Bence bu hayattaki en önemli özelliklerinden biri, başkalarının mutluluklarına, başarılarına içten bir şekilde sevinebilmektir. Arkadaşın için üzüldüm ama senin için bir işaret bu bence.Merhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!
Başta süperelecda olmak üzere hepinizin paylaşımları kendi adıma bana çok iyi geliyor
Kendi rutinimde ve misyon bildirgemde yaptığım düzenlemeler doğrultusunda yeniden öğrenci oldum :) Sizinle de paylaşmak istedimDün itibarıyla kaydımı yaptırdım, Allah utandırmasın
Hani hep bahsediyoruz ya hayatın her alanında sadeleşmek, hayatı kolaylaştırmak diye... Bu ne kadar doğru aslında. Sizinle bir yaşantımı paylaşmak istiyorum.
İki gün önce garip bir şey yaşadım, ben geçen sene hem kızımın bakımı hem de yalnız olmam nedeniyle herhangi bir başvuruda bulunmamıştım, bu sene de olmasa bile bir yüzümü göstereyim seneye ne kadar istediğim belli olsun niyetiyle doktora başvurusunda bulundum. Çok da içaçıcı geçmemişti mülakat ne yalan söyleyeyimSonra kısmetimde varmış oldu çok şükür :)))
Çok mutlu oldum ve iş yerinden samimi bir arkadaşımla paylaştım. daha öncesinde ona haber vermediğim için şok olduğunu ama benim adıma sevindiğini belirttiği sitemli bir mesaj attı. oysa ben gizlemedim, yalnızca son gün başvurdum ve olmayacağını düşündüğüm bir şeydi, bir yandan kız bir yandan ev kimseye söylemek aklıma gelmedi. kazandığımı öğrenince de zaten hemen sevdiklerimle paylaştım. durum bu.
Şimdi benimle konuşmuyor, mesajlarıma dönüş yapmıyor.
Arkadaşımı da çok seviyorum, kendi özelinden paylaşım yapmaz ve diğer arkadaşlar sürekli yarışmacı biri olduğunu söyler ama ben öyleyse de hiç önemsemezdim bu durumu. Hepimiz insanız çeşit çeşitiz bunun farkındayım çünkü.
Ama Bu defa biraz incindim. Galiba benim de önceliklerim değişti, herkese saygım var gerçekten hepimiz zaten aynı olamayız. hatalarımız ve yanlışlarımız oluyor karşılıklı.
yalnızca kimsenin hayatını baltalamak istemediğim gibi ben de baltalanmak istemiyorum. Bunun üzerine düşüneceğim ve yeni bir düzenlemeye gideceğim.
Uzun uzun da yazdım, dilerim sizi sıkmadım.
Merhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!
Başta süperelecda olmak üzere hepinizin paylaşımları kendi adıma bana çok iyi geliyor
Kendi rutinimde ve misyon bildirgemde yaptığım düzenlemeler doğrultusunda yeniden öğrenci oldum :) Sizinle de paylaşmak istedimDün itibarıyla kaydımı yaptırdım, Allah utandırmasın
Hani hep bahsediyoruz ya hayatın her alanında sadeleşmek, hayatı kolaylaştırmak diye... Bu ne kadar doğru aslında. Sizinle bir yaşantımı paylaşmak istiyorum.
İki gün önce garip bir şey yaşadım, ben geçen sene hem kızımın bakımı hem de yalnız olmam nedeniyle herhangi bir başvuruda bulunmamıştım, bu sene de olmasa bile bir yüzümü göstereyim seneye ne kadar istediğim belli olsun niyetiyle doktora başvurusunda bulundum. Çok da içaçıcı geçmemişti mülakat ne yalan söyleyeyimSonra kısmetimde varmış oldu çok şükür :)))
Çok mutlu oldum ve iş yerinden samimi bir arkadaşımla paylaştım. daha öncesinde ona haber vermediğim için şok olduğunu ama benim adıma sevindiğini belirttiği sitemli bir mesaj attı. oysa ben gizlemedim, yalnızca son gün başvurdum ve olmayacağını düşündüğüm bir şeydi, bir yandan kız bir yandan ev kimseye söylemek aklıma gelmedi. kazandığımı öğrenince de zaten hemen sevdiklerimle paylaştım. durum bu.
Arkadaşımı da çok seviyorum, kendi özelinden paylaşım yapmaz ve diğer arkadaşlar sürekli yarışmacı biri olduğunu söyler ama ben öyleyse de hiç önemsemezdim bu durumu. Hepimiz insanız çeşit çeşitiz bunun farkındayım çünkü.
Ama Bu defa biraz incindim. Galiba benim de önceliklerim değişti, herkese saygım var gerçekten hepimiz zaten aynı olamayız. hatalarımız ve yanlışlarımız oluyor karşılıklı.
yalnızca kimsenin hayatını baltalamak istemediğim gibi ben de baltalanmak istemiyorum. Bunun üzerine düşüneceğim ve yeni bir düzenlemeye gideceğim.
kızlar tebrik ederim sizleri. Ben de yazmıştım geçen gün Başladım diye, kişisel misyon bildirgeme yazmıştım tez aşamasında olduğum yüksek lisansımı bitirmeyi. Hiç inancım yoktu ama artık var ve çok mutluyumTebrik ederim canım. Dilerim mezun olduğun zamanları da görürüz buradan. :) Ben de yüksek lisansı tez aşamasında bırakmıştım. Şimdi aile kurdum ve bebek bekliyorum. Eşimin de desteği ile bebek biraz büyüdükten sonra yapabilirsem tamamlamayı düşünüyorum.
Arkadaşın adına üzüldüm. Çünkü hırs ve kibir insanı yiyip bitiren duygular. Sen yolunda yürüdüğün sürece senin iyiliğini isteyen kişiler yanında kalmaya devam ediyor zaten.
Umarım nasıl bir çalışma ve ev dengesi kurduğunu da buradan bizimle paylaşırsın. Yapılacak olan rutinler konusunda sizlerden öğreneceğim çok şey var. :)
kızlar tebrik ederim sizleri. Ben de yazmıştım geçen gün Başladım diye, kişisel misyon bildirgeme yazmıştım tez aşamasında olduğum yüksek lisansımı bitirmeyi. Hiç inancım yoktu ama artık var ve çok mutluyumbenim de 17 aylık bir oğlum var. İnşallah üstesinden geleceğiz
Ben de fantom hamarat var cnm evet fiyatı uygun pratik kullanması, süpürgenin başlığında fırçası yok halıyı süpürmek için diğer normal boyutlardaki elektrikli süpürge gibi bir performansı yok. Benim tüm ev için kullandigim ayrı orta boy bir makinem var, fantomu mutfağı holu temizlemek icin almistim, bizde koltukların ve yatağın altında cok mesafe yok yere yakın girmiyor altına fantomu yüzeysel temizlik için tavsiye edebilirim, cok sesli bu arada diger makineme gore, ben uç dört yil once almistim belki başlığı yenilenmiştir incele bir mağazada :) umarim yardımcı olabilmişimdir. Diğer makinem arçelik toz torbasını sık sık değiştiririm filtresini sungerini yıkarım toz kokmaz hiç.Selamlar,
Dün akşam elektrikli süpürgemiz bozuldu. Sabah servise götürdüm. Az önce aradılar. Motoru ölmüş 1000 lira masrafı varmış
Süpürgemi 5 yıl önce Dyson marka almıştık. Oldukça iyi bir makine olmakla birlikte, tabiri caizse bizim bakıcı ablanın elinde kaldı diyebiliriz:)) Servisteki adam da aynı şeyi söyledi. Motor bozulmaları genelde eve temizliğe gelen bayanların özensiz kullanımından kaynaklanıyor diye. Dolayısıyla tekrar Dyson’a yatırım yapmayacağım. Süpürgeyi serviste bıraktım ve geri dönüşüme göndermelerini istedim.
Kullanımı pratik ve sağlam dikey bir süpürge almak istiyorum. Toz torbası oldum olası hoşlandığım bir malzeme değil. Bu nedenle toz torbasız bir ürün alacağım. Rowenta Airforce 360 ürününü beğendim ancak pahalı ve acaba ablamız bunu da kırar mı bilemedim. İnternette Fantom Hamarat diye bir ürün var. Fiyatı çok ucuz ve insanlar memnun görünüyor. Bundan alsam bozuldukça yenisini mi alsam? Bana bir tavsiye verir misiniz?
Merhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!
merhaba dyson kullanan üzerine başka bir makine kullanamaz diyorlar. deneyimlemedim ama almayı çok istemiştim, ileride inşaallah alabilirim.Selamlar,
Dün akşam elektrikli süpürgemiz bozuldu. Sabah servise götürdüm. Az önce aradılar. Motoru ölmüş 1000 lira masrafı varmış
Süpürgemi 5 yıl önce Dyson marka almıştık. Oldukça iyi bir makine olmakla birlikte, tabiri caizse bizim bakıcı ablanın elinde kaldı diyebiliriz:)) Servisteki adam da aynı şeyi söyledi. Motor bozulmaları genelde eve temizliğe gelen bayanların özensiz kullanımından kaynaklanıyor diye. Dolayısıyla tekrar Dyson’a yatırım yapmayacağım. Süpürgeyi serviste bıraktım ve geri dönüşüme göndermelerini istedim.
Kullanımı pratik ve sağlam dikey bir süpürge almak istiyorum. Toz torbası oldum olası hoşlandığım bir malzeme değil. Bu nedenle toz torbasız bir ürün alacağım. Rowenta Airforce 360 ürününü beğendim ancak pahalı ve acaba ablamız bunu da kırar mı bilemedim. İnternette Fantom Hamarat diye bir ürün var. Fiyatı çok ucuz ve insanlar memnun görünüyor. Bundan alsam bozuldukça yenisini mi alsam? Bana bir tavsiye verir misiniz?
maşallah, yolunuz açık olsun. ne güzelMerhaba arkadaşlar iyi ki varsınız ya hu!
Canım 2 aydan sonra annen bakmaya devam edecek mi kreşe mi başlatacaksın?herkese merhaba arkadaşlarım..
sizlerin fikirlerine önerilerine ihtiyacım var... maalesef üstesinden gelemediğim bi durum içindeyim..
oğlum 24 aylık .. ben çalışan bi anneyim..oğluma normalde annem benim evimde bakıyordu ve işimle evim yakın olduğundan öğle araları gidip görebiliyordum ..şimdi yayladayız ve ben işe 40dk lık mesafe ile git gel yapıyorum..sorun şu annem daha önce 2 kez anjio oldu 15 gün içerisinde.. şimdilerde nadirende olsa rahatsızlanıyor ki artık oğlumun peşindende koşturamıyor yoruluyor..biraz da sıkıldı sanırım ; açıkca söylemese de davranışlarından anlayabiliyorum..
bu hafta oğluma eşim baktı : ama artık annem en azından yayla dönemi bakmayacak dinlenecek..
k validemler çok yoğun iş döneminde o da gelip bakamıyor ve ben aile dışından birine oğlumu emanet etmek istemiyorum 2 ay için...
nasıl bir yol önerirsiniz.. kendimi çıkmazda hissediyorum desteğinize ihtiyacım var...
elecda insanlar başkasının eşyalarını çok da özenli kullanmayabiliyor maalesef.. bencede uygun fiyatlı almak daha akıllıca..
söylediğin marka hakkında bilgim yok ancak 1 yıldır rowentanın toz torbalı bi süpürgesini kullanıyorum 800tl ye almıştım çok kullanışlı ve emiş gücü vs çok güzel..
Çok teşekkürler canımBen de fantom hamarat var cnm evet fiyatı uygun pratik kullanması, süpürgenin başlığında fırçası yok halıyı süpürmek için diğer normal boyutlardaki elektrikli süpürge gibi bir performansı yok. Benim tüm ev için kullandigim ayrı orta boy bir makinem var, fantomu mutfağı holu temizlemek icin almistim, bizde koltukların ve yatağın altında cok mesafe yok yere yakın girmiyor altına fantomu yüzeysel temizlik için tavsiye edebilirim, cok sesli bu arada diger makineme gore, ben uç dört yil once almistim belki başlığı yenilenmiştir incele bir mağazada :) umarim yardımcı olabilmişimdir. Diğer makinem arçelik toz torbasını sık sık değiştiririm filtresini sungerini yıkarım toz kokmaz hiç.
Canım 2 aydan sonra annen bakmaya devam edecek mi kreşe mi başlatacaksın?
Süpürge önerisi için teşekkür ederim.
Benim bakıcı ablamız ile ilgili tek şikayetçi olduğum konu bu sanırım. 5 yıldır beraberiz. Fakir el süpürgesi, dyson süpürge, tefal düdüklü ve tefal ütü sizlere ömürmerhaba dyson kullanan üzerine başka bir makine kullanamaz diyorlar. deneyimlemedim ama almayı çok istemiştim, ileride inşaallah alabilirim.
fantom annem bana almıştı, kullandım. dikey el süpürgeleri üstten temizlik için iyi. dikey sopası mı denir, borusu mu genelde o kırılıyor. annem evdeki süpürgenin fırça, başlığını ve borusunu takarak kullanıyor (izah edebildim mi bilmiyorum). fiyat/performans açısından iyi. ama bence o mutfakta kırıntı vs almak için bir makine. görüneni yüzeysel alıyor. halının tozunu vs almıyor. evde bebek olacağından senin işini görmez gibi. zaten dyson dan sonra hayal kırıklığı yaşarsın.
dikey süpürge olarak, fantomun 3 katı fiyatına fakir darky almıştım. emiş gücü daha iyi olur diye düşündüm ama fantomdan iyi değildi. aynı segmentte ürünlerle kıyaslanınca evet güzel. ama derinlemesine süpürme, halının tozu, saç kılı vs tam almıyor bence . emiş gücü normal süpürge gibi değil. ama senin evde halı sayısı da az sanırım. dyson almana gerek olmaz o zaman. onunla süpürge yapıldığında bana evde temizlik yapılmış gibi gelmiyor.
Rowentaya gelince eltim almıştı, memnun ama ben rowentanın yatay, toz torbasız en üst modelini aldım beğenmedim, mecburen kullanıyorum. kendime de kızdım rowentanın hiç bir ürününden memnun kalmadım bu güne kadar neden aldım diye. bundan sonra rowenta - tefal grubundan elektirikli ürün almam
daha önce de kullandığım ve karşılaştırma yapabileceğim için bence philips almalısın. hatta rowenta dikey fiyatına falandır klasik süpürgesi. günlük mutfak kırıntı döküntüsü için de fantom alabilirsin. böylece bakıcı her gün yatay süpürge açmaz. (Ben philipsin gönüllü reklamcısıyım)
ayrıca bizim zorluklarla aldığımız ve bizim için çok değerli olan eşyaların başkaları tarafından hoyratça kullanılmasına çok bozuluyorum. fiyatını bilmezler, söylesen bile fiyatını, bir daha alabilir mantığı ile bakarlar. (senin bakıcı için değil, genel olarak yazıyorum.) illaki hatırlatman gerekiyor, şurasına su kaçırma, şurasına toz girmesin, şurasını sil vs diye.
Zor şeyler yaşamış annen. Kuzunun da 2 yaş sendromu başlayacak yakında. Baş etmekte zorlanabilir. Kreşi erken mi buluyorsun?annemin sağlığı da ruhu da bakmaya el verecek mi bilmiyorum ki..
annemle de açıkcası konuşulmadı bu konu..
bakmam demez diyemez ama evde olduğu için sıkılıyor bunalıyor ..
bana yansıtıyor stresini e kalbine de zarar..
vebal altında kalmak istemiyorum...
anneminmutluolduğunu görsem hiç vermem kreşe bakıcıya..
eşimde annemin bakmasını istemiyor .. mutlu değil ve bu yüzden rahatsız olmasını istemiyorum diyor ama onun da çözümü uzun süreli yok maalesedf..
annemin anjiodan sonra psikolojik destek alması gerek..hatta uuzn zamandır..iflas itibar kaybı maddi kaygılar e diyabet hastalığı göz kanaması ve kalp krizleri...
stresli sinirli bi insan annem maaleesef..
belki iyi bir psikiyatristle çözlüebilir..
bilemedim...
Zor şeyler yaşamış annen. Kuzunun da 2 yaş sendromu başlayacak yakında. Baş etmekte zorlanabilir. Kreşi erken mi buluyorsun?
Canım , oğlum krese başladı 16 aylık. Ve başladığından beri hasta, yaklaşık 25 gündür. Antibiyotik başladık mecburen.İhsan Hala’yı da şimdi seyrettim. Güzelmiş. Teşekkür ederim canım
Nasılsın bu arada? Oğlun nasıl?
o zaman teyzenin hor kullanmasını da hesaba katarak fantom alabilirsiniz.Benim bakıcı ablamız ile ilgili tek şikayetçi olduğum konu bu sanırım. 5 yıldır beraberiz. Fakir el süpürgesi, dyson süpürge, tefal düdüklü ve tefal ütü sizlere ömür
Hepsini araştırarak ve epey para vererek almıştık. Elektronik eşyaları çok hor kullanıyor maleaef. Bu yüzden beraber çalıştığımız sürece daha uygun fiyatlı ürünlere yatırım yapmam gerekiyor.
Sen yazınca aklıma geldi. Ablanın ilk başladığı zamanlarda yeni bir gömlek alıp epey para bayılmıştım. İlk yıkamada haşat etmiş. “Abla ben buna 300 lira para vermiştim” demiştim. “Kızım insan çaputa bu kadar para verir mi şaşırdın mı sen” demişti
Dün akşam süpürge konusunda eşimle konuştuk. Philips maraton veya bosh’un benzer bir süpürgesi var. İkisinden birini alalım. Mutfak için dr uygun birşey bakalım diyor.
Biz de eşimle özenli kullanırız aldığımız eşyaları ama ablanın maşallahı var:))o zaman teyzenin hor kullanmasını da hesaba katarak fantom alabilirsiniz.
süpürge de iki marka da iyi tercih olabilir.
bazılarının elinde elektrikli ve elektronik eşyalar hiç dayanmaz. annemlerin evinden biliyorum. o kadar hor kullanıyorlar ki, aynı anda bir kendime bir onlara alayım, onların anında bozuluyor. ya da ben 2-3 yıl sorunsuz kullandığım şeyi onlara veriyorum, nasıl oluyorsa haftasında mutlaka bozulur. hep de söylerim siz de hiç bir eşya uzun ömürlü olmaz diye. ama kayınvalidenin taş gibi sağlamdır her eşyası. sanki yeni alınmış gibi de parlar, annemlerde 25 yıllık bir eşya zannedersin. cihazı özensiz açıp kapatırlar, içine toz vs kaçırır, motoruna dikkat etmez.
Bosch marka mini fırın almıştım, gayette kaliteli marka, daha ne alınabilir ki? 2 yıla yakın kullandım, sonra kiracı olduğum evde fırın vardı,onlara verdim, bir kaç ay sonra fırından konu açıldı bozuldu dediler ki ömrü uzun aslında.
aynı şekilde kettle, doğrayıcı, şifonyerlerin çekmeceleri, nasıl oluyorsa mutfak dolaplarının ve elbise dolaplarının kolları, vida ve bağlantı yerlerinden ayakkabılık çekmecesi yerinden çıkar, sineklik yerinden çıkar, priz yerinden çıkar, ev boyanır 1 ay geçmeden duvarda saç yağı gibi bir leke, UFO marka ısıtıcı erimişti. ay bir sürü kırık dökük şey. hangisini saysam . eşyaya hiç önem vermezler. 12 yıl önce lcd ekranlar ilk çıktığında tv almıştım, benimki halen çalışır durumda (oturma odasında), onlarınki bozuldu.
Çok teşekkürler canımCanım , oğlum krese başladı 16 aylık. Ve başladığından beri hasta, yaklaşık 25 gündür. Antibiyotik başladık mecburen.
Gece atesleniyor gündüz bir şekilde idare ediyor.
Bakalım.
Senin de doğum yaklaştı. Güzel ve kolay bir doğum diliyorum sana.