ayrıldın ama mersinli arkadaşın olrak yollayabilirim

Kızlar bu sıcaklarda lohusa olmak ne zormuş gaz sancıları başladı kızımın bir kaç gündür fena durumdayız, bugün damla alıcaz umarım işe yarar, gaz ne zaman geçiyordu, kızlarınki bu anlamda daha erken geçiyor diye duymuştum, oğluşun baya uzun sürmüştü. İki çocuklu hayat zormuş 3 haftada havlu attım, özellikle 2 ve üzeri çocuğu olanların önünde saygıyla eğiliyorum

Ebebebkten kiraz çekirdeği kemeri almanızı tavsiye ederim. Bolbol gaz masaji Ayşe önerin videosu var en iyisi o youtubeda var. 23 aylık benim oğlum. Aşırı gazliydi diyemem ama yedklermZ de etkiler, bizim usutmemiz de sütü etkileyip yapablr.
Yaz bebesi bol bici bici

Canım Allah kolaylık versin. Gerçekten çok zor. Benim miniğim de 4 aylık oldu şükür. Seni çok iyi anlıyorum :)

Gaz için biogaia damla ( probiyotik) kullanılıyor genelde. Onun dışında metsil vb gaz için verilen ilaçlara hiç gerek yok, zaten geçirmiyor.

Benim ilk oğlum aşırı gazlıydı 4.ayda hafiflemekle birlikte rahatlaması 9-10 ayı buldu. Yediklerime aşırı derecede dikkat ettim, probiyotiklere ek olarak verilen ilaçların hepsini kullandım. Ama yok, asla işe yaramadı. İkincide ise oğlumun gazı çok azdı. İlk ay sadece akşam üzeri 1 saat kadar gaz sancısı tutuyordu. Onun dışında hiçbir problem yaşamadık. Yediklerimi ksıtlamamadım. Sadece baklagilleri çıkardım. Onun dışında yeri geldi mercimek yedim, bulgur yedim. Ama oğlum şiddetli bir gaz problemi yaşamadı.

Sonuç olarak bu iş hiç ilaca, yemeye bakmıyor. Tamamen bebeğin bağırsak yapısıyla alakalı. Yediklerine azami ölçüde dikkat edip gerisine sabredeceksin. 2 ayın geçmiş, kalmış bir kaç ay. Sabır :)

Kemeri ve videoyu not aldım bakayım canım, teşekkür ederim rezene içiyorum, gaz yapacak şeyler yememeye çalışıyorum, kimyon koyuyorum, bu sıcakta buharlaşacak gibi olsam da ayağımdan terliği çıkarmıyorum günlük banyo yaptırıyoruz o iyi geliyor dediğin gibi.
Sağolasın canım, maşallah kuzucuğuna, darısı bize inşallah. Sab simplex önermişti doktor onu aldık bugün, keşke 2 ay geçmiş olsaydı henüz 21 günlük ilk çocuğum olsa paniklerdim noldu acaba diye neyseki gaz sancısı olduğunu ve geçeceğini bilmek rahatlatıyor insanı. Evde kayısı vardı ben ona baktım o bana baktı durdu yiyemedim korkudan

Aaa daha 21 günlük kuşum :))
San simplex te kullandım, nafile. İnşallah sizde işe yarar.
Gaz sancısı başladığında tek koluna yüz üstü yatırıp hafif manevralarla sallamak çok işe yarıyor.

Bu arada rezene tavsiye etmiyorum canım, dna hasarına yol açabiliyor. Riskli bir takviye.

Gazı en çok etkileyen annenin beslenmesi diyorlar ama bunu sadece gaz yapan yicekler olarak düşünmeyin. Bol prototein (et,yumurta gibi) ve sebze yiyip basit karbonhidrattan şekerden ,undan uzak durun diyorlar. Özellikle emzirme döneminde hızlı olsun diye paketli gıdalar, hamur işi , tatlı çok yiyoruz ya onlardan uzak durmak lazımmış.biraz dikkat etmeyi deneyin isterseniz. Biogai diye bir prebiyotik var dr unuza sorun isterseniz. Bazı dr lar gaz damlaları yerine bunu öneriyor
Bebeğinize sağlıklı, mutlu huzurlu, şanslı güzel bir hayat dilerim.

Çok teşekkür ederim canım bilgiler için, rezeneyi bilmiyordum hemen bıraktım
Paketli gıda tüketmiyorum ama tatlı yiyorum teşekkür ederim uyarı için, biogai yi oğluşta kullanmıştım duruma göre alabilirim aslında.
Tüm çocukların güzel bir hayatları olur inşallah canım

Günaydın
Herkese iyi bayramlar

….

temmuz bitiyor, hızla geçti. Yoğun aynı zamanda dingin. Görümcemleri misafir ettim 1hafta, sonrasında yayladayız.

bol okumayla geçiyor şu günler.
Doğan Cüceloğlunun Savaşçı kitabını yeniden okuyorum.. her defasında başka bir ben e dönüşmek ne şahane…

maddi olarak bu ay bi hayli harcamalı oldu. Malum geçen ay tatil bu ay misafir derken giderimiz çok oldu…
Ay sonu maaşıyla bi bütçe oluşturacam nasipse…
….

Selamlar arkadaşlar nasılsınız? Bayadır yazmaya fırsat olmadı. Koca bayram tatili bitti eve döndük bu yıl ki kurbanın tamamını loseve bağışladık, 1 gece konaklamalı kamp tatili yaptık. İlk kamp tecrübemizdi, eksikliklerimiz olsa da 2 çocukla pek zorlanmadık gibi sanırım kışa kadar deneriz tekrar. Bu şekilde tatil seçeneklerimize bir yenisini eklemiş olduk.
Kamp sonrası ailelerimizi dolaştık 1-2 gün şuan evimize döndük. Bugun dinlenme, çamaşır yarın da haftaiçi tüketilecek yemekler ile uğraşacağım. Sevgiler hepinize

Biz de kamp deneyimi yaşamak istiyoruz. Ama seneye inşallah :)
Sence kamp için olmazsa olmazlar neler? Ve eksikler dediğin neydi? Tecrübe olsun bize de :)

Ben bu yıl tatilleri pas geçiyorum. Hiçbir şey anlamıyorum çünkü. Evimde değilim, bebek var.
Ama çok şükür az kaldı. Bugün sabah eşyaları toplamak ve oğlumu sünnet ettirmek için Mersin e geldik. Ve en geç cuma günü dönmüş olmayı planlıyoruz.
Hava çok sıcak ve bunaltıcı. Mersin i çok seviyorum ama şu sıcağından kurtulduğum için de sevinmiyor değilim.

Ayrıca büyük oğlumu ilk defa bu kadar uzun süreli anneannesine bıraktık. Daha önce sadece 1 günlüğüne bırakmıştık. Ama şimdi yaklaşık 1 hafta olacak. Oğlumun büyüdüğünü hissettim resmen :) Ama ayrılırken gözlerim doldu biraz Allah hiçkimseyi evladından ayrı koymasın.

Herkesin bayramı kutlu olsun. Tatil bitti yoğun tempoya devam :)

Oğlun kaç yaşında? Tatil maksadı ile mi 1 hafta bıraktın? Bizimkiler benden ayrı 1 gece bile kalmadı hiç, ben de denemek istiyorum askında evinde hersey daha düzene girecektir merak etme.
Kamp konusunda tecrübeli sayılmam, uzun bir süre de 1 gece konaklamayı aşmam. Şayet uzun kalınacaksa kamp hizmeti veren alanları tercih etmek gerek, duş problem çünkü. Biz sıcakta bozulmasın diye yiyeceği az almıştık, ucu ucuna doyduk diyebilirim bu nedenle dönünde bi araç içi termos buzdolabı edindik hemen. Bir de çocuklar olduğu için komforlu olsun istedik şişme yatak olmazsa olmaz bunun için. Yani şimdilik aklıma gelenler bunlar

5 yaşında canım. Mersin deki evi toplamak ve ayrılışımı yapmak için bıraktım. Onu getirirsem çok zor olacaktı hem oğlum hem bizim için. Ama bu durumu ona ben yaklaşık 10 gündür anlatıyorum. Biz babanla gideceğiz, sen burada kalacaksın gibi. İlk itiraz etti. Sonra gelirse, başına gelecek zorluklardan bahsettim :)) baktı kaçış yok, pes etti :) Beni her istediğinde arayabilirsin dedim. Numaramı ezbere biliyor. Artık kimin telefonu denk gelirse alıp arıyor :))) teyzemler, anneannesi, teyzesi :) 5 6 defa konuştuk ilk gün :))

Selamlar hanımlar,
15 Temmuz’da Eskişehir’e gitmiştik. Dün döndük. Bugün de evimizi boşaltıp misafirhaneye geçtik. 2 hafta burada kalacağız. Yarın evde tadilat başlıyor.

Yine evde fazlasıyla eşya birikmiş. Tadilat bitince beni epey bir ayıklama işi bekliyor.

Arkadaşlar süt tüketimi konusunda ne düşünüyorsunuz? Yani hayvansal sütleri kastediyorum. Biz aslında içmek için süt almayız hiç; kızlar bebekken falan hiç içmedi diyebilirim, doktorumuz faydalı bulmadıgı için. Şimdi ayda yılda biyerde ikram edilirse içiyorlar. Şimdi ben bu konuya bir süredir takıkım; hani neden başka bi canlının büyüme sıvısını deli gibi tüketiyoruz? Üstelik faydası da yok denirken.. bu konuya kafa yoranınız varsa konuşmak isterim.
anladım ee o zaman kaçınılmazmış. Hem bu şekilde ufak ayrılışlara da hazırlanmış olur. Kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…