Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında canlı yayın yapılmıştı, ben de orada duydum ilk.Eliminasyon diyetini hiç duymamıştım, ben de bir bakayım
Spor salonu bakıyorum ben de, başka türlü koruyabileceğimi sanmıyorum çünkü.
Onları kızım da çok beğeniyorHayırlı olsun, okul seçimi zor bir iş. Ben de İpek’te rahat olurum, direkt Ela’nın kreşine veririm diye düşünüyordum ama onlar da pandemide kapatmak durumunda kaldılar. Ben de yeni bir
yer ile anlaştım.
Annemin Çantası çok güzel bir kitap. Aynı yazarın 3 kedi 1 dilek ve Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor kitapları da çok güzel.
Okul zor, ben veli olmaktan hiç hoşlanmadım:) Kreş gibi değil, işler bir anda ciddiye biniyor. Bir de yeni sistem bizim çocukluğumuzdaki gibi değil, veliyi çok işin içine katıyorlar. Ela’nın öğretmeninden düzenli fırça yiyorumOnları kızım da çok beğeniyor
Ben de aynı şeyi düşünmüştüm küçük için, aynı arayışa ben de gireceğim. Aslında uzun uzun gezmiyorum, 3 okul belirliyorum içinden seçiyorum. Senin tavsiyelerinden çok faydalanmıştım kızımda Elecdaen zoru kreş seçimidir diyordum, okul da gayet zorlayıcıymış yani
Ya di miOkul zor, ben veli olmaktan hiç hoşlanmadım:) Kreş gibi değil, işler bir anda ciddiye biniyor. Bir de yeni sistem bizim çocukluğumuzdaki gibi değil, veliyi çok işin içine katıyorlar. Ela’nın öğretmeninden düzenli fırça yiyorum
Bizim sınıfta da var epey ilgili ve hırslı insanlar. Genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi akademik başarıları düşük olan insanların veli olunca daha hırslı olduklarını gözlemliyorum.Ya di mi
Görüyorum çevremde veli olmayı çok seven arkadaşlarım var, ciddi mesailer harcıyorlar. Bana göre de değil, ışığı görüyorum
Çünkü kendi yapamadığı kariyeri çocuğundan bekliyor, kendi hayallerini, isteklerini çocuğunun gerçekleştirmesini istiyor bilinçli veya bilinçaltı düşünceyle.Bizim sınıfta da var epey ilgili ve hırslı insanlar. Genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi akademik başarıları düşük olan insanların veli olunca daha hırslı olduklarını gözlemliyorum.
Böyle bir annelik, çocuğa da aradaki ilişkiye de çok hasar veriyor. Başarısız olursan seni sevmem mesajının dibi bu durum. Benim annem de beni arkadaşının oğlu ile çok kıyaslardı. O kadar rahatsız olurdum ki, anne olunca kesinlikle çocuğumu kıyaslamayacağım diye kendime söz vermiştim.Çünkü kendi yapamadığı kariyeri çocuğundan bekliyor, kendi hayallerini, isteklerini çocuğunun gerçekleştirmesini istiyor bilinçli veya bilinçaltı düşünceyle.
Ben böyle bir annenin çocuğuyum yakından tanıyorum bu profili.
Hatta bazı ebeveynler şöyle konuşuyor:
...... lisesini kazandık.
Sınavdan tam puan aldık.
Doktor oluyoruz teyzesi...
Vb.
Güzel tespitBizim sınıfta da var epey ilgili ve hırslı insanlar. Genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama kendi akademik başarıları düşük olan insanların veli olunca daha hırslı olduklarını gözlemliyorum.
aa hadi bakalım maceralı günler başlamış :) Yapıyorsundur belki ama faydalanan olur diye yazmak istedim. Gece için çarşafının üzerine sırttan aşağıya denk gelecek şekilde alt açma örtüsü ve üzerine de kısa bir çarşaf/ince örtü serersen gece kaçırdığında uykusu açılmadan hemen o 2 parçayı alıp pijama değiştirir uykuya dönebilirsiniz. Yoksa çarşaf değiştirmek yatağa geçti mi falan muhabbeti çok yorucu oluyor. Artık duşunu sabah alır :) Kolaylıklar diliyorum.Selamlar hanımlar,
Dün İpek’in tuvalet eğitimine başladık. Gidip renkli külotlar aldım kızıma. Bir de let go’dan ficher price lazımlık aldım.
Dünden beri evin her köşesine yaptı:)) Gece de bir kez kaçırdı, çarşaf, pijama hepsini değiştirdik.
Nisan’da kreşe başlayacağı ve büyük değişiklikler arasında en az 1 ay olması gerektiğini okumuştum. Bu nedenle ya şimdi ya Mayıs-Haziran dönemi olacaktı. Gözümü karartıp başladım bakalım:)
böyle okudukça çok korkuyorum gerçektenOkul zor, ben veli olmaktan hiç hoşlanmadım:) Kreş gibi değil, işler bir anda ciddiye biniyor. Bir de yeni sistem bizim çocukluğumuzdaki gibi değil, veliyi çok işin içine katıyorlar. Ela’nın öğretmeninden düzenli fırça yiyorum
hahah tebessüm ettim yazdıklarına :) o kadar haklısın ki..Çünkü kendi yapamadığı kariyeri çocuğundan bekliyor, kendi hayallerini, isteklerini çocuğunun gerçekleştirmesini istiyor bilinçli veya bilinçaltı düşünceyle.
Ben böyle bir annenin çocuğuyum yakından tanıyorum bu profili.
Hatta bazı ebeveynler şöyle konuşuyor:
...... lisesini kazandık.
Sınavdan tam puan aldık.
Doktor oluyoruz teyzesi...
Vb.
Alt açma örtüsünü direkt çarşafın üstüne serdim. Çarşafın altına da alez serdim. Dün gece 3’te kaçırdı. Alt değiştirme örtüsünü attım, yenisini serdim. Pijamayı değiştirip yatırdım. Bugün 2 defa yetişmeyi başardı ama kakası gelince bez diye tutturdu. Bezi bağlayınca yaptı. Ben de akademisyen anne’nin kaka ile ilgili kitap serisini sipariş verdim az önce. Biraz okusak iyi olacak. Ela’da da Güle Güle Kakalar diye bir kitap epey işimize yaramıştı bu konuda. Eyy ebeveynlik neler yaptırıyor insana:)aa hadi bakalım maceralı günler başlamış :) Yapıyorsundur belki ama faydalanan olur diye yazmak istedim. Gece için çarşafının üzerine sırttan aşağıya denk gelecek şekilde alt açma örtüsü ve üzerine de kısa bir çarşaf/ince örtü serersen gece kaçırdığında uykusu açılmadan hemen o 2 parçayı alıp pijama değiştirir uykuya dönebilirsiniz. Yoksa çarşaf değiştirmek yatağa geçti mi falan muhabbeti çok yorucu oluyor. Artık duşunu sabah alır :) Kolaylıklar diliyorum.
Ben özellikle ödev işinin öğretmen ile çocuk arasında bir mesele olduğunu düşünüyorum. Başından beri anlaşamadık öğretmeni ile bu konuda. O kontrol etmemiz gerektiğini söylüyor ve ödevdeki eksikleri veya yanlışlıkları Ela’ya söylemek yerine bana whatssapp’tan hem resim atıp hem sesli mesaj olarak gönderiyor.böyle okudukça çok korkuyorum gerçektenSürekli ödevlerim yükümlülüklerim olsun istemiyorum, yani kızlar sorumluluk sahibi çıkarsa ben neden işin içine bu kadar gireyim ? ÇOk niyetli veliler vardır belki ama beni bu durum şimdiden geriyor. Çocuğa da o nenli yüklenilsin istemiyorum hafta sonları mesela okul, kurs, ödev telaşı ile geçmese ya, kısmen stresli bir insanım bu beni çok mutsuz eder.
Zaten yeterince sorumluluk varken bir de ödevdeki doğru yanlışları söyleyip düzelteceksek çocuk okula gitmesin. Offf sanırım Asaf okula başladığında bunların hepsini ben yapacağımBen özellikle ödev işinin öğretmen ile çocuk arasında bir mesele olduğunu düşünüyorum. Başından beri anlaşamadık öğretmeni ile bu konuda. O kontrol etmemiz gerektiğini söylüyor ve ödevdeki eksikleri veya yanlışlıkları Ela’ya söylemek yerine bana whatssapp’tan hem resim atıp hem sesli mesaj olarak gönderiyor.Bir de yapmadıklarının hesabını arayıp bana soruyor Kocamdan çok mesajlaşıyoruz kendisiyle:)
Merhabalar, psikolog Irmak Kerimoğlu var (instagramda anne.psikolog) ben onunAlt açma örtüsünü direkt çarşafın üstüne serdim. Çarşafın altına da alez serdim. Dün gece 3’te kaçırdı. Alt değiştirme örtüsünü attım, yenisini serdim. Pijamayı değiştirip yatırdım. Bugün 2 defa yetişmeyi başardı ama kakası gelince bez diye tutturdu. Bezi bağlayınca yaptı. Ben de akademisyen anne’nin kaka ile ilgili kitap serisini sipariş verdim az önce. Biraz okusak iyi olacak. Ela’da da Güle Güle Kakalar diye bir kitap epey işimize yaramıştı bu konuda. Eyy ebeveynlik neler yaptırıyor insana:)
Bakalım ne kadar sürecek bizim macera:)
Çok teşekkür ederim. Başladık cuma günü. Büyük kızımda bu konuda epey okumuştum. Şu an onları uyguluyorum.Merhabalar, psikolog Irmak Kerimoğlu var (instagramda anne.psikolog) ben onun
Online sağlıklı tuvalet alışkanlığı kazandırma eğitimine katıldım gerçekten çok verimliydi. Ben bu sürece kafamda hiç soru işareti olmadan başlamak istiyordum çünkü.Eğitim 10 kişilik oluyor ve anlatımı bitince tek tek söz hakkı veriyor rahatça soru sorabiliyorsunuz. İhtiyaç olursa bir bakın isterseniz.
Bence herkes haklı:) Öğretmen diyor ki sorumluluk alana kadar destekleyeceğiz. Ben de diyorum ki sorumluluk duygusu kazanabilmesi için sorumluluk alması lazım:)Zaten yeterince sorumluluk varken bir de ödevdeki doğru yanlışları söyleyip düzelteceksek çocuk okula gitmesin. Offf sanırım Asaf okula başladığında bunların hepsini ben yapacağımOkul araştırırken buna da dikkat etmek lazım sanırım. Öğretmenler de bu anlamda velilerden şikayetçi gördüğüm kadarıyla. Okula gönderip hiçbir şeye karışmak istemiyorlar diyorlar Acaba hangisi daha doğru ve verimli bilemedim
Hahaha bence de herkes haklı :))) Aslında tam anlamıyla yüz yüze eğitim olsaydı belki bu kadar zorlanmazdın. Ela kaçıncı sınıf şimdi, 2 mi?Bence herkes haklı:) Öğretmen diyor ki sorumluluk alana kadar destekleyeceğiz. Ben de diyorum ki sorumluluk duygusu kazanabilmesi için sorumluluk alması lazım:)
Bir de özel okulun şöyle bir derdi var. Ela’nın toplamda 10 öğretmeni var. Her biri başka birşeyler talep ediyor. Ders sayısı da çok fazla. Yönetmekte zorlanıyorum.
Alt açma örtüsünü direkt çarşafın üstüne serdim. Çarşafın altına da alez serdim. Dün gece 3’te kaçırdı. Alt değiştirme örtüsünü attım, yenisini serdim. Pijamayı değiştirip yatırdım. Bugün 2 defa yetişmeyi başardı ama kakası gelince bez diye tutturdu. Bezi bağlayınca yaptı. Ben de akademisyen anne’nin kaka ile ilgili kitap serisini sipariş verdim az önce. Biraz okusak iyi olacak. Ela’da da Güle Güle Kakalar diye bir kitap epey işimize yaramıştı bu konuda. Eyy ebeveynlik neler yaptırıyor insana:)
Bakalım ne kadar sürecek
hiç sorma bizim de kaka anlarına beste yapmışlığımız bile var :) Bir de kızlar tuvalet alışkanlığı kazandıktan çok sonra bir şarkı öğrendim. Daha doğrusu kızlar okulda öğrenmiş tekrar ede ede bana da ezberlettiler. 'çişim var çişim var, işte bu kadar kolay, tuvalete hay hay, beze baybay' :) çok anlamlı gerçekten.. yani ezgisi de okadar iyi ki bazen kendimi söylerken buluyorum :)Alt açma örtüsünü direkt çarşafın üstüne serdim. Çarşafın altına da alez serdim. Dün gece 3’te kaçırdı. Alt değiştirme örtüsünü attım, yenisini serdim. Pijamayı değiştirip yatırdım. Bugün 2 defa yetişmeyi başardı ama kakası gelince bez diye tutturdu. Bezi bağlayınca yaptı. Ben de akademisyen anne’nin kaka ile ilgili kitap serisini sipariş verdim az önce. Biraz okusak iyi olacak. Ela’da da Güle Güle Kakalar diye bir kitap epey işimize yaramıştı bu konuda. Eyy ebeveynlik neler yaptırıyor insana:)
Bakalım ne kadar sürecek bizim macera:)