Ben kitabı okumadım ; fakat yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla anne babalara ciddi yük bindiren ve karamsarlığa iten bir kitap. Bazı kitaplar insanları derin düşüncelere, hayatı yeniden sorgulamalara sevk eder. İnsanın tutunduğu dalın aslında çürük dalmış diye düşünüp zaten tek dayanağı olan çocuğuna iyi ebeveyn olma düşüncesini bu denli sarsan bir kitabı okumak istemem açıkçası.
Zaten dünya yeterince çıkmazda bir de üstüne bu tarz karamsar duygular, içinden çıkılmaz bir aldırıyor hele ki hassas insanlara.
benben00 in de dediği gibi artık popüler akım ve bencede doğru olan ve benim de desteklediğim akım mükemmler ebeveyn yoktur. Kendine, çocuğuna ve şartlara göre iyi ebeveyn vardır.
Mükemmelliğin sonu yok ucu yok. Yine düşününce evet annemiz babamız bizi nasıl büyütmüş, çocuğuma asla yapmam Dediğimiz şeyler bizlere yapılmış vs vs vs ama sonuç olarak biz o durumdan ne alarak çıkmışız, aldığımız şey bizi nasıl etkilemiş ve etkilemeye devam ediyor mu? Önemli olan insanın kendinin farkında olması, çocuğunun farkında olması.
Yanlışlar, hatalar hep oluyor. Geri dönüşü olmayan şeyler yapılmasın olmasın yeter ki.
Okumadığım bir kitap üzerine epey uzun bir yorum yaptım kusura bakmayın
Konuşasım varmış :)))