Popüler Konu Verimli Rutin

Bakıcı işleri gerçekten zor işler. Karşılıklı birbirini tolere etmeden yürümüyor. Ancak güven meselesi başka bir şey. Eğer kadına güvenmiyorsan yolunu erkenden ayırman isabetli olmuş.
Belki küçük şeylerdi dedim önceleri söylediği yalanlar yada çarpıtma diyeyim ama Allah kurusun çocuğum düşse bisey olsa asla bana demez diye geçti aklımdan . patronuma yaza kadar bakıcı bulamam bu süreçte dedim şimdi eşimle kendimiz biseyler yapmaya calsyrz evde artık.
Yılbaşında çanta ve bot almayı düşünmüştüm ona, kızlarına da alırım o şekilde içim rahat eder diye düşündüm sonunda ki gece yarısı kalktm haksızlık mi yaptım diye icim rahatlar artık.

2021 YILI HEDEFLERİ

Sağlıklı Yaşam

Bu yıl Ocak-Temmuz aylarında kan tahlili yaptırarak, eksik kalanları tamamlayacağım. D vitamini düzenli kullanmaya devam edeceğim. Her gün iş dönüşü eve girmeden önce sitede yürüyüş yapmaya ve her sabah kızlar uyanmadan önce 15-20 dk egzersiz yapmaya devam edeceğim. Salgın durumu toparlarsa egzersiz eğitimi almak istiyorum.

Diyetisyen ile geçen sürede nasıl beslenmem gerektiğini anladım. Sağlıklı beslenmeye devam etmek ve bunu hayatımın bir alışkanlığı haline çevirmek istiyorum. Cumartesi günleri bir öğünde canımın istediği zararlı şeyleri keyifle tüketmek istiyorum.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Tetiklendiğim noktaların farkına varıp, bunlar üzerinde çalışmak istiyorum. Bilinçaltımda tetiklenme yaratan sorunları çözebilirsem anneliğimin de daha iyileşeceğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgili online eğitim veya terapi almayı istiyorum. Anneliği hakkını vererek ancak kendimden ödün vermeden yapabilmek benim için önemli bir konu.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Evi düzenli olarak sadeleştirmeye devam edeceğim. Bu yıl adım adım evimin her köşesini istediğim hale getirmek istiyorum.

İyi Görünmek

Bu yıl stil danışmanlığı alarak, kapsül gardırop oluşturmayı hedefliyorum. Aylık manikür-pedikür randevumu aksatmadan, cilt bakımını da aylık rutinime eklemek istiyorum.

Verimli İş Hayatı

Bu yıl uzun vadeli hedeflerimden biri olan “Maaş harici bir gelir kaynağı yaratmak” hedefim için ilk adımı atıp, belgelendirme şirketinde stajyer denetçilik sürecimi başlatacağım.

Para Yönetimi

Eğer işim devam ederse “Babil'in En Zengin Adamı” kitabında yer alan tavsiyelere göre bütçemi yönetmek istiyorum. Her ay gelirimin %10’nunu biriktireceğim ve bu paraya kesinlikle dokunmayacağım. Borçlarımı düzenli ödeyeceğim. Ekstra gelen para olursa bunu biriktirmek yerine isteklerimi gerçekleştirmek için harcayacağım.

Toplumsal Fayda

Yardım istendiğinde beni zora sokmayacak şekilde yardım yapabilmem için bir miktar para biriktirmeyi istiyorum.

İZLENECEK FİLMLER
  1. Rüzgarı Dinleyen Çocuk
  2. Tanrıyı Oynayanlar
  3. Cennetin Rengi
  4. Zeka Pırıltısı
  5. Fight Club
  6. Truman Show
  7. Doktor Strange
  8. Ölü Ozanlar Derneği
  9. Gandhi
  10. Joy
  11. Sosyal Ağ
  12. The Founder
  13. Steve Jobs
  14. Einstein and Eddington
  15. Mary & Max
  16. Can Dostum
  17. Tatlı Bela
  18. Edmond
  19. Sol Ayağım
  20. Queen of Katwe
  21. Matrix
  22. Temple Grandin
  23. Rüzgar Yükseliyor
  24. Whiplash
  25. 12 Yıllık Esaret
  26. Cennet Sineması
  27. Ölümsüz Anlar
  28. Forrest Gump
  29. Ekim Düşü
  30. Eternal Sunshine of Spotless Mind
  31. Koç Carter
  32. Milyonluk Bebek
  33. Yedek Parçalar
  34. Şeflerin Masası
  35. Milyoner
  36. Kahraman Çocuk
  37. Muhteşem Münazaracılar
  38. Zootopia
  39. Hayatımın Maçı
  40. Sınıfın Önünde
  41. Zoraki Kral
  42. Gizli Sayılar
  43. Cesur Yürek
  44. Akıl Oyunları
  45. Wonder
  46. Kelebek Etkisi
  47. Marslı
  48. Enigma
  49. 3 Aptal
  50. Her Çocuk Özeldir

OKUNACAK KİTAPLAR
  1. Ev-Nermin Yıldırım
  2. Çıplak ve Yalnız-Hamdi Koç
  3. Kral Kaybederse-Gülseren Budayıcıoğlu
  4. Puslu Kıtalar Atlası-İhsan Oktay Anar
  5. Canım Aliye Ruhum Filiz-Sabahhattin Ali
  6. Kuyucaklı Yusuf-Sabahattin Ali
  7. Yer Altından Notlar-Dostoyevski
  8. İnsan Ne ile Yaşar-Tolstoy
  9. Simyacı-Paulo Coelho
  10. Ölü Ozanlar Derneği-N.H. Kleinbaum
  11. Körlük-Jose Saramago
  12. Şeker Portakalı
  13. Küçük Prens-Antoine De Saint Exupery
  14. Amaç-J. Cox
  15. Hız-J.Cox

İzlemek istediğim filmler listesini yaparken Hikmet Anıl Öztekin'nin "En İyi 50 Motivasyon Filmi" videosundan yararlandım. Önerilenler arasında yakın zamanda seyrettiğim ve çok beğendiğim "Kör Nokta, Coco, Up, Yes Man, Umudunu Kaybetme, Koç Carter" filmlerini çıkartıp-ki izlemediyseniz bu filmleri kesinlikle izleyin, yerine uzun zaman önce seyrettiğim fakat tekrar izlemek istediğim bazı filmleri ekledim.

Okumak istediğim kitaplar listesine de çocukken okuduğum ve tekrar okumak istediğim "Şeker Portakalı" ve "Küçük Prens" kitaplarını ekledim.

Gelişmek istediğim alanlar listesinde ise halihazırda kullandığım programları ve dili ileri seviyeye taşımak, diğer alanlar da ise kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum. Salgının tek faydası online eğitim platformlarının yaygınlaşması oldu. Listede belirttiğim konular ile ilgili ücretsiz veya çok cüzi ücrete çok sayıda eğitim mevcut.

8-9-13 favorilerim keyifli okumalar

GELİŞMEK İSTEDİĞİM ALANLAR / ONLİNE EĞİTİM
  • On Parmak Klavye Kullanımı
  • Powerpoint
  • Word
  • Excel
  • İngilizce
  • Etkili Sunum Teknikleri-Beden Dili
  • Güzel Konuşma ve Diksiyon
  • Dans
  • Egzersiz
  • Stil
canımcım, eğitimleri almayı düşündüğün bir kurum var mı ?
ben de 'güzel konuşma ve diksiyon' 'ingilizce' 'tecvidli Kuran okuma' kursları almak istiyorum.

Hedef ve hayallerimi tazelemek için yeni bir başlangıç geçmişin muhasebesini yapmadan olmazdı diyerek, 2011 -den itibaren tuttuğum günlükleri gözden geçirdim. Çok şey değişmiş; giyim tarzımdan , bazı konulardaki düşüncelerime, alışkanlıklarımdan sahip olduğum maddi manevi imkanlara değin ... şükrettim... ayrıca 9-10 yıl öncesi sanki daha dün gibi... ayrıca şu söze ''5 yıl sonra olacağın insan, tamamen bugün okuduğun kitaplara, izlediğin filmlere, dizilere, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklarına ve giriştiğin yazışmalara, konuşmalara göre şekillenecek. Ruben Chavez''' inancım ispatlandı..

Hedef ve hayallerimi tazelemek için yeni bir başlangıç geçmişin muhasebesini yapmadan olmazdı diyerek, 2011 -den itibaren tuttuğum günlükleri gözden geçirdim. Çok şey değişmiş; giyim tarzımdan , bazı konulardaki düşüncelerime, alışkanlıklarımdan sahip olduğum maddi manevi imkanlara değin ... şükrettim... ayrıca 9-10 yıl öncesi sanki daha dün gibi... ayrıca şu söze ''5 yıl sonra olacağın insan, tamamen bugün okuduğun kitaplara, izlediğin filmlere, dizilere, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklarına ve giriştiğin yazışmalara, konuşmalara göre şekillenecek. Ruben Chavez''' inancım ispatlandı..

Farkındalık sağladığım ikinci şeyse, bazı hayal ve hedeflerim hala aynı. Yani gerçekleştirememişim, sebebi ise tamamen istikrarlı hareket etmemem. cevap aradığım kilit soru '' irademi nasıl güçlendiririm?''. Bunu düşünüyorum.

üçüncüsü olumsuzluklara, hastalıklara, negatif insanlara şu sıralar fazla odaklanıyorum ve onlardan etkileniyorum. Bu konuda halihazırda aldığım bir destek mevcut. Kaygı yönetimini sağlam yapmalıyım.

dördüncüsü ise, 'özsaygı, özşefkat, değerli hissetmek, yeterli hissetmek' duygularının peşine düşeceğim çünkü 'mükemmeliyetçi olmak da, başka insanların bakışından söylemlerinden etkilenmek de, onay alma ihtiyacı da, dış motivasyolu olmak da, kaybetme korkusu da, bu duyguların boşluğundan kaynaklanıyor .

beşinci ise, oğlumun eğtimi. şu an 4,5 yaşında. Camblykids' den deneme dersi almayı düşünüyorum. öğrenmeleri, keşfetmesi ve bunları severek eğlenerek yapması benim için en önemlisi. pandemi süreci geçince kaliteli, çocuk odaklı, çocuk sevgisi olan, doğada çokca vakit geçirebileceği bir kurumda eğitim almasını istiyorum. Bunun için okul araştırması ve birikim yapacağım.

altıncısı, blog ve instaram hesabımın içeriğini geliştirip, derinleştireceğim. Bir çocuk dahi istifade etse çok mutlu olurum.

yedincisi, düzenli cilt bakımı, spor, kitap okuma ve yorumlama, ibadetlerimde süreklilik en dikkat etmem gereken madde.

sekizinci, enerjimi emen yakınlarıma fırsat vermeyeceğim, kendi kıymetimi bildireceğim, acabalarla düşünüp hayalelrimden ve isteklerimden vazgeçmeyeceğim. kendimi engellemeyecek , istemediğim hiç bi şeyi yapmayacağım. Artık kendimi düşünmek istiyorum.

dokuzuncu ise, doğru seçimler yapacağım. o anımı nasıl verimli geçirebilirimi her zaman önceleyeceğim.

onuncu ise, daha az sosyal medyaya maruz kalmak. yetkin olmadığı konuda yorum yapanlardan uzak duracağım. kaygımın tetiklediği merak duygusuna fırsat vermeyeceğim. iyiye güzele odaklanacağım.

------------maddi gelişimlerden ziyade manevi gelişimlerle hemhal olacağım evelallah.. temiz bir niyetle O nun rızasıyla yola çıkıyorum.

Merhaba,
Bizim bakıcı ablamız pandemi ilk çıktığından beri yani mart ayından beri ayda sadece 3 yada 4 gün geliyor, bazan sadece 2 gün bile olabiliyor. Eşimle dönüşümlü çalıştığımız için birbirimize göre ayarlıyoruz. Biz maaşından asla kesmedik. Onunda geçinmek için o paraya ihtiyacı var. Hem maaşını kesersek tam maaşlı bir iş arayışına da girme hakkı olur.

Harika bir yazı olmuş. Üçüncüsünü ve sekizinci maddeyi not alıp sık sık hatırlamak istiyorum :)

canımcım, eğitimleri almayı düşündüğün bir kurum var mı ?
ben de 'güzel konuşma ve diksiyon' 'ingilizce' 'tecvidli Kuran okuma' kursları almak istiyorum.
İnternette birkaç yer buldum ancak öbür evdeki bilgisayarın favorilerine kaydettim. Yarın gidince bulup göndereyim.

Günlük tutmak iyi bir fikir. Ben çok eskiden tutardım epeydir tutmuyorum. 5 yıllık bir defter aldım. Ocak ayından itibaren şükür günlüğü olarak tutmaya niyetliyim bakalım.

Haklsnz .sizin durumunzla bizim durumumz arasnda şöyle bir fark var 2 ay olmuştu başlayalı aslnda bazı durumlar da olunca o şekilde oldu mslf. Nasip olursa telafi edecgm ama 2. Kez grip olup soylemeyip. ki kendisi belki de korona ayakta atlatyrmdr dedi bana sonra mesajda.
Bundan sonra baştan bu durumu konuşup o şekilde anlascgm her şey ders insan icin. Cok sagolun paylastgnz icin

Yeni çalışmaya başladığınızı ve çok güven vermediğini bende sonraki mesajlarınızda farkettim :) İlk mesajınıza hemen cevap yazdım :) Öyle davranmakta haklısınız tabii. Bizimki 6 yılı bitecek neredeyse. Onca emeği olduğu zaman insan kesemiyor. İnşallah sizde daha iyileri ile karşılaşırsınız.

Ay insallah nerdeyse teyze olmuş darısı bana insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…