Öncelikle hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bir nebze faydam olabildiyse ne mutlu bana. Yaşadıklarınız kolay şeyler değil ancak eğrisi doğrusu ile hepsini kabul edip, yola devam etmeniz gerekiyor.Merhaba,tüp bebek sürecine girdiğim şu aylarda biraz bilgi edinebileyim düşüncesiyle girdiğim bu sitede size rastladım.İlk sayfaya konu ismi ilginç geldiği için şöyle bir bakayım derken bir baktım ki sayfalarca okumuşum.Hayatımın en zor ve pişmanlıklarla dolu dönemindeyim diyebilirim.Geç evlendim ama dünyanın en iyi insanıyla evlendim.Evlendiğimde öğretmendim ancak işimi hiç sevmiyordum.Özel kurumlarda sömürülen emeğimin ötesinde öğretmenin hiç bana göre olmamasıydı sorun!Bir karar aldım.Avukat olup eşimle birlikte kendi ofisimizde çalışacaktım,Hemen aöf adalet bölümüne kaydoldum.Bu arada halen çalışıyordum.2 sene daha çalışmaya devam ettim ve adalet bölümünü bitirdim.Sonra hukuk fakültesini kazandım.Dersler ağır ve zordu.Bir de hukuk gibi zor bir bölüm %30 ingilizce olunca,işler daha da çığırından çıktı.Birinci sınıfta hamile kaldım.Ben çok sevindim,eşim tereddüt etti çünkü okul idealimin çöpe gideceğinden korkuyordu.Ancak zaten boş gebelik olduğunu öğrendik.Dünya başıma yıkıldı.Ama sonra kendimi okula verdim nasılsa daha olur çocuğumuz dedim kendimi avuttum.2. Sınıfın sonunda babamı çok nadir bir akciğer hastalığından kaybettim.Çok iyi hatırlıyorum içerde babamın yedisi okunurken ben eu law çalışıyordum.insan bir sevdiğini kaybettiğinde kalbinde kırk mum yanarmış,zaman geçtikçe tek muma inermiş ama hep yanarmış...Ailecek biraz toparlanmaya çalıştık akabinde ben okula elimden geldiğince asılmaya çalıştım.Babamın ölümünden 7-8 ay sonra bir 19 şubat sabahı annemi banyoda inler halde buldum,kafasını duvara çarpmış ve şişmişti kendinde değildi.Korkunç sesler çıkarıyordu.Çığlıklar attım,bütün apartmanı uyandırdım,herkes koştu.Biri ambulans çağardı biri elinden geldiğince beni teskin etmeye çalıştı..Annem beyin kanaması geçirdi.2 ameliyat ve 2 ayın sonunda bize teslim edilen insan artık annemiz değildi.Aylarca ona baktım bu arada ders çalıştım.Yavaş yavaş düzeldi kendi işlerini yapabilecek biri oldu.Ama artık annem değil başka bir insandı.Tamamen başka bir insan.Kabullenemedim ,savaştım okadar çok yol denemdim ki artık çoğunu hatırlamıyorum.Hiçbirşey değişmedi.Annemin bedeninde başka bir kadınla kalakaldık.4 senelik ing hukuk fakültesini 3 senede bitirdim.Saçlarım döküldü,30 kg aldım,kendine asla bakamayan,hiç dokunulmasa günün tamamında balkonda oturup boş boş etrafa bakacak bir insana dönüştüm.Bu arada stajımı tamamladım.Cüppemi giydim.Uğruna çok şeyden vazgeçtiğim ruhsatımı aldım.Ama artık yaşım 40 olmuştu ve hayatım darmadağandı.Kendimizi toparlayıp bir doktordan randevu aldık 3 ay önce.Ama bilmediğimiz bir şey vardı,çok geç kalmıştık.40 yaşında bir kadının çocuk sahibi olabilmesiyle ilgili istatistikler suratımıza bir tokat gibi çarpıldı.Şansımız varmıydı?Belki!O belki beni hayattan kopardı.Bunca tramvanın üstüne en güçlü ve savaşa en hazır olamam gereken zamanda yıkıldım,kanatlarım kırıldı,hatta çok kullandığım şekliyle söylemek gerekirse;hayat,kanatlarımı kör bir testereyle kesti.İki aydır her sabah güçlü olacaksın diyerek uyanıp hiç güçlü olamadan uyur hale geldim.Her şeyi bıraktım, evi,işi,arkadaşlarımı,kendimi...Kafamda ve yüreğimde beni yiyip bitiren hayata geç kalmışlık duygusu ve vicdan azabı...ahhh sevgili arkadaşlarım,ne korkunç bir işkencedir ki düşmanımın bile haketmediğini düşünürüm.Biliyorum çok uzattım,nolur kusuruma bakmayın yazdıkça kendime engel olamadım.Sanki biraz nefes aldım,sanki azıcık azalttım..Sevgili elecda sizi hayranlıkla okudum,takdir ettim ve inanamadım.Haytımda herşeyin dağınık olduğu bu dönemde,bana umut oldunuz.İradeniz ve aklınız karşısında saygıyla eğildim ve satırlarınız arasında hep gizli bir ‘başka bir hayat mümkün’ mesajı gördüm.Hayatın bize vereceklerine engel olmak mümkün mü?Sizinle bu sorunun cevabına doğru yola çıktım.Sağolun varolun,içimde bir umut ışığı yaktınız üstelik bunu hiçbir çıkar gözetmeden yaptınız bence bu paha biçilemez...
kızlar merabalar :) verimil ritüelelrimize devam :)
*oğlumla her akşam parka gidiyor çılgınlar gibi oynuyor eğleniyoruz :) bazen ikimzde düşüp bi yerlerimizi acıtsak da yaralarımızı birlikte sarıyoruz : bi yerim acıyınca ''anne ağlaamaaa deyip öp öp diyor öpüyor :) bin şükür
*her akşam uyku öncesi banyo+süt+kitap okuma+dua etme şeklinde uyuyoruz :)
*yemek sonrası hemen mutfağı toparlıyor + ortamı tertemiz bırakıyorum
*elecda gibi yatmadan önce 10 dk evi topluyorum
*aldığım her şeyi yerine koyyorum ve düzenlilik hali uzun sürüyor
*günlük okuma ve video izleme işlemlerimi yapıyorum
*kıyafetlerimi sadeleştirdim ve bu konuda çok memnunum .. ne giyeceğim çok net..sadece beğendiklerimi kendime yakıştırdıklarımı bıraktım evimde.. ihtiyacım olan siyah şık bir tunik ve buz mavisi elbise eksiğimi tamamladım...
*cilt bakımı ve diş fırçalam rutinimi de düzenlice yapıyorum ( dişçim en az 3 dk dan günde 3 kere fırçalamam gerektiğini söylüyor)
kızlar geniş kalıplı tabanlı rahat (spor ayakkabı dışında) bir ayakkabı istiyorum..nerede bulabilirim? önerilerinize açığım zira ayakkabılarım ayaklarımı yara yapıyor acıdan kıvranıyorum...
taraklı bri ayak yapım ve batan tırnağım var ( geçen yaz tel ile tırnak batığı tdavisi oldum ve dar uçlu ayakkabı giymemem gerekiyor çünkü yenileyebilirmiş)
Ben iki yıl önce derimoddan tamda tarif ettiğiniz model bir ayakkabı almıştım.indirim bölümünden almıştım. Hala giyerim,hiçbir deformasyon olmadı ve gerçek anlamda rahat.
Hoş geldinsayfan çok güzelmiş geç farkettim:)takipteyim
Bekliyorum:)) İpek Hanım Çiftliği canım. Sahibi Pınar Kaftancıoğlu.elecda , öncelikle misyonumu hazırlayıp sizlerede sunacagım :) Şu söylediğin çiftliğin adı neydi bulamadım da ..
Canım ben de geçenlerde İnci’den bir ayakkabı aldım. Eteklerin altına kullanıyorum genelde. Çok rahat bir ayakkabı. Aerosoles diye bir marka. Fotoğrafını ekliyorum.Derimod hiç kullanmadım ben bakmadım
Senin tavsiyenle bakıp denemiş olayım inşaallah
Ayaklarım öyle rahatsız oluyor ki terliklerimi çıkarmak istemiyorum inan
Hoş geldinizSevgilielecda yazdıklarını merakla bekleyen, uzun uzun yazdığımda heyecanla okuyan kişilerden biri de benim bir çok yazından kendim için notlar alıyorum.kişisel misyon bildirgenden yararlanarak bende kendim için bir liste hazırladım..kendim için çok faydalı oldu tek tek içimden gelerek , düşünerek maddelemem...Bu farkındalık için teşekkür ediyorum..Öncelikle rahat bir doğum ve sonrası süreci diliyor, kızların ve eşinle huzurlu bir hayat diliyorum sizin için
Gayet güzel olmuş. Elinize sağlık. Umarım hep beraber uygulamayı başarabiliriz.KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM
Kendime Dair
- Öncelikle kendimi daha çok sevip , kendime daha çok zaman ayıracağım.
- Evet ben bir anneyim ve eşim , iki geniş ailem ve bolca arkadaşım var ama önce benim ve kendime aitim.
- Kendimle ilgili planlar yapacak , zaman ayıracak ve bundan pişmanlik duymayacağım.
- Yorgunsam yorgunum, uykum varsa uykum var , mutsuzsam mutsuzum vb. diyecek ve insanlara ve onların isteklerine yetişip, yerine getirmek için kendimden ve kendime ayırdığım zamandan vazgeçmeyeceğim.
- İnsanların beni anlamasını ve hatta onaylamasını beklemeyip, bu huyumdan vazgeçecek ve artık kimsenin beni anlaması için aşırı çaba sarfetmeyeceğim.
- Hayır demek istiyorsam diyecek , hayır dediğim için insanlar üzüldü diye pişman olmayacağım.
- İstediğime ve yapmam gerektiğine inandığımda özür dileyeceğim, af edeceğim, af dileyeceğim ve bunlardan pişman olmayacağım.
- Kendi geniş ailemden , arkadaşlarımdan hayatımı olumsuz etkileyen , negatif enerjileriyle enerjimimi emen kişi/kişilerden uzak duracak, mecburi durumlarda beni sömürmelerine izin vermeyeceğim.
- Kendime ait günlük rutinler oluşturup bunlara kimsenin engel olmasına izin vermeyeceğim.
- Telefon ve internet kullanımıma sınır getirecek gerekirse bunun için akıllı telefondan vazgeçeceğim. (Kendime günde şimdilik 2 saat veriyorum eğer bunu başaramaz ve giderek azaltamazsam akıllı telefondan vazgeçeceğim)
- Daha çok yazacak, okuyacak, hobi edinecek ve hayal kuracağım.
- İstediğim kadar kilo verecek ben şuan kendimle mutluyum dediğimde duracağım.
- Düzenli spor yapacak ( evde eliptik , ramazan sonrası dışarda yürüyüş şeklinde) ve bu zamanı kimse için sabote etmeyeceğim.
- Kimse için kendimden ve kızlarımdan hiç birşey vermeyeceğim.
- Bana iyi gelen, sevdiğim ve sevildiğimi hissettiğim herkese ve herşeye daha çok sarılacak , diğer geri kalan kısım için sadece deneyecek ve olmazsa vazgeçeceğim
Sağlıklı Yaşam
- “Kimse beni sevmek zorunda değil tıpkı benim de onları sevmek zorunda olmadığım gibi “ bunu benimseyecek böyle yaşayacağım.
- Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.
- Sıfır un, sıfır şeker gibi yaklaşımları uygun bulmuyorum. Çünkü bu topraklarda unlu ve / veya şekerli olup; muazzam lezzetli bir sürü yiyecek bulunuyor. Bunlar bedenime faydalı olmayabilir ancak ruhumu ve damak tadımı besliyor. Bu tarz gıdalarda yaklaşımım yediğim şeyin aldığım kaloriye değmesi mantığında olacak. Yani eğer künefe yiyeceksem bunu hakkını vererek yapan bir yerde keyifle yiyeceğim ve yediğim şeyden suçluluk duymayacağım. Ancak market veya vasat pastane ürünleri ile bedenimi zehirlemeyeceğim.( bu maddeye %100 katılıyorum )
- Mümkün oldukça pazardan köyde üretilen meyve ve sebzelerden tüketebileceğimiz kadar alacağım.
- Katkı maddesi ve mısır şurubu içeren ürünleri elimden geldikçe tüketmemeye çalışacağım.Ailemi bu ürünlerden uzak tutmaya çalışcak eve de almamaya gayret edeceğim.
- Asitli içecek ( sade soda dışında ), hazır meyve suları tüketmeyeceğim , tükettirmeyeceğim ve eve almayacağım.özellikle hazır meyve suyu konusunda eşimi ikna edip onunda bu kurala uymasını sağlayacağım.Bunların yerine buzdolabında mümkün mertebe limonata , ev yapımı buzlu çay , komposta, ayran vb. Şeyler hazır tutacağım.
- Margarin almayacağım, evde yaptığım hamur işi, kek ve kurabiyeleri tereyağı veya sıvıyağ ile pişireceğim.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Hazır sos, hazır çorba veya dondurulmuş market ürünü satın almayacağım.
- Doğayı ve hayvanları seven, zarar vermeyen,
- Kitap okuyan,
- Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş,
- Tüketim odaklı olmayan,
- İsraf etmeyen,
- İnsanlara saygılı,
- İç huzuru olan
- Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,
- Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,
- Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,
- İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,
- Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,
- Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer gördüğünü bilen,
- Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile paylaşabilen,
- Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,
- Etrafın olumlu , pozitif enerji yayan ve kendisine olumlu ve pozitif olan insanlarla beraber mutlu olmayı başaran , enerjisini sömürenleri , verdiği değeri hak etmeyenleri hayatından çıkarabilen,
- “Hayır “ demeyi bilen , diyebilen ,
- Kendiyle barışık,
- Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran iki kadın yetiştirmek istiyorum.
- İnşaALLAH bunu başarabilirim ALLAHım lütfen özellikle bu konuda yardım et bize amin
Düzenli ve Sade Bir Ev
- Evim benim, benim ve ailemin rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olmalı bunun için gayret edeceğim.
- Günlük ve misafirlik ayrımı yapmayacağım.Bizim evimizde var olan herşey bizim içindir.Evet tabi ki misafirimiz kıymetlidir baştacıdır ancak bu dünyada biz de misafiriz
- Temiz ve düzenli kalması için gayret edeceğim.
- Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.
- Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.
- Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.
- Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.
- Evin sürekli toplu durması için çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu, çocuklu evin dağılmasının gayet normal olduğunun bilincinde olacağım.
- Sadece gün sonunda evi toplayacağım.
İyi Görünmek
- Evde yapılmasını istediğim , eksik gördüğüm şeylerin aciliyet sırasına göre listesini yapıp gidermeye çalışacağım.
- İç Çamaşırı: Kullandığım iç çamaşırlarının %100 pamuk olmasına özen göstereceğim. Üst iç çamaşırında pek bulamasamda alt iç çamaşırı için bunu uygulayacağım.
- Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına dikkat edeceğim özellikle kızlarım için yaptığım alışverişlerde.Zaten çok dikkat ettiğim bir konu yine de güzelliğine vurulup polyester vs. İçerikli aldıklarım oluyordu artık almayacağım.
- Kozmetik: Yüzümün temiz ve doğal görünmesini istiyorum.Fazla kimyasal veya kozmetik ürün kullanmadan sadece temizleyip nemlendireceğim bir rutin uygulayacağım.
- Kişisel bakım, el ve ayak bakımlarımda düzenli rutin oluşturacağım.
Para Yönetimi
- Aksesuar: Kullandığım takıların az ve öz olmasını istiyorum. Çok beğenerek aldığım bujiteri ürünlerini kendime yakıştıramağım için takmıyordum ( sevdiğim, sözüne güvendiğim arkadaşlarım yakışıyor desede ) bunları uygun gördüğüm kombinlerle takıp eskitecek ve artık bujiteri almayacağım.
- Borç: Kızlarıma olan para ve altın borcumu halledip bu konuyu aklımdan çıkaracağım.
- Hedef: Ekim ayı itibari ile her ay 1 tam altın alacağım.
- Yardım: Her ay instagramdan yardım sayfaları bulup evet buna edilebilir dediğim kişilere yardım edeceğim.
- Harcama: Harcamalarımı ihtiyaç odaklı yapacağım.Aldığım ama ihtiyacım/ihtiyacımızın olmadığına karar verdiğim herşey geri iade edeceğim.
Ben mutfak eşyalarını genelde bakıcı ablaya ya da işyerinde çay işlerine bakan abla ile bekar çocuklara dağıttım. Kızılay’ın kumbarasına kıyafet, oyuncak ve kitap konulabiliyor.Elecda mutfak eşyalarını nereye verebilirim Ankara'da ? Kızılay kutularına atıyor musun.