Popüler Konu Verimli Rutin

Hoş geldiniz Boşuna uğraştırmazsınız, istediğinizi paylaşabilir ya da sorabilirsiniz.

Merhaba Elecda,
Poşet konusunda son haftalarda bana da bir farkındalık geldi fakat henüz uygulamaya geçemedim. Yazmaya devam et hep ilham vericisin. Bu topik için gerçekten teşekkür ederim ve bir arkadaş demiş sade evim hesabı kitap yazacakmış benim de aklıma gelmişti o instagram hesabı kitap çalışmalarına başladığını söylediğinde keşke elecda yazsa ya diye düşünmüştüm :) Hatta buraya girdiğin içerikler bile bir kitap olabilecek yeterlikte.

Elecda ipek hanımdan baharat ve domatesli makarna aldım
Çok begendik
Kuru patlıcanlarda güzel fakat alt üst karışık, keşke sırf alt yapsalarda ona göre ücret alsalar
Bundan sonra baharat, makarna, mantı, şehriye, bakliyat için market alışverişi yapmam.

Deodorant aldığın siteyi de merak ettim, paylaşabilirmisin denemek isterim

Çok teşekkür ederim canım
Plastik atıklar konusunda ufak tefek önlemler almaya başladım. Bir bez çanta taşıyorum çantamın içinde. Bir şey alacaksam poşet vermeyin diyerek onu çıkartıyorum. Pet şişe almamak için yanımda su şişesi taşımaya başladım. Bir de kahve zincirine oturup kahve içeceksem, karton bardak yerine porselen kupa istiyorum.

Evdeki çöpleri doğada çözümen çöp poşeti ile atıyorum. Patates nişastasından yapılan bir çöp poşeti çıkmış ancak henüz bulamadım markette.

Geri dönüşüm için ayrı bir çöp kovası aldım. Plastik, cam ve kağıtları bu kovaya atıp, siteye konulan geri dönüşüm çöp kutusuna atıyorum.

Şimdilik elimden gelen kısım bu kadar:)

Çiftlik benim de hep deneme yanılma yoluyla ilerledi. Özellikle ekmek ve peynirlerde:). Ekmek de en son kararımız sandviç ekmeği, peynirde ise ezine, taze kaşar ve basma tulum peynir.

Deodorantı insagram’de tuvahealingbynature sayfasından aldım. Krem formunda, etkili ve doğal bir ürün. Ancak kokusu biraz yoğun. Önce tester istemeni tavsiye ederim. Beğenirsen sipariş verirsin. Ben aynı sayfadan aynısefa soft krem ve güneş kremi de aldım ve mennunum. Bu ürünlerin de tester’ını isteyebilirsin.

çok teşekkür ederim
Sebze meyve kısmında ben yakınlardan temin edebiliyorum ama anneannem greyfurt istedi bir tek ordan bulabildik yine de tanımak bilmek güzel
siteyi deneyeceğim, tester uygulaması daha güzel

Bence biraz rahat olmak lazım
Önemli olan anılar
Ev toplanır ama o sırada aman ortalık kirlenmesin diye anı kaçırıyoruz.
Mesela kendi çocukluğumda annem yatağının üstünde zıplamama çok kızardı. bi kere zıplarken yakalanmıştım azarlanmıştım.
Geçen sene yatağımızı değiştirdik eşimi elinden tuttum yatakta zıplamaya başladım sonra o da bana katıldı deli gibi yorulana kadar yatakta zıpladım. İçimde kalmış meğer.
Çocuğum da yapmak isterse ben de onunla çıkıp zıplarım :)
Annem çok iyi bir anne idi ama kurallar ve titizliği beni geriyordu, korkardım her şeye kızacak diye. Ben aksine fazla rahatım
Biraz orta yolu bulmak lazım

Ah canım...

Şimdi sen söyleyince düşündüm de acaba kadın artık hayatta mı değil? Çünkü sen öğrenciyken ben burada değildim o dönemlerde yaşamış biri mi ki acaba diye düşündüm.

Ben de gerçekten seni çok özledim. Biraz sıkıntılı bir süreçteyim ama bu güzel topiği bu konularla meşgul etmek istemiyorum.

Kesinlikle haklısın. Hafta sonları sürekli ev topluyorduk kızımın peşinden. Ama boşuna bir çaba oluyor çünkü sen düzeltiyor ve sırtını dönüyorsun, yaklaşık 5 dk içerisinde eskisinden daha fena duruma geliyor Bu nedenle hafta sonları sadece yatarken ve hep beraber ev topluyoruz. Gün içerisinde hiç ev işine bulaşmıyorum.

Yatak veya koltukta zıplaması gerekir bir çocuğun. Hem keyifli hem de denge ve el kol koordinasyonu için gerekli bir aktivite. Aslında çocukların her yaptığı davranışın mantıklı bir nedeni var. Çocuğu kendine veya başkasına zarar vermediği sürece engellememek lazım. Ama çocuk küçükken, kırıldığında çok üzülüp çocuğumuzu da üzeceğimiz değerde eşyayı eve sokmamak lazım. Pahalı halılar, dekorasyon ürünleri falan bu dönemde çok sakıncalı:)

Rahat olma konusuna katılıyorum ancak şöyle bir durum gelişiyor. Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar olan süreçte milyon tane dökme-saçma ile uğraşmak zorunda kalınca “yeteeeerr” noktasına geliyorsun.

Anlatsan belki beraber bir çözüm yolu üretiriz. Üretemezsek de dinleriz

Selamlar,

Sabah haftalık doktor kontrolü ve nst vardı. Nst’ye göre bugün de doğurmuyormuşum:)) Sevimsiz vajinal muayene de başladı. 2 cm açılma varmış. Ela Hanım 40+5’te doğmuştu. İpek Hanım o kadar bekletmez umarım:)

Bu hamileliğimde, ilk hamileliğimde yaşadığım bütün sıkıntıların aynısını yaşamış olmama rağmen, kafa olana sakin olmamdan kaynaklı, daha rahat ve stressiz bir hamilelik geçirdim.

Süreci bilmek, daha önceden iyi kötü herşeyi tecrübe etmiş olmanın çok katkısı oldu. Biliyorum ki yaşadığım sıkıntıların hepsi geçip gidecek. O sıkıntıyı çok da önemsemeyip, yapmak istediğim şeylere odaklanmak bana iyi geldi.

Merhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!

Başta süper elecda olmak üzere hepinizin paylaşımları kendi adıma bana çok iyi geliyor

Kendi rutinimde ve misyon bildirgemde yaptığım düzenlemeler doğrultusunda yeniden öğrenci oldum :) Sizinle de paylaşmak istedim Dün itibarıyla kaydımı yaptırdım, Allah utandırmasın

Hani hep bahsediyoruz ya hayatın her alanında sadeleşmek, hayatı kolaylaştırmak diye... Bu ne kadar doğru aslında. Sizinle bir yaşantımı paylaşmak istiyorum.

İki gün önce garip bir şey yaşadım, ben geçen sene hem kızımın bakımı hem de yalnız olmam nedeniyle herhangi bir başvuruda bulunmamıştım, bu sene de olmasa bile bir yüzümü göstereyim seneye ne kadar istediğim belli olsun niyetiyle doktora başvurusunda bulundum. Çok da içaçıcı geçmemişti mülakat ne yalan söyleyeyim Sonra kısmetimde varmış oldu çok şükür :)))

Çok mutlu oldum ve iş yerinden samimi bir arkadaşımla paylaştım. daha öncesinde ona haber vermediğim için şok olduğunu ama benim adıma sevindiğini belirttiği sitemli bir mesaj attı. oysa ben gizlemedim, yalnızca son gün başvurdum ve olmayacağını düşündüğüm bir şeydi, bir yandan kız bir yandan ev kimseye söylemek aklıma gelmedi. kazandığımı öğrenince de zaten hemen sevdiklerimle paylaştım. durum bu.

Şimdi benimle konuşmuyor, mesajlarıma dönüş yapmıyor.

Arkadaşımı da çok seviyorum, kendi özelinden paylaşım yapmaz ve diğer arkadaşlar sürekli yarışmacı biri olduğunu söyler ama ben öyleyse de hiç önemsemezdim bu durumu. Hepimiz insanız çeşit çeşitiz bunun farkındayım çünkü.

Ama Bu defa biraz incindim. Galiba benim de önceliklerim değişti, herkese saygım var gerçekten hepimiz zaten aynı olamayız. hatalarımız ve yanlışlarımız oluyor karşılıklı.

yalnızca kimsenin hayatını baltalamak istemediğim gibi ben de baltalanmak istemiyorum. Bunun üzerine düşüneceğim ve yeni bir düzenlemeye gideceğim.

Uzun uzun da yazdım, dilerim sizi sıkmadım.

Tebrik ederim canım. Dilerim mezun olduğun zamanları da görürüz buradan. :) Ben de yüksek lisansı tez aşamasında bırakmıştım. Şimdi aile kurdum ve bebek bekliyorum. Eşimin de desteği ile bebek biraz büyüdükten sonra yapabilirsem tamamlamayı düşünüyorum.

Arkadaşın adına üzüldüm. Çünkü hırs ve kibir insanı yiyip bitiren duygular. Sen yolunda yürüdüğün sürece senin iyiliğini isteyen kişiler yanında kalmaya devam ediyor zaten.

Umarım nasıl bir çalışma ve ev dengesi kurduğunu da buradan bizimle paylaşırsın. Yapılacak olan rutinler konusunda sizlerden öğreneceğim çok şey var. :)

Çok sevmiştim.Esim önermişti. Tekrar izledim sayende.

Teşekkür ederim canım.

Ben de İhsan Hala belgeselini önereyim nacizane.
İhsan Hala’yı da şimdi seyrettim. Güzelmiş. Teşekkür ederim canım

Nasılsın bu arada? Oğlun nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…