Hedef ve hayallerimi tazelemek için yeni bir başlangıç geçmişin muhasebesini yapmadan olmazdı diyerek, 2011 -den itibaren tuttuğum günlükleri gözden geçirdim. Çok şey değişmiş; giyim tarzımdan , bazı konulardaki düşüncelerime, alışkanlıklarımdan sahip olduğum maddi manevi imkanlara değin ... şükrettim... ayrıca 9-10 yıl öncesi sanki daha dün gibi... ayrıca şu söze ''5 yıl sonra olacağın insan, tamamen bugün okuduğun kitaplara, izlediğin filmlere, dizilere, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklarına ve giriştiğin yazışmalara, konuşmalara göre şekillenecek. Ruben Chavez''' inancım ispatlandı..
Farkındalık sağladığım ikinci şeyse, bazı hayal ve hedeflerim hala aynı. Yani gerçekleştirememişim, sebebi ise tamamen istikrarlı hareket etmemem. cevap aradığım kilit soru '' irademi nasıl güçlendiririm?''. Bunu düşünüyorum.
üçüncüsü olumsuzluklara, hastalıklara, negatif insanlara şu sıralar fazla odaklanıyorum ve onlardan etkileniyorum. Bu konuda halihazırda aldığım bir destek mevcut. Kaygı yönetimini sağlam yapmalıyım.
dördüncüsü ise, 'özsaygı, özşefkat, değerli hissetmek, yeterli hissetmek' duygularının peşine düşeceğim çünkü 'mükemmeliyetçi olmak da, başka insanların bakışından söylemlerinden etkilenmek de, onay alma ihtiyacı da, dış motivasyolu olmak da, kaybetme korkusu da, bu duyguların boşluğundan kaynaklanıyor .
beşinci ise, oğlumun eğtimi. şu an 4,5 yaşında. Camblykids' den deneme dersi almayı düşünüyorum. öğrenmeleri, keşfetmesi ve bunları severek eğlenerek yapması benim için en önemlisi. pandemi süreci geçince kaliteli, çocuk odaklı, çocuk sevgisi olan, doğada çokca vakit geçirebileceği bir kurumda eğitim almasını istiyorum. Bunun için okul araştırması ve birikim yapacağım.
altıncısı, blog ve instaram hesabımın içeriğini geliştirip, derinleştireceğim. Bir çocuk dahi istifade etse çok mutlu olurum.
yedincisi, düzenli cilt bakımı, spor, kitap okuma ve yorumlama, ibadetlerimde süreklilik en dikkat etmem gereken madde.
sekizinci, enerjimi emen yakınlarıma fırsat vermeyeceğim, kendi kıymetimi bildireceğim, acabalarla düşünüp hayalelrimden ve isteklerimden vazgeçmeyeceğim. kendimi engellemeyecek , istemediğim hiç bi şeyi yapmayacağım. Artık kendimi düşünmek istiyorum.
dokuzuncu ise, doğru seçimler yapacağım. o anımı nasıl verimli geçirebilirimi her zaman önceleyeceğim.
onuncu ise, daha az sosyal medyaya maruz kalmak. yetkin olmadığı konuda yorum yapanlardan uzak duracağım. kaygımın tetiklediği merak duygusuna fırsat vermeyeceğim. iyiye güzele odaklanacağım.
------------maddi gelişimlerden ziyade manevi gelişimlerle hemhal olacağım evelallah.. temiz bir niyetle O nun rızasıyla yola çıkıyorum.