Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba arkadaşlar, geç de olsa hepinize güzel sağlıklı bir yıl diliyorum. Bu yıl bütün yılı kapsayan hedefler koymak istemedim. O motivasyona da sahip değilim şuanda. Yıl hedeflerinde beni en çok motive eden şey seyahat planları oluyordu, oradan başlıyorum yani:) fakat pandemi belirsizliği ile bu çok zor şuan.
Bu yıl ilk 3 ay için takviye kürü yapmaya karar verdim. Mevcut da omega3(balık yemediğim günler), d3k2, çinko ve demir kullanıyorum. Çinkoya kovid nedeniyle başlamıştım bitmek üzere devam etöryeceğim. Demiri eksikliğim dolayısıyla kullanıyordum, bitince ona da ara vereceğim. Bunun dışında sağlıklı yaşlanmak için özel içerikli bir kaç takviyeye başlamak istiyorum.Aklımdakiler alfalipoikasit+coq10. Kollajen için 40 yaş altı için 5000 mg yeterli diye okumuştum, o şekilde başlayacagım. Tabi temiz içerikli ürünler seçmek önemli. Belki yüz içinde vitamin C serum+ hyaluronicasid e başlayabilirim. elecda elecda sen kullanıyor muydun c vitamini serumu?
Ben takviyelere önem veriyorum, aksini düşünenler elbette vardır. Beslenmemizin iyi oldugunı dusunuyorum fakat besinlerden ihtiyacımız kadarını almak için cidden çok fazla tüketmek gerekiyor. Örneğin omega3. HAftada bir omega3 bakımından en zengin balıklardan olan norveç somon yiyorum(yaklaşık 150gr) fakat bunu hergün yemem mümkün değil. Dolayısıyla takviyeyi şart görüyorum, çoçuklar içinde kullanıyorum omega3 onlarda daha aralıklı veriyorum ama. Ürünü alırken de epa ve dha miktarlarına dikkat ediyorum. İkisinin toplamının 800-1000 arasında olmasını önemsiyorum.
Takviye alan arkadaşlar yorum yazarsanız karşılıklı bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum 🥰
Mutlu yıllar canım😍2020 yi aratmayan bir yıl olur inş. Takviyeler için bende takipteyim💫

Telefon kullanımını kısıtlamak beni de en çok zorlayan konu. 30 günlük detoksta buraya ve instagrama da mı girmeyeceksin? Benim de en çok zamanımı alan bu ikisi. Ve sürekli kontrol etme ihtiyacı hissediyorum. 12 Aralık-1 Ocak arası buraya girmeme kararı aldım ve girmedim. Lakin davranışta kontrast diye bir kavram var eğitim bilimlerinde bilirsiniz belki buraya girmeyince o süreçte aşırı miktarda İnstagrama girmiş oldum. Ve detoksum hiç oldu bu durumda🤦🏻‍♀️ Bana öneride bulunacak olan arkadaşlar her tavsiyeye açığım.

Not: süre kısıtlaması koydum ama yine de kendime ek süre verip duruyorum 😞

seni çok iyi anlıyorum.
Benim sorunum da bu. İnstagramda fazla bakit geçirmek ama ne zaman? Stresli olduğumda, bulunduğum ortamda sıkıldığımda, bir telaşım varsa.
..
Aslında ig de olma sebebim bilgi edinmek diye düşünürdüm ancak gerçek şu ki orda bi parağraf okunan fikirlerle derinlemesine bilgi edinmiyorum ve kalıcı olmuyor. Kalıcı olan kitaplar belgeseller filmler.
herkesin her konuda fikri var ve bu beni inanılmaz bunaltıyor.bu sebeple takip ettiğim kişileri sınırlandırmak ilk hedefim. Böylece her gönderiye bakmak dahi 10 dk yı geçmez.
- ayrıca istemediğin hesaplara bakmak, haberleri izlemek vücudun adrenalin salgılama isteğinden de oluyor. Baktıkça bakası geliyor insanın ama sonunda depresifleşiyor. Artık haber okumak ve vaka sayılarına bakmak istemiyorum.
...
Daha çok içe dönmek istiyorum.
Mesela dikişe devam etmek istiyorum
Kitap okumalarımı kitap yorumlamamla ilerletmek.
Oğlumla resim derslerine başladık, onu ilerletmek niyetim.
...
Notuna cevap süre kısıtlamasında ben hep ilerletiyorum yok sayıyorum bi çözüm değil benim için.
...
Şubatın ilk günü itibariyle nasipse başlayacağım derıxa. Ayrıca ig de kitap hesabıma haftada bir ya da iki kez girip paylaşım yapıp çıkacağım inşaallah.

Merhaba elecda bende senin gizli takipçilerindenim şimdi baktım da yıllar geçmiş☺️ Pek yazamasamda her sayfayı tek tek okurum hergün uyumadan önce.. Çok şey öğrendim senden ve yazan arkadaşlardan, çok şey kattınız bana hepinize teşekkür ederim🤗
Merhaba
Öncelikle hoş geldiniz:KK50:

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana ❤️

Arada yazın bence, yazıp paylaşmak, okumak kadar faydalı oluyor diye düşünüyorum.

Nermin Yıldırım- Unutma Dersleri’ni okudum ve çok beğendim. Ayfer Tunç- Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi adlı romanını okudum. O da güzeldi. Tavsiye ederim.

Dünya Ağrı’sının methini duydum. Okuma sıramda vardı. elecda elecda sen şimdi sıkıcı deyince bi vazgeçtim ☺️ Nermin Yıldırım-Dokunmadan kitabını merak ediyorum bi de.

Bende şöyle bir liste var; Milliyet Kitap 2000-2015 yılları arasında yayınlanan en iyi romanlar. Bu listeyi takip ediyorum.

• ✅Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Hikâyesi- Ayfer Tunç
  • ✅Bizim Büyük Çaresizliğimiz- Barış Bıçakçı
  • Cüce- Leylâ Erbil
  • ✅Daha- Hakan Günday
  • Dünya Ağrısı-Ayfer Tunç
  • Haw - Kemal Varol
  • Kalan- Leylâ Erbil
  • Kar - Orhan Pamuk
  • Köpekler İçin Gece Müziği - Faruk Duman
  • ✅Masumiyet Müzesi- Orhan Pamuk
  • Son Adım- Ayhan Geçgin,
  • ✅Suskunlar - İhsan Oktay Anar
  • ✅Şairin Romanı - Murathan Mungan
  • Tol - Murat Uyurkulak
  • Uykuların Doğusu - Hasan Ali Toptaş.

Yanında tik olanlar okuduklarım. Okunacak çok kitap var ama ben iyi ve güncel romanlar okumak istediğimi farkettim. Kendime belirlediğim yazarların romanlarını okumaya karar verdim o yüzden. Onları da bu listedekilere göre belirledim. Liste dışından bir de Nermin Yıldırım ve Alper Canıgüz var.
Dünya ağrısını bir arkadaşım çok beğenmiş ve tavsiye etmişti bana. O yüzden sen beni bu konuda referans alma bence:)

Nermin Yıldırım’ın Dokunmadan kitabı benim favori romanlarımın başında geliyor.

Merhaba arkadaşlar, geç de olsa hepinize güzel sağlıklı bir yıl diliyorum. Bu yıl bütün yılı kapsayan hedefler koymak istemedim. O motivasyona da sahip değilim şuanda. Yıl hedeflerinde beni en çok motive eden şey seyahat planları oluyordu, oradan başlıyorum yani:) fakat pandemi belirsizliği ile bu çok zor şuan.
Bu yıl ilk 3 ay için takviye kürü yapmaya karar verdim. Mevcut da omega3(balık yemediğim günler), d3k2, çinko ve demir kullanıyorum. Çinkoya kovid nedeniyle başlamıştım bitmek üzere devam etöryeceğim. Demiri eksikliğim dolayısıyla kullanıyordum, bitince ona da ara vereceğim. Bunun dışında sağlıklı yaşlanmak için özel içerikli bir kaç takviyeye başlamak istiyorum.Aklımdakiler alfalipoikasit+coq10. Kollajen için 40 yaş altı için 5000 mg yeterli diye okumuştum, o şekilde başlayacagım. Tabi temiz içerikli ürünler seçmek önemli. Belki yüz içinde vitamin C serum+ hyaluronicasid e başlayabilirim. elecda elecda sen kullanıyor muydun c vitamini serumu?
Ben takviyelere önem veriyorum, aksini düşünenler elbette vardır. Beslenmemizin iyi oldugunı dusunuyorum fakat besinlerden ihtiyacımız kadarını almak için cidden çok fazla tüketmek gerekiyor. Örneğin omega3. HAftada bir omega3 bakımından en zengin balıklardan olan norveç somon yiyorum(yaklaşık 150gr) fakat bunu hergün yemem mümkün değil. Dolayısıyla takviyeyi şart görüyorum, çoçuklar içinde kullanıyorum omega3 onlarda daha aralıklı veriyorum ama. Ürünü alırken de epa ve dha miktarlarına dikkat ediyorum. İkisinin toplamının 800-1000 arasında olmasını önemsiyorum.
Takviye alan arkadaşlar yorum yazarsanız karşılıklı bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum 🥰
Ben simya evinin hylauronik asit +kolajen serumunu akşam yatmadan önce kullanıyorum. Önce nemlendirici serumu sürüp ardından bu serumu kullanıyorum. Oldukça faydalı oldu benim cildime. Kolajen takviyesine 40’tan sonra başlarım diye düşündüm.

C vitamini serumu yine simya evi yeni çıkardı. Alıp sabahları sürmeyi düşünüyorum.

Instagram’da faceyoga.nihan sayfasını keşfettim geçenlerde. Bir ara gua taşı alabilirim ama şimdi değil, biraz pahalı buldum fiyatını. Sayfada nasıl kullanılacağı detaylı gösteriliyor. Düzenli kullanımda faydası olur diye tahmin ediyorum.

Omega-3 ve D vitamini takviyesini yıllardır hem kendim kullanıyorum hem de çocuklara veriyorum. Demir 6 ay kadar kullandım, değerim biraz düşüktü. Şimdi ara vereceğim.

Ben simya evinin hylauronik asit +kolajen serumunu akşam yatmadan önce kullanıyorum. Önce nemlendirici serumu sürüp ardından bu serumu kullanıyorum. Oldukça faydalı oldu benim cildime. Kolajen takviyesine 40’tan sonra başlarım diye düşündüm.

C vitamini serumu yine simya evi yeni çıkardı. Alıp sabahları sürmeyi düşünüyorum.

Instagram’da faceyoga.nihan sayfasını keşfettim geçenlerde. Bir ara gua taşı alabilirim ama şimdi değil, biraz pahalı buldum fiyatını. Sayfada nasıl kullanılacağı detaylı gösteriliyor. Düzenli kullanımda faydası olur diye tahmin ediyorum.

Omega-3 ve D vitamini takviyesini yıllardır hem kendim kullanıyorum hem de çocuklara veriyorum. Demir 6 ay kadar kullandım, değerim biraz düşüktü. Şimdi ara vereceğim.
faceyoga sayfasını bende takip ediyorum bende taşları pahalı buldum

figenyılmazwellness diye bir sayfa var bunu takip ediyorum bu kişide yüz yogası yapıyor önerdiği bir sayfa vardı naturessheabutter diye bir sayfa var burdan cilt bakımı ürünü aldım üçlü set ve tamamen bitkisel hayvanlar üzerinde test yapılmıyor ben memnun kaldım stokları çok çabuk tükeniyor yılbaşında güzel bir indirim yapmıştı şuan sanırım stokta yok özellikle rosealı olan yüzler için bir kremi var ben anlatmayım siz kendiniz iyice araştırın isterseniz benim çok içime sindi

seni çok iyi anlıyorum.
Benim sorunum da bu. İnstagramda fazla bakit geçirmek ama ne zaman? Stresli olduğumda, bulunduğum ortamda sıkıldığımda, bir telaşım varsa.
..
Aslında ig de olma sebebim bilgi edinmek diye düşünürdüm ancak gerçek şu ki orda bi parağraf okunan fikirlerle derinlemesine bilgi edinmiyorum ve kalıcı olmuyor. Kalıcı olan kitaplar belgeseller filmler.
herkesin her konuda fikri var ve bu beni inanılmaz bunaltıyor.bu sebeple takip ettiğim kişileri sınırlandırmak ilk hedefim. Böylece her gönderiye bakmak dahi 10 dk yı geçmez.
- ayrıca istemediğin hesaplara bakmak, haberleri izlemek vücudun adrenalin salgılama isteğinden de oluyor. Baktıkça bakası geliyor insanın ama sonunda depresifleşiyor. Artık haber okumak ve vaka sayılarına bakmak istemiyorum.
...
Daha çok içe dönmek istiyorum.
Mesela dikişe devam etmek istiyorum
Kitap okumalarımı kitap yorumlamamla ilerletmek.
Oğlumla resim derslerine başladık, onu ilerletmek niyetim.
...
Notuna cevap süre kısıtlamasında ben hep ilerletiyorum yok sayıyorum bi çözüm değil benim için.
...
Şubatın ilk günü itibariyle nasipse başlayacağım derıxa. Ayrıca ig de kitap hesabıma haftada bir ya da iki kez girip paylaşım yapıp çıkacağım inşaallah.
Ben instagramda takip ettiklerimi de beni takip edenleri de ciddi bir elemeden geçirdim sonra da uygulamayı tamamen sildim. Yaklaşık 2 yıl bu şekilde gitti. Sonra pandemi başlayınca oğlumla yaptığım etkinlikleri paylaştığım bir hesap açtım 🤦🏻‍♀️ Bu nedenle de yeniden instada aktif hale geldim maalesef. Yeni etkinlik üretme konusunda beni motive ediyor aynı zamanda arşiv oluyor ama yine de kendimi kötü hissettiriyor çünkü iradesizliğimi yüzüme çarpıyor sürekli 😞

Kısıtlama koyma bende de işe yaramıyor. Bazen eski bir telefon alayım diyorum ama öğretmenim ve gruplar üzerinden iletişim sağlıyoruz okulla. Özellikle şu süreçte olmaz yani.

Bir dönem 3 saatte 1 kuralı koymuştum. Yeniden onu deneyeceğim bakalım 🤔

Benim resmi bir instagram hesabım var.
Sonra bebek için tedavi sürecimi paylaştığım blog falan yazdığım bir hesap açtım. Çocuklar olunca bu sayfayı çocukların resimli günlüğü yaptım tabiki profili gizli yapıp takipçileri temizledikten sonra. Pandemi sürecinde evde sıkılan geniş ailem çocukların fotoğrafını videosunu istemeye başladı. hepsine tek tek göndermek yerine ig adresimi verdim oradan takibe başladılar :)

5 ocak doğum günümdü 35 oldum. Kendime yeni bir hesap açtım. Çoooook sevdiğim sayfaları takibe aldım. Hiç takipçi kabul etmiyorum. Çocuklara günlük tutuyorum bunu neden kendime yapmayayım dedim. Okuduklarım, izlediklerim, gezdiklerim, yediklerim, kilo değişimim, fiziksel değişimim .... Tüm bunları takip edeceğim. Nasıl, ne kadar yol aldım yada alamadım bunları tespit edeceğim kısacası kendimi iyileştireceğim. Takip ettiğim kişilerde az olunca ig de geçen zamanımı azaltmış oldum. Ömrümün ikinci yarısında kendime iyi bakacağım kendime söz verdim.

Ben instagramda takip ettiklerimi de beni takip edenleri de ciddi bir elemeden geçirdim sonra da uygulamayı tamamen sildim. Yaklaşık 2 yıl bu şekilde gitti. Sonra pandemi başlayınca oğlumla yaptığım etkinlikleri paylaştığım bir hesap açtım 🤦🏻‍♀️ Bu nedenle de yeniden instada aktif hale geldim maalesef. Yeni etkinlik üretme konusunda beni motive ediyor aynı zamanda arşiv oluyor ama yine de kendimi kötü hissettiriyor çünkü iradesizliğimi yüzüme çarpıyor sürekli 😞

Kısıtlama koyma bende de işe yaramıyor. Bazen eski bir telefon alayım diyorum ama öğretmenim ve gruplar üzerinden iletişim sağlıyoruz okulla. Özellikle şu süreçte olmaz yani.

Bir dönem 3 saatte 1 kuralı koymuştum. Yeniden onu deneyeceğim bakalım 🤔

etkinlik sayfası açman çok iyi olmuş. Sırf kendi motivasyonun için dahi değer. Sadece paylaşım yapıp çıkmak ile süreyi kısıtlayabilirsin.
...
Teknolojinin faydasını zarara çevirmek istemiyorum bend e

Cevabın için tesekkurler🥰 kollajen ve ala+q10 u venaturadan aldım öğle arasında. Hiyalunorikasid+c vitamini serumi yoktu ellerinde başka sefere alacagım. Vefa ilaç ürünlerini seviyorum ve güveniyorum. Kullandıkça daha enerjik olmayı umuyorum😊

etkinlik sayfası açman çok iyi olmuş. Sırf kendi motivasyonun için dahi değer. Sadece paylaşım yapıp çıkmak ile süreyi kısıtlayabilirsin.
...
Teknolojinin faydasını zarara çevirmek istemiyorum bend e
Evet ben de öyle yapmayı planlıyorum bundan sonra. 3 saatte 1 kuralını da bugün uygulamaya başladım. İradem yettiğince devam ettireceğim

Kitap Tavsiyesi; her cümlesi çok çok kıymetli.

Eklentiler

• 945EDFB8-0F42-4EB0-8B15-07521F590D39.jpeg
    945EDFB8-0F42-4EB0-8B15-07521F590D39.jpeg
    305,8 KB · Görüntüleme: 148
Merhaba arkadaşlar
İşten bu hafta izin aldım sadece bir gün gideceğim esnek çalışmaya geçtiğimiz için birşey demediler oğlumuda kreşe gönderip evdeki fazlalıkları ve kullanmadığım eşyaları seçmeye basladim

ilk gün kendi kıyafetlerimi seçtim

ikinci gün eşimin kıyafetleri ve garanti belgeleri evrakları düzenledim oğlumun anı kutusu vardı onu duzenledim ve ceyizdeme gelen bütün çorap patik lifleri havluların hepsini komşuma verdim çok sevindi çok dua etti
bugun 6:30 da kalktım evimin boş odası olan ama hiç bir zaman boş olmayan odasını düzenledim çok fazla tanır aleti kablolar falan vardı onları ayrı ayrı kutulara koydum kaldırdım bazamin altını temizledim bütün nevresim ve yastık kılıfları o gözden geçirdim solmuş olanalrin içime sinmeyenlerin hepsini attimm sadece evlendigim günden beri kullanmadığım nevresimlerim vardı onları şimdilik bıraktım perdelerini bıraktım bir tane kötü olan vardı onu attım kullanılabilecek herşeyi komşuma verdim tanıdığım kimse yok o dağıtacak artık
Sonra evi süpürüp sildim.oyle tuvaleti banyoyu yıkadım şimdi biraz dinlenme vakti artık bugunnicin birşey yapmayacağım devamlı yapmak istediğim.seylerdi erteliyor dün topik gaza getirri beni
kendimi çok iyi hissediyorum aferin bana 🤭

Selamlar Hanımlar,

Üst üste gelen denetimler nedeniyle burayı aksattım. Neyse ki sıkıntısız halloldu işler. Artık eski düzenime geri dönebilirim.

Bu süreçte neler yaptığımdan kısaca bahsetmek istiyorum.

Öncelikle bu yıl için bir birikim planı yaptım. Bankaya gidip, yatırım danışmanı ile görüştüm. Kızlar için esnek birikim hesabı açtım. Her ay başı 2 gr altın hesabımdan otomatik çekilecek. Ayrıca bir yatırım sepeti oluşturduk ve düzenli olarak 3 farklı fona yatırım yapmayı planladık. Kenara koyacağım toplam rakam, aylık gelirimin %10'nuna tekabül edecek şekilde bir ayarlama yaptım. Hali hazırda ev, araba ve ihtiyaç kredisi mevcut olduğu için daha fazlası beni zorlayacaktı.

Türkisiminimalizm sayfasının açtığı "Akıllı Rutinler" eğitimine kayıt oldum. 1 hafta sürecek ve whatssapp üzerinden doküman, video ve soru paylaşımı şeklinde ilerleyecekmiş. 18-24 Ocak arası gerçekleşecek.

Bir de "Ben Nasıl Ben Oldum" adlı bir online eğitime kaydoldum. 9 Şubat'ta başlayıp, 8 hafta sürecek. Eğitimi veren kişi, Ela'nın kreşine gelip, velilere küçük bir eğitim vermişti.

elecda elecda ve diğer arkadaşlar. Kızım ve benim için online eğitim fırsatlarını nasıl bulabilirim. Bu konuda hiç bilgim yok. Sosyal medya kullanmıyorum. YouTube kullanıyorum.

Şimdilik bebişten dolayı vaktim yok, kızım da derslerden dolayı sıkılmış durumda ama görünen o ki işler artık böyle hallolacak. Şimdiden bilgi sahibi olmak istedim.

X