2021 YILI OCAK AYI DEĞERLENDİRMESİ
Okunan Kitaplar
Deli Tarla: Güzel bir öykü kitabıydı. Bu ay okuduğum en iyi öykü kitabıydı. Öykülerde mizah-hüzün dengesini seviyorum.
Kün: Çok güzel ve enteresan bir romandı. Yazım dili çok özgündü. Ben çok beğendim.
Gelirken Ekmek Al: Fena değildi, bazı öykülerde sıkıldım. Deli Tarla daha iyiydi.
Sırça Köşk: Canım Sabahattin Ali’nin oldukça depresif bir modda yazmış olduğunu düşündüğüm, hep insanların başına kötü olayların geldiği bir öykü kitabı. Ben çok severim Sabahattin Ali’yi ama bu kitabını okurken içime fenalıklar geldi. Yazım dili kesinlikle çok iyi ancak öyküle çok depresifti.
Bu Patika Nereye Çıkar: Mina Urgan’nın bir sözü var. “Karpuzu kestin, baktın kabak. Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu? Canım Fethi Naci’nin bu cümlesinden sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim kitabı da insanı da…”
Bu öykü kitabı fazla dramatik olaylardan seçilmiş, biraz okuduktan sonra, yukarıdaki söze dayanarak bırakmaya karar verdim. Enerjimi çok düşürdü kitap.
İzlenen Fimler
Rüzgarı Dinleyen Çocuk: Gerçek bir hayat hikayesi. Yokluğun ortasında insanın azmederse neler yapabileceği ile ilgili harika bir motivasyon filmi
Lady Bird: Ergenlikteki bir kızın büyüme sancıları ve ebeveynleri ile olan ilişkilerini konu alan duygusal bir film. Ben beğendim.
Enigma: İkinci dünya savaşının seyrini değiştiren bir profesörün gerçek hikayesi. Çok etkileyici bir filmdi.
Sosyal Ağ: Facebook’un nasıl kurulduğunu anlatan bir filmdi. İzlemesem de olurdu
Yerdeki Yıldızlar: Disleksi bir çocuğun hayatını değiştiren bir öğretmen hakkında çok çok güzel bir filmdi. Filmin ilk adı “Her Çocuk Özeldir.”
Gizli Sayılar: NASA’da 1960’lı yıllarda görev yapan 3 siyahi kadının gerçek hikayesi. Irkçılık ve erkeklerin yaptığı bir işte kadın olmanın getirdiği zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelen kadınların motive edici hikayesiydi.
Alınan Eğitimler
Akıllı Rutinler: Whatss app üzerinden aldığım 7 günlük bir eğitimdi. Genelde bildiğim ve uyguladığım şeylerdi. Ancak rutinlerimi yeniden gözden geçirmemi sağladı.
Aksiyon Alınan Konular:
Para Yönetimi: Bu ay iki adet yatırım hesabı açtım. Biri esnek birikim hesabı. Her ay 2 gr altın, ayın 4’ünde hesabımdan otomatik olarak alınacak. Bu birikim kızlarım için. Diğeri de yatırım hesabı. 5 farklı yatırım fonu aldım. Her ay gelirimin %10’nunu bu hesapta değerlendireceğim.