Popüler Konu Verimli Rutin

İyi akşamlar

Ritüellerimizi yazdık uygulamaya başladık

Cumartesi pazar

Eğitim: Sınavıma çalıştım AÖF ün sonuçlarını bekliyorum
Sınav telaşı bittiği için artık
Tecvit derslerime geri dönüyorum

Sağlıklı yaşam sadece bir hafta diyetimi bıraktım Çılgınlar gibi yediğim için aldığım şok 2 kg’ın ardından iki gündür diyetisyeimin listesine birebir uyuyorum her ne kadar şuan dolaptaki kerebici yedigimi hayal etsem de kendime dur diyorum ve bu yağlı ve kötü görünen göbek ben bacaklardan inşallah sağlıklı bir şekilde kurtuluyorum

Mümkün oldukça iyi annelik
Oğlumun iki gündür hasta olmasından dolayı tv açmaya başlamıştım ancak şu iki gündür tv tablet telefon izletmedik ve ben bunun hakkı gururunu yaşıyorum
Sürekli bir oyun kurma kafasını farklı yönlere çekme gibi taktiklerle başarılı olduk

Evdüzeni
Bugün uzun zamandır ertelemiş olduğum gardrop ve komidin düzenleme temizleme azaltma işlemlerini gerçekleştirdim uzun süredir kullanmadığım halde bir kenarda duran kıyafetlerimi giysi kutusuna atmak üzere poşetledim ve götürdüm attım
Azaldım çok mutluyum
Ayrıca bugün alışveriş yaptım: yazlık hiç bi şeyim kalmadığı için kilo verdim ve tarzım değişti .. bu arada önce alışveriş yapıp sonra sadeleştim ☺️
Ama bi ara oğlum ağladığından mağazadan aldığım tuniğe dikkat etmemişim arkası pot duruyor sakin zamanda gidip farklı bir tunikle değişim yapmam gerek ve bu durum bende stres oluşturuyor ..neyse en azından giyinmeyi öğrendim sadeleşmeyi de ...

Evi komple süpürüp sildim ve gerekli ütüleri yaptım kafam rahat evim derli toplu

elecda elecda canım konu dışına çıktım kusura bakma olurmu
Bu arada düzenimi kurar kurmaz bende misyonumu yazıp paylaşacağım

Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var

Bir eve taşınacağız ev triblex evin bahçesinden içeri girince en alt kata yani mutfak ve aynı zamanda salon olan yere giriyorsun
Mutfağın üstündeki katta 2 oda var bir odada banyo ve wc var
Bu kat evin diğer ön kısmından yol hizasında kalıyor yani giriş katı evin asıl girişi orta kat
En üst katta ise 2 oda ve banyo wc var bu kattaki Banyo wc bağımsız yani odanın içinde değil
Yani ev ana kapıdan bakınca 2 kat evin diğer tarafından bakınca 3 kat
Mutfak kotta kalıyor

Gelelim sorunuma
Ben ilk iki katı kullanıp üst katında bir odasını ardiye bir odasınıda gelen misafirler için ayırmayı düşünüyorum

Ama kayın peder ve eşim diyor ki en üst kat yatak odası olsun ara katta bir oda misafir bir oda ardiye olsun

Ama ben 3 katı aktif olarak kullanamayacağımı düşünüyorum. İn çık sorun olacak kışın ısıtması sorun olacak biz ak denizdeyiz klima ile ısınacağız
Ve tabibi temizlik 3 banyo 3 tuvalet 3 balkon

Sanırım biraz karışık oldu ama çok katlı evde oturan arkadaşlar varsa tecrübe edinmiş nasıl daha kullanışlı olur
Ayrıca odaları çok büyük değil
Misal yatak odasına gardrop ve yatak anca sığıyor komiksin falan sığmaz

Bir fikirde siz verseniz çok mutlu olurum

merhaba arkadaşlar,
bende sizlerle hazırlamış olduğum kişisel misyon bildirgemi paylaşmak isterim.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı yaşam

· Kendimi, ailemi ve sevdiklerimi sağlıklı beslemek istiyorum.

· Sağlıklı olduğuna inanmadığım yiyecekleri evime asla almıycam

· Kendim ve çocuklarımla ilgili ilaç kullanılması gerektiğinde doktor tavsiyesi içinde düzenli kullanılmasını sağlayacağım.

· Çocuklarımın yemek seçmemeleri konusunda sabırlı olup çeşitli beslenmelerini sağlayacağım.

· Gıda alışverişi yaparken içime sinmeyen yiyecekleri sırf meraktan dolayı almayacağım.

· Evde kendim yapabileceğim yiyecekleri dışardan hazır almak yerine kendim hazırlayacağım.

Annelik

· Kızlarımla sohbet edip onları anlamaya çalışacağım

· Kızlarımdan yaşlarının üzerinde ya da yeteneklerinden fazlasını beklemeyeceğim

· Her türlü sorunu konuşarak anlayışla çözmeye çalışacağım

· Asla ama asla kızlarımı hiç kimsenin yanında eleştirmeyecek ve azarlamayacağım

· Kızlarımın en mutlu oldukları yerin evlerinin olması için elimden geleni yapacağım

· Kızlarımın saygılı merhametli şefkatli özgüvenli ve doğru dürüst bir insan olmaları için elimden geleni yapacağım.

· Kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlayacağım.

· Dinlerini öğrenmelerini sağlayacağım.

· Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran iki kadın yetiştirmek istiyorum.

· Kişisel bakımlarını ve temizliklerini yapmaları konusunda alışkanlık kazandıracağım

Evim

· Evim her zaman sade ve düzenli olacak kullanılmayan eşyaları ihtiyaç sahiplerine vereceğim

· Hep temiz ferah tutacağım ama kendimi de yıpratmayacağım.

· Dolaplar çekmeceler gereksiz çöplerle kullanılmayan malzemelerle doldurmayacağım. Düzenli olarak dolapların çekmecelerin baza altlarının kontrolünü yapacağım.

· Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.

İyi Görünmek

· Günlük bakımlarımı yapmaya özen göstereceğim

· Günde en az 2 defa dişlerimi fırçalayacağım

· Kalori hesabı yapmadan yemeklerimi yiyeceğim ve suçluluk hissine kapılmayacağım. Çünkü tabağımdakilerin sağlıklı yiyecekler olacağından emin olacağım. Ama aşırıda kaçmayacağım.

· Günde en az 2 litre su içmeye özen göstereceğim.

· Günlük hafif makyajımı yapmadan evden çıkmayacağım nereye gidecek olursam olayım.

· Kullandığım kozmetiklerin kaliteli olmasına özen göstereceğim

· Sürme, rimel, ruj, far, kaş farı ve cilt doktorumun önerdiği güneş koruyucu haricinde kozmetik kullanmayacağım.

· Günlük üst bölge çalıştıran hareketleri belirleyip en az yarım saat uygulayacağım.

· Kıyafetlerimin iç çamaşırlarımın temiz olduğundan emin olacağım.

· Sigara kullanımını sıfıra indireceğim

İş hayatı

· İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.

· İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.

Sosyal İlişkiler

· İş arkadaşları ve diğer arkadaşlarımla samimi ama sınırlarımı koruyarak bir arkadaş ilişkisi kuracağım.

· Hiç kimse ile ikinci kişi hakkında olumsuz hiçbir sohbete girmeyeceğim.

· Değer gördüğümü hissettiğim insanlara değer vereceğim

· Arkadaşlarımın bana güvenerek verdiği sırları kalbime gömeceğim

· Ne kadar güvensem de sevsem de hiçbir arkadaşıma kendim ve ailemle ilgili çok fazla bilgi paylaşımında bulunmayacağım.

· Bana kendimi iyi hissettirmeyen insanları hayatımda barındırmayacağım.

Para Yönetimi

· İhtiyacım olmayan hiçbir şeye para harcamayacağım

· Her ay az veya çok maaşımdan birikim yapacağım. Ve bu birikimi çocuklarımla güzel anılar biriktirmek için harcayacağım.

· Kredi kartlarımın borcunu kapatacağım ve çok ihtiyaç olmadıkça kredi kartından harcama yapmayacağım yapacaksam uzun vadeli taksitler yerine ya tek çekim veya en fazla 3 taksit hakkımı kullanacağım.

· Eğer bir şeye para harcayacaksam giden paramın buna değer olduğundan emin olacağım.

· Mümkün olduğunca hiçbir kişiye hiçbir kuruma borçlanmayacağım.

Eşim

· Eşime karşı her zaman daha anlayışlı daha sevecen daha sıcak olacağım

· Eşimi dinlemeden anlamadan asla önyargıda bulunmayacağım.

· Verdiğim tüm kararlarda eşimin de destek ve bilgisi dahilin de hareket edeceğim

· Eşimi yaptığı her işte destekleyecek ve motivasyonunu yüksek tutacağım

· Eşimi kıracak gücendirecek sözlerden uzak duracağım.

Kişisel Gelişim

· Şuan kayıtlı olduğum uzaktan eğitim programımı yıl uzatmadan seneye tamamlayacağım.

· Her ay bir kişisel gelişim ve bir roman olmak üzere en az iki kitap bitireceğim.

· İngilizcemi geliştireceğim. Günde 10 kelime öğrenmeyi hedefliyorum.

İnancım

· İnancım sevgi saygı hoş görü ve kolaylık dini. İnancım gereği uzak durulması gereken hallerden kaçınacak ve farz olan ibadetlerimi yerine getirmeye çalışacağım.

· Her akşam uyumadan önce kısa ve öz olacak şekilde dua edeceğim.

· Günlük belirlediğim tesbihatlarımı çekeceğim.

Selamlar
Ben haftasonları çok yoruluyorum yahu:ruh:
Cumartesi sabah kızımı bakıcı ablamızın evine bıraktım. Oradan eve gelip eşimi aldım ve Siteler’e yokluk ve antre için halı almaya gittik ve renge karar veremedik:işsiz:

Oradan kiraladığımız depoya gittik. Normalde niyetimiz ilk etapta ihtiyacımız olacak çocuk eşyalarını almaktı ancak depoda eşyaların kilitli odadan alınıp açığa konulduğunu ve üzerine gelişigüzel bir naylon atıldığını gördük:işsiz:

Böyle olunca depoyu boşaltmaya karar verdik ve bagajın aldığı kadar eşyayı alıp eve geldik. Kızımın eşyalarını özellikle oyuncaklarını görünce dehşete kapıldım. Bu ne kadar şuursuzca alışveriş yapmaktır yahu:kızgın: Bagajdan indirmeden oyuncakları eledim. Büyük boy bir çöp poşeti oyuncağı ayırıp Kızılay’ın kumbarasına götürdüm bıraktım. Chicco’dan aldığımız koca mama sandalyesini de işyerinden birinin yakınına vereceğim. İkea sandalyesi candır:KK45:

Evde yerleştir, ayıkla işlerini bitirdikten sonra akşam tiyatroya yetiştik. Tiyatro çıkışı kızımı alıp eve geldiğimizde saat 23:00’ü geçiyordu. Ailecek direkt sızmışız.

Pazar günü kahvaltıdan sonra kışlık hazırlık için aldığım 3 kg bezelyeyi ayıklayıp, buzluğa koydum. 3 kg sütten yoğurt mayaladım. Öğlen 14:00’de sirke gittik. Oradan eve gelip, Pazartesi ve Salı günleri için yemek pişirdim. Çamaşır yıka katla işini eşime devrettim. Akşam iftara davetliydik. Ucu ucuna da oraya yetiştik.:ruh:

Kızlar sizlere bir sorum olacak ocak fırın davlumbaz almam lazım
İnox mu, cam ocak mı ?
Renk olarak beyaz mı gri mi ? Temizlik leke açısından marka öneriniz varmı?
Canım ben de inox siyah ocak var. Ben her akşam siliyorum. Evi alırken içinde dahildi. Ürünü ben seçmedim ancak memnunum.

minikkoala minikkoala ve @Hize1307 kişisel misyon bildirgeleriniz gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık. :KK50: Hep beraber bu bildirgelere uygun yaşamımızı sürdürebilmemiz dileğiyle :KK200:

hawar hawar canım daha önce hiç dubleks veya tripleks ev tecrübem yok. Umarım arkadaşlar yardımcı olurlar.:KK200:

Hepinizin hayata dair planlari, hedefleri çok güzel. Bunlari uygulayabilmek ise insanda hazzı artiran ve mutlu eden bir durum elbette.
Insallah hepimiz amaclardab sapmadan hedeflerimize ulasabiliriz.

elecda elecda canım konu dışına çıktım kusura bakma olurmu
Bu arada düzenimi kurar kurmaz bende misyonumu yazıp paylaşacağım

Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var

Bir eve taşınacağız ev triblex evin bahçesinden içeri girince en alt kata yani mutfak ve aynı zamanda salon olan yere giriyorsun
Mutfağın üstündeki katta 2 oda var bir odada banyo ve wc var
Bu kat evin diğer ön kısmından yol hizasında kalıyor yani giriş katı evin asıl girişi orta kat
En üst katta ise 2 oda ve banyo wc var bu kattaki Banyo wc bağımsız yani odanın içinde değil
Yani ev ana kapıdan bakınca 2 kat evin diğer tarafından bakınca 3 kat
Mutfak kotta kalıyor

Gelelim sorunuma
Ben ilk iki katı kullanıp üst katında bir odasını ardiye bir odasınıda gelen misafirler için ayırmayı düşünüyorum

Ama kayın peder ve eşim diyor ki en üst kat yatak odası olsun ara katta bir oda misafir bir oda ardiye olsun

Ama ben 3 katı aktif olarak kullanamayacağımı düşünüyorum. İn çık sorun olacak kışın ısıtması sorun olacak biz ak denizdeyiz klima ile ısınacağız
Ve tabibi temizlik 3 banyo 3 tuvalet 3 balkon

Sanırım biraz karışık oldu ama çok katlı evde oturan arkadaşlar varsa tecrübe edinmiş nasıl daha kullanışlı olur
Ayrıca odaları çok büyük değil
Misal yatak odasına gardrop ve yatak anca sığıyor komiksin falan sığmaz

Bir fikirde siz verseniz çok mutlu olurum

Bence eger imkanin varsa tasinmadan once biraz tadilattan gecir evi. Yatak odasi ile yanindaki odayi birleştirip, ebeveyn banyosu yaptirabilirsin. Bence orta kati degil de en ust kati misafir icin ayirmalisin.
Bu tarz evler cok zor. Suan kayinvalidemin evi tam da seninki ile ayni. O yapamadığı icin baska bir eve taşınıyor. Giris kati ağırlıklı olarak kullanabileceğin sekilde ayarla.

Yalitimi yoksa yalıtım yatırabilirsiniz isinma acisindan. Ve o ev klima ile çok zor isinir. Cati izolasyonunu da mutlaka gözden gecirin

Hepinizin hayata dair planlari, hedefleri çok güzel. Bunlari uygulayabilmek ise insanda hazzı artiran ve mutlu eden bir durum elbette.
Insallah hepimiz amaclardab sapmadan hedeflerimize ulasabiliriz.

Bence eger imkanin varsa tasinmadan once biraz tadilattan gecir evi. Yatak odasi ile yanindaki odayi birleştirip, ebeveyn banyosu yaptirabilirsin. Bence orta kati degil de en ust kati misafir icin ayirmalisin.
Bu tarz evler cok zor. Suan kayinvalidemin evi tam da seninki ile ayni. O yapamadığı icin baska bir eve taşınıyor. Giris kati ağırlıklı olarak kullanabileceğin sekilde ayarla.

Yalitimi yoksa yalıtım yatırabilirsiniz isinma acisindan. Ve o ev klima ile çok zor isinir. Cati izolasyonunu da mutlaka gözden gecirin

Teşekkür ederim
Evi satın almıyorum , kiraya çıkıyorum canım
Yoksa bende benzer bir şey düşünmüştüm ev benim olsa odanın birini birleştirirdim onun dışında ev sıfır ilk oturan biz olacağız tadilata gerek yok
Maalesef buralarda doğalgaz yok henüz buralar çok soğuk olmadığı için( Akdeniz deyim) kalorifer sisteminde yok

Günaydın herkese. Ben de yavaş yavaş eksik olan kısımları tamamlamaya başladım.

Sağlıklı yaşam konusunda; Hani seninle ( elecda elecda ) bir ara konuşmuştuk, bir gıda kolisi hakkında, sen de ben gidip gördüm dağ taş kadının demiştin. Çok güvendiğim arkadaşım da aynısı söyledi. Ben de ara sıra aldığım koliyi düzenli almaya karar verdim. Zaten bir koli muhtemelen bize bir buçuk iki hafta gider. Bugün bekliyorum: )
Yumurta konusuna da çözüm getirdim. Düzenli almaya başladım. En azından bir yumurtadan elde edilecek faydayı maksımuma çıkarırım. Ben de sabahları bır tane haslayıp yıyorum. Faydası olacagına ınanıyorum.
Düşüncem şu yonde; çocuklarım sağlıksız/hormonlu/ilaçlı sebzeleri -meyveleri bir kilo yiyeceğine, az olsun ama vıtamınını faydasını maksımum alsınlar.

Kişisel bakım için rutin temizleme nemlendirme durumunu atlamamaya calsııyorum. Bir de saçlarımın kabarmasını onleyecek bırseyler bulsam super olur: ) Swarzk... setlerınden aldım, uc kür oldu, bayağı toparladı saçımı. Ama yıne de kabarıyor: ( Kıyafet konusunda az ve özdu zaten. Sadece kombin yapmayı beceremıyordum, onu da dızılerdekı oyuncuların kıyafetlerıne bakarak bır nebze cozdum, aslında gomleklerım pantolonlarıma uyuyormus ama ben beceremıyormusum: )))

Birikim konusunda, yarın ıns maaslarımızı alır almaz kenara ayıracagım. Karta da bıraz odeme yapıp kullanmama kısmına basladım. Bir de bu ay ıkramıye alacagım, dırek yatırıma cevırmeyı dusunuyorum. ınsallah nasıp olur.

Dün akşam şibumi kitabı bitti, ısterım kı herkes okusun. Son zamanlarda okuduklarımdan en ıyısı dıyebılırım. Daha önce başlayıp bıraktığım varolmanın dayanılmaz hafıflıgı kıtabına başladım.

Bir de farkettım kı ıstemeden de olsa çocuklarıma "boğulma" duygusunu verıyormuşum. Bununla ılgılı bıraz calısmaya başladım. Onlar ıstemedıkce mudahale -yardım etmıyorum. Sık sık sureklı sevgı sozcuklerı soylemıyorum artık: ) Evın ıcınde onlara rahat etmelerı ıcın alan ve zaman bırakıyorum...

Benden bu kadar sımdılık: )

Günaydın herkese. Ben de yavaş yavaş eksik olan kısımları tamamlamaya başladım.

Sağlıklı yaşam konusunda; Hani seninle ( elecda elecda ) bir ara konuşmuştuk, bir gıda kolisi hakkında, sen de ben gidip gördüm dağ taş kadının demiştin. Çok güvendiğim arkadaşım da aynısı söyledi. Ben de ara sıra aldığım koliyi düzenli almaya karar verdim. Zaten bir koli muhtemelen bize bir buçuk iki hafta gider. Bugün bekliyorum: )
Yumurta konusuna da çözüm getirdim. Düzenli almaya başladım. En azından bir yumurtadan elde edilecek faydayı maksımuma çıkarırım. Ben de sabahları bır tane haslayıp yıyorum. Faydası olacagına ınanıyorum.
Düşüncem şu yonde; çocuklarım sağlıksız/hormonlu/ilaçlı sebzeleri -meyveleri bir kilo yiyeceğine, az olsun ama vıtamınını faydasını maksımum alsınlar.

Kişisel bakım için rutin temizleme nemlendirme durumunu atlamamaya calsııyorum. Bir de saçlarımın kabarmasını onleyecek bırseyler bulsam super olur: ) Swarzk... setlerınden aldım, uc kür oldu, bayağı toparladı saçımı. Ama yıne de kabarıyor: ( Kıyafet konusunda az ve özdu zaten. Sadece kombin yapmayı beceremıyordum, onu da dızılerdekı oyuncuların kıyafetlerıne bakarak bır nebze cozdum, aslında gomleklerım pantolonlarıma uyuyormus ama ben beceremıyormusum: )))

Birikim konusunda, yarın ıns maaslarımızı alır almaz kenara ayıracagım. Karta da bıraz odeme yapıp kullanmama kısmına basladım. Bir de bu ay ıkramıye alacagım, dırek yatırıma cevırmeyı dusunuyorum. ınsallah nasıp olur.

Dün akşam şibumi kitabı bitti, ısterım kı herkes okusun. Son zamanlarda okuduklarımdan en ıyısı dıyebılırım. Daha önce başlayıp bıraktığım varolmanın dayanılmaz hafıflıgı kıtabına başladım.

Bir de farkettım kı ıstemeden de olsa çocuklarıma "boğulma" duygusunu verıyormuşum. Bununla ılgılı bıraz calısmaya başladım. Onlar ıstemedıkce mudahale -yardım etmıyorum. Sık sık sureklı sevgı sozcuklerı soylemıyorum artık: ) Evın ıcınde onlara rahat etmelerı ıcın alan ve zaman bırakıyorum...

Benden bu kadar sımdılık: )
Ben çiftlik alışverişlerini her Cumartesi öğlen koli bende olacak şekilde ayarladım. Bir haftalık sebze meyve söylüyorum. İçin rahat olsun. Düzgün iş yapan bir yer orası.

Şibumi’yi merak ettim. Okunacaklar listeme ekliyorum:)

Kızım da dün bana “Sürekli şunu yap bunu yap diyip duruyorsun. Kızmaya başlıyorum” dedi:)) Ben de darladım bu ara sanırım küçük hanımı:)

Günaydın Hanımlar,

Dün biraz tansiyonum düştü. Haftasonu fazla koşturdum sanırım. Bugün işten izin aldım. Kendimi çok yormadan ufak tefek işler yapıp, dinleneceğim.

Bir süredir aklımda bir anı kutusu oluşturmak var. Kızımın kreşte yaptığı bazı etkinlikler, anneler gününde yaptığı resim gibi ve benim için değeri olan ufak tefek şeyleri tek bir kutuya toparlayıp kaldıracağım. Evdeki etkinlik miktarı da epey birikti. Kalanların fotoğraflarını çekip atacağım.

Bir de fotoğrafları ayıklayacağım. Küçüklük fotoğraflarım, annemin babamın fotoğraflarını elden geçirip, benim için güzel anılar canlandıranlarını bırakıp kalanları yırtacağım.

Kızım bugün oyuncak istedi. Eğer 5 tane oyuncağinı elden çıkarıp Kızılay kumbarasına atarsan 1 tane alabilirsin dedim. Evden çıkmadan 5 tane peluş ayarladı, verdi bana.:KK52:

Benim Bildirgemde burada kızlar. Bir adım atmak için acelece yazdım birçok şeyi çok güzel toparlaşmışsın elecda elecda ben de senin bildirgenin üzerine inşaa ettim. Zamanla geliştireceğime inanıyorum yazmak iyi geldi her ne kadar acele acele yazmış olsam da.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı Yaşam

• Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek, sağlıklı yemekleri ise olabilecek en lezzetli hallerinde sunmak istiyorum.

• Sporu hayatımızın rutini haline getirmeyi, ailemiz için bir spor dalı belirleyerek ortak hobimiz haline dönüşmesi için çabalamak istiyorum.

• Sıfır karbonhidrat ve sıfır şeker gibi yaklaşımları doğru buluyorum ve kendimi ve ailemi bu şekilde beslenmeye adapte etmeye çalışıyorum. Yine de bunu bir takıntı haline getirmekten kaçınıyor ve gezilerimizde ya da aile ziyaretlerinde bu durumu öne çıkarmıyorum. Paketli gıdalardan tamamen uzaklaşıyorum umarım tamamen sıfırladığımız günleri de görürüz.

• Market zincirleri yerine üretimini tek bir alana yönlendiren bir işte uzmanlaşmış üreticiden alım yapmaya çalışıyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

• Kızımla oyun oynamaya daha çok vakit ayırmam gerekiyor, bunu sağlamak için evdeki bazı sorumluluklarım için yardımcı almam gerekiyor ve uzun süredir ertelediğim bu durumla ilgili çalışmalara başlayacağım.

• Hayattan zevk almasını bilen, kendiyle mutlu olabilen ve kendi yolunu çizen, içindeki o cevherin her zaman parlamaya devam ettiğini gördüğüm bir insan yetiştirmeye çalışıyorum.

• Anne – kız ilişkimizde yapıcı olmaya ve kızımı duygusal olarak güçlendirecek bir pozisyonda kalmaya dikkat edeceğim.
Düzenli ve Sade Bir Ev

• Evimizin ailemizin her bireyine huzur veren, içinde vakit geçirmekten haz aldığımız, temiz, derli toplu ve bizi yansıtan bir yer olması için çalışıyorum.

• Evimle ilgili bazı eksiklikleri tamamlamayı erteliyorum, ev ile ilgili bütün kararlar alınmış ve tüm eksikler tamamlanmış olduğunda kendimi de çok iyi hissedeceğimi öngörüyorum. Evdeki tamamlanmamışlık hissinden oda oda kurtulmayı hedefliyorum.

• Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.

• Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım. Evdeki bu hassasiyetimin kızımdaki görsellik algısını da geliştirdiğinin bilincinde olduğumdan, benim için önemli.

• Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım. Kendimde dahil olmak üzere kullanılan ve işi biten eşyaların yerlerine kaldırılması konusunda çaba göstereceğim.
İyi Görünmek

• Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına ve renklerinin doğal tonlarda olmasına eve giren tüm kıyafetler için dikkat edeceğim.

• Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve aydınlık görünmesini istiyorum.

• Aksesuar: Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih ediyorum. İleride kızıma bırakmak istiyorum.

• Beslenmeme ve sporuma ayrıca dikkat ederek güzel bir şekilde yaş almayı hedefliyorum.
Verimli İş Hayatı

• İş hayatında kamuda çalışıyor olmama rağmen uzun ve yoğun mesailerle baş başayım. Bu durumun beni yıpratmadan ve bıktırmadan çalışmamı engellemeyecek şekilde akmasını sağlamaya çalışıyorum.

• Akşamları eve iş getirmeyeceğim. İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.

Para Yönetimi

• Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, şu anda çalıştığım işe ihtiyacım olmadan yaşayabilmek.

• Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Yüksek Lisanstan kalan KYK borcumdan bir miktar daha var uzun süredir ertelediğim, bunu en kısa zamanda yatırmayı amaçlıyorum.

• Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikim ile yatırımlık bir ev ya da dükkan alarak, erken emeklilik dönemimde aylık ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir kira gelirine sahip olmayı istiyorum. Bu hedeften sonra bahçe içinde kendi tasarımım olan müstakil bir ev inşa etmek istiyorum.

• Yardım: Her ay belli kurumlara ya da insanlara yardım yapacağım pozisyona gelmeyi hedefliyorum. İlk hedefim kendim de burs aldığım kuruma burs vermek.

• Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma oyuncak almak yerine onu tiyatroya götürmek gibi.

Toplumsal Fayda

• Kimsesiz çocuklar için maddi olamasa bile manevi olarak desteklemeyi ve yanlarında olmayı istiyorum, benim için gerçekleştirmesi zor bir madde olsa da bu duygusal eşiğimi yükseltmem gerek.

• Eşimin kurduğu bir dernek var o dernekte sağlıklı yaşam ve spor gibi konularda yerel toplantılar yaparak derneğin yaşayan bir amaca bürünmesini sağlayacağım.

Benim Bildirgemde burada kızlar. Bir adım atmak için acelece yazdım birçok şeyi çok güzel toparlaşmışsın elecda elecda ben de senin bildirgenin üzerine inşaa ettim. Zamanla geliştireceğime inanıyorum yazmak iyi geldi her ne kadar acele acele yazmış olsam da.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı Yaşam

• Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek, sağlıklı yemekleri ise olabilecek en lezzetli hallerinde sunmak istiyorum.

• Sporu hayatımızın rutini haline getirmeyi, ailemiz için bir spor dalı belirleyerek ortak hobimiz haline dönüşmesi için çabalamak istiyorum.

• Sıfır karbonhidrat ve sıfır şeker gibi yaklaşımları doğru buluyorum ve kendimi ve ailemi bu şekilde beslenmeye adapte etmeye çalışıyorum. Yine de bunu bir takıntı haline getirmekten kaçınıyor ve gezilerimizde ya da aile ziyaretlerinde bu durumu öne çıkarmıyorum. Paketli gıdalardan tamamen uzaklaşıyorum umarım tamamen sıfırladığımız günleri de görürüz.

• Market zincirleri yerine üretimini tek bir alana yönlendiren bir işte uzmanlaşmış üreticiden alım yapmaya çalışıyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik

• Kızımla oyun oynamaya daha çok vakit ayırmam gerekiyor, bunu sağlamak için evdeki bazı sorumluluklarım için yardımcı almam gerekiyor ve uzun süredir ertelediğim bu durumla ilgili çalışmalara başlayacağım.

• Hayattan zevk almasını bilen, kendiyle mutlu olabilen ve kendi yolunu çizen, içindeki o cevherin her zaman parlamaya devam ettiğini gördüğüm bir insan yetiştirmeye çalışıyorum.

• Anne – kız ilişkimizde yapıcı olmaya ve kızımı duygusal olarak güçlendirecek bir pozisyonda kalmaya dikkat edeceğim.
Düzenli ve Sade Bir Ev

• Evimizin ailemizin her bireyine huzur veren, içinde vakit geçirmekten haz aldığımız, temiz, derli toplu ve bizi yansıtan bir yer olması için çalışıyorum.

• Evimle ilgili bazı eksiklikleri tamamlamayı erteliyorum, ev ile ilgili bütün kararlar alınmış ve tüm eksikler tamamlanmış olduğunda kendimi de çok iyi hissedeceğimi öngörüyorum. Evdeki tamamlanmamışlık hissinden oda oda kurtulmayı hedefliyorum.

• Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.

• Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım. Evdeki bu hassasiyetimin kızımdaki görsellik algısını da geliştirdiğinin bilincinde olduğumdan, benim için önemli.

• Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım. Kendimde dahil olmak üzere kullanılan ve işi biten eşyaların yerlerine kaldırılması konusunda çaba göstereceğim.
İyi Görünmek

• Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına ve renklerinin doğal tonlarda olmasına eve giren tüm kıyafetler için dikkat edeceğim.

• Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve aydınlık görünmesini istiyorum.

• Aksesuar: Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih ediyorum. İleride kızıma bırakmak istiyorum.

• Beslenmeme ve sporuma ayrıca dikkat ederek güzel bir şekilde yaş almayı hedefliyorum.
Verimli İş Hayatı

• İş hayatında kamuda çalışıyor olmama rağmen uzun ve yoğun mesailerle baş başayım. Bu durumun beni yıpratmadan ve bıktırmadan çalışmamı engellemeyecek şekilde akmasını sağlamaya çalışıyorum.

• Akşamları eve iş getirmeyeceğim. İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.

Para Yönetimi

• Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, şu anda çalıştığım işe ihtiyacım olmadan yaşayabilmek.

• Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Yüksek Lisanstan kalan KYK borcumdan bir miktar daha var uzun süredir ertelediğim, bunu en kısa zamanda yatırmayı amaçlıyorum.

• Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikim ile yatırımlık bir ev ya da dükkan alarak, erken emeklilik dönemimde aylık ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir kira gelirine sahip olmayı istiyorum. Bu hedeften sonra bahçe içinde kendi tasarımım olan müstakil bir ev inşa etmek istiyorum.

• Yardım: Her ay belli kurumlara ya da insanlara yardım yapacağım pozisyona gelmeyi hedefliyorum. İlk hedefim kendim de burs aldığım kuruma burs vermek.

• Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma oyuncak almak yerine onu tiyatroya götürmek gibi.

Toplumsal Fayda

• Kimsesiz çocuklar için maddi olamasa bile manevi olarak desteklemeyi ve yanlarında olmayı istiyorum, benim için gerçekleştirmesi zor bir madde olsa da bu duygusal eşiğimi yükseltmem gerek.

• Eşimin kurduğu bir dernek var o dernekte sağlıklı yaşam ve spor gibi konularda yerel toplantılar yaparak derneğin yaşayan bir amaca bürünmesini sağlayacağım.
Eline sağlık canım. Gayet güzel olmuş :KK50:

Selamlar,

Bugün çiftlikten söylediğim 3 kg havucu soyup küp küp doğrayıp buzluğa koydum. Haftasonu da bezelye koymuştum. Kırmızı biber ve taze barbunya da ekledikten sonra benim kışlık hazırlığı biter:)) Taze fasülye, bamya koymayacağım. Kışın kurultulmuş taze fasülye seviyoruz. Menemen harcı da genelde yenmiyor. Buzluk bu sene daha sade olacak. Kışın ağırlıklı olarak kış sebzelerini pişirmek istiyorum.

Akşam yemeğini de pişirdikten sonra bugünkü hedefim olan anı ve fotoğraf işlerine giriştim. İkea’dan iki kutu sipariş etmiştim. Daha uzun olanı anı kutusu, yatay olanı fotoğraf kutusu yaptım.

Önce fotoğrafları ayıkladım. Asık suratlı çocukluk fotoğraflarımı, kötü çıktıklarımı, içinde sevmediğim insanlar olanları bir bir kestim. Geriye sevdiklerim kaldı. Onları anı kutusuna kaldırdım. Kızımın el izini, her iki kızımın da ayrıntılı ultrason fotoğraflarını, nikah davetiyemizi, kızımın bana anneler gününde yaptığı çiçeği ve kutuya koydum.

Fotoğraf kutusuna ise kızımın telefon ile çekip daha sonra bastırdığımız fotoğraflarını koydum. Albümden sürekli çıkarmaya çalıştığı için albümü yırtmıştı. Ben de hepsini bir kutuya topladım. Ulaşabileceği bir yere koydum.

Yolluk ve çiçek işim hala beklemede:işsiz: Cuma gününe kadar ikisini de halletmeyi ve Haziran ayına satın alınması gereken birşey bırakmamayı istiyorum.

Selamlar,

Bugün çiftlikten söylediğim 3 kg havucu soyup küp küp doğrayıp buzluğa koydum. Haftasonu da bezelye koymuştum. Kırmızı biber ve taze barbunya da ekledikten sonra benim kışlık hazırlığı biter:)) Taze fasülye, bamya koymayacağım. Kışın kurultulmuş taze fasülye seviyoruz. Menemen harcı da genelde yenmiyor. Buzluk bu sene daha sade olacak. Kışın ağırlıklı olarak kış sebzelerini pişirmek istiyorum.

Akşam yemeğini de pişirdikten sonra bugünkü hedefim olan anı ve fotoğraf işlerine giriştim. İkea’dan iki kutu sipariş etmiştim. Daha uzun olanı anı kutusu, yatay olanı fotoğraf kutusu yaptım.

Önce fotoğrafları ayıkladım. Asık suratlı çocukluk fotoğraflarımı, kötü çıktıklarımı, içinde sevmediğim insanlar olanları bir bir kestim. Geriye sevdiklerim kaldı. Onları anı kutusuna kaldırdım. Kızımın el izini, her iki kızımın da ayrıntılı ultrason fotoğraflarını, nikah davetiyemizi, kızımın bana anneler gününde yaptığı çiçeği ve kutuya koydum.

Fotoğraf kutusuna ise kızımın telefon ile çekip daha sonra bastırdığımız fotoğraflarını koydum. Albümden sürekli çıkarmaya çalıştığı için albümü yırtmıştı. Ben de hepsini bir kutuya topladım. Ulaşabileceği bir yere koydum.

Yolluk ve çiçek işim hala beklemede:işsiz: Cuma gününe kadar ikisini de halletmeyi ve Haziran ayına satın alınması gereken birşey bırakmamayı istiyorum.

Kışlık hazırlığın hayırlı olsun, az ve öz :) bizim de pek yenmiyor . Sadece oğlum için yaz sebzeleri koyuyorum birer parça.

Fotoğraflari ayıkladıgin için tebrik etmek istiyorum çünkü benim gözümde büyüyen zor bir iş.

Bende de şuan üzerime öküz oturmusluk hali mevcut. Sanırım ramazandan. Burasi çok sıcak ve oruç zor geçiyor. Bayramdan sonra tam gaz devam :)))

Kışlık hazırlığın hayırlı olsun, az ve öz :) bizim de pek yenmiyor . Sadece oğlum için yaz sebzeleri koyuyorum birer parça.

Fotoğraflari ayıkladıgin için tebrik etmek istiyorum çünkü benim gözümde büyüyen zor bir iş.

Bende de şuan üzerime öküz oturmusluk hali mevcut. Sanırım ramazandan. Burasi çok sıcak ve oruç zor geçiyor. Bayramdan sonra tam gaz devam :)))
Fotoğraf işi benim de uzun zamandır ertelediğim bir işti:) Zaten albümden hepsini çıkar bak kes derken epey sıkıcı ancak aklımdan bir işin daha gitmesi paha biçilemez:))

Ben kutuyu büyük yaptım. Uzun yıllar hizmet versin, güzel anılar ile dolsun diye:KK49:

Bizim evde küçük kutu vardı.
Olanı kullandım çünkü minimal olmak bunu gerektirir :KK70:

youtube de bir video da çocuğun yaptığı resimleri çerçeveleyip asmış
bende kızıma böyle yapıcam.
sonra çerçevesiyle saklarım.

Bizim evde küçük kutu vardı.
Olanı kullandım çünkü minimal olmak bunu gerektirir :KK70:

youtube de bir video da çocuğun yaptığı resimleri çerçeveleyip asmış
bende kızıma böyle yapıcam.
sonra çerçevesiyle saklarım.
Seni tebrik ederim. Ben de kutu yoktu gittim aldım:))
Kızımın kreşte yaptığı bazı resimleri çerçeveleyip astım ben de duvarına. Güzel duruyor. Şu an okuldan gelen ya da evde yaptığı resimleri magnetlerle buzdolabı üzerinde sergiliyoruz. Sonra o görmeden ya atıyorum ya da kaldırıyorum:))

X