- 13 Mayıs 2016
- 1.366
- 2.838
- 37
23 eylül 2016 doğumlu benim oğlum veee tamı tamına aynı davranışları sergiliyor. Acıdan gözünden yaş geliyor ama acımadı ki zaten hiç acımaz diyor. Düşüyor hhııı hııı bişey olmadı diyor o hııı hııı kısmı canının yanma durumuna göre tonlaması değişiyor.Merhaba hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Oğluş 2 ay sonra 4 yaşında olacak inşallah. Oğlumun bir davranışı beni üzüyor, sizlere sormak istediğim acaba yaşı gereği normal mi yoksa bi uzmanla görüşmeli miyim? Kendi ya da bizimle oyun oynarken oyun kazası oldu diyelim ( bacağını çarptı, kafasını çarptı, düştü vs.) canı acıyor biliyorum, kendini tutuyor ağlamıyor ya da başka odaya gidiyor orda ağlayıp geliyor, acımadı bir şey olmadı diye sert tepki veriyor. Ben bu durumlarda gel sarılalım, ovuşturuyum falan diyorum, asla kızmıyoruz. Bir süre sonra şurası acıdı diyor bazen. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra da ben de küçükken çok düşerdim,ağlardım,hemen annemin yanına giderdim vb şeyler söylüyorum. Oyun sırasında böyle kazalar olabileceğini anlatıyorum ama pek ilerleme kaydedemedik. Ne dersiniz?
Ben duygularımı açık yaşarım ve çocuklarıma da destek olurum. Düştüğü zaman evet düştün, biliyorum çok acıdı biraz ağlayıp rahatlayabilirisn vb şeyler söylerim. Kalk yok bişey yok bişey demem. Dört yaş olduğundan beri düştüğü zaman böyle yaklaşınca da hııı sus bir şey söyleme bir şey olmadı falan diyor.Çocuklarda duygu farkındalığı anneyi gözlemleyerek, aynalama ile öğreniliyor. İlk aklıma gelen siz duygunuzu yaşar mısınız yoksa saklar mısınız diye sormak oldu? İkinicisi çarpmanın şiddetine karşılık gelecek doğru duyguyu aynalıyor musunuz?
Lütfen kusura bakma nickini yanlış yazmışım klavye azizliği, kendisi düzeltip 'a' harfi ile yazmış :)Merhaba Elacda, topigini severek ara ara fırsat buldukça okuyorum çok beğeniyorum:)
Sormak istediğim online eğitimler ile ilgili olucak oyun terapisi ve yaşam koçluğu eğitimi almak istiyorum .
Yaşam koçluğu eğitiminden memmun kaldın mı? Tavsiye eder misin
Merhaba canım,Merhaba hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Oğluş 2 ay sonra 4 yaşında olacak inşallah. Oğlumun bir davranışı beni üzüyor, sizlere sormak istediğim acaba yaşı gereği normal mi yoksa bi uzmanla görüşmeli miyim? Kendi ya da bizimle oyun oynarken oyun kazası oldu diyelim ( bacağını çarptı, kafasını çarptı, düştü vs.) canı acıyor biliyorum, kendini tutuyor ağlamıyor ya da başka odaya gidiyor orda ağlayıp geliyor, acımadı bir şey olmadı diye sert tepki veriyor. Ben bu durumlarda gel sarılalım, ovuşturuyum falan diyorum, asla kızmıyoruz. Bir süre sonra şurası acıdı diyor bazen. Üzerinden biraz zaman geçtikten sonra da ben de küçükken çok düşerdim,ağlardım,hemen annemin yanına giderdim vb şeyler söylüyorum. Oyun sırasında böyle kazalar olabileceğini anlatıyorum ama pek ilerleme kaydedemedik. Ne dersiniz?
Merhaba Elacda, topigini severek ara ara fırsat buldukça okuyorum çok beğeniyorum:)
Sormak istediğim online eğitimler ile ilgili olucak oyun terapisi ve yaşam koçluğu eğitimi almak istiyorum .
Yaşam koçluğu eğitiminden memmun kaldın mı? Tavsiye eder misin
Merhaba,Lütfen kusura bakma nickini yanlış yazmışım klavye azizliği, kendisi düzeltip 'a' harfi ile yazmış :)
Ela’nın davranışı aynı benim kızımda var. Yaşıtlar. Doktordan, hastaneye gitmekten ve hasta olmaktan çok korkuyor. Azıcık bir yeri ağrısa başlıyor ağlamaya. Yaşından dolayı mı? Pandemiden mi yoksa babası hastalık hastası ondan mı bilemiyorumMerhaba canım,
Ben de tam diğer uçtaki davranışla mücadele ediyorum. Ela’nın elini kağıt hafifçe kesti geçenlerde. 3 gün aklına geldikçe ağladı. Bu arada sorular “Doktora gidelim mi?” “Ya parmağım koparsa?” “Ölecek miyim”
bu vesileyle deneyimli annelerden 3,5 yaşımdaki kızım için kitap, oyuncak oyun önerisi alabilir miyim? aynı şeylerden sıkıldık süreklielecda Büyük kızına En son aldığın kitapları ve oyuncakları paylaşır mısın
Benimki küçükken de böyleydi. Yaradılış meselesi sanırım. Canı acayip tatlı ve ben bu durumu anlamakta da yönetmekte de çok zorlanıyorum.Ela’nın davranışı aynı benim kızımda var. Yaşıtlar. Doktordan, hastaneye gitmekten ve hasta olmaktan çok korkuyor. Azıcık bir yeri ağrısa başlıyor ağlamaya. Yaşından dolayı mı? Pandemiden mi yoksa babası hastalık hastası ondan mı bilemiyorumBazen sinirlerimi çok zorluyor. Misal kakası geliyor. Karnım ağrıyor, midem bulanıyor diye ağlamaya başlıyor, ama nasıl stresli. Kızım tuvalete bi git diyorum. Hakkaten sadece kakası varmış
Diğer arkadaşlar için de yazayım. Benim kızım da 3-4-5 yaşlarındayken canı yanınca asla ağlamazdı. Sıkardı kendini. Kızım ağlasana derdim. Şimdi ağlama küçücük acılar için diye paralıyorum kendimi
Büyük kızıma hiçbir şey almıyorum bu ara:)) 0-6 yaş dönemi eğitici oyuncak ve kitap yatırımı yaptım. 7 itibariyle kendi haline bıraktım:)elecda Büyük kızına En son aldığın kitapları ve oyuncakları paylaşır mısın
merhabalar,Merhaba hanımlar,
Çok teşekkürler canım, insan başkalarında da olduğu bilince biraz rahatlıyor gerçekten, biz de çok dikkat ediyoruz ama sürekli kendimi sorgularken buluyorum yanlış davranışlarımız mı neden oldu diye. Siz de gayet hassas davranıyormuşsunuz, bekleyip göreceğiz o zaman23 eylül 2016 doğumlu benim oğlum veee tamı tamına aynı davranışları sergiliyor. Acıdan gözünden yaş geliyor ama acımadı ki zaten hiç acımaz diyor. Düşüyor hhııı hııı bişey olmadı diyor o hııı hııı kısmı canının yanma durumuna göre tonlaması değişiyor.
Erkekler ağlamaz, paşasın, erkeksin falan tutumlarımız yok ona karşı. 2 yaşında kız kardeşi var ve ikisine yaklaşımımız aynı kesinlikle cinsiyetci tutum göstermiyoruz. Oyuncak, renkler vb şeylerde cinsiyet olmaz herkes istediği rengi sevebilir (kreşte pembe kız rengi diye öğrenmiş/algıya kapılmış) istediği oyuncakla oynayabilir diyoruz.
Yinede kendisini süper kahraman sanıyor, sihirli güçleri var düştüğü zaman o güçlerle hemen iyileşiyor. Kesinlikle ağladığını kabul etmiyor. Dönemsel diye düşünüyorum çünkü sınıfındaki arkadaşları da o şekilde davranıyor.
Çok teşekkürler dikkat çektiğiniz konular için, ben de duygularımı gayet açık yaşarım, hatta bir kaç gündür bi yerimi çarpıp acıdığını özellikle gösteren bir oyun mu kursam diye düşünüyorumÇocuklarda duygu farkındalığı anneyi gözlemleyerek, aynalama ile öğreniliyor. İlk aklıma gelen siz duygunuzu yaşar mısınız yoksa saklar mısınız diye sormak oldu? İkinicisi çarpmanın şiddetine karşılık gelecek doğru duyguyu aynalıyor musunuz?
Aynen ben de hiç acımadı yok bir şey gibi şeyler söylemem, oğluş da beni susturuyorBen duygularımı açık yaşarım ve çocuklarıma da destek olurum. Düştüğü zaman evet düştün, biliyorum çok acıdı biraz ağlayıp rahatlayabilirisn vb şeyler söylerim. Kalk yok bişey yok bişey demem. Dört yaş olduğundan beri düştüğü zaman böyle yaklaşınca da hııı sus bir şey söyleme bir şey olmadı falan diyor.