- 13 Mayıs 2016
- 1.366
- 2.838
- 37
Yaaa çokkk komik ElaMerhaba canım,
Ben de tam diğer uçtaki davranışla mücadele ediyorum. Ela’nın elini kağıt hafifçe kesti geçenlerde. 3 gün aklına geldikçe ağladı. Bu arada sorular “Doktora gidelim mi?” “Ya parmağım koparsa?” “Ölecek miyim”
Biraz mizaç biraz da yaşı gereği o zaman, gerçekten içim rahatladı. Son cümlene bayıldımEla’nın davranışı aynı benim kızımda var. Yaşıtlar. Doktordan, hastaneye gitmekten ve hasta olmaktan çok korkuyor. Azıcık bir yeri ağrısa başlıyor ağlamaya. Yaşından dolayı mı? Pandemiden mi yoksa babası hastalık hastası ondan mı bilemiyorumBazen sinirlerimi çok zorluyor. Misal kakası geliyor. Karnım ağrıyor, midem bulanıyor diye ağlamaya başlıyor, ama nasıl stresli. Kızım tuvalete bi git diyorum. Hakkaten sadece kakası varmış
Diğer arkadaşlar için de yazayım. Benim kızım da 3-4-5 yaşlarındayken canı yanınca asla ağlamazdı. Sıkardı kendini. Kızım ağlasana derdim. Şimdi ağlama küçücük acılar için diye paralıyorum kendimi
Hepimizin derdi farklıM muhendiseylul sana bir tavsiyem maalesef yok ama senin oğlunun davranış biçimi biraz Ela’ya geçsin. Çok amin:))
Çok teşekkürler tavsiye için inceleyeceğim, duygu kontrolü için renk canavarı kitabı var bizde demerhabalar,
Dikkat atöyesi yayınlarının hikayelerle duygular serisi var, bu hikayeleri okuma kitaplarını içine alabilirsiniz. Ona hiç dğeinmeden sadece kahramanlar üzerinde konuşun kitabı okurken bence.
Bir de henüz almadım ama aşağıdaki kitabı görmüştüm, bi inceleyebilirsiniz.
Çocuklar için Duygularla İletişim Becerileri-3-12 Yaş Arası
bu vesileyle deneyimli annelerden 3,5 yaşımdaki kızım için kitap, oyuncak oyun önerisi alabilir miyim? aynı şeylerden sıkıldık sürekli
Büyük kızıma hiçbir şey almıyorum bu ara:)) 0-6 yaş dönemi eğitici oyuncak ve kitap yatırımı yaptım. 7 itibariyle kendi haline bıraktım:)
Oyuncak olarak minişlere sardı bu dönem. Arkadaşı ile facetime’dan miniş konuşturuyorlar:)) Arada pony ve barbie ile oynuyor. Kutu oyunu olarak Tik Tak Bom ve Cingöz Nine’yi seviyor.
Okul sene başında çok fazla okuma kitabı aldırdı bize. Onları okuyoruz. Geçen hafta Asiye-Kovun Beni Bu Okuldan kitabını aldım. Online eğitimden çok şikayetçi, belki bağlantı kurar diye düşündüm.
Selamlar hanımlar,
Dün cilt bakımına gittim ve oldukça memnun kaldım. Ancak benim cildim için 2-3 ayda bir yeterli olurmuş. Ben de bu şekilde planlayacağım.
Bugün diğer evde ders çalışma günü. Yarın sabah iş ile ilgili bir sınava gireceğim.
Herkese güzel bir gün diliyorum
Merhaba elecda, online eğitim kurumlarını seçerken sertifalarının kabul edilebilirliğini önemsiyor musun? Yani uluslararası kabul gören bi sertifika alınabiliyor mu sonunda? Pandemi ile online eğitim kurumları fazlaca arttı, bu zamana kadar ilgimi çekmediği için online eğitimler şuan kurumlar arasında yetkinini bulmak konusunda zorlanıyorum.@Sahihuban kaydettiğim online eğitim merkezleri şunlar:
- Motivasyon Atölyesi
- Global Enstitü
- İİEnstitü
- Udemy
Ohh sefan olsun, sakıncası yoksa merkezin adını paylaşır mısın? Özel mesaj ile de olurSelamlar hanımlar,
Dün cilt bakımına gittim ve oldukça memnun kaldım. Ancak benim cildim için 2-3 ayda bir yeterli olurmuş. Ben de bu şekilde planlayacağım.
Bugün diğer evde ders çalışma günü. Yarın sabah iş ile ilgili bir sınava gireceğim.
Herkese güzel bir gün diliyorum
Merhaba, ben julia donaldson kitaplarını çok beğeniyorum. Ör; aksi kuş, değnek adam, pırtık tekir, iyi yürekli dev memo, bir kabuğu paylaşmak, yayazula, minik salyangoz pepe ve dev balina zeze. Daha vardır bizde kitabı ama aklıma gelmedi şuan:) Hem çizimler çok güzel hem de öyküler bi drama içeriyor. ( kafiyeli replikler, şarkı gibi mırıldanmaya müsait dörtlükler gibi canlandırma yapılabiliyor. Seviyor bu tarz okumaları bizim kızlar)bu vesileyle deneyimli annelerden 3,5 yaşımdaki kızım için kitap, oyuncak oyun önerisi alabilir miyim? aynı şeylerden sıkıldık sürekli
Benim gözeneklerde tıkanma vardı. Bir de beyaz yağ bezesi gibi ufak tefek şeyler. Bir cihaz kullanarak, cilde farklı serumları sürdü. Gözenekleri temizledi, ardından kolajen maskesi yaptı Benim için gözle görülür bir fark oldu.Sınavda başarılar
Cilt bakımından sonra ciltte gözle görülür bir fark oluyor mu ( hiç yaptırmayan cahilin sorusu)
Almayı planladığım eğitimler için öncelikle her bir konu başlığında ücretsiz olan veya düşük ücretli olan videoları seyredip, ardından gerek duyarsam sertifikalı eğitimlere başvuracağım. İş ile ilgili olan eğitimlerde yetkinliğe dikkat ediyorum ancak kişisel gelişim için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum şimdilik:) Yaşadıkça fikrim değişebilir:)Merhaba elecda, online eğitim kurumlarını seçerken sertifalarının kabul edilebilirliğini önemsiyor musun? Yani uluslararası kabul gören bi sertifika alınabiliyor mu sonunda? Pandemi ile online eğitim kurumları fazlaca arttı, bu zamana kadar ilgimi çekmediği için online eğitimler şuan kurumlar arasında yetkinini bulmak konusunda zorlanıyorum.
İnternet bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken diğer taraftan işin ehlini bulmak zorlaştı. Herkes uzman oldu günümüzde:)
Alacaatlı caddesinde Ncs klinik canım.Ohh sefan olsun, sakıncası yoksa merkezin adını paylaşır mısın? Özel mesaj ile de olur
Ben de klasikleri okuyamadım lisedeyken ve sesli kitap şeklinde dinledim çoğunu bir seçenek
Arkadaşlar selamlar hepinize bir şey danışmak istiyorum sizlere
1 hafta oncesine kadaryardımcı ablamız vardı.
Kendisi 1 ay önce grip oldgnu fark ettm ki kendisi bana söylemedi bu durumdayken 16 aylik bebeğim var. Kendisine sordum hasta msn asla kabul etmedi yok bir anlık bisey deyip gecstrmeye çalıştı. 15 gün istirht et dedim ve dönünce biz o eve geldgnde evden çıkıyorduk ki normalde de yanında durmyrz.
Geldgi hafta yine benim bir şeyim yoktu ama diye söyledi. Ama döndüğümde mutfakta limonlu su içerken gördüm 1 kaç sefer. Döndüğü 1. Hafta baktım burnu yine tıkalı konuştu, ıste yine hasta deglm de şöyle böyle geçiştirmeye çalıştı.
Sonraki gün maas gunuydu. geçen ay gelmese de 15 gün maaşını tam verme niyetim vardı ki böyle yaptığı icin içimden aşırı kızdım ona hastalığı atlatmams ama birde yalan söylüyor ( bulundgm şehir %100 hastalgn arrtgi bir şehir).
Dedim sen iyi değilsin eczaneye gttm ilaç ve vitamin aldım verdim. Sen bugün üzerini giyin ve dinlen evde bence dedim gönderdim. O an ki sinirle ama kendisine asla belli etmedim hasta iken oldgu maaşının yarısını verdim. Şimdi eşim annem yine de tam maaş verecektin olmaz yaptgn dediler ki siz olsydnz verir mydnz bu durumda?
Cok düşündüm sizlere güveniyorum fikir almak istyrm gecenin 6sinda yazyrm
İZLENECEK FİLMLER
- Rüzgarı Dinleyen Çocuk
- Tanrıyı Oynayanlar
- Cennetin Rengi
- Zeka Pırıltısı
- Fight Club
- Truman Show
- Doktor Strange
- Ölü Ozanlar Derneği
- Gandhi
- Joy
- Sosyal Ağ
- The Founder
- Steve Jobs
- Einstein and Eddington
- Mary & Max
- Can Dostum
- Tatlı Bela
- Edmond
- Sol Ayağım
- Queen of Katwe
- Matrix
- Temple Grandin
- Rüzgar Yükseliyor
- Whiplash
- 12 Yıllık Esaret
- Cennet Sineması
- Ölümsüz Anlar
- Forrest Gump
- Ekim Düşü
- Eternal Sunshine of Spotless Mind
- Koç Carter
- Milyonluk Bebek
- Yedek Parçalar
- Şeflerin Masası
- Milyoner
- Kahraman Çocuk
- Muhteşem Münazaracılar
- Zootopia
- Hayatımın Maçı
- Sınıfın Önünde
- Zoraki Kral
- Gizli Sayılar
- Cesur Yürek
- Akıl Oyunları
- Wonder
- Kelebek Etkisi
- Marslı
- Enigma
- 3 Aptal
- Her Çocuk Özeldir
Slmlar herkese... değerlendirme ve hedef belirlemeye ben başlıyorum izninizle :)
1- sağlıklı yaşam:
-bu yıl bir dönem paketli ürün tüketimi konusunda bir geri dönüş yaşadık. Ama küçük oğlumun alerji durumundan ötürü tamamen hayatımızdan paketli ürünleri çıkardık. Sebze ağırlıklı olmakla birlikte düzenli et, balık ve bazen de tavuk tüketmeye özen gösterdik. Takviye olarak magnezyum kullanıyorum. Spor yapamadım. O motivasyonu bulamadım. Su tüketimini bir dönem çok iyi götürdüm ama son zamanlarda saldım onu da
2-Mümkün olduğunca iyi annelik:
-2. Oğlumuzla birlikte neredeyse her günü vicdan azabı şeklinde geçirdim. Denge kuramadım, düzen tutturamadım. Salgın durumu da her şeyi daha fazla zorlaştırdı
3-Düzenli ve sade bir ev:
-Bu konuda çok verimli bir yıl geçirdim. 2 Gümüşlük, 1 tv ünitesi, 1 aynalık, 1 tek kişilik baza ve tek kişilik dolap evden ayrıldı. Yatak odamı değiştirdim ve çok sade ve ferah bir hale getirdim. Salgından önce gelen yardımcı ablayı artık almıyorum. Kendimce oluşturduğum temizlik rutinime olabildiğince uymaya çalışıyorum. Robot süpürge işimi çok kolaylaştırdı. Yemek listesi yapmaya devam ediyorum. Çocukların kıyafetlerini düzenli olarak eleyip elden çıkarıyorum.
4-İyi görünmek:
-Sabah yüzümü sabunla yıkayıp kremimi sürmek dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Ev kıyafetlerimi elden geçirip yeniledim.
5-Verimli iş hayatı:
-Uzaktan eğitime planlı programlı olarak devam ediyorum. Ne kadar verimli olduğu tartışılır.
6-Para yönetimi:
-ortak birikime devam ediyoruz. Bireysel olarak her ayın 15inde en az 100 tl kenara atmaya başladım.
7- Toplumsal fayda:
-Düzenli yardım yaptığımız grup salgınla birlikte dağıldı. Kendi küçük yardımlarımı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.