Popüler Konu Verimli Rutin

Ben özellikle ödev işinin öğretmen ile çocuk arasında bir mesele olduğunu düşünüyorum. Başından beri anlaşamadık öğretmeni ile bu konuda. O kontrol etmemiz gerektiğini söylüyor ve ödevdeki eksikleri veya yanlışlıkları Ela’ya söylemek yerine bana whatssapp’tan hem resim atıp hem sesli mesaj olarak gönderiyor. :işsiz: Bir de yapmadıklarının hesabını arayıp bana soruyor:bicak:Kocamdan çok mesajlaşıyoruz kendisiyle:)
İşte neden böyle ya tuhaf yani, elaya söylese hem çocuk hatasını öğrenecek hem de daha fazla sorumluluk alacak belki. Veliye iletmek daha mı kolay oluyor acaba..

İşte neden böyle ya tuhaf yani, elaya söylese hem çocuk hatasını öğrenecek hem de daha fazla sorumluluk alacak belki. Veliye iletmek daha mı kolay oluyor acaba..
Bence yeni nesil özel okul velisi talebi bu. Öğretmenler de veliyi memnun etme çabası içerisinde girmek durumunda bırakılıyorlar.

Günaydın Hanımlar,

Dün online diyet listem geldi. 1 ay boyunca un, şeker, tahıl, baklagil, süt ürünleri ve meyve yasako_O

Günde iki öğün 8/16 düzeninde besleneceğim. İyot ve magnezyum takviyesi verdi.

Bebekleri ek gıdaya geçirirken yaptığımız gibi 1 ay sonra besin grupları sıra ile vücuda tekrar tanıtılacak ve bedenin verdiği tepkiler izlenecek.

Günaydın Hanımlar,

Dün online diyet listem geldi. 1 ay boyunca un, şeker, tahıl, baklagil, süt ürünleri ve meyve yasako_O

Günde iki öğün 8/16 düzeninde besleneceğim. İyot ve magnezyum takviyesi verdi.

Bebekleri ek gıdaya geçirirken yaptığımız gibi 1 ay sonra besin grupları sıra ile vücuda tekrar tanıtılacak ve bedenin verdiği tepkiler izlenecek.
Süt ürünleri derken peynir ve yoğurt da mı yasak?

Süt ürünleri derken peynir ve yoğurt da mı yasak?
Evet hepsi, tereyağ da dahil. Şu an amaç bağırsak florasını sıfırlamak. Bağırsak terapisi diye geçiyor. Ardından tekrar süt ürünleri tükettiğimde vücudun tepkisine bakıp, bana iyi gelip gelmediğini kontrol edeceğiz.

Birşeylerin dokunduğunu hissediyorum hep ama ne olduğunu tespit edemiyordum. Bazen ciltte döküntü oluyor, bazen aşırı bir şişkinlik hissediyorum. Bir anlayalım bakalım. Bu arada da tekrar zayıflayıp, orada kalmayı istiyorum.

Evet hepsi, tereyağ da dahil. Şu an amaç bağırsak florasını sıfırlamak. Bağırsak terapisi diye geçiyor. Ardından tekrar süt ürünleri tükettiğimde vücudun tepkisine bakıp, bana iyi gelip gelmediğini kontrol edeceğiz.

Birşeylerin dokunduğunu hissediyorum hep ama ne olduğunu tespit edemiyordum. Bazen ciltte döküntü oluyor, bazen aşırı bir şişkinlik hissediyorum. Bir anlayalım bakalım. Bu arada da tekrar zayıflayıp, orada kalmayı istiyorum.
Süt ürünlerinin olmadığı bir beslenme düzeni benim için çok zor o nedenle sordum.
Hiç girmeyeyim böyle alengirli işlere.
Üç beş kilo fazlamla ve peynir tabağımla yuvarlanıp gideyim en iyisi.:halay:

Süt ürünlerinin olmadığı bir beslenme düzeni benim için çok zor o nedenle sordum.
Hiç girmeyeyim böyle alengirli işlere.
Üç beş kilo fazlamla ve peynir tabağımla yuvarlanıp gideyim en iyisi.
Benim için de çok zor. Peynir-tereyağı ve yoğurtlu meze üçlüsü olmadan nasıl yaşarım bilemiyorum. Ama 1 ay deneyeceğim bakalım:)

Selam hanımlar, benim sizlerden bir ricam var. Çok konuya müdahil olmasam da, güncel yazılarınızı sürekli okuyorum, takip ediyorum. Soracağım konuda benden çok daha fazla tecrübeniz olduğu için sizlerden fikir almak istedim.

2 yaşında yeğenim var, kendisine şu an ne tür aktivite kitapları ya da oyunlar almalıyız? Sıradan oyuncaklar almak yerine daha çok eğitici kitaplar, zihinsel gelişimine faydası olacak oyuncaklar almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum :KK68:

Selam hanımlar, benim sizlerden bir ricam var. Çok konuya müdahil olmasam da, güncel yazılarınızı sürekli okuyorum, takip ediyorum. Soracağım konuda benden çok daha fazla tecrübeniz olduğu için sizlerden fikir almak istedim.

2 yaşında yeğenim var, kendisine şu an ne tür aktivite kitapları ya da oyunlar almalıyız? Sıradan oyuncaklar almak yerine daha çok eğitici kitaplar, zihinsel gelişimine faydası olacak oyuncaklar almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum :KK68:
Bende merakla bekliyorum cevapları. Benim canavarlar 2 ve 4 yaşında. Aldığımız hiç bir oyuncak evdeki materyaller kadar uzun süreli oyalamıyor.
Hafta sonu çamaşır sepeti ile oynayarak geçti. Bir ara araba oldu diğeri polis sonra uzay gemisi oldu marsa gittiler inip uzay yürüyüşü yaptılar. Sırtlarına aldılar kaplumbağa oldular.

2-7 yaş arası çocuklarla çalışan biri olarak istediğiniz kadar hikaye kitabı alın derken oyuncak için aynı şeyi söylemeyeceğim.

Yapılandırılmış pilli, uzaktan kumandalı, çocuğun hayal gücünü desteklemeyen her türlü oyuncak bana göre gereksiz.

Çocuklara örtü, sepet, mandal, pipet, çorap, balon, dil çubuğu vb materyaller ile çok güzel eğitici ve eğlendirici oyunlar hazırlanabilir hatta hazırlamaya bile gerek yok çocuklar bunlarla kendi oyunlarını kurgulayabilir.

İlle de oyuncak alacağım diyenlere ahşap renkli bloklar, legolar, geçmeli-takmalı lego-bloklar ile Jenga ve Jovo adlı seti öneririm.

Eşleştirme temalı kutu oyunları az parçalı ahşap bul-tak, yap-boz tarzı oyuncaklar da güzeldir.

El ve parmak kuklası ile evcilik, tamir oyuncakları ve top ile de sıkılmadan oynar çocuklar.

Oyun hamuru ve dokunsal duyu materyallerini özellikle tavsiye ederim.

Anaokulu malzemesi-oyuncağı satan firmalarda bu tip eğitici-geliştirici materyalleri daha rahat bulursunuz.

Bende merakla bekliyorum cevapları. Benim canavarlar 2 ve 4 yaşında. Aldığımız hiç bir oyuncak evdeki materyaller kadar uzun süreli oyalamıyor.
Hafta sonu çamaşır sepeti ile oynayarak geçti. Bir ara araba oldu diğeri polis sonra uzay gemisi oldu marsa gittiler inip uzay yürüyüşü yaptılar. Sırtlarına aldılar kaplumbağa oldular.
Merhabalar ben de takipteyim😊 yukarıda arkadaş çok güzel özetlemiş aslında ben direkt oyuncak adı vereyim kızın sevdikleirnden
özellikle sevip oynadığı, ahşap mutfak var , waldorf ahşap gökkuşağı evi ve insan figürleri var onlarla kendisi değişik oyunlar kuruyor
Şeklini keşfet diye bir kutu oyunu var resimde boşluklara uygun şekil takılıyor bir bakın bence baya güzel
Boncuk dizme oyunu var
Kinetik kum , oyun hamuru ve boya kalemleri başının tacı😆
Davul ve mızıka var (nefes için iyi dediler ama pek ilgili değil onunla)
Legolar var
Manyetik hayvanlar ve giydirme oyunları da baya güzel yani ondan çok ben oynuyor da olabilirim😊
İlişki kurma ve eşleme kartları beraber oynamak için güzel
Minipo nun aktivite kitabı ve adeda nın dikkati güçlendirme seti çok iyi bence ama benim kız sevmiyor ben o yüzden kaldırdım ama arkadaşımın kızı çok seviyor
Bir de en çok evde yaptığım aktiviteleri seviyor işte nohut,makarna aktarma oyunu, bebek bezlerinin içini çıkarıp suyla ıslatıp kar yada renklendirerek çim yapıp hayvan saklama, obleck hamuru, traş köpüğü , süngerle su aktarma
Aklıma gelenler bunlar.tabi en güzle dışarıya çıkmak dıaşrıda bir odun parçası bile yetiyor onlara ama haftasonalrı özellikle yasaklardan dolayı evde oylamaya çalışıyoruz

3 yaştan kullandıklarımız
Bak-diz-boz
Haydi anlat kartlar
Legolar
Puzzlelar
Öykü oluşturma kartları
Dikkat güçlendirme seti

Bu arada piapolya yı yeni keşfettim. Henüz almadım ama güzel eğitici ve eğlenceli oyuncakları var, araştırmadayım ben de.

Son olarak 5 yaş üzeri için halı dokuma, punch, vs. Materyallari var. Onları da yeni keşfettim. Halı dokumayı aldık baya dikkat gerektiriyor ve keyifli 😅

bence gayet güzel oynamışlar, kardeş ile birlikte birbirlerine bir çeşit akran görevi görmüşler :)

Hanımlar merhaba
Aranızda demir döküm tava kullanan var mı? Lava’nın ızgara tavasını almayı düşünüyorum ama bizim ocakta tabanı mıknatıs tutmayan hiç bir tava çalışmıyor.

Nora benim kızım da 2,5 yaşında. En çok oyun hamuru ve boyalar ile oynuyor. İş Bankasının hareketli kitaplarını seviyor. Onun dışında tamir çantası, oyuncak sebze meyve, pişirme oyuncakları, doktor seti ile oynuyor.
Puzzle olarak en çok Classic World’un Ahşap Alfabe Yapbozunu seviyor. Bir de Melissa&Doug Mıknatıslı balık tutma puzzle’nı seviyor.

Hanımlar merhaba
Aranızda demir döküm tava kullanan var mı? Lava’nın ızgara tavasını almayı düşünüyorum ama bizim ocakta tabanı mıknatıs tutmayan hiç bir tava çalışmıyor.
Lava değil ama başka markadan döküm tava kullandım.
Döküm tencere ve tavalar kullanışlı gelmiyor bana.
Çok ağırlar bir kere.
Bulaşık makinesine koyamıyorsunuz.
Benim elektrikli ızgaram var balığı, köfteyi, ciğeri onda pişiriyoruz çakma mangal gibi oluyor.

roboroc s 5 den ben de aldım bugün. Kargo bekliyorum. Özellikle şuna dikkat et ya da ilk kurulumda önemli dediğin şeyler var mı? En deneyimlimiz sensin
Uzun perde varsa duvar gibi algılıyor, perdeleri iyice kenara çekip, peteğin üzerine kaldırıyorum. Su haznesine az bir miktar sıvı yüzey temizleyici ekliyorum.
Valla ben çok memnunum umarım sen de memnun kalırsın. Bizim evde yataklar ve koltuklar yerden yüksek olduğu için ayrıca derin temizliğe gerek kalmıyor artık.

X