Popüler Konu Verimli Rutin

merhaba arkadaşlar bende baştan başladım topiği okumaya daha okuyacak çok sayfam var bende bir senedir yumuşatıcı kullanmıyorum onun yerine beyaz sirke kullanıyorum kullandığım sirke ne kadar doğal tabi bilmiyorum dün ilk defa arap sabunu aldım marketten sıvı benim hayatımın vazgeçilmezi çamaşır suyu onun nasıl çıkaracağım hayatımdan bilemiyorum siz onun yerine ne kullanıyorsunuz ve çamaşır suyu gibi temiz yapıyor mu?

Ben 7 yıldır facebok kullanmıyorum son 1 yıldır instegram kullanıyorum hiçbir paylaşımım yok ve sadece bir kaç kişi ekli ablam ve kardeşim onlarda paylaşım yapan kişiler değil ben genelde kişisel gelişim ile ilgili ve bir oğlum var onun için bazı kanalları takip ediyorum.

Kendi bildim bileli fazla kıyafet tutamayan biriyim birşeyleri kullanmıyorsam mutlaka başkasına veririm yazlıklarımı secip sadece üç tane tişört ayırıp diğerlerini iş arkadaşıma verdim hepsi kaliteliydi 3 senedir kullanıyordum baktım birşey olmuyor verdim bende

Düzenli olmayı çok seviyorum evi genelde düzenlerim seçerim ayırırım atarım tutmam çok fazla birşey ama evim genelde dağınık dolabım fazla yok bu beni çok rahatsız ediyor evim kendi evim değil ve devamlı şehir değiştiriyoruz inşallah kendi evime geçtiğimde ilk işim dolap yaptırmak olacak inşallah

çok güzel bir topik çok sevdim kitap gibi okuyorum

Son düzenleme:
Hepsi ayrı kitaplar. Nermin Yıldırım’da favorilerm:
-Dokunmadan
-Unutma Dersleri
- Unutma Beni Apartmanı

Misafir kitabını pek beğenmedim. Ev’i henüz okumadım.

Ayfer Tunç’un Dünya Ağrısı ve Yeşil Peri Gecesi kitaplarını okudum. Dünya Ağrısını sıkıcı buldum, diğeri çok güzeldi.

Hoş geldin canım
Dolap gerçekten çok kritik. Bir de çocuk eşyaları bölünerek çoğalıyor mesela bizim evde, dolap olsa da ev sürekli dağınık

Hoş geldin canım
Dolap gerçekten çok kritik. Bir de çocuk eşyaları bölünerek çoğalıyor mesela bizim evde, dolap olsa da ev sürekli dağınık
ben youtubedan çok video izlerim genelde birşeyler ararştıtım dinlerim en çok vaktim youtubeda geçiyor sizin sayfanızı okuduktan sonra bende akşamdan itibaren evde saat tutmaya başladım böylece oğlumla daha çok vakit geçirdim ilk gün için çok başarılıydı ve kendim için ayırdımğım saat dilimlerinde de bakmadım çok fazla telefona kendimi çok huzurlu hissettim.

oğlum için adem güneşin kitaplarını
hatice kübra tongerin
doğan cüceloğlunun kitaplarını alıp okumuştum daha iyi bir anne olmak için ve bu kitapları okuduktan sonra bende kendi çocukluğumda ne kadar çok zarar gördüğümü anladım şimdi kendimi iyileştirmeye calışıyorum

yazdıktan sonra şimdi bunu okuyorum kullanıyor musunuz halen daha elecda hanım

Sevgili birdenem bebeğin uzun ömürlü olsun. Ben aradan 7 sene geçmişken tekrar anne olmayı çok sevdim. İlk bebeğim hiçbir şey anlamadan, hay huy ile büyümüş. Geç yaşta anne olmayı herkese tavsiye ederim. Daha keyifli oluyor.

Büyük ile yaşadığın sıkıntılar benimkiyle paralel. Ama bebişin kızımın hayatına kattığı pozitifliği şimdiden görebiliyorum. Şimdi biraz sıkıntı yaşıyor belki ama güzel bir abla kardeş olacaklarını düşünüyorum. Öyle olursa ömrü boyunca kopmayacak bir bağı olacak bir kardeşi ile.

Yaşadığın o öfkenin aynısını yaşıyorum şuan ve geçmesini bekliyorum sabırla..Bu kadar güzel anlatılabilirdi gerçekten

Cok teşekkürler R Roasanayma güzel cevabın için.
Oglum olduğunda da çok genç sayılmazdim. 32 yaşındaydım ama o zamanki duygularım , bakış açım ile şimdiki cok farklı. Allah sonumuzu hayır getirsin

Merhaba elecda bende senin gizli takipçilerindenim şimdi baktım da yıllar geçmiş Pek yazamasamda her sayfayı tek tek okurum hergün uyumadan önce.. Çok şey öğrendim senden ve yazan arkadaşlardan, çok şey kattınız bana hepinize teşekkür ederim

Nermin Yıldırım- Unutma Dersleri’ni okudum ve çok beğendim. Ayfer Tunç- Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi adlı romanını okudum. O da güzeldi. Tavsiye ederim.

Dünya Ağrı’sının methini duydum. Okuma sıramda vardı. elecda sen şimdi sıkıcı deyince bi vazgeçtim Nermin Yıldırım-Dokunmadan kitabını merak ediyorum bi de.

Bende şöyle bir liste var; Milliyet Kitap 2000-2015 yılları arasında yayınlanan en iyi romanlar. Bu listeyi takip ediyorum.

• Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Hikâyesi- Ayfer Tunç
  • Bizim Büyük Çaresizliğimiz- Barış Bıçakçı
  • Cüce- Leylâ Erbil
  • Daha- Hakan Günday
  • Dünya Ağrısı-Ayfer Tunç
  • Haw - Kemal Varol
  • Kalan- Leylâ Erbil
  • Kar - Orhan Pamuk
  • Köpekler İçin Gece Müziği - Faruk Duman
  • Masumiyet Müzesi- Orhan Pamuk
  • Son Adım- Ayhan Geçgin,
  • Suskunlar - İhsan Oktay Anar
  • Şairin Romanı - Murathan Mungan
  • Tol - Murat Uyurkulak
  • Uykuların Doğusu - Hasan Ali Toptaş.

Yanında tik olanlar okuduklarım. Okunacak çok kitap var ama ben iyi ve güncel romanlar okumak istediğimi farkettim. Kendime belirlediğim yazarların romanlarını okumaya karar verdim o yüzden. Onları da bu listedekilere göre belirledim. Liste dışından bir de Nermin Yıldırım ve Alper Canıgüz var.

Iyi günler Sahihuban instagramda isminiz nedir acaba

herkese meraba dostlar.

geçen yıl okuduğum Digital Minimalizm kitabında altını çizdiğim, not ettiğim kısımları yeniden okuyorum inceliyorum.
30 günlük digital detoxu yapacağım inşaallah bi kaç gün içerisinde. Lakin buna fazlasıyla ihtiyacım var.
....
DİGİTAL TEMİZLİK NASIL OLACAK?

1. zorunlu olmayan teknolojileri hayatınızdan çıkaracağınız 30 günlük periyot belirleyin
2. bu 30 günlük mola süresince tatmin edici ve anlamlı bulduğumuz faaliyetleri ve davanışları belirleyio yeniden keşfe çıkın.
3. molanın sonunda temiz bir sayfa açarak, zorunlu olmayan teknolojileri hayatınıza sokun. Ve karar verilen her teknolojiyi hayatınızda hangi değere hizmet ettiğini ve bunun en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı tespit edin.

....
öncelikle 30 günlük süreçte yapmak istediğim; şu an yapmadığım ancak kazanmak istediğim alışkanlıkları listeleyeceğim.

Daha çok kitap, daha çok araştırma daha çok değer katmak var.
ayrıca daha hisli ibadet etmek, yürüyüş yapmak.. var ..
.....................

Telefon kullanımını kısıtlamak beni de en çok zorlayan konu. 30 günlük detoksta buraya ve instagrama da mı girmeyeceksin? Benim de en çok zamanımı alan bu ikisi. Ve sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyorum. 12 Aralık-1 Ocak arası buraya girmeme kararı aldım ve girmedim. Lakin davranışta kontrast diye bir kavram var eğitim bilimlerinde bilirsiniz belki buraya girmeyince o süreçte aşırı miktarda İnstagrama girmiş oldum. Ve detoksum hiç oldu bu durumda Bana öneride bulunacak olan arkadaşlar her tavsiyeye açığım.

Not: süre kısıtlaması koydum ama yine de kendime ek süre verip duruyorum

Merhaba arkadaşlar, geç de olsa hepinize güzel sağlıklı bir yıl diliyorum. Bu yıl bütün yılı kapsayan hedefler koymak istemedim. O motivasyona da sahip değilim şuanda. Yıl hedeflerinde beni en çok motive eden şey seyahat planları oluyordu, oradan başlıyorum yani:) fakat pandemi belirsizliği ile bu çok zor şuan.
Bu yıl ilk 3 ay için takviye kürü yapmaya karar verdim. Mevcut da omega3(balık yemediğim günler), d3k2, çinko ve demir kullanıyorum. Çinkoya kovid nedeniyle başlamıştım bitmek üzere devam etöryeceğim. Demiri eksikliğim dolayısıyla kullanıyordum, bitince ona da ara vereceğim. Bunun dışında sağlıklı yaşlanmak için özel içerikli bir kaç takviyeye başlamak istiyorum.Aklımdakiler alfalipoikasit+coq10. Kollajen için 40 yaş altı için 5000 mg yeterli diye okumuştum, o şekilde başlayacagım. Tabi temiz içerikli ürünler seçmek önemli. Belki yüz içinde vitamin C serum+ hyaluronicasid e başlayabilirim. elecda sen kullanıyor muydun c vitamini serumu?
Ben takviyelere önem veriyorum, aksini düşünenler elbette vardır. Beslenmemizin iyi oldugunı dusunuyorum fakat besinlerden ihtiyacımız kadarını almak için cidden çok fazla tüketmek gerekiyor. Örneğin omega3. HAftada bir omega3 bakımından en zengin balıklardan olan norveç somon yiyorum(yaklaşık 150gr) fakat bunu hergün yemem mümkün değil. Dolayısıyla takviyeyi şart görüyorum, çoçuklar içinde kullanıyorum omega3 onlarda daha aralıklı veriyorum ama. Ürünü alırken de epa ve dha miktarlarına dikkat ediyorum. İkisinin toplamının 800-1000 arasında olmasını önemsiyorum.
Takviye alan arkadaşlar yorum yazarsanız karşılıklı bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…