Merhaba arkadaşlar, geç de olsa hepinize güzel sağlıklı bir yıl diliyorum. Bu yıl bütün yılı kapsayan hedefler koymak istemedim. O motivasyona da sahip değilim şuanda. Yıl hedeflerinde beni en çok motive eden şey seyahat planları oluyordu, oradan başlıyorum yani:) fakat pandemi belirsizliği ile bu çok zor şuan.
Bu yıl ilk 3 ay için takviye kürü yapmaya karar verdim. Mevcut da omega3(balık yemediğim günler), d3k2, çinko ve demir kullanıyorum. Çinkoya kovid nedeniyle başlamıştım bitmek üzere devam etöryeceğim. Demiri eksikliğim dolayısıyla kullanıyordum, bitince ona da ara vereceğim. Bunun dışında sağlıklı yaşlanmak için özel içerikli bir kaç takviyeye başlamak istiyorum.Aklımdakiler alfalipoikasit+coq10. Kollajen için 40 yaş altı için 5000 mg yeterli diye okumuştum, o şekilde başlayacagım. Tabi temiz içerikli ürünler seçmek önemli. Belki yüz içinde vitamin C serum+ hyaluronicasid e başlayabilirim.
elecda sen kullanıyor muydun c vitamini serumu?
Ben takviyelere önem veriyorum, aksini düşünenler elbette vardır. Beslenmemizin iyi oldugunı dusunuyorum fakat besinlerden ihtiyacımız kadarını almak için cidden çok fazla tüketmek gerekiyor. Örneğin omega3. HAftada bir omega3 bakımından en zengin balıklardan olan norveç somon yiyorum(yaklaşık 150gr) fakat bunu hergün yemem mümkün değil. Dolayısıyla takviyeyi şart görüyorum, çoçuklar içinde kullanıyorum omega3 onlarda daha aralıklı veriyorum ama. Ürünü alırken de epa ve dha miktarlarına dikkat ediyorum. İkisinin toplamının 800-1000 arasında olmasını önemsiyorum.
Takviye alan arkadaşlar yorum yazarsanız karşılıklı bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum