Epey gezmişsiniz :)Evet stres yönetimi iyi olmalı, yola çıkana
aynen yaz yapalım13 kilo fazlaymış ama ben en son kızlar 3 yaşında iken karadeniz gezisinde kullandım kanguru ama zorlandım. Yurtdışında henuz bebek adımlarındayız ya; 10 ülkeyi ziyaret ettik.
Makedonya(üsküp,ohrid,tetova,matka kanyonu, sveti naum) İtalya(Roma, floransa, napoli, pompei, pisa, siena, garda gölü, sirmione, venedik, verona), Vatikan, Çek Cumhuriyeti(prag, karlovy vary), Avusturya(viyana), Macaristan(budapeşte), Almanya(dresden), Slovakya(Bratislava), Gürcistan(batum), Yunanistan(rodos, mikanos, santorini adaları)
Yurtdışına bazen turla gitmek daha ekonomik oluyor, o durumda turu satın alıp konaklamayı transferleri turla sağlıyoruz ama şehir gezilerini, ektra turları kendimiz planlıyoruz. Yerel halkın arasına katılıp toplu taşıma kullanmaya dikkat ediyoruz. 2 sene üst üste planladığımız yurtdışları özel sebeplerden iptal oldu( mısır ve kıbrıstı) Sonrada pandemi patladı işte. Hoş pandemi çıkmasa da kurlar çok fena, nasıl gezilir kii lk yurtdışı seyehatimde euro 2,10 tl idi, hey gidi
Çok güzel yerler tebrik ediyorumEpey gezmişsiniz :)
Evet kurlar böyleyken Avrupa iyice zor. Çocuklar küçükken herşeyi ucuza getirmek olmuyor. Bu dönem ucuz ve yakın ülkeler teecih edilebilir. Pegasusta şu an seneye kış biletleri satılıyor, epey uygun bakmak istersen.
Biz Kanada'da Quebec, Montreal ve Torontoya, Tayland'da Bangkok, Koh Samui ve Koh Tao adalarına, İtalya da Romaya ve bir de yurt dışı sayarsak Kıbrıs'a gittik.
Bir arkadaşımız Japonya'da yaşıyor, pandemi biterse oraya gidebiliriz, bir de Öncelikli Barselona ve Amsterdam'ı çok merak ediyorum.
Benim de kuruya dönük karma. Yalnız vücudum epey kuru. Hindistan cevizi yağı kullanıyorum nemlendirmek için ancak yeterli gelmiyor. Pul pul dökülüyor. Önerebileceğin bir vücut losyonu/kremi var mı?
Eşim de çok geriliyor kızlar arıza verince. Her Eskişehir’e gidiş veya dönüşte mutlaka hız cezası yiyoruz, zira İpek her ağladığında gaza basıyor kendisideme böyle üzülüyorumKonusu geçtikçe gezme alışkanlıklarımızı, gezdiğimiz yerleri yazıyorum ben. Tekrara girip sıkılanlardan özür dilerim :) fakat amacım sadece çocuklarla da keyifli geziler yapılabileceğini anlatmak cesaretlendirmek. Hiç birşey kolay olmuyor elbette ama zorlukların kabulu ile çıkıyorum ben yola. Küçükten alıştırdım ben onları, 2,5 aylıkken çıktık ilk tatile :) 2,5 yaşında baya iyi performansta antik kent gezer oldular. Çatal höyük antik kentini gezerken ilk kez köstebeği gördüler, tropik kelebek bahçesinde ellerine dana kadar kelebek kondu :) 2 yaş yazında fethiye-datça taraflarındaydık; kaldığımız otelde papağanlar açık alanda dolaşıyordu, fethiyede yamaç paraşütü de meşhur bilirsiniz. Mesela o tatili 'biz bir yere gitmiştik kuşlar konuşuyor adamlar uçuyordu' diye anlatıyorlar :)
Eşimle ben de biraz delilik var bu konularda. Kızlar 8 aylıktı, doğu ekspresi turu daha popüler değil böyle, bilet falan bulunabiliyor yani. Bilet aldık, yataklı vagon ile karsa varıp kars turu yapacaktık. Tren garında trenin ankaradan değilde kayseriden hareket edeceğini, kayseriye kadar otobusle gidileceğini öğrenince gardan biletleri iptal ettirip döndük. Bavullar, astronot tulumlar hersey hazır 8 aylık 2 bebekle 24 saat tren yolculuğuna çıkıyorduk yani :) Şimdi yazarken bile bi çılgınlık gibi geliyor bana :) Tren garından çıktık bu kadar hazırlık yaptık boşa mı gidecek diye hemen bir güncelleme yapıp rotayı istanbul adalara çevirdik, orda heybeliada da kızlar çimlerde debelenirken pirelendi falan. :) Daha neler neler...
Çok teşekkür ederimgideceğin zaman haberim olsun daha çok detay veririm :)
Çok teşekkür ederimDoğu Anadolu'da görev yaparken, bir Akdenizli okarak havası cildime hiç iyi gelmemişti. Senin dediğin gibi pul pul dökülüyordu artık. Doktor ampul şeklinde E vitamini, Bepanten Plus, Acı Badem Kremini karıştırıp akşam sürmemi, sabah da gül yağı, badem yağı karışımıyla bunu silmemi önermişti. Bundan yıllar önce bayağı işe yaramıştı bende.
Senin cildinin, senden okuduklarıma dayanarak daha hassas olduğunu biliyorum. (Bende rosa yok.) Başkasına sormuştun ama bende deneyimimi yazmak istedimelecda
Benim eşim de pimpirikli çok. Ben daha rahatım ama kendisi beni rahat bırakmıyorValla helal olsun cesaretinizeEşle uyum burda çok önemli. Ben biraz rahatım ama eşim söz konusu çocuk olunca rahat olamıyor. 14 aylıkken otel tatili yaptık, oğlum yeni yürümeyi öğrenmişti eşim diken üstünde sürekli. O oğlana baktı. Ben gayet keyifli bir tatil geçirmiştim
Çok teşekkür ederim canım, not aldımelecda cım benim oğluşun cildi de çok kuru, doktorun önerdiği krem hem çocuklar hem yetişkinler için, la roche lipikar baume AP+
Kesinlikle çok başarılı arada kendim için de kullanıyorum, tavsiye ederim
Aynen bizde de durum öyleBenim eşim de pimpirikli çok. Ben daha rahatım ama kendisi beni rahat bırakmıyor
Aslında bu konu hakkında tüm bahaneler çürütülebilir. Benim en büyük bahanem zaman olmaması. Sadece çalışan bekar ve tek yaşayan biriyken de zamanım olmamasından yakınırdım. Kendimi sıktıkça daha fazla zaman yaratmaya başladım. Tek yapılması gereken üzerimizdeki tembellikten kurtulmak... Yoksa tabletten oyun oynamak için pekala zaman bulabiliyorum.Selamlar Hanımlar,
Günün sorusu geliyor:)
Kazanmak istediğin alışkanlık ile ilgili harekete geçmeyi neden ertelediğin konusunda dürüst bir değerlendirme yap. Hadi bakalım:)
Benim bu konuda verebileceğim tavsiye sabah 15 dakika erken kalkmak veya gece 15 dakika geç yatmak olur. Ben meditasyonu 10 dakika, Yoga’yı da 10-15 dakika aralığında tutuyorum şu an, başka türlü uzun uzun yapma şansım yok. Atabileceğin en küçük adımı atıp, her gün aynı saatte sürdürmeye çalışmak gerekiyor.Aslında bu konu hakkında tüm bahaneler çürütülebilir. Benim en büyük bahanem zaman olmaması. Sadece çalışan bekar ve tek yaşayan biriyken de zamanım olmamasından yakınırdım. Kendimi sıktıkça daha fazla zaman yaratmaya başladım. Tek yapılması gereken üzerimizdeki tembellikten kurtulmak... Yoksa tabletten oyun oynamak için pekala zaman bulabiliyorum.
Yazılabilecek bir neden olarak uzun süre isteyen bir rutin için (örneğin yarım saatlik bir meditasyon) zaman bulamamak. 10 dakikalık, 5 dakikalık rutinler tamam. Yapılan bir işin içine başka iş de entegre edebiliyorum. (çocuğu uyuturken kitap okumak,yürüyüş yaparken müzik dinlemek, kahve keyfi yaparken ev ahalisi ile sohbet etmek gibi...)Ancak yarım saat tek başıma kaldığım bir zaman dilimi bulmak gerçekten benim için zor. Fikirlerinize açığım. :)
Bunların içinden bir tanesini seçip, her gün onunla ilgili küçük bir adım atmayı denesen, birini halletmeden de diğer konuya geçiş yapmasan nasıl olur?Kazanmak istediğim alışkanlıkları neden erteliyorum:
-günde en az 2 lt su içmek- hesabını tutmak zor geliyor ama elecdanın 1er ltlik 2 şişe kullanma fikri mantıklı
-günde 15 dk da olsa spor yapmak-aşırı aşırı aşırı üşeniyorum.
-ekmek yemeyi azaltmak- ekmeksiz keyif vermiyor sanki
-sosyal medya kullanımını azaltmak-gerçek hayatta sosyalleşemeyince ekran sürem arttı. Bağımlı gibi Elim gidiyor sürekli.
Memnunum ama filtre kahve sevmiyorum sadece türk kahvesi içeceğim dersen Tefal’in türk kahvesi makinası daha iyi bence.elecda canımcım karaca hatır makinesinden memnun musun? Tavsiye eder misin?
Merhaba, hoş geldinMerhaba, elecda hala yazıyorsun sanırım, seni gördüğüme çok sevindim. Uzun bir aradan sonra yeniden burada olmak ve seni de burada görmek mutlu etti beni :)
5 gündür 2 lt suyumu içiyorum. Ekmek için de küçük bir adım attım bakalım devamı gelecek miBunların içinden bir tanesini seçip, her gün onunla ilgili küçük bir adım atmayı denesen, birini halletmeden de diğer konuya geçiş yapmasan nasıl olur?
Uyku sorununu ben de yaşıyorum. Benim oğlum hala emiyor. İpek i kesmiştin dimi sütten? Uyanıp ne yapıyorBenim rutinlerimi aksatmama ya da ertelememe sebep olan şey İpek:)). Daha doğrusu İpek’in uyku problemi.
Gece hala uyanıyor. Bazı geceler sık uyanıyor. O zaman erken kalkamıyorum ve sabah rutinlerim aksıyor.
Akşam yatağına yatırdığımda da bazen uyuması uzun zaman alıyor ve benim çok uykum geliyor. O zaman da yatmadan önceki rutinlerimi ihmal ediyorum.
Ela’nın kesintisiz uykuya geçişi 4 yaşını bulmuştu, umarım İpek’in bu kadar uzun sürmez.