Ben 3 yaşta yarım gün kreşe gönderdim. İlk başlangıçta çok hastalandıkları için bakıcı ablanın devam etmesi iyi olmuştu. 4 yaşta tam gün gitti.erken buluyorum açıkcası imkan olsa da geç başlasa diye düşünürüm hep..
ama çare kalmayınca yapılacak şey bakıcı veya kreş ?
Canım geçmiş olsun öncelikle.erken buluyorum açıkcası imkan olsa da geç başlasa diye düşünürüm hep..
ama çare kalmayınca yapılacak şey bakıcı veya kreş ?
Canım geçmiş olsun öncelikle.
Benim oğlum 16 aylık 25 gündür krese gidiyor ve iyi ki diyorum.
(Sadece hasta oldu bu da kaçınılmaz sondu maalesef kaç yaşında başlarsa başlasın illaki hasta oluyorlar)
Bunun dışında 25 günde bile olumlu izlenimler farkettim. Emziği bıraktı.
Park yatağı olmadan asla uyumazdi, orada yer yatağında emziksiz ve bağımsız uyuyor. Daha mutlu. Kendini daha güzel ifade etmeye başladı.
Daha bir sürü şey.
Ben açıcasi bakıcı ile evde tüm gün tek başına belki TV izleyerek ya da verimsiz bir şekilde zaman geçireceğine güzel bir kreşi daha doğru buldum.
Aynı şeyi annelerin bakması için de düşünüyorum. Elbette ki çok güzel bakarlar ama verimli olmaz diye düşünüyorum. Doğaları gereği çocuklar çok enerjikler biz yetişkinler her dakika onların seviyesine inemiyoruz ne yazık ki. Bu noktada kreş daha sağlıklı bir karar diye düşünüyorum.
İyi ve güvenilir bir yer bulduktan sonra için rahat olsun. Ben keşke daha erken verseydim bile diyorum.
Her anlamda çok uyumlu.
Şu an bebek grubunda 6 kişiler 2 öğretmen ve arada bir destek öğretmenleri var. Kreşi bir düşün derim.
Kreşin adını buradan yazmayayım küçük bir ilçe de yaşıyoruz biz toplamda 30 a yakın kreş vardı 3 tane ile görüşüp buna karar verdim. Zaten bebek grubu hepsinde yok. Benim için eğitim ve donanım sahibi olmaları elbette ki önemli ama ilk önceliğimizdir vicdanlı ve merhametli olmalarıydı.sen böyle deyince içim biraz daha rahatladı ..
peki tüm gün mü gidiyor ?
kreşin adı nedir
bu denli beğenmişsin ve merak ettim..
annemden beklentim sadece yanında olması güvenni sağlaması yedirmesiiçirmesi uyutması..oyun şarkı eğitim beklemiyordum ben bunları zaten yapıyorum ancak o bile olmuyor maalesef..
Öncelikle tebrik ederim, doktora kolay gelsin. Bence o arkadaş pek de arkadaş değil sana haklısın. Ben böyle kişileri hayatımdan çıkardım, nasıl odamızı, evimizi, bedenimizi, kafamızı temizliyorsak çevre temizliği de şart :)Merhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!
Başta süperelecda olmak üzere hepinizin paylaşımları kendi adıma bana çok iyi geliyor
Kendi rutinimde ve misyon bildirgemde yaptığım düzenlemeler doğrultusunda yeniden öğrenci oldum :) Sizinle de paylaşmak istedimDün itibarıyla kaydımı yaptırdım, Allah utandırmasın
Hani hep bahsediyoruz ya hayatın her alanında sadeleşmek, hayatı kolaylaştırmak diye... Bu ne kadar doğru aslında. Sizinle bir yaşantımı paylaşmak istiyorum.
İki gün önce garip bir şey yaşadım, ben geçen sene hem kızımın bakımı hem de yalnız olmam nedeniyle herhangi bir başvuruda bulunmamıştım, bu sene de olmasa bile bir yüzümü göstereyim seneye ne kadar istediğim belli olsun niyetiyle doktora başvurusunda bulundum. Çok da içaçıcı geçmemişti mülakat ne yalan söyleyeyimSonra kısmetimde varmış oldu çok şükür :)))
Çok mutlu oldum ve iş yerinden samimi bir arkadaşımla paylaştım. daha öncesinde ona haber vermediğim için şok olduğunu ama benim adıma sevindiğini belirttiği sitemli bir mesaj attı. oysa ben gizlemedim, yalnızca son gün başvurdum ve olmayacağını düşündüğüm bir şeydi, bir yandan kız bir yandan ev kimseye söylemek aklıma gelmedi. kazandığımı öğrenince de zaten hemen sevdiklerimle paylaştım. durum bu.
Şimdi benimle konuşmuyor, mesajlarıma dönüş yapmıyor.
Arkadaşımı da çok seviyorum, kendi özelinden paylaşım yapmaz ve diğer arkadaşlar sürekli yarışmacı biri olduğunu söyler ama ben öyleyse de hiç önemsemezdim bu durumu. Hepimiz insanız çeşit çeşitiz bunun farkındayım çünkü.
Ama Bu defa biraz incindim. Galiba benim de önceliklerim değişti, herkese saygım var gerçekten hepimiz zaten aynı olamayız. hatalarımız ve yanlışlarımız oluyor karşılıklı.
yalnızca kimsenin hayatını baltalamak istemediğim gibi ben de baltalanmak istemiyorum. Bunun üzerine düşüneceğim ve yeni bir düzenlemeye gideceğim.
Uzun uzun da yazdım, dilerim sizi sıkmadım.
Canım yukarıda kreş deneyimini yazdım. Benim oğlum 16 aylık 8.30 -17 gidiyor kuzenimin bebeği de 18 aylıkken başlamıştı o da tam gün şu an harika bir çocuk. Yaş küçük olunca uyum süreci çabuk oluyor.Kızlar slm ben size birşey danışmak istiyorum mümkünse.elecda topiğine böyle soru ile katıldım ama sıkıntı olmaz umarım bu platformdan doğru cevaplar gelecek biliyorum
Benim ikiz erkek bebeklerim var, eylül sonu tam bir buçuk yaşında olacaklar. Ben çalışmaya başlayacağım ama öyle çok yoğun bir çalışma değil akademik işler, üniversiteye git gel, makale yaz vs. Saatleri belli değil, biraz esnek. Yurtdışında yaşıyoruz. Burda zaten bebekler çok küçük yaşta kreşe veriliyor, teşvik de ediliyor zaten sistem çok iyi, buna uygun. Benim bebeklere günde 9 saate kadar kreşte kalma hakkı çıktı (burda bu işler çok ciddi sistem belirliyor saati falan) Yani sabah 8 akşam 5. Sizce 18 aylık bebekler için bu saat fazla mı? Ben vermeyi denemeyi düşünüyorum. Zaten iki bebekle tüm gün evdeyim kaç zamandır onlar için de benim için de fırsat. Ama dokuz saati kaldırabilirler mi? Kaldırırlar diyorsanız dokuz saatlik programa sokacağım. Yoksa 7 saat hatta 5 saat bile olabilir. Ha bu arada 9 saatliğin güzel tarafı eşim getirecek onları eve arabayla. Yoksa ben toplu taşıtla gidip alıp getireceğim. Ne diyorsunuz?
Şimdi gördüm okudum mesajlarını. Çok iyi o zaman rahatladım biraz sağolasın. Bence de kreş çok önemli gelişim açısından. Bir de dil öğrenecek ekstradan tabi o da iyi.Canım yukarıda kreş deneyimini yazdım. Benim oğlum 16 aylık 8.30 -17 gidiyor kuzenimin bebeği de 18 aylıkken başlamıştı o da tam gün şu an harika bir çocuk. Yaş küçük olunca uyum süreci çabuk oluyor.
Biz de şöyle oluyor ; 9 civarı kahvaltı sonra park - oyun odası etkinliği 12 öğlen yemeği sonra uyku yaklaşık 2 saat uyuyorlar uyandıktan sonra müzik oyun vs sonra ikindi kahvaltısı sonra yine oyun odası park veya müzik açıp oyun vs oynuyor küçük etkinlikler yapıyorlar bebek oldukları için.
Gün içinde hep bir hareket hali mevcut yani , o sebeple 8-5 normal geliyor bana. 4 saate yakın da evde beraber vakit geciriyoruz. Sonra uyku.
Yurt dışında küçük yaşta kreş daha normal karşılanıyor.
Ben çok memnunum kararimdan. Allah utandırmasın.
Burda mutlaka yaz kış demeden dışarda parkta oynama da var. Her kreşin bahçeli parkı var mecbur. Yağmur çamur demeden oynuyorlarCanım yukarıda kreş deneyimini yazdım. Benim oğlum 16 aylık 8.30 -17 gidiyor kuzenimin bebeği de 18 aylıkken başlamıştı o da tam gün şu an harika bir çocuk. Yaş küçük olunca uyum süreci çabuk oluyor.
Biz de şöyle oluyor ; 9 civarı kahvaltı sonra park - oyun odası etkinliği 12 öğlen yemeği sonra uyku yaklaşık 2 saat uyuyorlar uyandıktan sonra müzik oyun vs sonra ikindi kahvaltısı sonra yine oyun odası park veya müzik açıp oyun vs oynuyor küçük etkinlikler yapıyorlar bebek oldukları için.
Gün içinde hep bir hareket hali mevcut yani , o sebeple 8-5 normal geliyor bana. 4 saate yakın da evde beraber vakit geciriyoruz. Sonra uyku.
Yurt dışında küçük yaşta kreş daha normal karşılanıyor.
Ben çok memnunum kararimdan. Allah utandırmasın.
Kreş aradığım süreçte çok tedirgindim ve çok iyi anlayabiliyorum o yüzden. Umarım güzel seçimler olur hepiniz için.Şimdi gördüm okudum mesajlarını. Çok iyi o zaman rahatladım biraz sağolasın. Bence de kreş çok önemli gelişim açısından. Bir de dil öğrenecek ekstradan tabi o da iyi.
Teşekkürler canımKreş aradığım süreçte çok tedirgindim ve çok iyi anlayabiliyorum o yüzden. Umarım güzel seçimler olur hepiniz için.
Bahçeli bir park bizde de var çok güneş olmadığı sürece muhakak her gün çıkıyorlar. Bu da önemliydi benim için.
ımKreşin adını buradan yazmayayım küçük bir ilçe de yaşıyoruz biz toplamda 30 a yakın kreş vardı 3 tane ile görüşüp buna karar verdim. Zaten bebek grubu hepsinde yok. Benim için eğitim ve donanım sahibi olmaları elbette ki önemli ama ilk önceliğimizdir vicdanlı ve merhametli olmalarıydı.
Yani öğretmen de çok etkendi benim seçiminde. Oğlumun kronik bir sindirim rahatsızlığı var ondan bahsederken onunda gözleri dolmuştu. Bu gerçek bir histi ve beni etkiledi.
Enerjisini sevdim kadının kisaca.
Tam gün gidiyor , iki gün beraber gittim onunla ilk gün yarım saat sınıfta kaldım kahvaltıda yanında idim kahvaltı sonrası yanından ayrılıp kameradan izledim. Beni görmediği sürece hiç sorun yoktu. İki gün sonra tek gonderdim.
Tabi ki gün içinde hep iletişim halinde yine fotoğrafları uyku, yemek vb konularda hep bilgi veriyor öğretmeni.
Yani demem o ki mecbur kalırsan asla üzülme. İlk hafta uykularım kaçtı resmen ama farkettim ki oğlum benden daha çabuk uyum sağladı bu sürece , rahatladım ben de sonra.
Canım senin yerinde olsam direk kreşe veririm 2 ay değil sürekli devam etsin düzeni bozulmasın annenin durumu belli çocuk için de öyle bir ortamda büyümesi iyi değilsen böyle deyince içim biraz daha rahatladı ..
peki tüm gün mü gidiyor ?
kreşin adı nedir
bu denli beğenmişsin ve merak ettim..
annemden beklentim sadece yanında olması güvenni sağlaması yedirmesiiçirmesi uyutması..oyun şarkı eğitim beklemiyordum ben bunları zaten yapıyorum ancak o bile olmuyor maalesef..