Popüler Konu Verimli Rutin

Ela’nın davranışı aynı benim kızımda var. Yaşıtlar. Doktordan, hastaneye gitmekten ve hasta olmaktan çok korkuyor. Azıcık bir yeri ağrısa başlıyor ağlamaya. Yaşından dolayı mı? Pandemiden mi yoksa babası hastalık hastası ondan mı bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ Bazen sinirlerimi çok zorluyor. Misal kakası geliyor. Karnım ağrıyor, midem bulanıyor diye ağlamaya başlıyor, ama nasıl stresli. Kızım tuvalete bi git diyorum. Hakkaten sadece kakası varmış 😩

Diğer arkadaşlar için de yazayım. Benim kızım da 3-4-5 yaşlarındayken canı yanınca asla ağlamazdı. Sıkardı kendini. Kızım ağlasana derdim. Şimdi ağlama küçücük acılar için diye paralıyorum kendimi 😂
Biraz mizaç biraz da yaşı gereği o zaman, gerçekten içim rahatladı. Son cümlene bayıldım

merhabalar,
Dikkat atöyesi yayınlarının hikayelerle duygular serisi var, bu hikayeleri okuma kitaplarını içine alabilirsiniz. Ona hiç dğeinmeden sadece kahramanlar üzerinde konuşun kitabı okurken bence.
Bir de henüz almadım ama aşağıdaki kitabı görmüştüm, bi inceleyebilirsiniz.
Çocuklar için Duygularla İletişim Becerileri-3-12 Yaş Arası
Çok teşekkürler tavsiye için inceleyeceğim, duygu kontrolü için renk canavarı kitabı var bizde de
Bu arada birisi bana alıntı diye bir şeyin varlığından bahsedebilir mi 😀 dünya kadar mesaj yazmışım

bu vesileyle deneyimli annelerden 3,5 yaşımdaki kızım için kitap, oyuncak oyun önerisi alabilir miyim? aynı şeylerden sıkıldık sürekli

Pakolino alıyordum ben , severek yapıyorduk .. aylık aktivite kutusu , 3 etkinlik oluyor içinde , basit , orta , zor derecelerinde ..

Kitap da :
Cemile serisini
Tali serisini
Atakan serisini seviyordu
Bir de iş Bankası yayınlarının kitapları güzel oluyor
Sara şahinkanat ın kitapları
Feridun oral ın kitapları hoşumuza gidiyordu
Yani oğlumun dinlemek ve resimlerine bakmak , benim de okumak hoşuma gidiyordu.

Zekare kullandık dikkat gelişimi için

Osman abalının yaşlara göre dikkat geliştirme setini alabilirsiniz

Kinetik kum , oyun hamuru , puzzle 🧩 bolca oynardı .

Aklıma direk gelenler ..

Büyük kızıma hiçbir şey almıyorum bu ara:)) 0-6 yaş dönemi eğitici oyuncak ve kitap yatırımı yaptım. 7 itibariyle kendi haline bıraktım:)

Oyuncak olarak minişlere sardı bu dönem. Arkadaşı ile facetime’dan miniş konuşturuyorlar:)) Arada pony ve barbie ile oynuyor. Kutu oyunu olarak Tik Tak Bom ve Cingöz Nine’yi seviyor.

Okul sene başında çok fazla okuma kitabı aldırdı bize. Onları okuyoruz. Geçen hafta Asiye-Kovun Beni Bu Okuldan kitabını aldım. Online eğitimden çok şikayetçi, belki bağlantı kurar diye düşündüm.

Ben de bir süredir oyuncak ve kitap almadım .
Bu ay alayım diye düşünüyorum ..
Kutu oyunu olarak ;
Sorti
Abolon
Mangala
Dokuz taş
Dikkat 4
Kelime oyunu
Tangram
Kıblegah
Maceracı kaşifler var dönüp dönüp onları oynuyoruz .
Yeni eklemek istiyorum ..

Okulun aldırdığı kitap listesini rica edebilir miyim

Selamlar hanımlar,

Dün cilt bakımına gittim ve oldukça memnun kaldım. Ancak benim cildim için 2-3 ayda bir yeterli olurmuş. Ben de bu şekilde planlayacağım.

Bugün diğer evde ders çalışma günü. Yarın sabah iş ile ilgili bir sınava gireceğim.

Herkese güzel bir gün diliyorum 💕

Sınavda başarılar
Cilt bakımından sonra ciltte gözle görülür bir fark oluyor mu ( hiç yaptırmayan cahilin sorusu 🙈😅 )

@Sahihuban kaydettiğim online eğitim merkezleri şunlar:
- Motivasyon Atölyesi
- Global Enstitü
- İİEnstitü
- Udemy
Merhaba elecda, online eğitim kurumlarını seçerken sertifalarının kabul edilebilirliğini önemsiyor musun? Yani uluslararası kabul gören bi sertifika alınabiliyor mu sonunda? Pandemi ile online eğitim kurumları fazlaca arttı, bu zamana kadar ilgimi çekmediği için online eğitimler şuan kurumlar arasında yetkinini bulmak konusunda zorlanıyorum.
İnternet bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken diğer taraftan işin ehlini bulmak zorlaştı. Herkes uzman oldu günümüzde:)

Selamlar hanımlar,

Dün cilt bakımına gittim ve oldukça memnun kaldım. Ancak benim cildim için 2-3 ayda bir yeterli olurmuş. Ben de bu şekilde planlayacağım.

Bugün diğer evde ders çalışma günü. Yarın sabah iş ile ilgili bir sınava gireceğim.

Herkese güzel bir gün diliyorum 💕
Ohh sefan olsun, sakıncası yoksa merkezin adını paylaşır mısın? Özel mesaj ile de olur💐

bu vesileyle deneyimli annelerden 3,5 yaşımdaki kızım için kitap, oyuncak oyun önerisi alabilir miyim? aynı şeylerden sıkıldık sürekli
Merhaba, ben julia donaldson kitaplarını çok beğeniyorum. Ör; aksi kuş, değnek adam, pırtık tekir, iyi yürekli dev memo, bir kabuğu paylaşmak, yayazula, minik salyangoz pepe ve dev balina zeze. Daha vardır bizde kitabı ama aklıma gelmedi şuan:) Hem çizimler çok güzel hem de öyküler bi drama içeriyor. ( kafiyeli replikler, şarkı gibi mırıldanmaya müsait dörtlükler gibi canlandırma yapılabiliyor. Seviyor bu tarz okumaları bizim kızlar)
Utangaç ayı monti, aç tırtıl vb. Vardır zaten. Değerler eğitim seti var mesela koray avcının, ortaboy 10 kitap başarılı bence.
Oyuncak olarak kutu oyunu tavsiye edebilir. Klasik hafıza kartlarımız var (ca games 48 parça özel seri) bunu yere dikdörtgen şekilde yan yana seriyoruz. Ailecek basına geciyoruz herkes 2-3 dk kartlara bakıp ezberlemeye calışıyor sonra kapatıyoruz. Sıra ile eşli açıyoruz. Bilemeyince sıradakine geçiyor. Takip ettirirseniz çocukları hafızalarına büyük destek.
Bir de rege kutu oyunlarından benzerini bul var. Bu çok keyifli dağıtımı kızlar yapıyor herkese 8 kagıt sırası gelen koyuyor, elinde yoksa yerden cekiyor. Elindeki kagıdı bitirem kazanıyor :) baya keyifli fiyatı da çok uygun. Bizim kızlara faydalı oldu.
Bu şekilde yine aklıma gelirse yazarım.

Ha bir de şu içiçe bardakları oynuyoruz buara. Heryerde var ya ortada zili olan. Yani ben kutu oyunlarında daha çok ailecek oynayabileceklerimizi seçiyorum, 2 çocuk olunca:) ikisi tek baslarına oynayana kadar böyle gider. Diğerleri sıkıcı oluyor bana göre en azından cocukla vakit geçirirken biz de oynuyoruz. Onlar ayrıca puzzle yapıyorlar kendi aralarında. Londjinin dev puzzle ları çok iyi idi ama artık tr de bulunmuyor maalesef 😔

@beyazinci ben de kitap tavsiyesi vermek isterim
Şu yaramaz tavşanlar
Kaplanı sakın gıdıklama
Süper patates serisi
Tombik ayı serisi
Roko püfleyen küçük dinozor
Kütüphane tavşanı
Gergedanlar krep yemez
Zürafa saklama rehberi
Bunlar favorilerimiz, ben de çok seviyorum

Legonun bi setini almıştım, iyiki almışım diyorum, kırılmıyor en önemlisi bu 😀 hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem odaklanmayı sağlıyor

Sınavda başarılar
Cilt bakımından sonra ciltte gözle görülür bir fark oluyor mu ( hiç yaptırmayan cahilin sorusu 🙈😅 )
Benim gözeneklerde tıkanma vardı. Bir de beyaz yağ bezesi gibi ufak tefek şeyler. Bir cihaz kullanarak, cilde farklı serumları sürdü. Gözenekleri temizledi, ardından kolajen maskesi yaptı Benim için gözle görülür bir fark oldu.

Merhaba elecda, online eğitim kurumlarını seçerken sertifalarının kabul edilebilirliğini önemsiyor musun? Yani uluslararası kabul gören bi sertifika alınabiliyor mu sonunda? Pandemi ile online eğitim kurumları fazlaca arttı, bu zamana kadar ilgimi çekmediği için online eğitimler şuan kurumlar arasında yetkinini bulmak konusunda zorlanıyorum.
İnternet bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken diğer taraftan işin ehlini bulmak zorlaştı. Herkes uzman oldu günümüzde:)
Almayı planladığım eğitimler için öncelikle her bir konu başlığında ücretsiz olan veya düşük ücretli olan videoları seyredip, ardından gerek duyarsam sertifikalı eğitimlere başvuracağım. İş ile ilgili olan eğitimlerde yetkinliğe dikkat ediyorum ancak kişisel gelişim için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum şimdilik:) Yaşadıkça fikrim değişebilir:)

Arkadaşlar selamlar hepinize bir şey danışmak istiyorum sizlere
1 hafta oncesine kadaryardımcı ablamız vardı.
Kendisi 1 ay önce grip oldgnu fark ettm ki kendisi bana söylemedi bu durumdayken 16 aylik bebeğim var. Kendisine sordum hasta msn asla kabul etmedi yok bir anlık bisey deyip gecstrmeye çalıştı. 15 gün istirht et dedim ve dönünce biz o eve geldgnde evden çıkıyorduk ki normalde de yanında durmyrz.
Geldgi hafta yine benim bir şeyim yoktu ama diye söyledi. Ama döndüğümde mutfakta limonlu su içerken gördüm 1 kaç sefer. Döndüğü 1. Hafta baktım burnu yine tıkalı konuştu, ıste yine hasta deglm de şöyle böyle geçiştirmeye çalıştı.
Sonraki gün maas gunuydu. geçen ay gelmese de 15 gün maaşını tam verme niyetim vardı ki böyle yaptığı icin içimden aşırı kızdım ona hastalığı atlatmams ama birde yalan söylüyor ( bulundgm şehir %100 hastalgn arrtgi bir şehir).
Dedim sen iyi değilsin eczaneye gttm ilaç ve vitamin aldım verdim. Sen bugün üzerini giyin ve dinlen evde bence dedim gönderdim. O an ki sinirle ama kendisine asla belli etmedim hasta iken oldgu maaşının yarısını verdim. Şimdi eşim annem yine de tam maaş verecektin olmaz yaptgn dediler ki siz olsydnz verir mydnz bu durumda?
Cok düşündüm sizlere güveniyorum fikir almak istyrm gecenin 6sinda yazyrm 🤔

15 gün gelme diyen siz olduğunuz için tam ücret vermeniz lazım diye düşünüyorum

Bu arada kendisi ya da yakın temaslısında pozitif olan ya da belirtiler olduğunda haber verip gelmemesini söylerdim

Ben su dışında pek içecek içmiyorum
Su da çok içmem
Bir ara limonlu su içmeye başlamıştım sonra devam ettirmedim
Kampa gittikçe de sıcak çikolata içiyordum . Pandemiden beri kampa gidemediğimden onu da içmez oldum .

Artık ; sabahları limonlu su , Cevizli su içmek
Her gün ; bitki çayı , Türk kahvesi ve maden suyu içmek istiyorum

İZLENECEK FİLMLER
  1. Rüzgarı Dinleyen Çocuk
  2. Tanrıyı Oynayanlar
  3. Cennetin Rengi
  4. Zeka Pırıltısı
  5. Fight Club
  6. Truman Show
  7. Doktor Strange
  8. Ölü Ozanlar Derneği
  9. Gandhi
  10. Joy
  11. Sosyal Ağ
  12. The Founder
  13. Steve Jobs
  14. Einstein and Eddington
  15. Mary & Max
  16. Can Dostum
  17. Tatlı Bela
  18. Edmond
  19. Sol Ayağım
  20. Queen of Katwe
  21. Matrix
  22. Temple Grandin
  23. Rüzgar Yükseliyor
  24. Whiplash
  25. 12 Yıllık Esaret
  26. Cennet Sineması
  27. Ölümsüz Anlar
  28. Forrest Gump
  29. Ekim Düşü
  30. Eternal Sunshine of Spotless Mind
  31. Koç Carter
  32. Milyonluk Bebek
  33. Yedek Parçalar
  34. Şeflerin Masası
  35. Milyoner
  36. Kahraman Çocuk
  37. Muhteşem Münazaracılar
  38. Zootopia
  39. Hayatımın Maçı
  40. Sınıfın Önünde
  41. Zoraki Kral
  42. Gizli Sayılar
  43. Cesur Yürek
  44. Akıl Oyunları
  45. Wonder
  46. Kelebek Etkisi
  47. Marslı
  48. Enigma
  49. 3 Aptal
  50. Her Çocuk Özeldir

Ela ile sinema/film günü yapıyor musunuz

7-8 yaşa uygun film/çizgi film/animasyon/belgesel vs listesi var mı

Slmlar herkese... değerlendirme ve hedef belirlemeye ben başlıyorum izninizle :)

1- sağlıklı yaşam:
-bu yıl bir dönem paketli ürün tüketimi konusunda bir geri dönüş yaşadık. Ama küçük oğlumun alerji durumundan ötürü tamamen hayatımızdan paketli ürünleri çıkardık. Sebze ağırlıklı olmakla birlikte düzenli et, balık ve bazen de tavuk tüketmeye özen gösterdik. Takviye olarak magnezyum kullanıyorum. Spor yapamadım. O motivasyonu bulamadım. Su tüketimini bir dönem çok iyi götürdüm ama son zamanlarda saldım onu da 🤦🏻‍♀️

2-Mümkün olduğunca iyi annelik:
-2. Oğlumuzla birlikte neredeyse her günü vicdan azabı şeklinde geçirdim. Denge kuramadım, düzen tutturamadım. Salgın durumu da her şeyi daha fazla zorlaştırdı😔

3-Düzenli ve sade bir ev:
-Bu konuda çok verimli bir yıl geçirdim. 2 Gümüşlük, 1 tv ünitesi, 1 aynalık, 1 tek kişilik baza ve tek kişilik dolap evden ayrıldı. Yatak odamı değiştirdim ve çok sade ve ferah bir hale getirdim. Salgından önce gelen yardımcı ablayı artık almıyorum. Kendimce oluşturduğum temizlik rutinime olabildiğince uymaya çalışıyorum. Robot süpürge işimi çok kolaylaştırdı. Yemek listesi yapmaya devam ediyorum. Çocukların kıyafetlerini düzenli olarak eleyip elden çıkarıyorum.

4-İyi görünmek:
-Sabah yüzümü sabunla yıkayıp kremimi sürmek dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Ev kıyafetlerimi elden geçirip yeniledim.

5-Verimli iş hayatı:
-Uzaktan eğitime planlı programlı olarak devam ediyorum. Ne kadar verimli olduğu tartışılır.

6-Para yönetimi:
-ortak birikime devam ediyoruz. Bireysel olarak her ayın 15inde en az 100 tl kenara atmaya başladım.

7- Toplumsal fayda:
-Düzenli yardım yaptığımız grup salgınla birlikte dağıldı. Kendi küçük yardımlarımı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

Yüz sabunlanınca gözenek açıldığından yatarken sabunlamanızı öneririm

X