elecda merhaba,
Dün kitaplığı kurcalarken babamın doğduğum gün kopardığı ve sakladığı takvim yaprağını buldum. Ta 33 sene öncesinden benim doğum günüme ait bir takvim yaprağı. Geçenlerde anı kutusu yaptığını okumuştum. Sen de ince bir kadınsın belki hoşuna gider yapmak istersin diye düşündüm İpek için. Artık koparmalı takvimler de kalmadı ama isteyince bulunuyor:) ben iki kızımınkini de saklıyorum mesela.
elecda merhaba,
Dün kitaplığı kurcalarken babamın doğduğum gün kopardığı ve sakladığı takvim yaprağını buldum. Ta 33 sene öncesinden benim doğum günüme ait bir takvim yaprağı. Geçenlerde anı kutusu yaptığını okumuştum. Sen de ince bir kadınsın belki hoşuna gider yapmak istersin diye düşündüm İpek için. Artık koparmalı takvimler de kalmadı ama isteyince bulunuyor:) ben iki kızımınkini de saklıyorum mesela.
Evet ben de oğlumun doğduğu yaprağı saklıyorum.
Ben bir de zaman kapsülü yaptım. 15 yil sonra açacak. Içine en sevdiği oyuncağı, küçük bir çorap. Dolar, euro ne kadar :) oglum için yaptığım en çok alışveriş ve tutarları. Ona nasıl hitap ettiğim ve bir kaç fotoğraf. Ha bir de günümüzün kağıt ve demir parasindan koydum. Üzerine acilacak tarihi yazıp yapıştırdım.
Hoşuma giden bir anı oldu, oglumun da beğeneceğini düşünüyorum :)
Selamlar,
Haziran ayı kendimi 1 ay ihtiyaç dışı alışveriş yapmama konusunda deniyorum biliyorsunuz. 12 gündür bu duruma uygun hareket ediyor ve kendimi gözlemliyorum. Kıyafet, ayakkabı, çanta, kozmetik, aksesuar alımı gibi kalemleri uzun süre önce aklımdan ve hayatımdan çıkardığım için bunlarla alakalı sıkıntı yaşamıyorum. Ancak kitap meselesi beni zorluyor. Instagram'de gördüğüm yeni çıkan ya da önerilen kitapları hemen alma gibi bir dürtüm varmış, bunu geçtiğimiz 12 gün içerisinde fark ettim:). Şu an 3 kitap aklımda sürekli dönüyor:))
Bir de kızımla ilgili satın alımlar alışveriş zaafımın temelini oluşturduğunu fark ettim. Bu durumla da depoyu boşalttığımızda yüzleştim. Bir bebeğin ne kadar oyuncağa ve kıyafete ihtiyacı olabilir ki... Gelişim oyuncaklarını ve kıyafetlerini fazlasıyla abartmışım... Oyuncakların önemli bir kısmını elden çıkardım. 12 gün içerisinde kızıma yeni kitap, elbise vs. almama konusunda kendimi zorluyorum.
Hafta içi servisle işe gidip geldiğim, öğlen yemeğini işte yediğim için harcamam olmuyor. Mesele hafta sonları! Kızıma planladığım aktiviteleri değiştirmem gerektiğini fark ettim. Bir park keşfettim. Alabildiğine yeşil... Cumartesi günü orada vakit geçirdik. Piknik örtümüzü serip, evden getirdiğimiz krepleri yedik. Kuytuda bir park olduğu için çok az insan vardı ve keyifli zaman geçirdik. Eve arkadaşlarını daha sık çağırmak da planladığım bir aktivite:)
Aylık harcamalar için 2000 TL bütçe ayırdım. Bunun içerisinde çiftlik, market, kasap ve diğer harcamalar var. Aylık bu miktardan para arttırmaya çalışacağım.
Ben de cüzdanımın görmediğim bir köşesine 200 lira koydum. Acil durumlarda kullanayım diye:)Selam, aynı durumdaymısız. Kitap konusu beynımı kemırıyor, kıtaplıktakı okunmamıs kıtaplara sardım almamak ıcın: )
Ben de haziran başından beri 2bın lira harcamışım. Ama allahtan bırsey cıkmaz ıse benım ıcın harcamalar bıttı bu ay ıcın. 200 lira ayırdım kendıme. Duruyor bakalım. Bayram sonrası biraz tatil keyfimiz olacak köy evinde. Köyde bakkal bile yok, harcamasız geçer diye düşünüyorum: ))
Çocukların karne paraları ile sınema sozum vardı, oraya gıder gelırız.
Telefonu evde bırakma konusunda henüz hiç aşama kaydedemedim. Instagram çok vaktimi alıyor, kaldırmak ıstıyorum ama faydalandıgım kullanıcılarda yok degıl. Bılemıyorum, kararsızım.
Kendimle ilgili yeni farkındalıklar oluştukca kendime şaşırıyorum. Düzeltmem gereken ne kadar çok şey var hayatımda, özellikle çocuklara müdahalelerim çok fazla. Buna çalışıyorum artık. Ayrışmalarını çok istiyorum ama kendimin de ayrışması lazım. Zor süreç...
Şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
Bu iyiymiş:)) Harcama kozmetiğe para yahu:) Gratis benim bildiğim her zaman indirimde zati/)iyi güzel de harcama konusunda tutumlu planlarınızı okurken üst tarafta mor renkte koca puntolarla ''Gratis te bahar İndirimi" yazması..
yok harcamayacağım.
@elecda kesfettıgin parkın adını ve nerede olduğunu paylaşabilir mısın?Selamlar,
Haziran ayı kendimi 1 ay ihtiyaç dışı alışveriş yapmama konusunda deniyorum biliyorsunuz. 12 gündür bu duruma uygun hareket ediyor ve kendimi gözlemliyorum. Kıyafet, ayakkabı, çanta, kozmetik, aksesuar alımı gibi kalemleri uzun süre önce aklımdan ve hayatımdan çıkardığım için bunlarla alakalı sıkıntı yaşamıyorum. Ancak kitap meselesi beni zorluyor. Instagram'de gördüğüm yeni çıkan ya da önerilen kitapları hemen alma gibi bir dürtüm varmış, bunu geçtiğimiz 12 gün içerisinde fark ettim:). Şu an 3 kitap aklımda sürekli dönüyor:))
Bir de kızımla ilgili satın alımlar alışveriş zaafımın temelini oluşturduğunu fark ettim. Bu durumla da depoyu boşalttığımızda yüzleştim. Bir bebeğin ne kadar oyuncağa ve kıyafete ihtiyacı olabilir ki... Gelişim oyuncaklarını ve kıyafetlerini fazlasıyla abartmışım... Oyuncakların önemli bir kısmını elden çıkardım. 12 gün içerisinde kızıma yeni kitap, elbise vs. almama konusunda kendimi zorluyorum.
Hafta içi servisle işe gidip geldiğim, öğlen yemeğini işte yediğim için harcamam olmuyor. Mesele hafta sonları! Kızıma planladığım aktiviteleri değiştirmem gerektiğini fark ettim. Bir park keşfettim. Alabildiğine yeşil... Cumartesi günü orada vakit geçirdik. Piknik örtümüzü serip, evden getirdiğimiz krepleri yedik. Kuytuda bir park olduğu için çok az insan vardı ve keyifli zaman geçirdik. Eve arkadaşlarını daha sık çağırmak da planladığım bir aktivite:)
Aylık harcamalar için 2000 TL bütçe ayırdım. Bunun içerisinde çiftlik, market, kasap ve diğer harcamalar var. Aylık bu miktardan para arttırmaya çalışacağım.
Park Konutkent tarafında ama nasıl tarif edeceğimi bilemedim, evlerin arasında bir yerde. Adını da göremedim. Bir daha gittiğimizde etrafına dikkatli bakıp tarif etmenin bir yolunu bulayım.@elecda kesfettıgin parkın adını ve nerede olduğunu paylaşabilir mısın?
Ankara’ya geliyorsan bize de gel:)) Evlendiğimden bu yana ilk defa bir bayramı Ankara’da geçireceğim. Aynı zamanda ilk masrafsız bayramımız olacak. Bayramlık da almadım kızıma bu sefer. Bir sürü elbisesi var giysin birini.Merhaba kızlar
Bizim bu aralar hesaplar biraz karıştı.
Bayramda ankaraya da gideceğiz
Yol masrafı vs olacak
Hediyelik birşeylerde aldım
Haftasonu bizim içinde harcamalı geçiyor
Oyuncak konusu gerçekten enteresan bir durum
Ben de çok almadığımı düşünüyordum ama bakınca epey oyuncağı var ve oynadığı oyuncaklar hep aynı
Kitap konusunda bende bir ara çok almışım
Kendimi aylardır bu konuda durduruyorum
Alışveriş yaptığım sitede sepete atıyorum
Eldekileri okuyup bitirince almaya başlayacağım
Sonuçta alıp okumadan yenisini almak da zaaf.
Ankara’ya geliyorsan bize de gel:)) Evlendiğimden bu yana ilk defa bir bayramı Ankara’da geçireceğim. Aynı zamanda ilk masrafsız bayramımız olacak. Bayramlık da almadım kızıma bu sefer. Bir sürü elbisesi var giysin birini.
Kitapları ay başından alıp, okumaya alıştırmışım kendimi. Çok zorlanıyorum yahu. Ama halihazırda okuduğum 2 kitap var zaten.
Benimki 191. sayfa da:)Arkadaşlar herkesin kişisel bildirgesini okumak istiyorum ama hangi sayfada kim yazmış bulamıyorum. Bana yardımcı olabilir mısınız
Bildirgeni okudum. Seninle tanışmak ve evine gelmek istiyorum. Nasıl merak ediyorum seni anlatamam. Bana çok ilham oluyorsunBenimki 191. sayfa da:)
PekiPark Konutkent tarafında ama nasıl tarif edeceğimi bilemedim, evlerin arasında bir yerde. Adını da göremedim. Bir daha gittiğimizde etrafına dikkatli bakıp tarif etmenin bir yolunu bulayım.
İzledim ve Feyz aldım. Çok teşekkür ederim canımTavsiye
Acar Baltaş- Tedx Hayalini Yorganına Göre Uzat
Çok teşekkürlerBildirgeni okudum. Seninle tanışmak ve evine gelmek istiyorum. Nasıl merak ediyorum seni anlatamam. Bana çok ilham oluyorsun