- 13 Mayıs 2016
- 1.364
- 2.830
- 37
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Zamanla rayına oturacak her şey merak etmeSelam canlar, normalde pazartesi sezeryan olacaktım, sabaha karşı nişan gelmesiyle hastaneye geldik, şimdi ameliyatı bekliyoruz, çok heyecanlıyım, bekledikçe stres olmaya başladım. Umarım her şey yolunda gider, dualarınızı bekliyorum. Oğluşu sabah bakıcıya bıraktık 7 gibi, ayrılırken ağladım tutamadım kendimi, beni ağlarken görünce o da sessiz sessiz ağladıİlk doğumumda da doğuma götürülürken ağlamıştım, ama bu sefer arkada oğluş olduğu için çok etkilendim. Sonra konuştuk normale dönmüştü ama ben dönemedim ahh annelik ahh
Merhaba,Konuyu okuyup çok faydalaniyorum. Benim sorunum eşim süs eşyası çok seviyor. Ben tozunu alması düzeltmesi ve ona bütçe ayırması zor geldiği için istemiyorum. Ama uzlaşmak adına almasını destekliyorum. Şimdi yazlık ev aldık ona eşya alıyoruz. Bana gereksiz gelenleride almak istiyor.Uzlaşmak için karışmıyorum ama tozunu alırken bakımını yaparken içim sıkılıyor biraz öfkeleniyorum. Çocuklarda akvaryum istedi. Çocuk odası ve banyo balık malzemeleri ile doldu. Ömrüm boyunca hep az eşya ile yaşayan bir insan olarak bunlar beni strese sokuyor. Aile bireyleri ile sürtüşmemek icin hep taviz veriyorum.
Canım yeni bebeğiniz hayırlı olsun. Geride başka çocuk olunca insan daha da duygusallaşıyor, ya bana birşey olursa diye. Ne olacak bu çocuklar. Allah korusun, herkesin annesine babasına evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin.Selam canlar, normalde pazartesi sezeryan olacaktım, sabaha karşı nişan gelmesiyle hastaneye geldik, şimdi ameliyatı bekliyoruz, çok heyecanlıyım, bekledikçe stres olmaya başladım. Umarım her şey yolunda gider, dualarınızı bekliyorum. Oğluşu sabah bakıcıya bıraktık 7 gibi, ayrılırken ağladım tutamadım kendimi, beni ağlarken görünce o da sessiz sessiz ağladıİlk doğumumda da doğuma götürülürken ağlamıştım, ama bu sefer arkada oğluş olduğu için çok etkilendim. Sonra konuştuk normale dönmüştü ama ben dönemedim ahh annelik ahh
Doğduğun ev kaderindir misali, doğduğun kültür kaderindir :)en güzelini yapıyorsun, 2 yaş civarı çocuk ne tatlıdır o şimdi:) Bizim toplumda kadına herşey çokça dikte ediliyor; kadın önce anne, işte annelik böyle olur, çalışsan da evin bütün yükü sende çünkü erkek senin kadar beceremez (!), eş olarak görevlerin bunlar ideal eş tanımları falan. Herkes kafayı bunla bozmuş, hele uzman erkeklerin falan bu konu da atıp tutmalarına hiç gelemiyorum :) Ha kadınlar yapmıyor mu aslında en çok da kadın kadına bu şekilde kuralları dikte ediyor. Hepimiz eş, anne hatta kadın olmadan önce bireyiz. Hepimizin hayatta anlam yüklediği, ihtiyaç duyduğu farklı şeyler var. Nasıl bir insan olduğumuzu bile bütün bu yönelimlerimiz belirliyorken anneliliğimiz nasıl standarda bağlı olabilir. Anne olduk diye birden bize sabır, sevgi, saygı, olgunluk güncellemesi gelmiyor. Zamanla oluyor herşey, anneliğe alıştıkça çocuğunu tanıdıkça.
Konuyu çok başka yere getirmiş olabilirim şuan, konuşasım varmış :) Hepinize annelik/kadınlık/insanlık yolculuğunuzda başarılar dileyerek toparlayayım o zaman :)
Eşim hafta içi bilgisayarla çalışıyor hafta sonuda resim siparişlerini yapıyor. Onun keyfini beklemeden ben yapıyorum artık. Evi model ev gibi seviyo eşim. Bence buna gerek yok. Ama robot süpürgeye karşı olduğu ıçin her akşam yemeğinden sonra süpürüyor. Balıklara hiç karismiyorum ama banyoda balık malzemesi görmek sinir bozucu. Büyük bir eve çıkmak bence çözüm ama bu ekonomide çok zor.Merhaba,
Bence dekoratif objelerin tozunu alma işini eşinize, balıkların yemi ve akvaryumun temizlenmesi işlerinin sorumluluğunu da çocuklarınıza devretmelisiniz.
Bende bir anne ve eğitimci olarak özellikle erkek cocuk yetiştirmeyi beceremedigimizi düşünüyorum. Erkek çocuklara hiç sorumluluk vermeyip kız çocukları biraz fazla eziyoruz . Buda onları herkesi düşman görüp hep birbirinin kuyusunu kazmayı normal görmesine vesile oluyor. Kız öğrencilerde birinin başarısı malesef diğerlerini çok üzüyor. Büyüyünce kocaman insanlarda bunu devam ettiriyor.Doğduğun ev kaderindir misali, doğduğun kültür kaderindir :)
Başka ülkeleri bilemeyeceğim tabi ama bizim ülkemizde erkekleri hadi geçtik de kadının kadına yaptığı zulmü anlamış değilim.
Ayrıca ben de kesinlikle ahkam kesen "uzman erkeklere" tahammül edemiyorum. 2 yaş civarı oğlumu nöroloji uzmanına uyku problemi için götürdüğümde bana, çocuk dediğin böyle olur bence sen psikiyatriye gitmelisin dedi. Eşim yanımda olmasaydı masayı kafasına geçirebilirdim
Yeni görev yerimde de 19 diyetisyen çalışıyor. 2 si erkek 17 si bayan. Ve çoğunluğu birbiri ile konuşmuyormuş. Birbirlerinin açığını arayıp şikayet ediyorlarnış. Neden, neden ya ben bunu anlamış değilim.
8 yıllık meslek hayatımda 3 farklı hastanede çalıştım burası 4 olacak, bayan doktorlar tartışıyor, bayan hemşireler kavgalı, bayan temizlik görevlisi sorunlu. Ben anlamış değilim. Neden biz kendimizi bu kadar alçaltıyoruz. Sonra da erkekten bize saygı duymasını, fikirlerimizi önemsemesini bekliyoruz. Ve bu bana samimi gelmiyor.
Gerçekten önce biz annelerin değişmesi ve evlatlarımızı da ona göre büyütmemiz gerekiyor.
Bu ara paylaşılan çok güzel bir söz var.
Eğer bir nesil cehaletin mutluluk olduğunu sanarak yetişirse, gelecek nesil cehaletini bile fark edemeyecektir. Çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecektir.
Şuan gerçekten öyle. Ben çocuklarımız için çok üzülüyorum. Gerek dünyanın fütursuzca ve hoyratça kullanımı gerek kitle iletişim araçları ile dayatılan kişilik oluşumu. Kuzen, akran zorbalığı.
Bende konuyu dağıtmış olabilirim ama son zamanlarda maruz kaldığım şeylerden dolayı hakikaten çok doluyum
Dün aklımdan geçtin, sınava girdin mi diye. Umarım istediğin bölümü kazanırsınMerhabalar hepinize,
En son üniversite sınavına girmek istiyorum diyerek gitmiştim burdan: ) Girdim çok şükür ve döndüm. Çok özlemişim burayı. Enerjinizi, olumlamalarınızı, tavsiyelerinizi...
Sınava gerçekten 6 ay çalıştım, çok çabaladım, emek verdim, çok iyi geçmedi ama umarım emeklerimin karşılığını alabilirim.
Geriye doğru okuyabildiğim kadar okuyacağım.
Umarım herkes iyidir, sağlığı keyfi yerindedir.
Dün aklımdan geçtin, sınava girdin mi diye. Umarım istediğin bölümü kazanırsın
Teşekkür ederim
Akla düşme ne güzel, girdim, çok çok zorlandım, o kadar çok emek verdim ki, gerçekten çok istiyordum ama pek umudum yok. Yine de belli olmaz, sonuçlar açıklanana kadar umutla bekliyorum.
O kadar çok yoğunlaşmışım ki, sınav bitince boşluğa düştüm: )
Evini yeniliyormuşsun, umarım gönlüne göre olur herşey.
Benimki de başta gitmek istemedi. Tabletinde süre ve saat aralığı kısıtlaması var. Gitmezsen süreyi yarıya indirir, saat aralığını da akşama çekerim gün içinde oynayamazsın. Evde tablet olmadan vakit geçirebilirsen gitmeyebilirsin dedim. Direkt başlamayı kabul etti:)Hanımlar merhaba, uzun zamandır yazmıyordum ama okuyordum
Bir sorunla geldim. Oğlum 8 yasinda. Okul kapanınca evimizin yakınlarında bir yaz okulu buldum. Öğleden sonraları için oraya gitmesini istedim. Verilen okul ödevleri, müzik, robotik kodlama vs. Eğlenceli bir yer. Benim oğlum gitmemek için direndi. Çünkü apartmanda 3 arkadasi var. Ya onlarla oynuyor akşama kadar bahçede ya da bilgisayarda oyun oynuyor. Ben de istiyorum ki kaliteli vakit geçirsin.
En son ikna ettik. Tamam gidip bakacağım, istemezsem yollamayacaksiniz dedi. Biz de tamam dedik.
Sonuc: çok sevdim, çok eğlendim ama gitmek istemiyorum.
Neden diyoruz. Belli bir sebebi yok. Evde bilgisayar başında vakit geçirmek daha cazip geliyor.
Ne dersiniz hanımlar? Ne yapayım ikna edeyim?
karar verdiği süre çok kısa.Hanımlar merhaba, uzun zamandır yazmıyordum ama okuyordum
Bir sorunla geldim. Oğlum 8 yasinda. Okul kapanınca evimizin yakınlarında bir yaz okulu buldum. Öğleden sonraları için oraya gitmesini istedim. Verilen okul ödevleri, müzik, robotik kodlama vs. Eğlenceli bir yer. Benim oğlum gitmemek için direndi. Çünkü apartmanda 3 arkadasi var. Ya onlarla oynuyor akşama kadar bahçede ya da bilgisayarda oyun oynuyor. Ben de istiyorum ki kaliteli vakit geçirsin.
En son ikna ettik. Tamam gidip bakacağım, istemezsem yollamayacaksiniz dedi. Biz de tamam dedik.
Sonuc: çok sevdim, çok eğlendim ama gitmek istemiyorum.
Neden diyoruz. Belli bir sebebi yok. Evde bilgisayar başında vakit geçirmek daha cazip geliyor.
Ne dersiniz hanımlar? Ne yapayım ikna edeyim?