Canım ben de inox siyah ocak var. Ben her akşam siliyorum. Evi alırken içinde dahildi. Ürünü ben seçmedim ancak memnunum.Kızlar sizlere bir sorum olacak ocak fırın davlumbaz almam lazım
İnox mu, cam ocak mı ?
Renk olarak beyaz mı gri mi ? Temizlik leke açısından marka öneriniz varmı?
elecda canım konu dışına çıktım kusura bakma olurmu
Bu arada düzenimi kurar kurmaz bende misyonumu yazıp paylaşacağım
Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Bir eve taşınacağız ev triblex evin bahçesinden içeri girince en alt kata yani mutfak ve aynı zamanda salon olan yere giriyorsun
Mutfağın üstündeki katta 2 oda var bir odada banyo ve wc var
Bu kat evin diğer ön kısmından yol hizasında kalıyor yani giriş katı evin asıl girişi orta kat
En üst katta ise 2 oda ve banyo wc var bu kattaki Banyo wc bağımsız yani odanın içinde değil
Yani ev ana kapıdan bakınca 2 kat evin diğer tarafından bakınca 3 kat
Mutfak kotta kalıyor
Gelelim sorunuma
Ben ilk iki katı kullanıp üst katında bir odasını ardiye bir odasınıda gelen misafirler için ayırmayı düşünüyorum
Ama kayın peder ve eşim diyor ki en üst kat yatak odası olsun ara katta bir oda misafir bir oda ardiye olsun
Ama ben 3 katı aktif olarak kullanamayacağımı düşünüyorum. İn çık sorun olacak kışın ısıtması sorun olacak biz ak denizdeyiz klima ile ısınacağız
Ve tabibi temizlik 3 banyo 3 tuvalet 3 balkon
Sanırım biraz karışık oldu ama çok katlı evde oturan arkadaşlar varsa tecrübe edinmiş nasıl daha kullanışlı olur
Ayrıca odaları çok büyük değil
Misal yatak odasına gardrop ve yatak anca sığıyor komiksin falan sığmaz
Bir fikirde siz verseniz çok mutlu olurum
Hepinizin hayata dair planlari, hedefleri çok güzel. Bunlari uygulayabilmek ise insanda hazzı artiran ve mutlu eden bir durum elbette.
Insallah hepimiz amaclardab sapmadan hedeflerimize ulasabiliriz.
Bence eger imkanin varsa tasinmadan once biraz tadilattan gecir evi. Yatak odasi ile yanindaki odayi birleştirip, ebeveyn banyosu yaptirabilirsin. Bence orta kati degil de en ust kati misafir icin ayirmalisin.
Bu tarz evler cok zor. Suan kayinvalidemin evi tam da seninki ile ayni. O yapamadığı icin baska bir eve taşınıyor. Giris kati ağırlıklı olarak kullanabileceğin sekilde ayarla.
Yalitimi yoksa yalıtım yatırabilirsiniz isinma acisindan. Ve o ev klima ile çok zor isinir. Cati izolasyonunu da mutlaka gözden gecirin
Ben çiftlik alışverişlerini her Cumartesi öğlen koli bende olacak şekilde ayarladım. Bir haftalık sebze meyve söylüyorum. İçin rahat olsun. Düzgün iş yapan bir yer orası.Günaydın herkese. Ben de yavaş yavaş eksik olan kısımları tamamlamaya başladım.
Sağlıklı yaşam konusunda; Hani seninle (elecda ) bir ara konuşmuştuk, bir gıda kolisi hakkında, sen de ben gidip gördüm dağ taş kadının demiştin. Çok güvendiğim arkadaşım da aynısı söyledi. Ben de ara sıra aldığım koliyi düzenli almaya karar verdim. Zaten bir koli muhtemelen bize bir buçuk iki hafta gider. Bugün bekliyorum: )
Yumurta konusuna da çözüm getirdim. Düzenli almaya başladım. En azından bir yumurtadan elde edilecek faydayı maksımuma çıkarırım. Ben de sabahları bır tane haslayıp yıyorum. Faydası olacagına ınanıyorum.
Düşüncem şu yonde; çocuklarım sağlıksız/hormonlu/ilaçlı sebzeleri -meyveleri bir kilo yiyeceğine, az olsun ama vıtamınını faydasını maksımum alsınlar.
Kişisel bakım için rutin temizleme nemlendirme durumunu atlamamaya calsııyorum. Bir de saçlarımın kabarmasını onleyecek bırseyler bulsam super olur: ) Swarzk... setlerınden aldım, uc kür oldu, bayağı toparladı saçımı. Ama yıne de kabarıyor: ( Kıyafet konusunda az ve özdu zaten. Sadece kombin yapmayı beceremıyordum, onu da dızılerdekı oyuncuların kıyafetlerıne bakarak bır nebze cozdum, aslında gomleklerım pantolonlarıma uyuyormus ama ben beceremıyormusum: )))
Birikim konusunda, yarın ıns maaslarımızı alır almaz kenara ayıracagım. Karta da bıraz odeme yapıp kullanmama kısmına basladım. Bir de bu ay ıkramıye alacagım, dırek yatırıma cevırmeyı dusunuyorum. ınsallah nasıp olur.
Dün akşam şibumi kitabı bitti, ısterım kı herkes okusun. Son zamanlarda okuduklarımdan en ıyısı dıyebılırım. Daha önce başlayıp bıraktığım varolmanın dayanılmaz hafıflıgı kıtabına başladım.
Bir de farkettım kı ıstemeden de olsa çocuklarıma "boğulma" duygusunu verıyormuşum. Bununla ılgılı bıraz calısmaya başladım. Onlar ıstemedıkce mudahale -yardım etmıyorum. Sık sık sureklı sevgı sozcuklerı soylemıyorum artık: ) Evın ıcınde onlara rahat etmelerı ıcın alan ve zaman bırakıyorum...
Benden bu kadar sımdılık: )
@mornergisSahihuban @muhendiseylul Mia-
Kaizen S @gamzelim080 @dengesizim minikkoala Siz de yazın bakalım bildirgelerinizi
Eline sağlık canım. Gayet güzel olmuşBenim Bildirgemde burada kızlar. Bir adım atmak için acelece yazdım birçok şeyi çok güzel toparlaşmışsınelecda ben de senin bildirgenin üzerine inşaa ettim. Zamanla geliştireceğime inanıyorum yazmak iyi geldi her ne kadar acele acele yazmış olsam da.
KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM
Sağlıklı Yaşam
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek, sağlıklı yemekleri ise olabilecek en lezzetli hallerinde sunmak istiyorum.
- Sporu hayatımızın rutini haline getirmeyi, ailemiz için bir spor dalı belirleyerek ortak hobimiz haline dönüşmesi için çabalamak istiyorum.
- Sıfır karbonhidrat ve sıfır şeker gibi yaklaşımları doğru buluyorum ve kendimi ve ailemi bu şekilde beslenmeye adapte etmeye çalışıyorum. Yine de bunu bir takıntı haline getirmekten kaçınıyor ve gezilerimizde ya da aile ziyaretlerinde bu durumu öne çıkarmıyorum. Paketli gıdalardan tamamen uzaklaşıyorum umarım tamamen sıfırladığımız günleri de görürüz.
- Market zincirleri yerine üretimini tek bir alana yönlendiren bir işte uzmanlaşmış üreticiden alım yapmaya çalışıyorum.
Düzenli ve Sade Bir Ev
- Kızımla oyun oynamaya daha çok vakit ayırmam gerekiyor, bunu sağlamak için evdeki bazı sorumluluklarım için yardımcı almam gerekiyor ve uzun süredir ertelediğim bu durumla ilgili çalışmalara başlayacağım.
- Hayattan zevk almasını bilen, kendiyle mutlu olabilen ve kendi yolunu çizen, içindeki o cevherin her zaman parlamaya devam ettiğini gördüğüm bir insan yetiştirmeye çalışıyorum.
- Anne – kız ilişkimizde yapıcı olmaya ve kızımı duygusal olarak güçlendirecek bir pozisyonda kalmaya dikkat edeceğim.
İyi Görünmek
- Evimizin ailemizin her bireyine huzur veren, içinde vakit geçirmekten haz aldığımız, temiz, derli toplu ve bizi yansıtan bir yer olması için çalışıyorum.
- Evimle ilgili bazı eksiklikleri tamamlamayı erteliyorum, ev ile ilgili bütün kararlar alınmış ve tüm eksikler tamamlanmış olduğunda kendimi de çok iyi hissedeceğimi öngörüyorum. Evdeki tamamlanmamışlık hissinden oda oda kurtulmayı hedefliyorum.
- Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.
- Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım. Evdeki bu hassasiyetimin kızımdaki görsellik algısını da geliştirdiğinin bilincinde olduğumdan, benim için önemli.
- Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım. Kendimde dahil olmak üzere kullanılan ve işi biten eşyaların yerlerine kaldırılması konusunda çaba göstereceğim.
Verimli İş Hayatı
- Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına ve renklerinin doğal tonlarda olmasına eve giren tüm kıyafetler için dikkat edeceğim.
- Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve aydınlık görünmesini istiyorum.
- Aksesuar: Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih ediyorum. İleride kızıma bırakmak istiyorum.
- Beslenmeme ve sporuma ayrıca dikkat ederek güzel bir şekilde yaş almayı hedefliyorum.
- İş hayatında kamuda çalışıyor olmama rağmen uzun ve yoğun mesailerle baş başayım. Bu durumun beni yıpratmadan ve bıktırmadan çalışmamı engellemeyecek şekilde akmasını sağlamaya çalışıyorum.
- Akşamları eve iş getirmeyeceğim. İş ile ilgili sorunları eve taşımayacağım.
Para Yönetimi
- Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, şu anda çalıştığım işe ihtiyacım olmadan yaşayabilmek.
- Borç: Ev kredisi dışında kalan borçları temizleyeceğim. Yüksek Lisanstan kalan KYK borcumdan bir miktar daha var uzun süredir ertelediğim, bunu en kısa zamanda yatırmayı amaçlıyorum.
- Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikim ile yatırımlık bir ev ya da dükkan alarak, erken emeklilik dönemimde aylık ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir kira gelirine sahip olmayı istiyorum. Bu hedeften sonra bahçe içinde kendi tasarımım olan müstakil bir ev inşa etmek istiyorum.
- Yardım: Her ay belli kurumlara ya da insanlara yardım yapacağım pozisyona gelmeyi hedefliyorum. İlk hedefim kendim de burs aldığım kuruma burs vermek.
- Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim. Çocuğuma oyuncak almak yerine onu tiyatroya götürmek gibi.
Toplumsal Fayda
- Kimsesiz çocuklar için maddi olamasa bile manevi olarak desteklemeyi ve yanlarında olmayı istiyorum, benim için gerçekleştirmesi zor bir madde olsa da bu duygusal eşiğimi yükseltmem gerek.
- Eşimin kurduğu bir dernek var o dernekte sağlıklı yaşam ve spor gibi konularda yerel toplantılar yaparak derneğin yaşayan bir amaca bürünmesini sağlayacağım.
Selamlar,
Bugün çiftlikten söylediğim 3 kg havucu soyup küp küp doğrayıp buzluğa koydum. Haftasonu da bezelye koymuştum. Kırmızı biber ve taze barbunya da ekledikten sonra benim kışlık hazırlığı biter:)) Taze fasülye, bamya koymayacağım. Kışın kurultulmuş taze fasülye seviyoruz. Menemen harcı da genelde yenmiyor. Buzluk bu sene daha sade olacak. Kışın ağırlıklı olarak kış sebzelerini pişirmek istiyorum.
Akşam yemeğini de pişirdikten sonra bugünkü hedefim olan anı ve fotoğraf işlerine giriştim. İkea’dan iki kutu sipariş etmiştim. Daha uzun olanı anı kutusu, yatay olanı fotoğraf kutusu yaptım.
Önce fotoğrafları ayıkladım. Asık suratlı çocukluk fotoğraflarımı, kötü çıktıklarımı, içinde sevmediğim insanlar olanları bir bir kestim. Geriye sevdiklerim kaldı. Onları anı kutusuna kaldırdım. Kızımın el izini, her iki kızımın da ayrıntılı ultrason fotoğraflarını, nikah davetiyemizi, kızımın bana anneler gününde yaptığı çiçeği ve kutuya koydum.
Fotoğraf kutusuna ise kızımın telefon ile çekip daha sonra bastırdığımız fotoğraflarını koydum. Albümden sürekli çıkarmaya çalıştığı için albümü yırtmıştı. Ben de hepsini bir kutuya topladım. Ulaşabileceği bir yere koydum.
Yolluk ve çiçek işim hala beklemedeCuma gününe kadar ikisini de halletmeyi ve Haziran ayına satın alınması gereken birşey bırakmamayı istiyorum.
Fotoğraf işi benim de uzun zamandır ertelediğim bir işti:) Zaten albümden hepsini çıkar bak kes derken epey sıkıcı ancak aklımdan bir işin daha gitmesi paha biçilemez:))Kışlık hazırlığın hayırlı olsun, az ve öz :) bizim de pek yenmiyor . Sadece oğlum için yaz sebzeleri koyuyorum birer parça.
Fotoğraflari ayıkladıgin için tebrik etmek istiyorum çünkü benim gözümde büyüyen zor bir iş.
Bende de şuan üzerime öküz oturmusluk hali mevcut. Sanırım ramazandan. Burasi çok sıcak ve oruç zor geçiyor. Bayramdan sonra tam gaz devam :)))
Ben kutuyu büyük yaptım. Uzun yıllar hizmet versin, güzel anılar ile dolsun diyeBende anı kutusu tamamladım
kızımın zıbını ilk emziği ultrason resimleri
eşimin notu vs küçük kutu yaptım.
Ben kutuyu büyük yaptım. Uzun yıllar hizmet versin, güzel anılar ile dolsun diye
Seni tebrik ederim. Ben de kutu yoktu gittim aldım:))Bizim evde küçük kutu vardı.
Olanı kullandım çünkü minimal olmak bunu gerektirir
youtube de bir video da çocuğun yaptığı resimleri çerçeveleyip asmış
bende kızıma böyle yapıcam.
sonra çerçevesiyle saklarım.