Selamlar,
Bir süredir burayı ihmal ettim. Genel bir durum bildirimi yapayım.
Sağlıklı Yaşam
Geçen hafta kayınvalidemin mutfağı ele geçirmesinden mütevellit gelsin gözlemeler gitsin mantılar şeklinde bür hafta geçirdik. Dün itibariyle eski beslenme düzenime dönmüş bulunuyorum. Hamilelik başlangıcından bu yana 3 kilo aldım. Bebeğin şu anki ağırlığı 2600 gram. İzne çıkmama 2 haftam, doğuma da tahmini 5 haftam kaldı. Bu süre zarfında yeme konusunda sapıtmazsam doğum sonrasını daha rahat geçiririm diye umuyorum. Şu an 73 kiloyum. Boyum 1.74. Hedefim lohusalık sonrası 58-60 arası bir kiloya inerek orada kalmak. Yıl sonuna kadar inebilirsem benim için şahane olur. Bundan sonraki hayatımı sabit bir bedende sürdürmek istiyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Babaannesi giderken kızımı da götürdü.
Cumartesi günü eşim almaya gidecek. Dün iş çıkışı eve gelince ne yapacağını bilemedim. Kızımla hergün eve gelip oyundu vs. hemen aksiyona girdiğimiz için garip geldi durum. Kızımızı şimdiden çok özledik ancak 5 akşam eşimle başbaşayız ve bu uzun bir zaman tekrarlanma ihtimali olmayan bir zaman dilimi:)) Epeydir beraber film seyretmemiştik, dün bir dvd alıp gelmiş. Bu akşam için de film ayarlayacak bakalım. Deha filmini merak ediyorum. Umarım bulup alabilir. Yarın akşam da eskiden gitmeyi çok sevdiğimiz bir restaurant vardı, orada yemek yiyelim dedik.
Düzenli ve Sade Bir Ev
Kızım Pazar gününden beri evde olmadığı için ev son derece düzenli:))
Koridor için yolluk alsam diyorum, sonra vazgeçiyorum. Bir türlü karar veremedim:))
Salondaki orta sehpayı evden göndermeye karar verdik. İlk kızımda da kaldırmıştık ortadan. 3 yaşından sonra çıkarmıştık. Bu kızım büyüdüğünde salon mobilyalarını komple değiştirme niyetimiz olduğu için bu sefer direkt elden çıkaracağız.
Temmuz ayında halıları yıkamaya göndermem gerek. Temizlikçi abla haftada bir geliyor, Temmuz ayında da devam edecek. 1 Ağustos’ta bakıcı ablamız iş başı yapacak. Ev işini ne kadar yapabilecek bilemiyorum, o yüzden duruma göre karar vereceğim. Belki temizliğe gelen ablayı ayda bir cam, kapı ve dolap içi temizliği için çağırabilirim.
İyi Görünmek
Günlük bakımlarım artık rutine girdi. Cildim de de gözle görülür bir düzelme var. Hem son aldığım ürünler iyi geldi hem de düzenli kullanmak diye düşünüyorum.
Verimli İş Hayatı
İş hayatı bu ara yoğun zira son iki haftam ve arkamda iş bırakmak istemiyorum. Bu yüzden devam etmekte olan işleri biraz hızlandırdım. Doğum izni döneminde de takipte olacağım. Sonrasında da haftanın 2 günü ofisten diğer günler evden şeklinde bir çalışma düzenine geçeceğim. Benim hayatım için önemli bir değişiklik olacak. Umarım yeni düzene kolay uyum sağlarım ve işlerde bir aksilik olmaz.
Para Yönetimi
Bu ay kendime, eve ve kızıma ihtiyaç dışı birşey almama denemesi yaptım. Kitap konusunda epey zorlandım ancak kendimi tuttum ve almadım. Dün bu ay yaptığım bütün harcamaları incelediğimde market, çiftlik, kasap, kargo, damacana su giderlerim var. Onun haricinde arkadaşıma giderken götürdüğüm dondurma ve eşimin yeğenine aldığım karne hediyesi var. Kızım bayram harçlığı ile kendisine bebek ve elbise aldı.
Oyun çadırı istiyor ve hatta evde sürekli olarak sandalyelerin üstüne çarşaf serme şeklinde çadır kuruyor. Temmuz ayında ona bir çadır almayı planlıyorum.
1 Temmuz’da son maaşımı alacağım. Bir sonraki maaşım 1 Arallık’ta olacak. Aradaki süre zarfında harcamaları minimuma indirerek bu süreci borçsuz atlatmak istiyorum.
Umarım herkes iyidir. Sevgiler