merhaba elacda hanım ben diksiyon derslerine başlamak istiyorum ama kurs almadan youtubedan önereceğiniz bir kanal var mı nasıl başlamalıyım uzun zamandır erteliyorum bende ankarada oturuyorum öveçlerdeyim bende 3 ay oldu ankaraya taşınalı
Youtube'da Reyhan Çınar'ın İstanbul Türkçesi kanalını takip ediyorum. Ayrıca intagram'da Jülide Sönmez'in (konusma.iletisim.diksiyon) paylaşımlarını çok faydalı buluyorum.
Kilo vermeye ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak kilo al-ver döngüsünden çıkmaya çalıştığım için bu ara günlük beslenme düzenim şu şekilde:
05:30-06:00 1 büyük bardak su (500 ml) 10:00-10:30 Türk Kahvesi 12:30-13:00 İlk Öğün 14:00-14:30 Türk Kahvesi 16:00-16:30 Ara öğün (1 avuç badem) 18:30-19:00 Akşam Yemeği 21:00-21:30 Maden suyu + Magnezyum
İlk öğünde yapabilirsem Karatay kahvaltısı, yapamazsam da işyerinde dengeli bir öğün yemeğe gayret ediyorum. Akşam öğününde ise şu şekilde planlama yaptım:
Baklagil-turşu-yoğurt
Çorba-Sebze yemeği-yoğurt
Et-Haşlanmış / fırın sebze veya salata
Uyduğum beslenme kuralları ise şu şekilde:
Paketli gıda yemiyorum.
Gazlı içecek içmiyorum.
Tatlı yemiyorum.
Hamur işi türlerinden olabildiğince uzak duruyorum.
Youtube'da Reyhan Çınar'ın İstanbul Türkçesi kanalını takip ediyorum. Ayrıca intagram'da Jülide Sönmez'in (konusma.iletisim.diksiyon) paylaşımlarını çok faydalı buluyorum.