Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba arkadaslar, arada ugrayip baksamda yazmaya firsatim olmanisti.

Bayagi bi zamandir gereksiz esya almiyorum ve evi düzenli olarak sadelestiriyorum. Bu aralar boya badana isine bulastik. Kizimin odasi beni bitiriyor. Aslinda cok oyuncagi yok ilgi alani degistikce aliyorum birseyler ama cok kücük ivir zivirlari var attiklarimi attim kalanlar beni yormaya yetiyor cünkü ne var ne yok Odaya yayip duruyor.bu aralar kiyafetlere takti gelip gidip rollere bürünüyor :)
Oyun ve oyuncak meselesinde , mesela mutfaginda oynasin diye kullanmadigim cay tabaklarim, metal kaselerim, kullanmadigim yumurtalik gibi seyleri vermistim benim mutfagimdaki esyalarim ilgisini cektigi icin.
Bi ara un ve yag ile oyun kumu yapmistim.
Beraber kek , tatli yapmisligimiz var.
Hava sicaksa, sisne havuzu doldurdum ama her gün birisini cagirdim eve ya da onlar bizi davet etti. Yaz aylarinda ise parkta sözlesixoruz piknik tadinda geciyor hem anneler olarakta sklmiyoruz.
Simdilerde hamilelik benni uorladada bayagi birseyler yaptik , büyüdükce evde oyalamak daha zor, isleri halledip parka kosuyoruz hemen.
Fazla kitabi yok, kütüphane üyeligimiz var her seferinde baska kitap ve oyunlarla geliyoruz arada aliyorum da ama cok kitabi yok. Benim henüz yok üyeligimvyspsam iyi olurdu. Bu aralar durgunluk dönemindeyim hic okumuyorum.
..

Merhaba kızlar nasılsınız?

3 ve 5 yaşında çocuğa hediye alacağım. Zeka oyunlari almak istiyorum. Önerebileceğiniz oyun seti var mi?

Herkese günaydın, geçmiş bayramınızı kutlarım. İnsallah gönlünüze göre geçmiştir.

Telefonumdan instagram uygulamasını kaldırdım. Baktım engel olamıyorum, evde telefon elımde fazlaca duruyor. Çözüm olarak bunu buldum: ) Şimdi rahatım çok şükür. Aklımdan da çıktı. Garip bir rahatlama hissi verdi bana: )
Katmerinsevisi diye bir kullanıcıyı nasıl takip ederim diye düşündüm sadece. Düşünsenize 800 küsür takip ettiğim kişiden sadece aklıma takılan bu oldu.

Bayram için kendimize bin lira ayırmıştık ve sadece 200 kaldı. Doya doya harcadık çocuklarla. Dün de babalar günü yemeğine çıkardık eşimi: ) Bir tane de kitap aldık hediye, çok sevindi.
Çocukların ıstedıgı oyuncağı aldık. Lol bebek ne pahalı ve gereksiz bir oyuncakmış. Ama kızım istedi, bayram diye ses etmedim, oyuncak hakkını bundan yana kullandı: ( Kalan paralarını da yarım altına çevirdim bugün.

Tedx konuşmalarını çok seviyorum, her videoda biraz daha farkındalığım artıyor. Kaç senedir izliyorum. Dönüp dönüp izlediğim videolar çok var. Tavsiye ederim ben de.

Selamlar Hanımlar,

Bayramı Ankara’da geçirdik. İlk gün teyzemlerde toplandık. Kızıma 104 parçalı puzzle ve bir sürü kıyafeti olan bir barbie almışlar Puzzle 6+ ve kızımın yapması mümkün değil, barbie’ye zati gıcığım Yapacak birşey yok. Aldık hediyeleri geldik evimize.

Kızım bayram harçlığı olarak 250 lira topladı ve oyuncak almak istediğini söyledi. Götürdük oyuncakçıya. İki tane küçük bebek seçti. Aldığı oyuncaklar karşılığında çanta ve tokalarını ayırmasını istedim. 2 çanta ve 1 poşet taç-toka-bileklik karışımını Kızılay kumbarasına attık.

Babalar günü için kızımın videosunu çektim. Birkaç çekimden sonra güzel bir video oldu. Okulda da babanla yapmayı sevdiğin şeyler konulu bir etkinlik yapmışlar. Kızım onu hediye etti babasına. Sonra da babasına dedi ki “Seni ben babiş yaptım. Hani benim hediyem?” Bu kız aç kalmaz

Kostüm işi ile benim de başım dertte. İtfaiyeci, doktor, cadılar bayramı kıyafeti, elsa kostümü diye giden bir silsile var evde Oyuncak konusunda ise ben evden gönderiyorum, 1 aya kalmadan birileri yeni oyuncaklar hediye getiriyor ve başa sarıyoruz.

Merhaba kızlar nasılsınız?

3 ve 5 yaşında çocuğa hediye alacağım. Zeka oyunlari almak istiyorum. Önerebileceğiniz oyun seti var mi?
Zeka oyunları için Eğitim dizayn diye bir yerden alışveriş yapıyorum ben de. Çayyolu’nda mağazası var ancak web sayfasından da alışveriş yapılabiliyor .

Sen yazınca ketmerinsevisini ekledim ben İnstagram’den
Tedx’de hangi videoları tekrar tekrar seyrettiğini paylaşırsan çok sevinirim.

Merhaba;
Buraların gizli takipçisi olarak size bir merhaba demek istedim. Yeni evli ve çalışan anne adayı olarak daha düzen oturtabilmiş değilim.

Temizlik, beslenme, sağlıklı yaşam rutinlerimi oluşturamamıştım hamile kaldığımda. Umarım bebeğimizin gelişi ile beraber düzenimizi en baştan ele alabiliriz.

Ben de kişisel bildirgemi her yıl başında yapıyorum. Ancak burda başlıklar halinde gruplamak düşüncelerimi daha düzenli hale getirmemi sağladı. Tekrar kaleme alma isteği duydum sene sonuna kadar olan öngörülerimi. Ne kadar uyabileceğim bilemiyorum ama bitirdiğim zaman sizinle paylaşmak isterim.

Güzel bir hafta olsun hepimize. :)

sevgili elecda iyiki varsın tedx konuşmalarında özellikle önerdiğin konuşmalar veya konuşmacılar var mı?Bi de merak ettiğim ben mesela eşimle kızımın eğitimi konusunda çatışabiliyorum ,eşinle öyle bir durum yaşıyor musunuz?Yaşıyorsan yaklaşımın nasıl oluyor?

Hep buralarda ol ve yaz lütfen, iyi geliyorsun

Merhaba,
Hoşgeldiniz En kısa sürede bildirgenizi bekliyorum:)

Başlıklar halinde nasıl bir hayat yaşamak istediğimizi yazmak, bence de çok faydalı bir yöntem. Temel kuralları yazılı hale getirince önğmüze çıkan olaylarda bu kurallara uygun olarak hareket etme eğilimi içinde oluyoruz.

Gülcan Özer-İlişkinizde bu günahları işlemeyin konuşmasını bugün seyrettim ve beğendim.

Eşimle anlaşamadığımız konular tabiki oluyor. Genelde orta yol bulmaya çalışıyoruz. Bir de o anki davranış konusunda hemfikir değilsek, bunu çocuğun önünde değil de onun yanımızda olmadığı bir zamanda konuşmaya gayret ediyoruz.

Sen yazınca ketmerinsevisini ekledim ben İnstagram’den
Tedx’de hangi videoları tekrar tekrar seyrettiğini paylaşırsan çok sevinirim.

Ben begenıyorum o kullanıcıyı. Çok hızlı okuyor, yetısmek mumkun olmuyor sadece: )

Müslüman Mahallesinde Kilim Satmak | Hikmet Şırlak
Angela Lee Duckworth: Başarının anahtarı? Metanet
Özel Öğrenme Bozukluğu: Disleksi | Ebru Cündübeyoğlu

Domatesler acele etemz, müfit Can Saçıntı
Cennetin 2. katı /İbrahim Selim

Beğendiklerimi eklerim yine.

sevgili elecda ve arkadaşlar ben de sonunda kişisel misyon bildirgemi oluşturdum, senden çok esinlendim elecda teşekkürler.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı Yaşam
  • Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.
  • Dışarıda yediğimiz yiyeceklerin kaliteli yerden olmasına dikkat edeceğim.
  • Paketli ürün ve asitli içecek almayacağım ve eşimi de ikna edeceğim. Sağlıklı atıştırmalıklar belirleyeceğim.
  • Almakta olduğum doğal ürünleri (peynir, tereyağ, yumurta, ceviz, fıstık vb. kuruyemiş, zeytinyağı, zeytin) almaya devam edeceğim ve almak istediğim bunlar dışındaki ürünler için alım yapabileceğim yerlerin araştırmasını yapacağım.
  • b12, d vitamini, omega-3 takviyelerini düzenli kullanacağım. Dönem dönem kan değerlerime baktırıp, duruma göre gıda takviyesi kullanmaya devam edeceğim.

Annelik
  • Doğayı ve hayvanları seven, onlara zarar vermeyen,
  • Kitap okuyan,
  • Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş
  • Tüketim odaklı olmayan,
  • İsraf etmeyen,
  • İnsanlara saygılı,
  • İç huzuru olan,
  • İnançlı,
  • Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,
  • Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,
  • Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,
  • İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,
  • Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,
  • Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer gördüğünü bilen,
  • Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile paylaşabilen,
  • Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,
  • Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran bir insan yetiştirmek istiyorum.
  • Tüm bu süreçte sabırlı, sakin, empati yapabilen bir anne olmak istiyorum.
  • Çocuğum için günlük aktivite belirleyerek kaliteli ve dolu dolu zaman geçirmek istiyorum.
  • Haftasonları için programlar yapıp, ailecek güzel zamanlar geçirmeyi istiyorum.

• Eşime karşı daha anlayışlı, sabırlı olacağım.
  • Tercihlerine müdahale etmeyeceğim.
  • Sevgimi her koşulda ve her zaman hissettireceğim.
  • Onu mutlu edecek küçük sürprizler yapacağım.

Ev
  • Yuva hissi verecek bir ev satın almayı istiyorum. İlerleyen dönemlerde bu evin yerine bahçeli bir ev istiyorum.
  • Evimizin, içinde rahat hissedeceğimiz ve huzur bulacağımız bir yer olmasını istiyorum.
  • Temiz ve düzenli bir ortam oluşturmaya çalışacağım.
  • Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.
  • Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.
  • Beni aldığımda mutlu edecek ya da değiştirmek istediğim eşyaları maddi imkanlar çerçevesinde belli bir plan dahilinde alacağım.
  • Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.
  • Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.
  • Evin sürekli toplu durması için çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu, çocuklu evin dağılmasının gayet normal olduğunun bilincinde olacağım.
  • Sadece gün sonunda evi toplayacağım.

İyi Görünmek
  • Kıyafet: Dolabımda tarzım olmayan, uzun süre giymediğim kıyafet bulundurmayacağım. Yeni kıyafetleri kombin yaparak alacağım. Aldığım ürünlerin kaliteli olmasına özen göstereceğim, eskimedikçe ya da çok istediğim bir kıyafet olmadığı sürece var olan kıyafetlerimle yetineceğim.
  • Kozmetik: Dermokozmetik ürün tercih edeceğim. (yüz temizleme suyu, nemlendirici krem, göz altı kremi, güneş kremi)
  • Aksesuar: Kullandığım takıların zarif ve değerli olmasını istiyorum.
  • Günlük cilt bakımlarımı aksatmadan yapacağım.

İş Hayatı
  • İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.
  • Mesai başlangıcında günlük plan yaparak ve günü bu planı tamamlayarak bitireceğim.
  • Beni olumsuz etkileyen, zaman kaybına neden olan kişilerle ilişkimi minimum düzeyde tutacağım.

Para Yönetimi

• Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, maaştan bağımsızlaşmak.
  • Borç: Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarını bitirerek, zaruri bir durum olmadıkça yeniden bulaşmamak. Ev alacağımız için yola sadece ev kredisi borcu ile devam etmek.
  • Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikim ilk 1 yılda ev peşinatı için olacak, sonrasında ise, 3’e böleceğim. Tatil parası, çocuğumun eğitimi ve yatırımlık bir ev ya da dükkan almak için.
Mevcut olan 3 adet BES’i ödemeye devam edeceğim.
Her yıl Kurban Bayramı sonrası başlamak üzere kurban için aylık para ayıracağım.
  • Yardım: Yaptığım sadaka kutusuna düzenli para atacağım.
  • Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim.
Kişişel Gelişim
  • Çocuk gelişimi ve kişisel gelişim alanlarında belirlediğim kitapları okuyacağım.
  • Bana katkı sağlayacak sosyal medya hesaplarını takip edeceğim, videoları izleyeceğim.
  • Uzuncaaa bir süredir tez aşamasında olduğum ve teze başlangıç dahi yapmadığım, yüksek lisansımı bitirmek istiyorum (sadece dilim söylüyor bunu, ancak çok üşeniyorum, bitirsem çok güzel olacak, maaşıma da katkısı olacak)

İnanç

• Namazlarımı aksatmadan kılacağım.
  • Kul hakkı konusuna dikkat edeceğim.
  • Kur’an-ı Kerim’in Arapçasını ve mealini belirli aralıklarla okuyacağım. Tecvidli okumayı öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…